cukinia faszerowana - 1188 przepisów (strona:50/80)

Marchewka z groszkiem 78

używasz świeżego groszku, ugotuj go razem z marchewką. Danie nadaje się do mrożenia.     Na obiad polecam… Rybę w kukurydzianej panierce Zapiekankę z cukinią Kalafiorowy MÓZG Gniazdka z mięsa mielonego Ziemniaki faszerowane mięsem

Kulinarny S.O.S.
Papryka faszerowana kuskusem i tuńczykiem 325

Pyszna,zupełnie inna.Odmieniona wersja klasycznej faszerowanej papryki u mnie z kuskusem,tuńczykiem i cukinią -dzięki temu zrobisz ją w 15 min potem już tylko pieczenie. Spróbujcie sami.....polecam gorąco Składniki: 2-3 papryki  3/4 szkl. kaszki kuskus puszka tuńczyka w oleju 1  duża czerwona cebulka jedna mała cukinia (ok 250-300g) ulubione zioła(prowansalskie,toskańskie

Swojskie jedzonko
Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami 399

Mięso mielone i ryż to chyba najpopularniejsze składniki na farsz do papryki czy cukinii, ale nam bardzo smakują, więc najczęściej nimi faszerujemy warzywa. Z resztą dużą rolę odgrywa tu doprawienie farszu, najlepiej gdy jest dość pikantny, ponieważ papryka sama w sobie po upieczeniu nie ma zbyt wyrazistego smaku, a gdy dodamy sporo ziół, świeżo mielonego czarnego pieprzu i chilli całe

Simply Food
Zapiekana cukinia z mielonym mięsem 208

Ostatnio w sklepach obrodziły piękne cukinie i to w bardzo dobrych cenach. Grzechem by było nie skorzystać ! W takim razie dziś na blogu prosty przepis na

Kulinarne przygody Gatity
Zupa krem z cukinii 120

Zauważyłam, że jeśli chodzi o cukinię to zazwyczaj byłam monotematyczna:) Zazwyczaj robiłam z niej leczo albo faszerowałam ją różnymi składnikami, ewentualnie marynowałam ją w zalewie curry. Tym razem postanowiłam zrobić coś innego, a mianowicie spróbować jak będzie smakować przygotowana z niej zupa. Okazało się to strzałem w dziesiątkę! Składniki: 1 cukinia 2 małe ziemniaki 800 ml bulionu 2 ząbki czosnku

Taste Therapy
Kasza jaglana z cukinią i marchewką zapiekana w papryce 99

obrać i posiekać niezbyt drobno. Cukinię opłukać i pokroić w niedużą kostkę. Marchewkę oskrobać lub obrać, opłukać i pokroić w podobnej wielkości jak cukinia, kostkę. Ostrą papryczkę opłukać, usunąć nasionka i posiekać drobno. Paprykę do faszerowania przeciąć na górze, odcinając "kapelusz", którym po nafaszerowaniu będzie można przykryć paprykę. Usunąć pestki ze środka. Zalać wrzątkiem na około minutę. Wyjąć, przepłukać zimna(...)wodą, aby przestygły. Na oleju podsmażyć delikatnie cebulę, ostrą papryczkę i czosnek. Dodać marchewkę, a następnie cukinię. Całość udusić do miękkości. Wymieszać z kaszą jaglaną i natką pietruszki, przyprawić solą. Każdą paprykę przesmarować z wierzchu olejem, żeby ładnie zapiekła się, a nie wysuszyła. Następnie nakładać kaszę z warzywami, przykrywać "kapeluszem". Naczynie do zapiekania natłuścić i poukładać w nim papryki. Zapiekać

Codzienna kuchnia niecodzienna
15 przepisów na dania z dynią 162

frosch.blogspot.com/2016/10/placek-z-dynia-i-cebula-szybki-i-atwy.html Pikantna tarta dyniowa z ajwarem - super fit  https://frosch.blogspot.com/2016/10/pikantny-placek-dyniowy-z-ajwarem-super.html Dyniowa zapiekanka z mięsem mielonym  https://frosch.blogspot.com/2015/11/dyniowa-zapiekanka.html Dynia faszerowana orzechowym risotto  https://frosch.blogspot.com/2015/11/dynia-faszerowana-orzechowym-risotto.html Dyniowe curry z kuczaka i cukinii  https://frosch.blogspot.com/2015/10/dyniowe-curry-z-kurczaka.html Flammkuchen z dynią i mięsem mielonym  https://frosch.blogspot.com/2015/03/zimowy-flammkuchen-z-dynia-i-miesem.html Schab duszony w sosie dyniowo- jabłkowym z majerankiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
cukinia duszona z miętą 104

Smaka na cukinię zrobiła mi koleżanka z Pięknej Strony Miasta , ale nie miałam ochoty na jej faszerowanie, więc po prostu udusiłam na maśle. Smak masła i mięty bardzo ładnie się łączy i powstało idealne lekkie letnie danie. cukinia duszona 1 kg małych cukinii, 2 ząbki czosnku, 1 szkl. pomidorków koktajlowych, 1 łyżka posiekanej mięty, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki masła

Eksperyment sobotni
Cukinia w zalewie curry 192

Cukinia to jedno z warzyw, które wyjątkowo lubię. Można ją przygotować na wiele sposobów: grillować, faszerować, smażyć, dodawać do makaronów, zapiekanek i przygotować przetwory na zimę. W ubiegłym sezonie podałam przepisy na sałatki słoikowe z cukinią i kiszone cukinie . Tym razem przygotowałam cukinię w zalewie z curry, prawie identycznej jak do ogórków curry . Do przepisu użyłam młodych, niewielkich cukinii

Codziennik Kuchenny
Papryka faszerowana mięsem i warzywami 158

Nadszedł czas, kiedy postanowiłam zająć się białą papryką. Jest idealna do faszerowania. To propozycja podania, która smakuje mi najbardziej. Polecam ten przepis, ponieważ połączenie wieprzowiny z papryką, cukinią świetnie ze sobą współgra. Składniki: 6 białych papryk średniej wielkości 1/2 kilograma łopatki wieprzowej mielonej 2 cebule 1.2 papryki czerwonej 1/2 cukinii 1 jajko 1 łyżka bułki tartej natka pietruszki 2 ząbki

tojestpyszne.blogspot.com
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6389

krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii 7. Kruche marchewki 8. Pasztet z soczewicy 9. Faszerowana bagietka 10. Pomidorowa zupa rybna 11. Zupa krem z pieczarek 12. Tortilla szpinakowa 13. Roladki pomidorowe z ziołowym serkiem 14. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Czerwona Porzeczka
Przepis na… – Tagliatelle ai funghi porcini, włoski smak jesieni 325

Włoskich dań z grzybami jest mnóstwo. Grzybami nadziewa się tortellini, z grzybów i cukinii przyrządza się risotto. Grzyby się smaży na oliwie, faszeruje nimi lasagne, układa na pizzy i gotuje wyborną zupę. Trufle znajdują jeszcze inne, ekskluzywne zastosowania. Oto jeden z najprostszych przepisów na popularne danie z grzybami, którego przygotowanie zajmuje kwadrans. Składniki: 350 g makaronu tagliatelle 400 g prawdziwków

Bon Ton Italia
Szaszłyki z królika i szparagów 154

zmiękły, ale się nie spaliły. Podawać gorące jako samodzielne danie lub z dodatkiem sałatki. Przepis bierze udział w konkursie sklepu ALMA  www.alma24.pl ----- Podobne: Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Piknikowa przekąska z tuńczykiem Grillowane cukinie i brokuły

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania