Kupiłam piękne cukinie, leżały sobie tak i czekały na to aż coś z nich przygotuję. No i postanowiłam zrobić jak zwykle faszerowane. W sumie takie najbardziej lubimy. Taka cukinia może być podana na obiad lub ciepłą kolację. Z dodatkami możemy kombinować, dajemy co lubimy i komponujemy swoją wersję. Jeśli nie robiliście tego typu dań to polecam bo robi się szybko
Ewa w kuchniKupiłam dziś małe okrągłe cukinie. Mają zielono-szary kolor. Są bardzo miękkie i smaczne . Postanowiłam ugotować je na parze razem z dzwonkami szczupaka i ziemniakami. Postawiłam
Buniabaje w kuchniCukinia to jedno ze smaczniejszych warzyw na polskim stole. W wersji faszerowanej to hit ponieważ jest to danie smaczne, łatwe i lekkie. Cukinia jest dostępna w sklepach cały rok więc bez problemu możemy przygotować ją nie tylko latem. Cukinia okrągła Tondo Chiaro di Nizza wyróżnia się pięknym kulistym kształtem. Nafaszerowałam ją tuńczykiem, makaronem łezki Arc Pol i szałwią. Całe danie
Kuchnia w oparachcukinii w słoikach, zresztą nigdy tego nie robiłam i nie planuję. Warzywo to coraz popularniejsze w Polsce i chętnie używane do przygotowywania różnych dań, często do faszerowania podobnie jak papryka. Najsmaczniejsze są małe cukinie, znacznie bardziej chrupiące i idealne do jedzenia nawet na surowo. Jeśli nie jesteście przekonani to tego warzywa, dzisiejsza inspiracja jest właśnie dla Was, a jeśli już
Moja smaczna kuchniaLubię faszerowane warzywa i w sezonie letnim bardzo często goszczą na moim stole. Ta cukinia jest soczysta, aromatyczna i pożywna, doskonale nadaje się na obiad bądź kolację. Składniki: - 2 cukinie - 1,2 kg mięsa mielonego - 120 g sera pleśniowego typu brie - 120 g sera pleśniowego lazur niebieski - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka octu balsamicznego - 2 łyżki
Zainspirowana w kuchniJedną z moich ulubionych greckich potraw jest gemista (gr. γεμιστά), czyli warzywa faszerowane ryżem. Mogą to być pomidory, cukinie, papryki, czy bakłażany, jednym słowem - najpiękniejsze warzywa, jakie lato ma nam do zaoferowania. Wprost zajadałam się gemistą w czasie mojego pobytu na wyspie Kos , a potem odtworzyłam przepis na gemistę w domu. Tym razem postanowiłam danie trochę urozmaicić dodając(...)szybki farsz, a potem wszystko podpiec z piekarniku. Powstała równie pyszna wersja, świetna na lekki obiad, a nawet na przystawkę, bo takie pomidorki możecie też podać na zimno. Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem Składniki / na 8 pomidorów: 8 dużych pomidorów oliwa 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę 150 g ryżu basmati lub innego długoziarnistego 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól, pieprz
Chilli Czosnek i OliwaFaszerowane roladki z mięsa mielonego Bardzo smaczne i proste w przygotowani, zawijańce wieprzowe z mięsno-warzywnym farszem, polane aromatycznym sosem, świetnie sprawdzą się jako niedzielny obiad dla całej rodziny. Polecam! Składniki: 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko pół szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku pół niedużej cukinii pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 1 niewielka(...)surówkę z cukinii PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Faszerowane roladki
Blog z Apetytemwszystkie oprócz skrobiowych (rosnące pod ziemią np. ziemniaki, marchewka, buraki itp.) oraz strączkowych ( groch, fasola, kukurydza, bób itp.). Polecam te zielone oraz kiszonki, czyli ogórki i kapustę, sałaty, kapusty, cukinię, bakłażana, brukselkę, brokuły, kalafiora, fasolkę szparagową, szpinak, szparagi, grzyby, pomidory, ogórki, paprykę itp. Tłuszcze: smalec, masło ekstra (min 82%) i klarowane, łój, tłuszcz gęsi oraz kaczy, olej kokosowy, oliwa(...)cygańska Golonka pieczona Żeberka w kiszonej kapuście Żeberka pieczone Łopatka w kapuście Zrazy z ogórkiem i boczkiem Soczysta karkówka pieczona Soczyste kotlety mielone Gołąbkowa zapiekanka Papryka faszerowana Zielony hamburger Makaron spaghetti z cukinii z sosem bolognese Pulpety w sosie pomidorowym Bigos Soczysta wątróbka saute Krewetki w maśle czosnkowym Krewetki w pomidorach Śledź pieczony Łosoś w maśle czosnkowo-ziołowym Pstrąg pieczony
Ola la LCHFkrem z cukinii to jedno z moich ulubionych dań z użyciem tego niskowęglowodanowego warzywa, które bardzo często gości w mojej kuchni w postaci duszonej, grillowanej, faszerowanej, spaghetti, leczo, ketchupu, lazanii itp. Zupa krem cukinii występuje u mnie w różnych wariantach ale dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na podstawową wersję na bazie rosołu bez laktozy. Można ją oczywiście modyfikować dodając
Ola la LCHFpyszne kawałki kurczaka w cieście. Jednak są też inne strony godne polecenia takie jak, np. Fajne Gotowanie. Tu znajdziecie najróżniejsze przepisy na obiad np. placki z cukinii i marchewki, knedle czeskie, paprykę faszerowaną, makaron z bakłażanem, przepis na zupę cebulową, zapiekankę makaronową z kurczakiem, strogonow i wiele innych. Takie strony jak ta wspomniana sprawiają, że pomysłów na pyszny i niebanalny
Słodkie okruszkiPapryka faszerowana piersią z kurczaka, ryżem i cukinią- klasyczne połączenie, ale takie zawsze się sprawdza :) Papryka najpierw duszona jest pod przykryciem, dzięki czemu miąższ jest miękki i bardzo soczysty. Na efektowny i pyszny obiad, w sam raz! ;) 6 dużych szt: 350 g piersi z kurczaka 1/2 szklanki ryżu 1/3 szklanki kaszy jaglanej (można pominąć, a w zamian dać ryż
Kraina Miodem Płynącanimi cały schab, także w środku kieszeni, do każdej wkładamy pokrojone warzywa, jak coś się nie zmieści można poukładać w naczyniu żaroodpornym obok schabu. Schab możemy faszerować czym lubimy, np. Pieczarki, boczek, cukinia i inne. Naczynie zamykamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° na ok. 1,5h. Na koniec odkrywamy i pieczemy do zrumienienia. Mięso najlepiej kroić
Pelusiowa KuchniaPaprykę możemy faszerować na różne sposoby mięso mielone z ryżem lub różnego rodzaju kaszami czy warzywami. Moja propozycja to duszona papryka faszerowana siekanym mięsem z piersi kurczaka, cukinią, porem i zieloną pietruszka. 4 średniej wielkości papryki 300 gramów fileta z piersi kurczaka 200 gramów cukinii 20/30 gramów pora 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki
Andzia Pichci