cukinia faszerowana - 1274 przepisów (strona:54/85)

Naleśniczki z kurczakiem 390

Naleśniczki z kurczakiem Smaczne i pożywne danie obiadowe wykonane z prostych, ogólnodostępnych składników. Polecam!       Składniki: ok 5-6 naleśników PRZEPIS TUTAJ 1 pojedynczy

Blog z Apetytem
Imprezowe dania na Andrzejki – przepisy 139

kurczakiem i brokułami Grillowany bakłażan z pikantną pastą z makreli Dania na ciepło na Andrzejki Bigos z brukselką Muszle makaronowe z serem Muszle makaronowe faszerowane Zapiekanka makaronowa po bolońsku Kotlety mielone pieczone Krem z cukinii i pora Pieczona dynia i biała kiełbasa Chili con carne z fasolką szparagową Zapiekanka makaronowa z kozim serem Kotlety mielone gyros Imprezowe dania na Andrzejki

Dorota Smakuje
Noga z gęsi z pieczonymi ziemniakami 202

Noga z gęsi z pieczonymi ziemniakami to propozycja na bardzo elegancki obiad. Odpowiednio zrobione i przyprawione mięso z gęsi jest wyjątkowo delikatne w smaku i bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nadziewane kabaczki. Kosua mahshi. 151

Mahshi oznacza nadziewane i określa rodzaj potraw wywodzących się z kuchni bliskowschodniej. Występuje w wielu odmianach w zależności od tego, jakie warzywo zechcemy napełnić farszem. Nadziewane

zadanie-gotowanie
10 przepisów na fit dania z grilla 476

kalafiora Sałatka na grilla z kalafiorem Szaszłyki wegańskie Szaszłyki z grilla Grillowane ziemniaki Ziemniaki z grilla – przepis Grillowana cukinia z oscypkiem Grillowana cukinia z oscypkiem Dorada z grilla Fit ryba z grilla Faszerowany bakłażan Faszerowany bakłażan z grilla Szaszłyki z krewetek Szaszłyki z krewetek z grilla Grilowane brzoskwinie z serkiem waniliowym Fit dania na grila – brzoskwinie z serkiem

Mama z miasta
Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami / Pasta with meat, zucchini and mushrooms 163

świętach marnuje się bardzo dużo żywności w wielu domach, a na prawdę można z nich wyczarować pyszne obiady. Ja część zamroziłam, a resztę faszerowanych udek i pieczonych polędwiczek wykorzystałam w pysznym makaronie z pieczarkami i cukinią w sosie pomidorowym ze słodką śmietanką. Wyszło pysznie, zapraszam! Scroll down for recipe in English Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami (4 porcje) Składniki

karmelowy
Łosoś w sosie z różowych grejpfrutów 251

podany z zapiekanymi ziemniakami i sałatką ze szpargów na sałacie rzymskiej DESER: Miniserniczki na kruchym cieście z musem rabarbarowym i truskawkami klik KOLACJA: Pomidory faszerowane ryżem, szpinakiem i serem feta podane z placuszkami z cukinii i dipem czosnkowym klik Poniżej przepis na łososia. Inspiracją był przepis Gordona Ramsaya, po którego przepisy chętnie i często sięgam. Składniki: Filet z łososia Świerzy

Magiczna kuchnia Darii
Cukinia nadziewana kuskusem i mielonym z indyka 221

Przeliczenie składników na tak małą porcję sprawiło mi sporo trudności. Z reguły robiąc nadziewane cukinie robiłam te większe bo jadło z nami więcej osób lub zostawiałam

Buniabaje w kuchni
Makaron z kurczakiem i cukinią 258

Makaron z kurczakiem i cukinią to bardzo prosty i szybki pomysł na obiad gdzie nie mamy pomysłu i przede wszystkim czasu na coś wyszukanego. Ponadto kolorystyka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
FASZEROWANA CUKINIA 162

organizm i pozytywnie wpływa na proces trawienia, dlatego polecana jest przy problemach z nadkwaśnością. Często wykorzystywana jest w kuchni jako "kubek" do faszerowania pysznościami w środku 🤗  i ja właśnie taką pyszność dziś przygot owałam 😋 Składniki ✔️ 1 cukinia ✔️ 80 g mięsa mielonego (dałam indyka) ✔️ 30 g cebuli ✔️ 40 g pieczarek ✔️ 50 g sera żółtego ✔️ odrobina oliwy do polania

Zdrowie i pysznie na talerzu
Cukiniowe placki (pikantne placki z cukinii) 173

ogrodzie nie zabrakło cukinii i kabaczków, ja muszę to potem jakość przerobić na dania, cukinie i kabaczki rosną na działce jak zwariowane. Cukinia stała się ostatnio bardzo modnym składnikiem dań. Doskonale nadaje się do grillowania, można ją faszerować, robić pyszne zupy. U mnie też zawsze znajduje zastosowanie. Bardzo lubimy rumiane placki, zarówno ziemniaczane jak i cukiniowe. Takie mocno przysmażone najbardziej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wege grill – Z czym to się je? 115

aromatem. Cukinia To warzywo, które można wykorzystać na grillu na mnóstwo sposobów. Pierwszym z nich jest pokrojenie cukinii na krążki, włożenie ich do miski, przyprawienie ziołami i pieprzem, dodanie czosnku przeciśniętego przez praskę, polanie wszystkiego oliwą i dokładne wymieszanie wszystkich składników. Po piętnastu minutach na grillu, cukinia jest gotowa do jedzenia. Opcją numer dwa jest przekrojenie cukinii na pół, natarcie(...)też podawać z cukinią, pomidorami i mieszanką kolorowych sałat. Pomidor Kolejny produkt, który może być wykorzystany na wiele sposobów i każdorazowo zachwycać smakiem. W najprostszej wersji wystarczy przekroić pomidora na pół, po czym ułożyć go na grillu. Można też  odkroić wierzchnią część pomidora i wydrążyć go, by móc wypełnić puste miejsce warzywnym farszem. Takie faszerowane pomidory zawija się

ProstePesto.pl
Papryka faszerowana mięsem, warzywami i kuskusem 137

wersja faszerowana. Tym razem do farszu oprócz mielonego mięsa wykorzystałam różne warzywa oraz kuskus. Farsz wyszedł pyszny a papryka po zapieczeniu była bardzo soczysta. składniki: ok 7 papryk średniej wielkości ( użyłam 4 czerwone i 3 białe spiczaste ) 500 g mięsa mielonego, u mnie łopatka 600 g warzyw ( wykorzystałam: 1 cebulę, 1 małą kalarepkę, 2 marchewki, 2 małe cukinie żółte

Monia miesza i gotuje
Warzywne kanapki z grillowaną cukinią 97

także zapewniać ochronę przed niektórymi rodzajami nowotworów, jak prostaty. Badania wskazują, że skórka cukinii zawiera najwyższy poziom przeciwutleniaczy. Żółta cukinia może mieć ich więcej niż zielona. W przepisie wykorzystałam zarówno zieloną, jak i żółtą odmianę. Warzywne kanapki z grillowaną cukinią 4 porcje mała cukinia zielona mała cukinia żółta 3 łyżki oliwy z oliwek pęczek posiekanej natki pietruszki pół pęczka posiekanej(...)kapustę rwiemy na mniejsze kawałki. Zamarynowaną cukinię grillujemy na rozgrzanej patelni. Na połowie kromek chleba układamy kolejno paprykę, cebulę, ogórki, kapustę, a na wierzch grillowaną cukinię. Całość przykrywamy kromkami chleba i podajemy. Smacznego :) Zobaczcie, w jaki inny sposób możecie wykorzystać cukinię: na surowo do sałatek. duszoną/grillowaną z innymi warzywami na patelni faszerowaną ryżem, soczewicą lub warzywami, a następnie

Mienta blog
Faszerowane papryki 218

Faszerowane papryki to żadna nowość. Główny składnik farszu to zazwyczaj ryż, a warzywa stanowią dopełnienie. Ta wersja jest odwrotna: ryż jest dodatkiem, a bazą farszu starta cukinia, marchew oraz cebula. Najważniejszą rolę jednak odgrywa bogactwo przypraw: czosnek, świeży imbir, papryczka chili, gałka muszkatołowa, kolendra… to one sprawiają, że stare i dobrze znane faszerowane papryki nabierają niecodziennego charakteru. Zanim się(...)papryczka chili, drobno posiekana 3 cm kawałek świeżego imbiru, starty 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mielonej kolendry ¾ szklanki ugotowanego brązowego ryżu basmati (lub innego) 1 duża cukinia, starta na tarce o dużych oczkach 1 duża marchewka, starta na tarce o dużych oczkach 4 suszone morele, drobno pokrojone 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry sól i pieprz do smaku

Roślinna - blog wegański
KOTLETY MIELONE Z SEREM 121

kanapce. Lubię takie wspomnienia, te dania odświeżają pamięć, zbliżają myślami do rodzinnych, dawnych czasów, potraw i wspólnego celebrowania chwil. Kotlety mielone możecie faszerować dowolnym serem, ja wybrałam parmezan, wszelakimi warzywami, np. papryką, kukurydzą, tartą cukinią czy pieczarkami oraz dodatkami, jak np. parówkami, kaparami. Kotlety świetnie komponują się z pieczonymi ziemniakami, kopytkami, kaszą, ryżem wszelakim, surówkami, warzywami z wody(...)kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę z obu stron na złoty kolor. Podaję z ziemniakami i sałatą masłową z jogurtem. Smacznego Wypróbujcie także inne przepisy na kotlety mielone faszerowane. Kotlety mielone faszerowane parówkami Kotlety mielone z mozzarellą i pomidorkami w orzechowej panierce oraz kotlety mielone z pieczarkami: Kotlety mielone z pieczarkami

Zasmakuj Kuchni
Szybkie przekąski na sylwestra – 18 przepisów 147

bułce tartej.  Smaż na głębokim oleju do uzyskania złotego koloru. Mini lazania z cukinii Szukasz szybkiego, ale efektownego dania na ciepło na sylwestra? Zaskocz swoich gości mini lazanią z cukinii. To potrawa, która nie jest pracochłonna, a wygląda po prostu niesamowicie. Lista składników: cukinia średniej wielkości 200 g zmielonej szynki wieprzowej 150 g żółtego sera niewielka cebula 2 ząbki(...)potrawy) i wymieszaj. Plastry cukinii zamaczaj na chwilę we wrzątku, by zmiękły i nie pękały podczas zawijania. Na każdy plaster cukinii połóż farsz i zawiń.  Zwinięte cukinie z farszem układaj w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Całość posyp startym żółtym serem i pietruszką. Zapiekaj w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 20 minut. Papryki faszerowane Lista składników: 4 papryki (najlepiej

Rozdomowiona
Jabłka pieczone faszerowane ryżem 94

zakończenie mojej podróży kulinarnej po Turcji przygotowałam pyszne jabłka pieczone faszerowane ryżem . Wszelkiego rodzaju faszerowane warzywa są w Turcji niezwykle popularne. Warzywa czy owoce faszerowane aromatycznym ryżem (pilawem) to świetny pomysł na danie obiadowe czy przekąskę. W tym przepisie nadziewałam jabłka, jednak tak przygotowanym ryżem możecie nafaszerować dynie, cukinie czy bakłażana. Gorąco polecam, bo tak podane pieczone jabłka są niezwykle

Codzienne Gotowanie
Ciasto z cukinią, żurawiną i orzechami , chlebek cukiniowy 147

czym lubicie pałaszować słodkości. Jeśli szukacie zdrowej alternatywy na ciasto, to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Przyznam, że cukinii zbytnio nie lubiliśmy do zeszłego roku, ale jest warzywem idealnym. Można z niej zrobić makaron, można dodać ją do ciast, ciasteczek, faszerować, robić z niej placki… naprawdę z niepozornego warzywa, można wyczarowywać cuda. Koniecznie włączcie ją do swojego menu w dowolnej

Mieszam w Garnku
Faszerowane muszle kaszą 181

szklanki wody i lekko solimy, gotujemy, aż do odparowania całej wody. Do mięsa dodajemy startą na tarce cukinię i pokrojone w kostkę kolorowe papryki. Następnie dodajemy kaszę i podlewamy 1/3 szklanki bulionu, dodajemy ketchup, przyprawy i natkę pietruszki. Muszle faszerujemy farszem z kaszy, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni