Sos przecierowy z cukini, papryki i pomidorów, do mięs i makaronów lekko słodki z nutką ostrości.

Sos przecierowy z cukini, papryki i pomidorów, do mięs i makaronów lekko słodki z nutką ostrości.

Sos przecierowy z cukini, papryki i pomidorów, do mięs i makaronów lekko słodki z nutką ostrości.

Na dworze straszny upał, ale robić coś trzeba :) dzisiaj ciąg dalszy przetworów. Tym razem propozycja na pyszny sos lekko słodki z nutką ostrości. Sos powstał na bazie pomidorów, papryki, cukini i cebuli. Nadaje się do mięs, makaronów lub pizzy. Prosty i łatwy w przygotowaniu. Zapraszam do wypróbowania :) 1 duża cukinia 5 cebul 2 kg dojrzałych pomidorów 1 większa papryczka chili 3 papryki czerwone 2 łyżki ziół prowansalskich 1 łyżka suszonej bazylii 3/4 szklanki cukru lub do smaku 2 łyżki pieprzu mielonego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sama słodycz i szczypta chili

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Joasia kuchareczka

Ma na imię Joasia :) bardzo lubię piec i gotować dla gości i moich domowników , kolekcjonuję książki kulinarne . Lubie modyfikować zdobyte przepisy . Jestem początkującą blogerką :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, papryka, mielone, cukinia, słoik, przetwory, mięso, pizza przepis, makarony, pizza , makaron, ciasto na pizze, mielone z warzywami, sos do makaronu, suszone pomidory, sos do pizzy, czosnek w ziołach, mięso mielone

Inne przepisy z Sama słodycz i szczypta chili

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.