przekąska, doskonałe danie na przyjęcie, ciekawa opcja na kolecję. Faszerowane pieczarki. 4 duże pieczarki 1 szalotka 1 ząbek czosnku Granat 1 puszka pomidorów Kapary Pieprz w zalewie Szczypiorek Słodka papryka Kmin rzymski Kurkuma Sól Pieprz Od pieczarek odcinamy ogonki i kroimy w drobną kostkę. Podobnie robimy z szalotką i cukinią. Podsmażamy na patelni do zrumienienia. Dodajemy pomidory z puszki
MarcinChefUwielbiam faszerowane warzywa takie jak cukinie, bakłażany czy papryki. Jestem zafascynowana ilością możliwych udziwnień farszy. Oto jedna z opcji. Uprzedzam: bardzo mięsna. Papryka faszerowana mięsem mielonym i pomidorami (2 - 3 porcje): 3 duże papryki mięso mielone wieprzowo - wołowe 500 g puszka krojonych pomidorów 3 łyżeczki przecieru pomidorowego duża cebula 2 ząbki czosnku ser żółty 250 g sól pieprz bazylia oregano
Karola gotujeMakaron z cukinią i sosem cytrynowym to świetny przepis na dzień, kiedy nie mamy czasu gotować, a chcemy zjeść coś zdrowego i sycącego. Cukinia moja miłość Jak już zapewne wiecie, mam ogromną słabość do cukinii . To warzywo pojawia się w mojej kuchni bardzo często – jako jeden ze składników pysznego, domowego leczo , w formie chrupiących placków czy faszerowana mięsem
Na-talerzu.plZapiekana cukinia wjechała na obiad. Cukinia zapiekana mięsem mielonym z wołowiny z dodatkiem pieczarek i aromatem ziół prowansalskich. Cukinia była w promocji! Zatem spodziewaj się tu niebawem kilku nowych potraw z cukinią ;) Nabyłam cukinie średniej wielkości, taką w sam raz do faszerowania i zapiekania. W sumie każda cukinia się do tego nada, ale taka […] The post Cukinia zapiekana
Eksperymentalnie.comBardzo lubię nadziewane warzywa. Faszerować można dynię , bakłażany czy cukinię . Teraz przyszła pora na paprykę. Większość osób (w tym ja) faszeruje paprykę mięsem i ryżem. Chciałam zrobić coś innego, oryginalnego. Myślę, że cel zamierzony osiągnęłam jak najbardziej. Papryka podana w ten sposób na pewno niejedną osobę zaskoczy- nie tylko wzrokowo, ale i smakowo. Składniki: 3 czerwone papryki szklanka kaszy
Pobite gary Barbaryalign="aligncenter" width="685"] Placek ziemniaczany z piekarnika[/caption] Zobacz inne przepisy na dania z ziemniakami w roli głównej: Moskole – Placki Z Gotowanych Ziemniaków Ziemniaki Faszerowane Pieczarkami I Serem Kotlety Ziemniaczane Z Cukinią Pieczone Placki Ziemniaczane Z Pieczarkami Ziemniaki Faszerowane Boczkiem I Serem Pizza Na Placku Ziemniaczanym Pyszna Zapiekanka Ziemniaczana Naleśniki Ruskie Z Serem Żółtym Szare Kluski Z Boczkiem
e-PrzepisyKulinarneziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem
Moja smaczna kuchniaFaszerowane naleśniczki z patelni Ciekawy pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad dla miłośników naleśników. Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: pół niewielkiej młodej cukinii pół łyżeczki masła (najlepiej klarowanego) 5-7 plasterków żółtego sera ulubiona szynka(...)dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto *** *** Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki *** *** Cukinie myjemy osuszamy i kroimy w cieniutkie plasterki *** *** Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim plasterki cukinii przez około 1 minute *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek żółtego sera *** *** Na serze układamy wędlinę oraz plasterki cukinii *** *** Naleśniki z farszem rolujemy i układamy na patelni *** *** Z wierzchu polewamy delikatnie ketchupem
Blog z ApetytemPrzepyszna PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ I JAGNIĘCINĄ z dużą ilością ziół... Artykuł Papryka faszerowana kaszą i jagnięciną pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECukinia na sposób wegetariański...faszerowana pęczakiem z dodatkiem szpinaku, pomidorów suszonych oraz mozzarelli. Pyszny obiad, który przyrządzisz w kilka chwil, a resztę zrobi piekarnik 😉 Danie oprócz tego, że wspaniale smakuje to świetnie się też prezentuje, więc możemy go zaserwować gościom, a na pewno się nie powstydzimy. Okrągłe cukinie mnie zauroczyły bo dzięki nim danie wygląda super, ale gdy nie możemy
Kuchnia MagdaLenyMożna podać z ulubionym pieczywem, gotowanym ryżem lub innymi dodatkami...albo po prostu spałaczować same. Siadajcie do stołu ze słonecznymi paprykami pełnymi dobroci, póki wciąż lato! :) Papryki faszerowane mięsem mielonym i cukinią z suszonymi pomidorami Potrzebujesz: 6 średniej wielkości papryk 500g mielonego mięsa z indyka 1 jajo 2 ząbki czosnku 300g cukinii 5 suszonych pomidorów z oleju garść świeżych liści
Kuchnia w Słońcu Skąpanaroku dość często przygotowywałam kwiaty cukinii. Są pyszne i błyskawicznie można je przygotować na różne sposoby - w cieście i faszerowane. Tym razem zrywałam malutkie cukinie z kwiatem i grillowałam je z dodatkiem soli himalajskiej i oregano. Rewelacja! Polecam każdemu spróbować tego cuda! Składniki : * kilka małych cukinii wraz z kwiatem * sól himalajska * oregano suszone * łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie : Cukinie
Magiczne Życie MartyCukinia to warzywo idealne do faszerowania. Jeżeli znudziła się Wam wersja nadzienia z mięsem mielonym , to zachęcam do przygotowania cukinii zapiekanej z kaszą kuskus, marchewką oraz kawałkami udek z kurczaka. Składniki na 2-3 porcje: 2 duże cukinie 4 wyluzowane udka z kurczaka (bez kości i skóry) 1/2 szklanki kaszy kuskus 1 pomidor malinowy 1 marchewka 1-2 ząbki
Ugotowaćwrzucić pokrojoną drobno cebulkę. Jak cebulka lekko zmięknie to wrzucić czosnek. Cukinię obrać usunąć gniazda nasienne – pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć. Następnie zdjąć skórkę i pokroić na małe kawałki. Pieczarki przekroić na pół. Na patelnię wrzucić mięso mielone i smażyć aż straci kolor surowizny. Następnie dodać cukinię, pieczarki doprawić solą i pieprzem. Smażyć chwilkę. Wlać passatę, dodać bazylię(...)minut. Farsz włożyć do papryk, położyć plasterek sera na każdą paprykę. Nadmiar farszu rozłożyć pomiędzy paprykami. Gdyby farsz był zbyt suchy dodać wody. Pamiętajcie jednak że papryki muszą być faszerowane farszem bez dużej ilości płynu. Natomiast płyn (sos) wlać na dno naczynia. Pieczenia – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 40 minut. Naczynie musi być przykryte. Smacznego
Kuchnia Pokoleń