kolendry,suszonej pietruszki, słodkiej papryczki mielonejpieprzsos sojowy do smaku odrobina oleju do smażeniaSiekam cebulę, czosnek i podsmażam na odrobinie oleju. Kiedy będzieszkliste, wrzucam porkojoną w kostkę paprykę, pepperoni, cukinię. Smażę,a gdy stanie się złociste, wlewam mleko. Podgrzewam na wolnym ogniu.Osobno podsmażam pokrojone w kostkę tofu. Następnie dodaję do warzyw przyprawy, tofu, wszystko mieszam.Solę i pieprzę
W kuchni Karmel-itkipodsmażamy, dodajemy pieczarki, pomidory. Przyprawiamy solą, pieprzem smażymy wszystko razem kilka minut na wolnym ogniu. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju z zalewy pomidorowej, wkładamy przyprawioną cukinię smażymy około 5 -8 minut pod koniec smażenia dodajemy podsmażony por z pieczarkami i pomidorami wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojony świeży rozmaryn. Wykładamy na talerz posypujemy pokrojonym w kostkę serem pleśniowym
kgwjanczewobulionu - olej rzepakowy - sól - pieprz - ½ pęczka pietruszki Rösti: - 1 kg ziemniaków - 1 cebula - olej rzepakowy - sól Cukinia: - 2 cukinie - 1/4 pęczka natki zielonej pietruszki - oliwa z oliwek - 2 ząbki czosnku - sól - pieprz Przygotowanie: Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy bulion i śmietanę 30%, całość dusimy na wolnym ogniu do osiągnięcia kremowej konsystencji(...)mieszamy z drobno posiekaną cebulą i solą. Przekładamy porcjami na rozgrzany olej i formujemy okrągły kształt. Po usmażeniu z jednej strony przekładamy na drugą używając talerza i ponownie smażymy. Cukinie myjemy, kroimy na równej grubości talarki i wkładamy do miski. Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do cukini razem z drobno pokrojonym czosnkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem i oliwą z oliwek
Kulinarne życiewarzywna. A teraz prezentuje pyszne warzywa zapiekane z beszamelem i serem sałatkowym. Składniki 1 brokuł 1/2 opakowania marchewki z groszkiem (mrożonej) 1 garść fasolki zielonej ciętej (mrożonej) 1 mała cukinia 350-400 g pieczarek (najlepiej małych) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 0,5-1 szkalnka białego wina 200 g sera sałatkowego typu feta (ja kupiłam(...)oregano 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej do smażenia Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę po chwili dodajemy pokrojoną w plastry i na ćwiartki cukinie, smażymy chwilę razem dodajemy pieczarki i podsmażamy całość na dużym ogniu. Jak pieczarki zaczną stawać się bardziej miękkie dorzucamy papryczkę chilli drobno posiekaną oraz czosnek. Doprawiamy całość wszystkimi przyprawami. Dolać
Piekielna Kuchnia Patikawałki. Na teflonowej patelni rozgrzałem oliwę. Włożyłem ziemniaki i smażyłem ok.30 minut, od czasu do czasu mieszałem. Cebulę obrałem, pokroiłem w kostkę. Dodałem do ziemniaków 5 minut przed końcem smażenia. Cukinie i pomidorki oczyściłem i umyłem. Cukinię pokroiłem w kostkę, pomidory przekroiłem na ćwiartki. Sardele opłukałem i osuszyłem, 2 filety posiekałem. Warzywa, posiekane sardele, tymianek i oliwki dodałem do ziemniaków
R'n'G Kitchengrubości niecałego centymetra. Całość przyprawiamy vegetą i suszonym czosnkiem. Tak przygotowaną cukinię przekładamy na sito i pozostawiamy na co najmniej 1 godzinę, dzięki temu pozbędziemy się nadmiaru wody. Cukinię smażymy na porządnie rozgrzanej patelni z olejem z obu stron. I to wszystko. Tak zrobiona cukinia będzie chrupiąca. SMACZNEGO
Smaki Ewyprzykrycia. A teraz placuszki: Potrzebujemy: 1 cukinię 2 jajka 1 szalotkę 1 ząbek czosnku 2 łyżki jogurtu 5 łyżek mąki orkiszowej 3 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz olej do smażenia Cukinię ścieramy na tarce na grubych okach, solimy i odstawiamy na 15 minut aż puści soki. Po tym czasie porządnie ją odciskamy i przekładamy do miski. Wbijamy 2 jajka, dodajemy(...)przeciśnięty przez praskę czosnek. Łączymy z jogurtem, mąką i koperkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli wydaje się nam, że ciasto jest za rzadkie, możemy dodać więcej mąki. Smażymy na rumiano z obu stron. A jogurt oczywiście możecie zrobić sami, np. w ten sposób: KLIK Proste, prawda? A jakie lekkie i smaczne! :) Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój
Marder&Marder Manufacturerzodkiewki:1 biała rzodkiew8 rzodkiewek czerwonych3/4 szklanki jogurtu naturalnegoszczypiorekpieprz biały mielonysólPRZYGOTOWANIE kotletów z indyka z warzywami:Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę i cukinię. Smażymy na w półmiękkie i odstawiamy.Do miski przekładamy mielone mięso z indyka. Dodajemy jajko, usmażone warzywa, 1/2 szklanki bułki tartej i 1/3 szklanki mleka oraz posiekany koperek. Doprawiamy solą, papryką
kulinarnyJałyżka masła 1/2 szklanki śmietanki 36% 1 łyżka oleju roślinnego 1/2 łyżeczki suszonego estragonu sól i pieprz Przygotowanie: W średnim rondelku rozgrzej na średnim ogniu olej i włóż cukinię. Smaż przez kilka minut, aż zacznie puszczać soki. Wlej bulion i gotuj przez około 15 minut aż cukinia zmięknie. Następnie zdejmij zupę z ognia i zmiksuj na gładki krem. Postaw zupę
karmelowycukinia ( u mnie duży okaz - użyłam połowy, obrana ze skóry i gniazd nasiennych ) 3 łyżki mąki 3 łyżki otrębów owsianych zioła prowansalskie ząbek czosnku sól i pieprz olej do smażenia Cukinie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć na sitko i delikatnie posolić, zostawić na 5 min. Bardzo dokładnie odcisnąć z nadmiaru płynu. Wymieszać z mąką i otrębami. Doprawić ziołami
Atlas Smakówmusi w daniu znajdować się mięso żeby był smaczny obiadek:) Moje danie to duszona papryka, pieczone cukinie, smażone pieczarki i kasza jaglana. To danie wystarczy dla dwóch osób. Zrobimy je w 20 minut. SKŁADNIKI: 1 cukinia 1 papryka 250 dkg pieczarek 1 cebula 1 szklanka kaszy jaglanej szczypiorek sól pieprz kurkuma 2 szklanki wody masło olej kokosowy Kaszę dokładnie wypłukać
harrisa20dkg sera żółtego 2 jajka 1 mała cebula 4łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól i pieprz do smaku posiekana natka pietruszki (ok 3 łyżki) olej do smażenia Cukinie umyć i zetrzeć na "grubych oczkach", posolić ( ok pół łyżeczki ) i zostawić na ok10 min aż puści sok. Odcisnąć a sok wylać. Dodać jajka, obydwie mąki, posiekaną na drobno
Maślane ciasteczkoSmażymy z obu stron i odstawiamy do wystygnięcia. Składniki na sos łączymy ze sobą i miksujemy blenderem. Mięso mielone podsmażamy na patelni, dodajemy startą na tarce o dużych oczkach cukinię. Smażymy jeszcze przez chwilę, następnie dodajemy 1/3 sosu pomidorowego i dusimy jakieś 10 minut. Na naleśniki nakładamy farsz, składamy w roladę. Krokiety układamy na blaszce, zalewamy resztą sosu i posypujemy
e-PrzepisyKulinarnetarce o grubych oczkach) 1 duże jajko 2 łyżki mąki bezglutenowej ( robiłam wersję z mąką z ciecierzycy z żółtym serem) sól, pieprz do smaku oliwa lub olej do smażenia Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól i odstawić na ok. 30min. Nadmiar wody z cukinii odsączyć. Dodać porwaną na kawałki mozzarellę, jajko, mąkę oraz doprawiamy do smaku
apetytnapieczeniepół) 1 duża cebula lub 2 mniejsze (u mnie czerwona) 2 małe ząbki czosnku 2 jajka 4 łyżki mleka 3-4 łyżki mąki sól pieprz olej do smażenia Cukinie jak i patisony wybieramy młode, niewielkie, o miękkiej skórce, z niewykształconymi jeszcze nasionami (w tedy ścieramy je ze skórką). Jeśli wybieramy duże, wyrośnięte warzywa musimy je obrać(...)łyżeczką soli, dokładnie mieszamy i zostawiamy na około 10 minut. W tym czasie drobniutko siekamy cebulę, dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i dokładnie mieszamy. Gdy cukinia już zmięknie, dokładnie ją płuczemy, odciskamy z niej sok (ja wyciskam kolejno garść po garści) przekładamy ją do suchej miski, dodajemy cebulę z czosnkiem, jajka, mleko i część mąki. Dokładnie
Rozpustne gotowanie