cukinia faszerowana - 1274 przepisów (strona:64/85)

Co zrobić z kaszy – 18 przepisów 90

pistacjami i żurawiną Genialny przepis Karola Okrasy na kurczaka faszerowanego nietypowym nadzieniem, które świetnie prezentuje się po rozkrojeniu upieczonej tuszki i doskonale smakuje. Naszym zdaniem to jeden z najlepszych farszy do drobiu. Zobacz przepis Pulpety z kaszy i mielonego indyka Łatwe do zrobienia pulpety z kaszy i mielonego indyka oraz cukinii. Są doskonałym sposobem na przemycenie do diety rozmaitych niejadków

Niedzielny kucharz
Faszerowane bakłażany 158

syta i smaczna. Doskonale smakuje z keczupem z cukinii:http://gotuj-ze-mna.pl/przetwory/keczup-z-cukinii/. Składniki 2 bakłażany 1 puszka czerwonej fasoli 1 szklanka ryżu lub kaszy kuskus ugotowanej 2 ząbki czosnku kilka suszonych namoczonych pomidorów 1/2 pęczka natki pietruszki lub łyżka bazylii 1/2 papryczki chili cebula sólo,pieprz, słodka … Czytaj dalej Faszerowane bakłażany

gotuj ze mną
Szybki i prosty przepis z kaszą gryczaną 310

Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Kuskus z lazurem i winogronami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pieczarkowa z kuskusem Pieczone

Moja smaczna kuchnia
Dania z chrzanem – 30 przepisów 33

chrzanowy Sos chrzanowy na ciepło Sos wielkanocny – do jajek i wędlin Yellow sauce – sos musztardowo chrzanowy Śledzie w sosie jogurtowym z chrzanem Schab po warszawsku czyli schab faszerowany pasta jajeczną doprawioną chrzanem w galarecie Schab pieczony z sosem chrzanowym Pieczona biała kiełbasa w sosie chrzanowym Kiełbasa w sosie chrzanowym Bitki wieprzowe w sosie czosnkowo chrzanowym Wieprzowina w sosie chrzanowym(...)roślinami Chleb z listkami chrzanu Babeczki z kremem chrzanowym Babeczki z kremem chrzanowym i kawiorem Pasta kanapkowa awokado z jajkiem Jajka na parze z sosem chrzanowym Fit sałatka z cukinia i chrzanem Coleslaw z młodej kapusty z listkami chrzanu Surówka z buraków z sosem chrzanowym Surówka marchewka z jabłkiem i chrzanem Surówka z kapusty z marchewką, ogórkiem i sosem chrzanowym

Dorota Smakuje
Faszerowane bakłażany FIT 199

Pewnie też czasem zastanawiacie się, co zrobić z zalegającymi w lodówce warzywami. Najczęściej przychodzącym do głowy rozwiązaniem jest zapiekanka. Ja proponuję odstępstwo od tradycyjnej formy i

Powiedz dietom nie
Makaron z pomidorkami i parmezanem 149

Kuchnia włoska bazuje przede wszystkim na prostych składników, które w odpowiednim połączeniu tworzą wyśmienite danie. Tym razem będzie to makaron z pomidorkami i parmezanem. Lista składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi 147

Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to bardzo szybki pomysł na obiad. Makaron ten przygotujemy dosłownie w 20 minut i nie wymaga od nas zbyt wiele

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba z warzywami sezonowymi według Pascala 149

bakłażan - pokrojony w kostkę 1 mała cukinia - pokrojona w talarki 1 papryka pokrojona w paski 3 ząbki czosnku drobno posiekane 2 marchewki pokrojone w cienkie plasterki 3/4 szklanki kuskus mały pęczek natki pietruszki papryczka chili woda Do dzieła!!! W moździerzu ucieramy ze sobą czosnek, chili i pół pęczka pietruszki i tą mieszanką faszerujemy nasze rybki. W rondlu rozgrzewamy oliwę

sierotka maRysia w kuchni
88 przekąsek i napojów dla kibica 301

kiwi i natką pietruszki Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Focaccia z czarnymi oliwkami Gofry z cukrem pudrem Gofry(...)suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Podpłomyki Proziaki Sałatka

Moja smaczna kuchnia
Wegetariańskie faszerowane papryki z kaszą jaglaną i cieciorką 174

Nieubłaganie nadchodzi koniec lata. Fakt ten osładza to, że trwa sezon na wiele wspaniałych warzyw i owoców: pomidory, papryka, cukinia, kukurydza, dynia, śliwki.. Dlatego warto korzystać z tych dobrodziejstw natury i wykorzystywać je teraz, kiedy są najlepsze i najłatwiej dostępne. Tak właśnie zrobiłam, stąd gwiazdami dzisiejszego przepisu są papryki, gościnnie zagrały też pomidory i świeża natka pietruszki. Papryki zostały(...)częścią. Faszerowaną paprykę wkładamy do naczynia żaroodpornego. 6. Całość pieczemy ok. 30 minut w temperaturze ok. 190C - do momentu aż papryka zmięknie. Za sprawą kaszy jaglanej i ciecierzycy, papryki te są bardzo sycące i zdrowe. Świetnie smakują od razu po upieczeniu, jak również odgrzewane. Można podawać je samodzielnie lub z ulubionym sosem. Zawartość można modyfikować - dodać pieczarki, cukinię, kukurydzę. Możliwości

two broke sisters
Pappardelle z krewetkami 177

Pappardelle z krewetkami i chorizo to pyszna propozycja na romantyczną kolację. Ale możecie również przygotować to danie na szybki obiad. Najdłużej zejdzie się Wam z obraniem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kwiaty dyni, smażone w cieście naleśnikowym 119

kwiaty dyni? Kwiaty dyni lub cukinii, podobnie jak inne kwiaty jadalne, powoli przebijają się do naszej kulinarnej świadomości i coraz częściej trafiają na nasze stoły. Można je kupić w sklepach i na bazarach. Najlepsze są kwiaty z własnej uprawy, gdzie można mieć pełną kontrolę nad ich świeżością i wielkością. Kwiaty dyni można smażyć, zapiekać, faszerować, dusić, grillować, marynować, jeść

Kasia i jej kobiecy świat
Naleśniczki z piekarnika 2414

zapraszam na zapiekane, faszerowane naleśniki czyli pyszny obiad z piekarnika dla całej rodziny!     Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 3 jajka 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki wody 1 szklanka mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: 8-10 plasterków żółtego sera (np. gouda) 8-10 plasterków chudej szynki 1 cukinia DODATKOWO: 2-3 łyżki

Blog z Apetytem
Dania obiadowe 185

szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI Z KAPUSTĄ

W kuchennym oknie Ewy
Papryka faszerowana kaszą bulgur z makaronem vermicelli 171

moim domu odsłona faszerowanej, gotowanej papryki, tym razem z nadzieniem jakiego nie próbowałam: kaszą bulgur z makaronem vermicelli. Kupiłam je jako gotową mieszankę w markecie na T ;) Wyszła bardzo pyszna papryka:) Nadzienie smakowało trochę jakby było z ryżu :) Składniki: - 6 czerwonych papryk, - 200 g kaszy bulgur z makaronem vermicelli, - 2 duże pieczarki, - 1 nieduża cukinia, - 1 ząbek czosnku

Co na wege obiad?

Proponowane wyszukiwania