cukinia faszerowana - 1274 przepisów (strona:46/85)

Papryka faszerowana mięsem mielonym i pomidorami 161

Uwielbiam faszerowane warzywa takie jak cukinie, bakłażany czy papryki. Jestem zafascynowana ilością możliwych udziwnień farszy. Oto jedna z opcji. Uprzedzam: bardzo mięsna. Papryka faszerowana mięsem mielonym i pomidorami (2 - 3 porcje): 3 duże papryki mięso mielone wieprzowo - wołowe 500 g puszka krojonych pomidorów 3 łyżeczki przecieru pomidorowego duża cebula 2 ząbki czosnku ser żółty 250 g sól pieprz bazylia oregano

Karola gotuje
Makaron z cukinią i sosem cytrynowym 81

Makaron z cukinią i sosem cytrynowym to świetny przepis na dzień, kiedy nie mamy czasu gotować, a chcemy zjeść coś zdrowego i sycącego. Cukinia moja miłość Jak już zapewne wiecie, mam ogromną słabość do cukinii . To warzywo pojawia się w mojej kuchni bardzo często – jako jeden ze składników pysznego, domowego leczo , w formie chrupiących placków czy faszerowana mięsem

Na-talerzu.pl
Cukinia zapiekana z mięsem mielonym 57

Zapiekana cukinia wjechała na obiad. Cukinia zapiekana mięsem mielonym z wołowiny z dodatkiem pieczarek i aromatem ziół prowansalskich. Cukinia była w promocji! Zatem spodziewaj się tu niebawem kilku nowych potraw z cukinią ;) Nabyłam cukinie średniej wielkości, taką w sam raz do faszerowania i zapiekania. W sumie każda cukinia się do tego nada, ale taka […] The post Cukinia zapiekana

Eksperymentalnie.com
Papryka faszerowana pstrągiem 143

Bardzo lubię nadziewane warzywa. Faszerować można dynię , bakłażany  czy cukinię . Teraz przyszła pora na paprykę. Większość osób (w tym ja) faszeruje paprykę mięsem i ryżem. Chciałam zrobić coś innego, oryginalnego. Myślę, że cel zamierzony osiągnęłam jak najbardziej. Papryka podana w ten sposób na pewno niejedną osobę zaskoczy- nie tylko wzrokowo, ale i smakowo. Składniki: 3 czerwone papryki szklanka kaszy

Pobite gary Barbary
Placek ziemniaczany z piekarnika 110

align="aligncenter" width="685"] Placek ziemniaczany z piekarnika[/caption] Zobacz inne przepisy na dania z ziemniakami w roli głównej: Moskole – Placki Z Gotowanych Ziemniaków Ziemniaki Faszerowane Pieczarkami I Serem Kotlety Ziemniaczane Z Cukinią Pieczone Placki Ziemniaczane Z Pieczarkami Ziemniaki Faszerowane Boczkiem I Serem Pizza Na Placku Ziemniaczanym Pyszna Zapiekanka Ziemniaczana Naleśniki Ruskie Z Serem Żółtym Szare Kluski Z Boczkiem

e-PrzepisyKulinarne
40 pomysłów na letnie obiady 167

ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem

Moja smaczna kuchnia
Faszerowane naleśniczki z patelni 219

Faszerowane naleśniczki z patelni Ciekawy pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad dla miłośników naleśników.     Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: pół niewielkiej młodej cukinii pół łyżeczki masła (najlepiej klarowanego) 5-7 plasterków żółtego sera ulubiona szynka(...)dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto *** *** Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki *** *** Cukinie myjemy osuszamy i kroimy w cieniutkie plasterki *** *** Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim plasterki cukinii przez około 1 minute *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek żółtego sera *** *** Na serze układamy wędlinę oraz plasterki cukinii *** *** Naleśniki z farszem rolujemy i układamy na patelni *** *** Z wierzchu polewamy delikatnie ketchupem

Blog z Apetytem
Papryka faszerowana kaszą i jagnięciną 147

Przepyszna PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ I JAGNIĘCINĄ z dużą ilością ziół... Artykuł Papryka faszerowana kaszą i jagnięciną pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
CUKINIA FASZEROWANA PĘCZAKIEM 149

Cukinia na sposób wegetariański...faszerowana pęczakiem z dodatkiem szpinaku, pomidorów suszonych oraz mozzarelli. Pyszny obiad, który przyrządzisz w kilka chwil, a resztę zrobi piekarnik 😉 Danie oprócz tego, że wspaniale smakuje to świetnie się też prezentuje, więc możemy go zaserwować gościom, a na pewno się nie powstydzimy. Okrągłe cukinie mnie zauroczyły bo dzięki nim danie wygląda super, ale gdy nie możemy

Kuchnia MagdaLeny
Papryki faszerowane drugą połową lata 153

Można podać z ulubionym pieczywem, gotowanym ryżem lub innymi dodatkami...albo po prostu spałaczować same. Siadajcie do stołu ze słonecznymi paprykami pełnymi dobroci, póki wciąż lato! :) Papryki faszerowane mięsem mielonym i cukinią z suszonymi pomidorami Potrzebujesz: 6 średniej wielkości papryk 500g mielonego mięsa z indyka 1 jajo 2 ząbki czosnku 300g cukinii 5 suszonych pomidorów z oleju garść świeżych liści

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Błyskawiczne piątki - Grillowane kwiaty cukinii 111

roku dość często przygotowywałam kwiaty cukinii.  Są pyszne i błyskawicznie można je przygotować na różne sposoby - w cieście i faszerowane. Tym razem zrywałam malutkie cukinie z kwiatem i grillowałam je z dodatkiem soli himalajskiej i oregano. Rewelacja! Polecam każdemu spróbować tego cuda! Składniki : * kilka małych cukinii wraz z kwiatem * sól himalajska * oregano suszone * łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie : Cukinie

Magiczne Życie Marty
Cukinia faszerowana kuskusem, marchewką i kurczakiem 174

Cukinia to warzywo idealne do faszerowania. Jeżeli znudziła się Wam wersja nadzienia z mięsem mielonym , to zachęcam do przygotowania cukinii zapiekanej z kaszą kuskus, marchewką oraz kawałkami udek z kurczaka.  Składniki na 2-3 porcje: 2 duże cukinie 4 wyluzowane udka z kurczaka (bez kości i skóry) 1/2 szklanki kaszy kuskus 1 pomidor malinowy 1 marchewka 1-2 ząbki

Ugotować
Faszerowane papryki 34

wrzucić pokrojoną drobno cebulkę. Jak cebulka lekko zmięknie to wrzucić czosnek. Cukinię obrać usunąć gniazda nasienne – pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć. Następnie zdjąć skórkę i pokroić na małe kawałki. Pieczarki przekroić na pół. Na patelnię wrzucić mięso mielone i smażyć aż straci kolor surowizny. Następnie dodać cukinię, pieczarki doprawić solą i pieprzem. Smażyć chwilkę. Wlać passatę, dodać bazylię(...)minut. Farsz włożyć do papryk, położyć plasterek sera na każdą paprykę. Nadmiar farszu rozłożyć pomiędzy paprykami. Gdyby farsz był zbyt suchy dodać wody. Pamiętajcie jednak że papryki muszą być faszerowane farszem bez dużej ilości płynu. Natomiast płyn (sos) wlać na dno naczynia. Pieczenia – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 40 minut. Naczynie musi być przykryte. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Papryka faszerowana kaszą kuskus i mięsem mielonym 174

Bardzo się cieszę, że trwa sezon na faszerowane warzywa. Oboje z mężem uwielbiamy paprykę i cukinię napakowaną pysznymi dodatkami. Tradycyjnie robię paprykę faszerowaną mięsem mielonym i ryżem (przepis tutaj ), a teraz do nadzienia użyłam kaszy kuskus, mięsa z szynki, marchewek, pieczarek, a na wierzch położyłam ser mozzarella. Fajnie wyszło naprawdę, jak chcecie to sami spróbujcie :P Składniki na 4 duże

Simply Food