cukinia - 19049 przepisów (strona:708/1270)

Francuskie tartaletki z porem i serem pleśniowym 209

jakiś czas, można sobie na taki „grzech” pozwolić, dodatek białego wytrawnego wina do duszonego pora doskonale podkręciło smak farszu. Składniki: 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego Farsz: 1 średni por ½ cukinii 15 dag wędzonego lub pieczonego fileta z kurczaka 10 dag  sera pleśniowego Bavaria Blu mini 50 ml wytrawnego białego wina 1 płaska łyżka klarowanego masła 1 cebula dymka(...)szczypiorem Ziarna sezamu do posypania Rozkłócone jajko do posmarowania Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Farsz: Por kroimy na pół krążki, cukinię w kostkę, na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy warzywa, szklimy pod przykryciem, wlewamy wino podsmażamy  chwilę aż por zmięknie a wino odparuje, dodajemy pokrojonego w kostkę wędzonego  kurczaka. Mieszamy zestawiamy z ognia

Wanilia i Kardamon
Warzywny zawijaniec w kremowym sosie z grillowaną papryką 230

domu w dowolnej proporcji.  Będziesz potrzebować 10 zawijańców Makaron lasagne - 10 platów Serek Arla Apetina grillowana papryka i oliwki Serek Arla Apetina z suszonymi pomidorami farsz warzywny  cukinia - 1 mała papryka - 1 mała pieczarki - 5 szt(większe) cebula - 1 mała czosnek - 2 ząbki świeże zioła rozmaryn/bazylia jarmuż - garść świeżych liści oliwa koncentrat pomidorowy - 1 łyżka sól/pieprz/bazylia/papryka suszona(...)możesz zawijanca zawinąć w plaster szynki parmeńskiej lub plaster boczku. Etap I - Farsz wszystkie warzywa pokrój w drobną kostkę. Podsmaż w kolejności cebula, czosnek, gdy się przyrumieni dodaj paprykę, cukinię,pieczarki oraz liście jarmużu. Chwilę podsmaż, dodaj łyżeczkę koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku. Etap II - Makaron Płaty makaronu ugotuj aldente (tak aby swobodnie można było zwinąć je w rulon) uważaj

Wylizany Rondel
Wiosenna patelnia z kurczakiem, tortellini i Apetina 204

twierdzę, że mój eksperyment smakuje bardzo dobrze! Składniki na 2 porcje: 30 dag mięsa z udek kurczaka bez skóry 15 dag kolorowego  tortellini z szynką prosciutto 1 mała cukinia 2 cebule dymki ze szczypiorem 1 opakowanie serka Apetina  Pesto i Rukola 4 suszone pomidory w zalewie olejowej 2 łyżki oleju Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz(...)podlewam, dwoma łyżkami oleju, doprawiam sola i pieprzem, duszę do miękkości pod przykryciem w trakcie dodaję posiekaną dymkę bez szczypioru, duszę pięć minut, następnie dorzucam pokrojoną w pół plasterki cukinię i osączone z zalewy pokrojone w kostkę pomidory oraz cały  serek, mieszam, czekam aż zabulgocze, dodaję ugotowany makaron, ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku, mieszam, posypuję szczypiorem z dymki

Wanilia i Kardamon
Leczo - przepis na 3 in 1 185

Składniki: 3 papryki (czerwona, żółta, zielona) 1-2 papryki chili 5-6 pomidorów 2 marchewki 1 cebula 1 cukinia średniej wielkości 1-2 ząbki czosnku świeże zioła (bazylia, oregano) sól  pieprz Przygotowanie:   Pomidory oparzamy i obieramy ze skórki. Marchewkę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię lub do garnka, dodajemy tłuszcz, przykrywamy pokrywką i zaczynamy dusić od czasu(...)czasu mieszając. Dokładamy pokrojoną w kostkę cebule, także wszystkie papryki kroimy w kostkę i dorzucamy do marchewki i dalej dusimy. Dodajemy pokrojone pomidory, a na samym końcu wkładamy pokrojoną cukinie. Gdy warzywa są już miękkie przyprawiamy świeżymi ziołami, solą i pieprzem i przeciśnięty przez praskę czosnek. Warto pamiętać, że czosnek nie może być duszony dłużej niż 20 minut bo traci

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
ZAPIEKANKA Z KASZĄ PĘCZAK I WARZYWAMI 181

mięsisty", nie zmienia smaku, zapachu dań.  Jest bardzo zdrowa. Powinni ją jeść zarówno dorośli jak i dzieci.  SKŁADNIKI: 2 torebki kaszy pęczak 1 pęczek natki pietruszki 1 cukinia 1 por 1 /2 puszka kukurydzy 150 ml przecieru pomidorowego 1 kulka mozzarelli olej rzepakowy lub kokosowy do smażenia  Przyprawy: 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego(...)granulowanego Sól i pieprz do smaku 1 łyżka sosu sojowego ciemnego PRZYGOTOWANIE: Cukinie i pora myję, kroję w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewam oleju rzepakowy lub kokosowy, przekładam warzywa, dodaję kukurydzę oraz drobno posiekaną natkę. Duszę ok 2-3 minutt a następnie dodaję przecier pomidorowy, doprawiam i duszę jeszcze ok 3 min. Miedzyczasie przygotowuję kaszę pęczak tak jak w instrukcji

Gotowanie Patki
Kanapka z pieczonym łososiem i grillowaną cukinią 182

Jeśli po obiedzie zostanie Wam upieczony łosoś, to możecie go wykorzystać np. w kanapkach. Proponuję „Kanapkę z pieczonym łososiem i grillowaną cukinią” ze śmietankowym serkiem, z pomidorami suszonymi i chrzanem. Taką kanapkę możecie zabrać również do pracy lub szkoły. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/03/d402-kanapka-z-grillowanych-lososiem-cukinia2-1170x874.jpg The post Kanapka z pieczonym łososiem i grillowaną cukinią appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Lekki, delikatny i dietetyczny gulasz drobiowy 273

zdrowy, niskokaloryczny obiad z kurczakiem w roli głównej. To taka podróbka gulaszu z wieprzowiny - zdrowsza, lżejsza a niektórzy sądzą nawet, że smaczniejsza:).  500g filetów z kurczaka 1 duża cukinia 2 papryki czerwone 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, 1 łyżeczka majeranku, sól, pieprz 2 łyżki oleju(...)Filet, paprykę, cukinię, cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filety do zarumienienia. Dodajemy wszystkie warzywa, podsmażamy około 10 minut, Wlewamy 200 ml wody, dusimy pod przykryciem przez około 30 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać. 3. Pod koniec dodajemy koncentrat i przyprawy. Podajemy np. z kaszą

Szefowa kuchni
Filet z kurczaka z warzywami 310

zaczynamy... :) Kurczak z warzywami: Składniki: 3 połówki fileta z kurczaka  2 papryki czerwone (ja dałam jedną czerwoną, jedną żółtą, żeby było bardziej kolorowo :) ) 3-4 marchewki  1 cukinia 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula 500 ml bulionu warzywnego ( jeśli nie macie możecie opcjonalnie rozpuścić 1 kostkę rosołową/warzywną w 500 ml gorącej wody) 1 łyżeczka oleju ryż(...)papryką. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Podsmażamy na łyżeczce oliwy kurczaka, czosnek i cebulę. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Paprykę kroimy w paseczki, a cukinię w półplasterki lub kostkę. Gdy kurczak się podsmaży, dodajemy warzywa i smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy przyprawy i zalewamy wszystko bulionem. Dusimy około 15 minut. Danie podajemy z ryżem

Gotuj z Mąką
Makaron w doborowym towarzystwie 141

idealnym rozwiązaniem na pyszne i szybkie danie. Z dodatkiem warzyw, jeszcze pyszniej smakuje ;) Składniki 400 g ulubionego makaronu 200 g brokułu 2 łyżki oleju 1 mała cebula 1/2 małej cukinii 1 kalarepka 300 g filetu z kurczaka 250 ml słodkiej śmietany 1 łyżeczka ziół prowansalskich natka pietruszki sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron(...)blanszujemy w osolonym wrzątku. W rondlu rozgrzewamy olej, lekko szklimy cebulę, dodajemy pokrojone w kostkę filety, pokrojoną kalarepę i smażymy kilka minut. Następnie dolewamy śmietankę, dodajemy pokrojoną w paski cukinię oraz zioła. Dusimy pod przykryciem przez 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy makaron i brokuły. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką. /* Style

R'n'G Kitchen
Orientalna ciecierzyca 174

nieciekawie, eh na takie chwile dobre jest dobre jedzonko, ale trzeba pamiętać aby smutków nie zajadać. Pojedzone a później czas na trening i już dzień będzie lepszy! Składniki 1/4 cukinii pół czerwonej cebuli garść ugotowanej ciecierzycy 4 pieczarki 2 łyżeczki sezamu makaron ryżowy Sos 3 łyżki sosu sojowego 1/2  łyżeczki octu ryżowego 1/2 łyżeczki oleju sezamowego 1 łyżeczka skrobi(...)ziemniaczanej 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinię, cebulę i pieczarki kroimy w plasterki, podsmażamy na patelni prze około 4 minuty. Dodajemy ugotowaną ciecierzycę. Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy w miseczce, dodajemy do warzyw. Całość gotujemy aż sos będzie gęsty i nadmiar wody odparuje, zdejmujemy z ognia i posypujemy sezamem. Ja podałam z makaronem ryżowym

Delusional Trine
Makaron z cukinią i pieczarkami 158

ochoty stać całe południe w kuchni. Aby danie było lżejsze użyłam jogurtu greckiego zamiast śmietany. Ale równie dobrze można danie to zrobić ze śmietaną. Składniki ćwiartka cukinii 4 pieczarki suszona papryczka chili garść tartego parmezanu 1 łyżeczka rozrobionej w wodzie skrobi kukurydzianej 1 łyżka jogurtu greckiego trochę natki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotujemy makaron spaghetti. Cukinię i pieczarki kroimy

Delusional Trine
DIETA DR DĄBROWSKIEJ - DALSZY CIAG PRZEPISÓW 24894

selera naciowego 1 pomidor 1 jabłko Seler pokroić w cieniutkie plasterki,obrane jabłko w kostkę,pomidor w paseczki. Całość skropić cytryną,posypać pieprzem, szczyptą soli. 2. Leczo:   1 cukinia 2 papryki 1 duża cebula Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni,dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię - podlać wodą,przykryć pokrywką i dusić na niewielkim ogniu.Pod koniec

Niespełnione zdolności kulinarne
Pieczone warzywa śródziemnomorskie 160

postaci gęstej, kremowej zupy z grzankami. Pieczone warzywa warto podać z ulubionym makaronem lub pieczonym mięsem. Pomysłów jest sporo, czas na przedstawienie przepisu. Pieczone warzywa śródziemnomorskie Składniki: 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1 marchewka 2 ziemniaki 3 ząbki czosnku 2 łyżki suszonego tymianku 2 łyżki oleju sól do smaku Przygotowanie: Umyte warzywa osuszamy. Do naczynia żaroodpornego wkładamy ząbki(...)czosnku. Cukinię i bakłażana kroimy na plastry, a te następnie na cztery części. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki, a obraną marchew i ziemniaki na grubsze plasterki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy olejem. W dłoniach rozcieramy suszony tymianek i posypujemy wszystkie warzywa. Doprawiamy sola do smaku. Mieszamy starannie. Pieczemy przez 30 minut w temp

Moja smaczna kuchnia
Filety z kurczaka w parmezanowej panierce, pieczone w piekarniku 222

oliwy z oliwek (może być smakowa, np. bazyliowa) 2/3 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki tartego parmezanu 2 duże pomidory czerwona cebula 1/2 kulki mozzarelli świeża bazylia do posypania 2 cukinie sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Filety umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż, żeby otrzymać 4 porcje. Jeżeli są zbyt grube,rozbijamy tłuczkiem na ok. 0,5 cm.. Solimy(...)minut. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, odsączamy z nadmiaru soku, łączymy z drobno posiekaną cebulą. Pomidory nakładamy na filety, posypujemy kosteczkami mozzarelli, wkładamy do piekarnika, na kolejne 5 minut. Cukinię pokroić obieraczką do julienne i wrzucić na 1/2 minuty na wrzątek, odcedzić, doprawić łyżeczką oliwy, solą, pieprzem i posiekanymi ziołami. DO PODANIA: kasza kuskus, kasza jaglana, komosa ryżowa

Kopystką po garach