cukinia faszerowana - 1274 przepisów (strona:46/85)

Placek ziemniaczany z piekarnika 116

align="aligncenter" width="685"] Placek ziemniaczany z piekarnika[/caption] Zobacz inne przepisy na dania z ziemniakami w roli głównej: Moskole – Placki Z Gotowanych Ziemniaków Ziemniaki Faszerowane Pieczarkami I Serem Kotlety Ziemniaczane Z Cukinią Pieczone Placki Ziemniaczane Z Pieczarkami Ziemniaki Faszerowane Boczkiem I Serem Pizza Na Placku Ziemniaczanym Pyszna Zapiekanka Ziemniaczana Naleśniki Ruskie Z Serem Żółtym Szare Kluski Z Boczkiem

e-PrzepisyKulinarne
40 pomysłów na letnie obiady 170

ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem

Moja smaczna kuchnia
Faszerowane naleśniczki z patelni 226

Faszerowane naleśniczki z patelni Ciekawy pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad dla miłośników naleśników.     Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: pół niewielkiej młodej cukinii pół łyżeczki masła (najlepiej klarowanego) 5-7 plasterków żółtego sera ulubiona szynka(...)dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto *** *** Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki *** *** Cukinie myjemy osuszamy i kroimy w cieniutkie plasterki *** *** Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim plasterki cukinii przez około 1 minute *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek żółtego sera *** *** Na serze układamy wędlinę oraz plasterki cukinii *** *** Naleśniki z farszem rolujemy i układamy na patelni *** *** Z wierzchu polewamy delikatnie ketchupem

Blog z Apetytem
Papryka faszerowana kaszą i jagnięciną 157

Przepyszna PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ I JAGNIĘCINĄ z dużą ilością ziół... Artykuł Papryka faszerowana kaszą i jagnięciną pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
CUKINIA FASZEROWANA PĘCZAKIEM 156

Cukinia na sposób wegetariański...faszerowana pęczakiem z dodatkiem szpinaku, pomidorów suszonych oraz mozzarelli. Pyszny obiad, który przyrządzisz w kilka chwil, a resztę zrobi piekarnik 😉 Danie oprócz tego, że wspaniale smakuje to świetnie się też prezentuje, więc możemy go zaserwować gościom, a na pewno się nie powstydzimy. Okrągłe cukinie mnie zauroczyły bo dzięki nim danie wygląda super, ale gdy nie możemy

Kuchnia MagdaLeny
Papryki faszerowane drugą połową lata 161

Można podać z ulubionym pieczywem, gotowanym ryżem lub innymi dodatkami...albo po prostu spałaczować same. Siadajcie do stołu ze słonecznymi paprykami pełnymi dobroci, póki wciąż lato! :) Papryki faszerowane mięsem mielonym i cukinią z suszonymi pomidorami Potrzebujesz: 6 średniej wielkości papryk 500g mielonego mięsa z indyka 1 jajo 2 ząbki czosnku 300g cukinii 5 suszonych pomidorów z oleju garść świeżych liści

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Błyskawiczne piątki - Grillowane kwiaty cukinii 119

roku dość często przygotowywałam kwiaty cukinii.  Są pyszne i błyskawicznie można je przygotować na różne sposoby - w cieście i faszerowane. Tym razem zrywałam malutkie cukinie z kwiatem i grillowałam je z dodatkiem soli himalajskiej i oregano. Rewelacja! Polecam każdemu spróbować tego cuda! Składniki : * kilka małych cukinii wraz z kwiatem * sól himalajska * oregano suszone * łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie : Cukinie

Magiczne Życie Marty
Cukinia faszerowana kuskusem, marchewką i kurczakiem 181

Cukinia to warzywo idealne do faszerowania. Jeżeli znudziła się Wam wersja nadzienia z mięsem mielonym , to zachęcam do przygotowania cukinii zapiekanej z kaszą kuskus, marchewką oraz kawałkami udek z kurczaka.  Składniki na 2-3 porcje: 2 duże cukinie 4 wyluzowane udka z kurczaka (bez kości i skóry) 1/2 szklanki kaszy kuskus 1 pomidor malinowy 1 marchewka 1-2 ząbki

Ugotować
Faszerowane papryki 41

wrzucić pokrojoną drobno cebulkę. Jak cebulka lekko zmięknie to wrzucić czosnek. Cukinię obrać usunąć gniazda nasienne – pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć. Następnie zdjąć skórkę i pokroić na małe kawałki. Pieczarki przekroić na pół. Na patelnię wrzucić mięso mielone i smażyć aż straci kolor surowizny. Następnie dodać cukinię, pieczarki doprawić solą i pieprzem. Smażyć chwilkę. Wlać passatę, dodać bazylię(...)minut. Farsz włożyć do papryk, położyć plasterek sera na każdą paprykę. Nadmiar farszu rozłożyć pomiędzy paprykami. Gdyby farsz był zbyt suchy dodać wody. Pamiętajcie jednak że papryki muszą być faszerowane farszem bez dużej ilości płynu. Natomiast płyn (sos) wlać na dno naczynia. Pieczenia – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 40 minut. Naczynie musi być przykryte. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Papryka faszerowana kaszą kuskus i mięsem mielonym 181

Bardzo się cieszę, że trwa sezon na faszerowane warzywa. Oboje z mężem uwielbiamy paprykę i cukinię napakowaną pysznymi dodatkami. Tradycyjnie robię paprykę faszerowaną mięsem mielonym i ryżem (przepis tutaj ), a teraz do nadzienia użyłam kaszy kuskus, mięsa z szynki, marchewek, pieczarek, a na wierzch położyłam ser mozzarella. Fajnie wyszło naprawdę, jak chcecie to sami spróbujcie :P Składniki na 4 duże

Simply Food
Cukinia faszerowana pomidorowym mięsem mielonym 219

Cukinia świetnie nadaje się do faszerowania i zapiekania - jej skórka nie pęka i utrzymuje całość we właściwym kształcie. Dziś polecam cukinię pełną smaków czyli przepis na smaczne, zdrowe i "nadziane" danie ;-) Składniki na 2 porcje: 1 większa cukinia ok. 200 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów krojonych (bez skórki) 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku 1 mała papryczka chilli sól

Alutka-Gotuje
Pan kurczak w różnych odsłonach 52

śmietanowym Smoczy de volaille dla leniwych Smocze miska azjatycka Kurczak generalski Kawałki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych i orzechów Kurczak z zawartością przed zawinięciem Zagęszczanie sosu Kurczak z cukinią i sezamem Najzdrowsze dania, które zachowują najwięcej składników odżywczych, a przy tym nie nasiąkają np. tłuszczem, to oczywiście dania gotowane na parze. Kurczak gotowany na parze Kurczak na parze(...)kurczaka pieczonego. Kurczak pieczony Filet z kurczaka faszerowany serem i pieczarkami Kurczak w cieście francuskim z cukinią Kurczak w zupie cebulowej Kurczak z cebulą i majonezem Upieczone dane Upieczony kurczak w cieście francuskim z cukinią Gotowe ziemniaki z piekarnika z kurczakiem faszerowanym pieczarkami i serem Czy są tu fani makaronów i kasz? Co powiecie na wersje mięsne z kurczakiem? Palce

Bardzo Gruby Smok
Cukinia faszerowana ryżem z dodatkami i "Sekret willi Romantica" 164

moim warzywniku jedną z tegorocznych nowości jest okrągła cukinia, która świetnie nadaje się do faszerowania. Jeden z okazów miał wrośnięty z boku kwiat, co wzbudziło w nas nie lada emocje, co wykorzystałam przy serwowaniu tego dania dla moich małych gości. Składniki (na 4 porcje): okrągła cukinia (u mnie o średnicy ok. 15 cm) szklanka ugotowanego ryżu 3 łyżki mięsa mielonego

Weekendy w domu i ogrodzie
Jak zrobić francuski ratatouille? Przepis na ratatuj zapiekany 178

pieczonej papryki i fety spaghetti peperonata pide z cukinią i fetą tarta z cukinią, pomidorami i fetą penne z klopsikami z kiełbasy i cukinią placki z cukinią i fetą bakłażany faszerowane kuskusem pizza z bakłażana z mozzarellą i pomidorami   pilaw z bakłażanem, cynamonem i pistacjami  bakłażan w sosie pomidorowym Jak zrobić francuski ratatouille? Przepis na ratatuj zapiekany ➤czas(...)cebula 400 g passaty pomidorowej (lub pomidory z puszki) po 1 łyżeczce suszonego tymianku i mielonej papryki (można dać słodką lub ostrą) sól, pieprz warzywa: 1 nieduża zielona cukinia 1 nieduża żółta cukinia 1 nieduży, raczej wąski bakłażan 3-4 podłużne pomidory (tzw. rzymskie) oliwa smakowa: 3 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku pół łyżeczki ziół prowansalskich  Przygotowanie francuskiego ratatouille

Chilli Czosnek i Oliwa
POMIDOR FASZEROWANY MAKARONEM 122

Jesienią faszerowane pomidory są u nas dość często. Czasami zamieniamy pomidor na cukinię albo bakłażana, żeby urozmaicić obiady. Faszerujemy warzywa wszystkim: kaszą, ryżem, makaronem... mięsem albo warzywami. Staram się tak dobierać składniki aby każdy zjadł obiad. Nie wiem jak u Was ale u mnie jeden nie lubi papryki, a drugi nie zje niczego co ma w sobie ogórek lub marchewkę

Kuchnia w oparach
Kwiaty cukinii z ricottą i "Po północy" 151

porcje): 8 kwiatów cukinii 1/3 opakowania ricotty skórka otarta z ćwiartki cytryny 6 liści mięty olej do smażenia gruba sól morska Z kwiatów cukinii usunąć słupki i pręciki (są gorzkie, a poza tym utrudniają faszerowanie kwiatów). Usunąć również zielone wystające "listki" u spodu kwiatów (działki kielicha). Ricottę wymieszać z rozdrobnioną miętą i skórką z cytryny. Farsz z ricotty wkładać łyżeczką

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania