cukinia faszerowana - 1274 przepisów (strona:57/85)

Kurczak śródziemnomorski 124

Piersi kurczaka faszerowane farszem z serem ricotta i szpinakiem. Do tego spaghetti warzywne z marchewki i cukinii oraz pieczony ziemniak. Czy może być coś lepszego na obiad? Składniki: • 2 piersi z kurczaka z kostką • 1/2 opakowania szpinaku mrożonego • 200 g sera Ricotta • 4 sztuki suszonych pomidorów • 2 szalotki • 2 ząbki czosnku

To co kocham
Faszerowane pieczarki portobello 133

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pieczone pieczarki portobello faszerowane warzywami. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 1 opakowanie pieczarek portobello (5-6 szt.) - 1 czerwoną paprykę - 1 małą cukinię - 4 łyżki kukurydzy - 4 łyżki czarnych oliwek - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - 3 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki kupnego, słodkiego sosu chili - 3 łyżki oleju do smażenia - po 1 łyżeczce bazylii, tymianku(...)rozgrzanym oleju przez minutę podsmażamy czosnek, a następnie dodajemy paprykę i podsmażamy przez 10 minut. 3. Kolejno dodajemy cukinię, kukurydzę oraz oliwki i podsmażamy przez kilka minut, aż cukinia zmięknie. 4. W międzyczasie warzywa doprawiamy sosem sojowym, sosem chili i resztą przypraw. 5. Pieczarki płuczemy, osuszamy i odcinamy ogonek. 6. Na tak przygotowane pieczarki układamy porcję farszu

Bez Cebuli
Makaron razowy z cukinią i kurczakiem 194

Makaron razowy z cukinią i kurczakiem to szybki, zdrowe i smaczne danie obiadowe. Taki makaron jest idealny dla wszystkich, którzy zdrowo się odżywiają. Posiłek ten świetnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Faszerowane pomidory – pyszne danie z niskim ŁG 54

Faszerowane pomidory, czyli pomysł na danie, które nie tylko dobrze wygląda, ale także świetnie smakuje! Co prawda jest troszkę czasochłonne, ale jeśli znajdziecie chwilę, to naprawdę warto je przygotować. Pyszne, aromatyczne, w sam raz na kolację, szczególnie gdy spodziewamy się gości. Oczywiście jest to propozycja z niskim ładunkiem glikemicznym, czyli taka, która powinna być jak najczęściej obecna w naszej diecie(...)stopni piekarnika, funkcja góra-dół, i zapiekaj przez około 15-20 minut. 1 PORCJA (1 FASZEROWANY POMIDOR), TO: około 235kcal Białko: 18,6g Węglowodany: 19,0g Tłuszcz: 10,4g Błonnik pokarmowy: 3,9g Ładunek glikemiczny: 6,8 Spróbuj także: cukinia zapiekana w aromatycznym parmezanie, wytrawny chlebek cukiniowy z serem i wędliną. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną

Natka Pietruszki
Faszerowane pomidory – pyszne danie z niskim ŁG 57

Faszerowane pomidory, czyli pomysł na danie, które nie tylko dobrze wygląda, ale także świetnie smakuje! Co prawda jest troszkę czasochłonne, ale jeśli znajdziecie chwilę, to naprawdę warto je przygotować. Pyszne, aromatyczne, w sam raz na kolację, szczególnie gdy spodziewamy się gości. Oczywiście jest to propozycja z niskim ładunkiem glikemicznym, czyli taka, która powinna być jak najczęściej obecna w naszej diecie(...)stopni piekarnika, funkcja góra-dół, i zapiekaj przez około 15-20 minut. 1 PORCJA (1 FASZEROWANY POMIDOR), TO: około 235kcal Białko: 18,6g Węglowodany: 19,0g Tłuszcz: 10,4g Błonnik pokarmowy: 3,9g Ładunek glikemiczny: 6,8 Spróbuj także: cukinia zapiekana w aromatycznym parmezanie, wytrawny chlebek cukiniowy z serem i wędliną. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną

Natka Pietruszki
Kurczak z warzywami i koperkiem 167

Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety siekane z indyka i cukinii 53

Kotlety siekane z indyka i cukinii Dzisiaj na obiad polecam danie fit, czyli siekane kotlety z indyka z tartą cukinią i dodatkiem sosu z chilli sambal oelek. Zamiast frytek, ziemniaków, czy ryżu jest surówka z sałaty lodowej, sałaty strzępiastej i tartej rzodkiewki. To moja pyszna propozycja obiadowa na zdrowy, smaczny, fit obiad. Osoby, które stosują w swojej diecie deficyt kaloryczny(...)indyka można oczywiście zastąpić mięsem z kurczaka. Polecam też inne przepisy z cukinią w roli głównej: Najlepsze przepisy z cukinii. Cukinia to wszechstronne warzywo, jej spolszczona nazwa pochodzi od włoskiego zucchino, warzywo przywędrowało z Włoch i zadomowiła się w polskim klimacie. Można ją jeść na surowo , faszerować, smażyć, przyrządzać leczo, robić przetwory i piec wytrawne ciasta. Zrobisz z niej pyszny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
58 najlepszych przepisów z pomidorami 204

Oliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym

Moja smaczna kuchnia
Cukinie nadziewane bobem, fetą i pomidorami 187

często goszczą w moim menu. To jedno z moich ulubionych wakacyjnych warzyw, można je przyrządzać na wiele sposobów, grillować, faszerować, dusić, smażyć oraz dzięki temu, że sezon trwa na do jesieni, dorzucać do leczo. Ja połączyłam trzy letnie przysmaki, cukinie, pomidory i bób, w efekcie powstało pyszne danie wegetariańskie, lekkie, zdrowe i kolorowe.  Składniki na 3 porcje Czas przygotowania

Słodki Kompromis
Bakłażan faszerowany kurczakiem 170

białego mięsa i naturalnego brązowego ryżu zawsze wychodzi zdrowy i syty posiłek :) Początkowo miała to być cukinia, ale w sklepie wszystkie były jakieś małe i nienadające się do nafaszerowania więc ostatecznie zdecydowałam się na bakłażan. I był to bardzo dobry wybór!  BAKŁAŻAN FASZEROWANY KURCZAKIEM Składniki - 1 bakłażan - 350 gram piersi z kurczaka - 2/3 woreczka brązowego ryżu - pół czerwonej papryki

Zgrabne Gotowanie
PAPRYKA FASZEROWANA RYŻEM, CUKINIĄ I KUKURYDZĄ 130

Prosty i pyszny przepis na paprykę faszerowaną.  Połówki papryk wypełniłam ugotowanym wcześniej brązowym ryżem, który wymieszałam z pastą z podsmażonych pomidorów, cukinii, czosnku i kukurydzy. Całość upiekłam w niewielkiej ilości bulionu, z którego po dodaniu koncentratu pomidorowego powstał aromatyczny sos. Podałam z jogurtem naturalnym i sałatą z winegretem. Brązowy ryż możecie zastąpić białym ryżem np. jaśminowym, a do farszu

cool and minty
Pstrąg z grilla z boczkiem i cukinią 166

lodówki. Kaszę jaglaną gotuję w 2/3 szklance wody, dodaję łyżkę oleju. Przestudzoną przekładam do miski, dodaję pokrojony seler naciowy, cukinię kroję w kostkę, dodaję pokrojone pomidory, doprawiam solą, pieprzem, dodaję koper i melisę. Pstrąga faszeruję kaszą z warzywami, spinam wykałaczkami. Obkładam plastrami boczku, smaruję olejem. Rybę grilluję z każdej strony po 10-15 minut. Podaję z pomidorami z grilla

wesoła kuchnia
Faszerowana papryka bez mięsa 160

przekrojone na pół ok 10 minut. 2. Ugotuj ryż naturalny z sola. 3. Na patelni uduś razem cukinię i pomidora pokrojone w kostkę. Dadaj zmiażdżony czosnek, sól i pieprz oraz bazylię. 4. Faszeruj gorące papryki i udekoruj listkami bazylii. natychmiast podawaj. Danie jest pyszne, aromatyczne, lekkie i niskokaloryczne

AZgotuj!
Spaghetti bolognese z papryką 184

Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pstrąg pieczony w pietruszce, z masłem czosnkowym i warzywami 146

zdrowy, szybki i pyszny obiad!     Składniki: 2 średniej wielkości pstrągi sok z połowy cytryny 3 łyżki masła pół pęczka posiekanej pietruszki 2-3 ząbki czosnku 1 mała cukinia 1 papryka ( użyłam żółtej i czerwonej papryki ) sól, pieprz 3 łyżka oliwy   *** Pstrągi dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy nożem z jednej strony. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny i nacieramy(...)miseczce mieszamy miękkie masło z przeciśniętym czosnkiem oraz posiekaną pietruszką *** *** Pstrągi przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i faszerujemy masłem z czosnkiem i pietruszką *** *** Z wierzchu ryby smarujemy oliwą i posypujemy posiekaną pietruszką *** *** Dookoła ryby rozkładamy pokrojoną cukinie i paprykę *** *** Warzywa również smarujemy oliwą i oprószamy delikatnie solą oraz pieprzem *** *** Ryby wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem