cukinia faszerowana - 1274 przepisów (strona:59/85)

Roladki schabowe 6688

Roladki schabowe Faszerowane rolady wieprzowe duszone w pysznym sosie pieczeniowym. Obiad palce lizać!       Składniki: 6-7 plastrów schabu 1 mała cukinia (lub pół większej) 3-4 trójkąty serków topionych (u mnie z ziołami) kilka listków bazylii ok 1 szklanka mąki – do obtoczenia mięsa olej do smażenia 0,5 litra bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

Blog z Apetytem
Makrela pieczona z farszem podana z duszoną cukinią i pomidorkami 179

oleju i dodać cukinię oraz pomidorki. Warzywa doprawić solą oraz pieprzem i smażyć na średnim ogniu, aż do lekkiej miękkości cukinii. Upieczoną makrelę przeciąć na 2 części. Na talerze rozłożyć ciepłe, duszone warzywa i na to przełożyć pieczone, faszerowane filety z makreli. Całość od razu podawać. Przygotowywanie farszu oraz smażenie warzyw Nadziewanie i składanie filetów z makreli Obciążanie filetów

Ugotować
Faszerowane cukinie 80

Witajcie! W ogródku dojrzały cukinie, dlatego postanowiłam je wykorzystać do kolejnego przepisu. Dziś na pierwszym planie właśnie to warzywo oraz niezastąpione w faszerowaniu mięso mielone. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Warsztaty - Kobieca kuchnia makaronowa - relacja 169

się dobrały, ja trafiłam do kurczaka razem z Laurą i Iwoną . Pomysłów było naprawdę wiele, ale ostatecznie zdecydowałyśmy się na faszerowane roladki z kurczaka (szpinak, czerwona cebula i ser z niebieską pleśnią) oraz sałatkę z makaronu pełnoziarnistego z cukinią i fasolką szparagową oraz dużą ilością czosnku. W międzyczasie na innych stanowiskach także powstawały ciekawe i kolorowe potrawy. Oczywiście żadna

Pasja Smaku
Faszerowany bakłażan z mozzarellą 137

Wasza kulinarna wyobraźnia! Jakie są najpopularniejsze zapiekane warzywa? Na pewno powinniśmy zacząć od kabaczków i cukinii. Bardzo lubimy też różnokolorowe papryki, które pięknie się prezentują na naszych talerzach. Pyszne są też ziemniaki, czy też coraz bardziej popularne ostatnio pomarańczowe bataty. Doskonale smakują również faszerowane odmiany mięsistych i dojrzałych pomidorów. Ulubionym nadzieniem możemy także napełnić duże cebule oraz spore kapelusze pieczarek

Kulinarne przygody Gatity
Papryka faszerowana warzywami 215

najlepiej smakują i można je łączyć w przeróżnych układach. Dzisiaj przedstawiam paprykę faszerowaną warzywami. Tak przygotowana może być dodatkiem do głównego dania dla 4 osób lub kolacją dla 2. Smaki świetnie się uzupełniają. Składniki dla 4 osób: 2 czerwone papryki 1 cebula 250g   pieczarek 1 średnia cukinia 2 pomidory 16 czarnych oliwek 1/2 pęczka natki pietruszki opcjonalnie 2 łyżki

Pełny talerz
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym 138

chodzi nam przecież o to aby piec nadziane warzywo do świąt. Najlepsze będą zatem: cukinia, pomidory, bakłażan, papryka, pieczarki czy ziemniaki. Ja postawiłam tym razem na bakłażana. Badzo lubię to warzywo w formie grillowanej. Idealny jest on także do sałatki, do moussaki i oczywiście faszerowany. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce

mecooks
Grillowane pieczarki 182

drobną kosteczkę i podsmażamy na rozpuszczonym maśle. Dodajemy pokrojoną drobno cebulkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz paprykę. Dusimy, aż odparowania wody z pieczarek. Farsz przyprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy natkę pietruszki. Takim farszem faszerujemy kapelusze pieczarek i grillujemy je na ruszcie ok. 15-20 minut

Aga w kuchni
CALZONE 97

przygotujecie przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Poniżej przepis na calzone z warzywami i szynką, opis krok po kroku wraz ze zdjęciami. Pieczonego i dużego pieroga można dowolnie faszerować warzywami, mięsem, serami. Świetnie smakuje podane z sosem pomidorowym, udekorowane listkami świeżej bazylii. Calzone to danie, które podacie zarówno na co dzień, w weekend lub na rodzinną uroczystość. Cazlone(...)żółtka 3 łyżki gęstej śmietany 18% łyżeczka cukru pudru łyżeczka soli SKŁADNIKI NA FARSZ: 1 mała czerwona papryka 150 g dobrej wędliny lub kiełbasy 2 ząbki czosnku 1 nieduża cukinia 140 g tartego żółtego sera 2 nieduże pomidory 1 średnia cebula 4 łyżki oliwy sól, pieprz, oregano, słodka i ostra papryka kilka porwanych na mniejsze kawałki listków świeżej bazylii Dodatkowo

Zasmakuj Kuchni
Faszerowane pomidory na obiad 157

12 twardych pomidorów Farsz : 600 g łopatki wieprzowej 1 duża cebula 1/2 cukinii 1 marchewka 1 saszetka ryżu parabolicznego ( 100 g ) 4 łyżki fasoli mung 150

Ewa w kuchni
Faszerowane muszle 43587

Składniki: 1 opakowanie makaronu muszle Czaniecki, 500 g mięsa mielonego z szynki, 1/2 cukinii, 1/2 czerwonej papryki, 1 cebula, 6 łyżek ketchupu, 20 g startego sera

Aga w kuchni
Placuszki z kwiatkami cukinii 146

Kwiatki cukinii są pierwszymi i jak narazie ostatnimi jadalnymi kwiatkami, z którymi miałam do czynienia. Kupiłam je w zeszłym roku z ciekawości na lokalnym targu. Pani rolnik poleciła mi zrobić z nich racuchy albo placuszki, więc się posłuchałam i zaczęłam eksperymentować. Kwiatki smakują słodko, trochę brzoskwiniowo-cytrusowo (?) i mają piękny, żółty kolor! W placuszkach wyraźnie czuć ich delikatną nutę(...)urozmaicenie codziennych dań. Do tego kompot z wiśni i jesteś w siódmym niebie! Kwiatki można też faszerować, zapiec lub jeść na surowo. W Polsce są trudno dostępne, ale coraz bardziej popularne! Szukaj ich na targach, w gospodarstwach rolnych, a najlepiej to posadź cukinię w ogródku. U mnie nie są drogie - za duży koszyczek dałam 4zł. Jednak jeśli chcesz ich spróbować

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Papryka faszerowana 3216

Papryka faszerowana to wspaniały pomysł na pyszny obiad. Danie jest lekkie, proste, a syci na długo. Składniki oraz sposób przygotowania: 1/2 mięsa mielonego podsmażyć z pokrojoną cebulą, startą marchewką, cukinią na grubych oczkach. Dodać puszkę krojonych pomidorów doprawić solą, pieprzem ja dodaję jeszcze ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Na koniec dodaję ugotowany ryż. Całość mieszam do połączenia składników. Gdyby farsz(...)dodaję jeszcze natke pietruszki. Gotowym farszem wypełnić papryki. Ułożyć w naczyniu ja wkładam do zimnego piekarnika. Piekę około 1.5 godzinki w 200 stopniach. Autor przepisu: Agnieszka Olczyk Artykuł Papryka faszerowana pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Kiszone papryki lekko pikantne. 319

Kiszone papryki, to moje ostatnie odkrycie kulinarne. Dotąd kupowałam takie papryki w warzywniaku, były kiszone w całości i faszerowane kapustą. Jednak niezbyt mi smakowały. Kiszone papryki zrobiłam moim sprawdzonym sposobem na kiszenie og ó rk ó w i cukinii. Papryki udały się doskonale. B ę d ą dodatkiem do kanapek, sałatek, pieczonego mięsa. Jeśli nie lubicie pikantnych przetworów

Codziennik Kuchenny
Dania z jajem na codzień- czyli 23 jajeczne przepisy 167

wprost uwielbiam. W poniższym poście zebrałam kilka ciekawych propozycji na dania z JAJEM w roli głównej 1. Jajecznica z cukinią i pieczarkami 2.  Kotlety jajeczne z kaszą manną 3. Muffiny jajeczne ze szpinakiem 4. Omlet ze szpinakiem 5. Jajka faszerowane pastą chrzanowo- marchewkową 6. Jajka faszerowane pastą rybką z sardynek 7. Panierowane jajko w koszulce 8. Zapiekanka brokułowa

Tradycyjna Kuchnia
Papryki faszerowane kuskusem i warzywami. 126

długa i wąska, więc postanowiliśmy ją pociąć na kawałki i wyszły fajne nadziewane krążki. No to zaczynamy gotowanie :)   Faszerowane krążki paprykowe (5 osób) Składniki: 5 papryk słodkich długich 1 szklanka kuskus 1 por 3 kolorowe papryczki mini 1/2 cukinii 1 papryczka chili lub pasta chili szczypior prażona cebulka pieprz, lubczyk, czosnek niedźwiedzi, tymianek Farsz jest niezwykle prosty. Szklankę kuskus

vegetanie

Proponowane wyszukiwania