cukinia smażona - 1500 przepisów (strona:12/100)

Penne zapiekane z cukinią 155

bazylia) - ja dałam prowansalskie * 2 łyżki oliwy * 1 kulka mozzarelli * sól. pieprz, cukier Cukinię pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Warzywa smażyćcukinia będzie jędrna ale miękka (ok 5 minut). Doprawić solą, pieprzem i cukrem(1/2 łyżeczki). Odstawić. Ugotować makaron o 2 minuty krócej niż podane na opakowaniu. Przygotować sos - z koncentratu

sierotka maRysia w kuchni
C... (zupa) Cukiniowo-Porowa! 158

plastry por.W garnku na maśle podsmażamy posiekany czosnek z pokrojoną w kostkę cukinią. Posypujemy solą i pieprzem. Ja akurat zostawiam skórkę, bo bardzo ją lubię ;) a nawet preferuję!Smażymy, aż cukinia się lekko zarumieni. Marchewkę i por dodajemy do cukinii i zalewamy bulionem. Nie musimy wykorzystać całego, wszystko zależy od konsystencji jaką chcecie uzyskać.Gotujemy 5 minut. Blendujemy.Dodajemy łyżkę

Kitchens Alphabet
Cukiniowe placuszki z dodatkiem serem feta 185

typu feta 10 łyżek mąki pszennej 3 jajka 1 łyżka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta kurkumy oregano i bazylii sól i pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Cukinie myjemy nie obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy na sito solimy, odstawiamy. Kiedy puści sok odciskamy jeszcze. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, podsmażamy na patelni, studzimy, dodajemy(...)odciśniętej cukinii. Ser rozkruszamy w malutkie kawałki dorzucamy do cukinii, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem, oraz przyprawy, doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem do smaku, dobrze wszystko mieszamy łącząc ze sobą składniki. Rozgrzewamy olej kładziemy łyżką nieduże placuszki na patelnię, smażymy przez kilka minut na złoty kolor. Podajemy z keczupem lub dowolnym sosem. Smacznego

kgwjanczewo
Placki z cukinii z wędzonym łososiem 177

czosnku  garść poszatkowanego koperku  2 jajka 4 łyżki śmietany 12 % 4 łyżki mąki  4 łyżki bułki tartej sól pieprz papryka wędzona łosoś wędzony olej do smażenia Wykonanie: Cukinię wymyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, posolić i odstawić na około 30 minut. W między czasie obrać marchew i zetrzeć ją na tarce. Koperek dokładnie posiekać(...)przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno posiekać. Po 30 minutach dobrze odcisnąć cukinię, dodać koper, czosnek, marchew i cebulę- dokładnie wymieszać. Do jarzyn dodać jajka, śmietanę, mąkę oraz bułkę tartą, dokładnie wymieszać. Na sam koniec doprawić pieprzem, solą i sporą porcją papryki wędzonej. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć placki na złoto z obu stron. Podawać z plastrami wędzonego łososia. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Wiosna na talerzu! 107

ugotowane odcedzamy je na durszlaku. W między czasie małą cukinię kroję obieraczką do warzyw na cienkie, długie wstążki. Na małej patelni rozgrzewam oliwę cytrynową ze zmiażdżonym czosnkiem, wrzucam cukinię i smażę dosłownie z minutkę - doprawić do smaku solą i pieprzem.  Wcześniej podgrzaną bagietkę smaruję ricottą, następnie układam wstążki cukinii, szparagi, świeżą bazylię i pomidorki koktajlowe.  Tak przygotowaną kanapką

Plate of Joy
Placki z cukinii 164

pomocą łyżki np. do lodów, bo wtedy masa będzie za rzadka, gdyż cukinia zawiera w sobie dużo wody, albo nadmiar wody po prostu odlać, kiedy cukinia troszkę poleży. Do miski dodajemy resztę składników i smażymy na oleju rzepakowym.Usmażone placki najlepiej wyłożyć na papierowe ręczniki, by pochłonęły nadmiar tłuszczu.Wskazówki:Placki z cukinii można podawać z cukrem, gęstą śmietaną

upichcic
Schabowy pod pierzynką cukiniowo musztardową 155

dolewamy wina białego. Smażymy aż płyn się zredukuje i dorzucamy startą na grubych oczkach cukinię. Doprawiamy wszystko curry, papryką słodką, sola i pieprzem do smaku i smażymy całość do momentu jak cukinie będzie już miękka. Wszystko przekładamy do miseczki. Schaby rozbijamy, przyprawiamy z każdej strony solą i pieprzem. Panierujemy schaby w 1 jajku i bułce tartej. Do miseczki po jajku(...)rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy schaby na rumiano. Jak już będzie gotowy z jednej strony to go odwracamy i nakładamy łyżką masę z cukinii oraz na wierzch każdego schaba masę serowo musztardową. całość smażymy na średnim ogniu, dosłownie po chwili zmniejszamy ogień na najmniejszy i przykrywamy patelnię pokrywką. Jak ser się roztopi schabowe są gotowe. Możemy podawać z ziemniakami

Piekielna Kuchnia Pati
SPAGHETTI BOLOGNESE Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ 142

czosnku 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 1 łyżka kaparów 500 ml pomidorów w kawałkach własnej roboty lub z puszki 1 litr przecieru pomidorowego własnej roboty oregano, bazylia, tymianek przyprawa do spaghetti bolognese 15g  firmy KAMIS sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku szczypta ostrej papryki słodka czerwona papryka oliwa do smażenia makaron ( spaghetti, tagliatelle) parmezan do posypania(...)niej starty czosnek. Lekko posoliłam. W międzyczasie pokroiłam bakłażana w plastry i posypałam solą.    Dodałam mielone mięso,  wsypałam przyprawy i kapary. Gdy mięso się smażyło, pokroiłam cukinię w kostkę i dołożyłam ją do mięsa. Z plasterków bakłażana wytarłam (można ręcznikiem papierowym) powstały sok i również pokroiłam go w kostkę.   Wsypałam go reszty składników.    Wszytko

potrawyregionalne
Zapiekanka z cukinią, figami i kozim serem 176

śmietanki 30%1 jajkooliwa z oliwekbiały pieprzsólPrzygotowanie:Cukinie myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki o grubości około 0,7-1 cm. Patelnię bardzo cienko smarujemy oliwą i smażymy pokrojone cukinie z obu stron. Figi myjemy, osuszamy i kroimy na 0,5 cm plasterki. Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy śmietankę, biały pieprz i sól. Dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą. Następnie

Oryginalny smak
Leczo :) 127

Papryki również pozbawiamy gniazd nasiennych. Cukinię, paprykę i cebulę kroimy w kostkę.  Kiełbasę kroimy i podsmażamy,dodajemy olej i  dodajemy cebulę.   Dodajemy pokrojoną paprykę i cukinię. Chwilę smażymy razem. Na patelnie wrzucamy pomidory z puszki a następnie wlewamy szklankę wody.  Przykrywamy i gotujemy, mieszając od czasu do czasu, aż cukinia zmięknie. Przyprawiamy do smaku

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Grillowana Pierś z Kurczaka w Rewelacyjnej Marynacie z Pieczonymi Marynowanymi Ziemniaczkami i Spaghetti z Cukinii z Pesto alla 270

nagrzanego piekarnika, wstawiłam wodę na cukinię. Na szybko przygotowałam sałatkę, jak widać to na talerzu była prosta. Po 25 minutach pieczenia ziemniaków, rozgrzałam patelnię grillową i zaczęłam smażyć mięso, cukinię włożyłam do gotującej się wody. Potem było szybko. Cukinię z wody, mięso na talerz, ziemniaki wyciągnęłam z piekarnika i przekładałam na talerz, cukinię wymieszałam z pesto i powędrowała do mięsa

Blondynka Gotuje
Czas na cukinie 170

Kremowy placek z cukinia składniki: 2 cukinie - około 400g 3 jajka 1 jogurt naturalny - 150g 100g tartego parmezanu 100ml śmietany 10g maki łyżeczka tymianku sol, pieprz olej do smażenia wykonanie: Cukinie dokładnie myjemy i kroimy na plasterki, a następnie podsmażamy na oleju przez około 10 minut. Jajka łączymy z jogurtem, śmietaną, parmezanem i maka. Doprawiamy tymiankiem, sola i pieprzem

Przysmaki Karolki
Smażone krążki z cukinii 184

Cukinia jest bardzo uniwersalnym warzywem. Można ją jeść surową, gotowaną, pieczoną, smażoną i właśnie o smażonych krążkach z cukinii będzie dzisiejszy przepis. Są bardzo prostym i smacznym dodatkiem do dania obiadowego, czy kolacji. Przygotowanie ich zajmuje chwilkę, a smak jest wyborny ;) Potrawa wolna od glutenu.* Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 duża cukinia 4 łyżki mielonych migdałów(...)łyżki bułki tartej 2 jajka Olej rzepakowy do smażenia Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, tymianek *Osoby nie jedzące glutenu zamiast bułki tartej powinny użyć 8 łyżek mielonych migdałów J Cukinie kroimy w krążki. Układamy na desce i obsypujemy solą i pieprzem z obu stron. Na patenie wlewamy olej rzepakowy, powinno go być co najmniej pół centymetra. Czekamy

Kolizje Smaków
Orzo kalafiorowe i łosoś w glazurze 124

tarce o grubych oczkach ręcznie lub za pomocą kuchennego robota. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Zeszklij na maśle i oliwie. Dodaj bazylię i pokrojoną w kostkę cukinię i kalafior. Smaż przez 5 minuty. Kalafior i cukinia powinny być miękkie ale al dente. Oczyść brukselkę, przekrój na pół i zblanszuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź i opłukaj zimną wodą. Dodaj

codojedzenia
Faszerowane warzywa 236

małe2 papryki czerwone1 cebula300g mięsa mielonego(u mnie wieprzowe)1 woreczek ryżusól,pieprzczerwona słodka paprykaolej do smażenia PRZYGOTOWANIE Cukinię obieramy ze skórki (jeśli są 2 młode to nie ma takiej potrzeby) i wydrążamy łyżką.Odcinamy wierzchy papryk i usuwamy gniazda nasienne. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy mięso.Rozdrabniamy je, przyprawiamy

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania