Thai, ale to w kolejnych przepisach. Na inny przepis na moim blogu kuchni orientalnej zapraszam: Krewetki z woka. Składniki: 150 g krewetek 1 mały brokuł 1 marchew 1/2 cukinii młodej 2 cm świeżego imbiru 1 cebula 5 ząbków czosnku 1 garść świeżych pędów fasoli mung 400 g mleka kokosowego 1 limonka 200 g chińskiego makaronu(...)proszku 1 łyżeczka przyprawy curry 4 łyżki oleju sezamowego Wykonanie: Na rozgrzany tłuszcz w woku wrzucić umyte i odsączone krewetki, przesmażyć, przełożyć na półmisek. Kolejno do woka dodawać posiekany czosnek i imbir, papryczkę oraz pokrojona w piórka cebulę, podsypać przyprawami wraz z cukrem, chwilę karmelizować, a następnie dodawać pokrojoną w słupki marchew, cukinię, różyczki brokuły, przesmażyć całość, dodać krewetki
Wino Francja Kuchniaduży problem. Jako, że wczorajsze moje menu to same jogurty, płatki i na pocieszenie lody :) , to dziś już nie wytrzymałem i postanowiłem coś delikatnego uparować. Wybór padł na kotleciki z cukinii i pieczarek z kaszą jaglaną. W pracy byłem dziś stacjonarnie, z domu wszystko musiałem ogarniać, akurat tak wyszło, że jak jestem chory, to pracy najwięcej. Ale gdy wybiła(...)tarce. Przyprawiamy pieprzem ziołowy. Możecie użyć więcej przypraw, np curry, ja nie bardzo mogłem, ze względu na gardło. Mieszamy i odkładamy na bok. Pieczarki myjemy i o ile nie są idealnie białe obieramy daszek, kroimy na małe kawałki. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Czekamy ok. 10 minut, z cukinii wylewamy sok, który się wytworzył. Do cukinii dodajemy pieczarki i szczypiorek
Parowar Facetastrąka papryki, której świeżość już była mocno na wyczerpaniu. Świetnie będą tu pasować również brokuły, cukinia, kiełki czy pieczarki. Dorzucamy to, na co trafimy przeglądając lodówkę. Jeśli zależy nam na bardziej niezwykłym smaku i wyglądzie ryżu, możemy dorzucić trochę kurkumy i curry. Niezależnie od wybranych dodatków, ryż wychodzi po prostu bardzo dobry, nie wymaga też dużo pracy, co jest
Mieszam w GarnkuPieczony kurczak to idealne danie na niedzielny obiad. Kurczak jest takim mięsem, które smakuje praktycznie każdemu. Warto jednak wiedzieć jak upiec kurczaka, aby był soczysty, miękki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś nasza kolejna propozycja dania z makaronem domowym – makaron z pomidorami i cukinią. Jeżeli lubicie smaki kuchni tajskiej lub indyjskiej to ten
Kuchenne WariacjeAromatyczne danie :) Składniki 4 plastry szynki wieprzowej 1/2 cukinii 1 papryka 1 cebula 1 jogurt naturalny 1 łyżeczka soli marynata do mięsa: 4 łyżki oleju 1 łyżka octu ryżowego … Czytaj dalej Szynka w sosie curry
czarrna od kuchnitakie jesienne dni jak już obecnie mamy nic tak nie smakuje, jak aksamitne curry. Namiętnie będe teraz uzywac dyni i jarmuży, bo mam go całkiem sporo z własnej uprawy, ale jarmuż śmiało możecie zastąpić w tym przepisie innym zielskiem, np. botwiną czy szpinakiem, a dynię cukinią a nawet batatami. Składniki na 4 porcje: około pół kilograma obranej (surowej) dyni(...)mieszając od czasu do czasu 10-15 minut, ale pilnuj żeby się dynia nie rozpadła. Dodaj mleko kokosowe, dopraw solą, doprowadź do wrzenia i gotowe! Smacznego! Artykuł Curry z dynią i jarmużem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfcytrynową, listkami kaffir, czosnkiem, grzybami, chili i cukinią. Zupa doprawiona sosem rybnym, sojowym i sokiem z limonki, z dodatkiem mleczka kokosowego i posiekanej kolendry. Bardzo łatwy przepis. Tajska zupa Tom yum z kurczakeim Kuchnia azjatycka przepisy: Kurczak w sosie cytrynowym po chińsku>>> Kurczak Teriyaki>>> Żółte curry z kurczakiem>>> Kurczak smażony(...)łyżka tajskiej pasty Tom yum około 150g świeżych grzybów (np. shimeji, boczniaki) 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 200g krojonych pomidorów z puszki 1/2 małej cukinii, pokroić w półplasterki około 150-200g mleka kokosowego posiekana świeża kolendra sól morska, sok z limonki i brązowy cukier do doprawienia Przepis na tajską zupę Tom yum: Krok
Moja Książka Kucharskaprostu piersią z kurczaka. Świetnie też pasowałby tu świeży imbir, bakłażan, cukinia, fasola... na co tylko przyjdzie Wam ochota i co tylko macie w lodówce :)Składniki (na 2 porcje):puszka soczewicy1 pomidorpół czerwonej papryki1 mała papryczka chillipół cebuli1 ząbek czosnku1 łyżeczka pasty czerwonego currypół łyżeczki curry w proszkupół łyżeczki kurkumypół łyżeczki sproszkowanego imbirupół łyżeczki ziaren kolendrypół łyżeczki czerwonej słodkiej
Zakręcony Widelecczyli podgrzane w piekarniku lub na patelni. Do podania polecam zimne sosy: czosnkowy , pomidorowy , curry , słodko-ostry sos chili . Do farszu możesz dodać… kukurydzę konserwową, paprykę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięsne dania… Rolada z mięsa mielonego Włoski sos bolognese Kalafiorowy MÓZG Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki nadziewane mięsem
Kulinarny S.O.S.czosnku. Warzywne klopsiki wykonanie: Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy w grubszą kostkę. Białą część pora, bakłażana, cukinię kroimy w kostkę. Czosnek i chili drobno siekamy i podsmażamy przez 30 sekund na rozgrzanej oliwie z oliwek. Następnie dorzucamy warzywa, wlewamy pół szklanki wody, doprawiamy curry, słodką i ostrą papryką, pieprzem i solą. Dusimy przez około 20 minut pod przykryciem do miękkości
Delusional TrineKurczak na ryżu z warzywami to danie, które robi się dość szybko i nie wymaga wiele pracy. Stanowi pyszne urozmaicenie codziennych obiadów. Za sprawą curry ryż nabrał żółtego koloru i nieco orientalnego smaku, jeśli jednak nie lubicie tej przyprawy to można ją pominąć. Do przygotowania potrawy świetnie sprawdzi się również ryż, który został z poprzedniego dnia i nie wiecie(...)tego, co macie w lodówce: groszek, szalotkę, seler naciowy, marchew, cukinię itd. Mrożone warzywa też się sprawdzą. Składniki na kurczaka na ryżu z warzywami (3 porcje): 400 g piersi z kurczaka (2 sztuki) 100 g ryżu (dałam basmati) papryka czerwona puszka kukurydzy konserwowej 100 g sera żółtego płaska łyżeczka curry, słodka i ostra papryka, sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy
e-PrzepisyKulinarneKoktajl ze szpinakiem Zupa kalafiorowa z imbirem i kurkumą Curry z kalafiora Curry z młodych ziemniaków Złota owsianka wzmacniająca odporność Nocny chleb z kurkumą, marchewką i orzechami Słodkie bułeczki – przepis Kotlety z soczewicy i miąższu z sokowirówki Omlet z żółtą cukinią na jajkach od zielononóżki Szarlotka pomarańczowa Ogórki kanapkowe Dorsz
Dorota Smakujekoncentratu pomidorowego -1 puszka pomidorów bez skórki -1 ostra papryczka -2 łyżeczki curry -1 łyżeczka pieprzu cytrynowego -1 łyżeczka ziół prowansalskich -1 łyżka słodkiej papryki -1 łyżeczka ostrej papryki -1 łyżka soli -2 szklanki cukru -1 szklanka octu 10% Umyte cukinie zetrzeć na tarce, wymieszać z pokrojoną w piórka cebulą, solą i odstawić w chłodne miejsce najlepiej
Kulinarne przemysleniaJest naprawdę niezła👌 Składniki: -4 kg cukinii -1 kg cebuli -1,5 kg papryki czerwonej Cukinię i paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Zalewa: -1,5 szklanki octu 10% -1 kg cukru -8 łyżeczek soli -4 łyżeczki musztardy (nie ostrej) -3 łyżeczki curry -1/2 łyżeczki pieprzu Zalewę zagotować. Dodać warzywa, gotować 10 min. Gorące warzywa z zalewą
Kulinarne przemyslenia