cukinia faszerowana - 1188 przepisów (strona:45/80)

Pita po polsku 54

postaci „ulicznej”. Składniki: 3 pętka kiełbasy ze świniobicia 3 duże cebule 1 łyżka smalcu 1 pęczek szczypiorku 4 placki pity 1 główka sałaty lodowej 1 duży pomidor 1 mała cukinia 1 czerwona cebula 4 jajka sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)kroimy w piórka. Dodajemy do podsmażanej kiełbasy, dusimy aż cebula zmięknie. Dodajemy posiekany szczypiorek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Pity przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Faszerujemy sałatą, pomidorem, grillowaną cukinią, cebulą czerwoną oraz cebulą z kiełbasą. Podajemy z jajkiem sadzonym i sosem czosnkowym

R'n'G Kitchen
Oktoberfest - przekąski z chrzanową chmurką 201

grzyby po deszczu wyrastają małe browary, warzące lokalne gatunki. Organizowane są kursy warzenia piwa oraz kursy gotowania z wykorzystaniem piwa. Oktoberfest to małe przekąski z piwnych naleśników faszerowanych anchois, z marynowaną cukinią i puszystym serkiem chrzanowym. Przygotowanie nie wymaga wielkiego zachodu. Znakomity starter nie tylko w październiku. Czas przygotowania: 30 minut Porcje: 4           Składniki

SzczyptaSmaQ
Bakłażany faszerowane kurkami 179

Teraz jest taki czas, kiedy faszerujemy różne warzywa. Paprykę, cukinię, patisony. Tym razem wybrałam bakłażany. Jedliście? Lubicie? A z jakim farszem? Ja zrobiłam z kurkami. Wyszły bardzo smaczne. Przekonajcie się...     Składniki: 2 bakłażany 250 g świeżych kurek 1 średnia cebula pół pęczka natki pietruszki ½ szklanki ugotowanego ryżu oliwa z oliwek 1,5   łyżki bułki tartej(...)Farsz grzybowy można zrobić również ze   świeżych grzybów, z pieczarek. Wszystko zależy od Waszych upodobań smakowych. Jeśli zasmakuje Wam moja wersja, życzę SMACZNEGO! Krys   Polecam również inne faszerowane warzywa: Papryka faszerowana Papryka z farszem wegetariańskim Patisony faszerowane Dzisiejszy wpis dodaję do akcji:   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Nadziewana Papryka z Chorwacji – Punjena Paprika 55

znane pod różnymi nazwami: Filovana Paprika – Bośnia.  Polnjena Paprika – Słowenia.  Toltott Paprika – Węgry.  Pulnena Piperka – Bułgaria. Plnená paprika – Słowacja. Faszerowane warzywa, papryki, pomidory, cukinie czy bakłażany goszczą często no stołach tej części Europy, ale myślę, że nie tylko.  Oczywiście to danie ma zapewne bardzo długą historię, ale ciężko w takim przypadku

RafalCook
Drobiowe ślimaczki z grilla 348

Drobiowe ślimaczki z grilla To jedno z moich ulubionych dań z grilla. Kruche, aromatyczne i soczyste roladki z kurczaka faszerowane wędzonym boczkiem i cukinią oraz zapiekane na patyczku w formie pysznego szaszłyka. Takie danie bardzo ciekawie wygląda i rewelacyjnie smakuje, a przy tym jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam!     Składniki na 3 sztuki: 1 pojedynczy filet

Blog z Apetytem
Sos pomidorowy z fetą i chili 158

Bardzo aromatyczny, pomidorowy o wyczuwalnym ostrym smaku chili, słonej fety i aromatycznych ziół sos, który sprawdzi się w naszej kuchni w kilku odsłonach. Idealny do zapiekanek, pieczonych faszerowanych warzyw, np. bakłażanów, cukinii, papryk, pomidorów, przekąsek z ciasta francuskiego, paluszków chlebowych, grzanek. Może stanowić bazę do dań z makaronów, ryżu, kasz. Jeśli zamienimy fetę na kolendrę to z takim sosem możemy

Zasmakuj Kuchni
Żółta cukinia nadziewana 148

wiecie bardzo lubimy faszerowane warzywa. Dziś polecam cukinię ale żółtą. Zawsze robiłam zielona a tym razem upiekłam żółtą. Danie idealne na obiad lub ciepłą kolację. Upały, upałami ale coś trzeba jeść. Do farszu użyłam pysznego sera korycińskiego z czosnkiem od Agnieszki i Marcina Bielec Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
FASZEROWANA PAPRYKA 141

poczekać 😋Najpierw muszę przestawić się z powrotem na lekkie domowe dania (sami wiecie jak to jest na urlopach 😂) Dziś zaprezentuję każdemu znaną i przez wszystkich kochana paprykę faszerowaną😍 Tak samo jak cukinia , na pewno często gości na Waszych talerzach tak jak u mnie :) Składniki na 4 porcje  - 4 duże papryki - 200 g ryżu  - 80 g sera gouda

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zbiory na polu u Państwa Majlertów 86

przepiękny okres na polu. Obfitość wszelakiego dobra. Okres zbiorów, cudnych kolorów i zapachów. Jak widać na zdjęciach spacer po polu był bardzo udany i owocny. Kwiaty cukinii na pewno będą faszerowane i smażone w tempurze. Odkrycie roku (u mnie na blogu zeszłego roku) – młodziutki bób w strączkach do jedzenia w całości. Ale również możliwość zakupu w sklepiku bobu w strączkach

królestwo garów
PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ, KURCZAKIEM i KREWETKAMI 188

Czerwone papryki faszerowane kaszą jaglaną, kurczakiem, cukinią i krewetkami. Podane z aromatycznym i bardzo szybkim w przygotowaniu sosem pomidorowo-bazyliowym oraz opcjonalnie także z jogurtem naturalnym i świeżymi, chrupiącymi kiełkami. Aby papryki szybko się upiekły, przed włożeniem do piekarnika, zblanszowałam je we wrzątku, a następnie wypełniłam kaszą jaglaną, którą wcześniej ugotowałam, a następnie  podsmażyłam z pokrojoną w kostkę cebulą

cool and minty
SPRING ROLLS czyli WARZYWNE SAJGONKI Z POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM SOSEM 132

 Spring rolls czyli inaczej sajgonka.Rodzaj krokietu chińskiego. Można potraktować je jako sałatkę owiniętą w papier ryżowy. Nadzienie zależy od Waszych gustów i smaków. Składniki można

potrawyregionalne
Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym i cukinią 181

Przed nowym rokiem trzeba zużyć wszystkie pootwierane paczki makaronowe. Muszle makaronowe faszerowane mięsem mielonym i cukinią SKŁADNIKI: 200-300g muszli makaronowych 500g mięsa mielonego 1 cukinia 1 cebula kilka czarnych oliwek domowy sos pomidorowy sól, pieprz, pasta Bomba, przyprawa włoska, ser żółty Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oliwie

MarciochaKucharzy
Faszerowane kwiaty dyni-- Ripiene Squash Blossoms ... 127

SKŁADNIKI   Kwiaty dyni faszerowane ricottą                                                                 20 kwiatów cukinii, 300 g ricotty ,1 jajko ,skórka otarta z połowy cytryny, 2 łyżki drobno posiekanych ziół (proponuję miętę, tymianek

w mojej kuchni
UFO – Latający talerz. 90

też, mało rozpowszechniony patison, zwany dynią talerzową. Zielone i żółte miniaturowe patisony są bardzo wdzięcznym materiałem w kuchni. Owoce   patisonów można przyrządzać ze skórką, podobnie jak cukinię i najlepiej smakują faszerowane. Dynia jest znakomitym źródłem beta-karotenu, witaminy C, B, a także K, Ca i Fe. Patison z grzybami  ( zimowy ). Składniki: 1 patison 20 dkg świeże grzyby

Kulinarny karnet Christophera
SMAŻONE KWIATY CUKINII FASZEROWANE RICOTTĄ + FILMIK 101

Kwiaty cukinii to letni przysmak, można go przygotować w momencie kiedy cukinia kwitnie, wtedy owe kwiatki są ogólnie dostępne. Faszerowane kwiaty nie tylko wyglądają fantastycznie na talerzu ale również smakują wyśmienicie. W smaku delikatne, przypominające nadmuchanego ptysia a w środku farsz z ricotty i mięty.  SKŁADNIKI :  7-8 kwiatów cukinii 200 g serka ricotty  1 łyżka posiekanej(...)PRZYGOTOWANIE :  Z kwiatów cukinii wyciągamy prążki kwiatowe. Ser ricottę mieszamy z serem żółtym, posiekaną miętą i przyprawami. Kwiaty cukinii delikatnie napełniamy farszem, można do tego użyć rękawa cukierniczego lub faszerować małą łyżeczką. Płatki, u góry delikatnie zwijamy. W misce mieszamy jajko, mleko, mąkę, sok z cytryny i proszek na gładkie, lejące ciasto. Każdy nadziany kwiatek obsypujemy mąką i obtaczamy

Kulinarne Fantazje Marioli