Faszerowane cukinie

Faszerowane cukinie

Faszerowane cukinie

Zamarzyła mi się dziś ciepła i lekka kolacja. Delikatne cukinie prosto z piekarnika były idealnym pomysłem. Składniki (4 porcje) -4 cukinie -mała cebula -4 ząbki czosnku -25-30 dag półtłustego twarogu -2 jajka -1-2 łyżki jogurtu naturalnego -łyżka posiekanego szczypiorku -sól, pieprz Przygotowanie Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Oprószyć solą, ułożyć przecięciem do dołu na papierowym ręczniku. Poczekać ok. 15 minut, aż wycieknie sok. Osuszyć wnętrza cukinii. Cebulę i czosnek obra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.