pastę do kanapek. Połączenie sera białego i ryby w pomidorowym sosie – to pomysł mojego męża. Ja lubię eksperymentować i szukać nowych ciekawych połączeń, więc mi się spodobał. Jeśli ktoś jeszcze nie próbował tego przepisu – zachęcam. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 Składniki: 1 puszka makreli w sosie pomidorowym ½ cebuli
KuchniaWeDwoje.plpoliczkami wieprzowymi poznaliśmy się niedawno. Byłam bardzo ciekawa ich smaku i nie zawiodłam się. Samodzielne przygotowanie ich w domu wymaga cierpliwości i trochę pracy, gdyż niewłaściwie lub niestarannie oczyszczone okażą się kulinarną klapą, a nie przysmakiem. Kupno surowych też nie jest proste, bo niewiele sklepów prowadzi sprzedaż tak nietypowych podrobów. Bez problemu jednak można kupić gotowe policzki, ugotowane metodą
Codzienna kuchnia niecodziennaizoflawony roślinne, płatki 24-karatowego złota, kwas hialuronowy oraz substancje prebiotyczne zamknięte w jednej buteleczce... Jak go nie kochać?! Skóra po nim wygląda naprawdę rewelacyjnie. Wiem, bo używam :) Bardzo ciekawym produktem jest kolagen grafitowy. Kolagen grafitowy, z naturalną melaniną, która ma właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe, jest niezastąpiony dla wszystkich, którzy mają problemy ze stawami, bólami mięśniowymi i dolegliwościami
W mojej kuchniziemniaki lubię wykorzystywać do klusek. Bardzo często przygotowuję kluski ziemniaczane tzw. żelazne . Tym razem potrzebowałam jednak dodatku do mięsnego obiadu. Zwykłe gotowane ziemniaki mi się znudziły więc musiałam poszukać ciekawej alternatywy. Mój wybór padł na pyzy ziemniaczane. Może nie zachwycają estetyką, ciężko je zrobić żeby były zbite i ładnie się prezentowały na stole- ale za to ten smak jest
Pobite gary Barbarynutellą - obłęd! Od chwili, gdy podejmiemy decyzję o jego pieczeniu, do czasu gdy możemy się już rozkoszować tym ciachem nie minie więcej niż pół godziny:D Takie ciacho będzie ciekawą dekoracją i przekąską na każdym stole podczas zabaw karnawałowych. składniki: gotowy płat ciasta francuskiego ok 2 łyżki nutelli ok 2 łyżki masła orzechowego ponadto: białko ew. cukier puder
6nieboMikołaj przyniósł mi w tym roku na gwiazdkę kilka książek. Znalazła się wśród nich pozycja "Wszystkie smaki Skandynawii". Ładnie wydana, w fajnym formacie, z pięknymi, jasnymi zdjęciami i mnóstwem ciekawych receptur. Dzieci jak zawsze zabrały się za wertowanie jej a potem kazały mi zrobić pączki... Przepis nie był trudny wymagał jednak posiadania specjalnej patelni. Jako że takowej
Dzieje kuchennej Wiewiórywtedy najsmaczniejsze i najsłodsze.. Mi zamarzył się ostatnio taki wilgotny, słodki placek, najlepiej z dodatkiem czegoś kwaskowatego.. W poszukiwaniu inspiracji natknęłam się na kilka ciekawych wypieków, jednak żaden w pełni mnie nie przekonał, a ja wciąż miałam obawy przed zrobieniem tegoż ciasta. Jak widać - zupełnie niepotrzebnie, gdyż wyszło mi z tego coś całkiem ładnego
Kuchnia Elliedymu z drewna drzew liściastych. Setki lat temu stosowały ją koczownicze plemiona z północnej i centralnej Europy. Metoda ta przetrwała do dziś, a tak przygotowane mięso czy ryby są ciekawą odmianą w codziennej diecie. Oto przepis na sałatkę, w której główną rolę zagrał wędzony kurczak, a towarzyszą mu słodki melon i sos serowo-szalotkowy. Składniki 1 opakowanie mixu sałat
My Chcemy Jeśćcukier trzcinowy * guma ksantanowa * naturalne aromaty Tak samo jak wersja powyżej. Jako naturalny aromat użyto pomarańczy. Czuć ją dość wyraźnie i tworzy z owsianym miksem ciekawą kompozycję. Niestety skład ten sam, czyli niezadowalający. Wartość odżywcza (na 19 g, czyli 1 saszetkę) energia: 144 kcal tłuszcz: 3,3 g węglowodany: 20 g w tym cukry
Zdrowie na języku :Ppodjęłam decyzję, że będę częściej publikować. Tym sposobem powstała ich rekordowa liczba, bo aż 116. Były to nie tylko przepisy, ale także porady. W roku 2016 działo się wiele ciekawych rzeczy! Znów miałam możliwość publikowania na łamach Gazety Krakowskiej w dodatku Małopolanie Gotują. Zostałam poproszona o poprowadzenie warsztatów kulinarnych dla dzieci. Uczestniczyłam dwukrotnie w Smog Blogu czyli w małopolskim
Mania WypiekaniaKruche ciasto z prażonymi jabłkami i budyniem. Niezbyt słodkie. Jestem ogromną fanką szarlotki. Zazwyczaj przygotowuję ją z przepisu, który możecie znaleźć tutaj . Dodatek budyniu jest ciekawym urozmaiceniem tego klasycznego ciasta i muszę przyznać, że w takiej postaci smakuje równie dobrze 450 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 1/2 szklanki cukru
Bulliocóż takiego odkrywczego w niej może być. Z zasady stronię od rzeczy modnych, będących w centrum zainteresowania. Wolę wyszukiwać swoje własne perełki. Przyznam się, że w tym wypadku byłam ciekawa na ile jest to wykreowana na chwilę moda, a na ile faktycznie coś interesującego. Czym jest hygge? Hygge to filozofia (mówiąc górnolotnie) życia szczęśliwych Duńczyków. Hygge to radość, spokój
Codzienna kuchnia niecodziennazeszłym roku na Sylwestra przygotowałam tortille prezentowane na stronie Kuchni Lidla. Lubię tam zaglądać, gdyż można znaleźć wiele ciekawych i inspirujących przepisów. W tym roku ponownie wróciłam do tych zawijasków i choć nie zdążyłam opublikować przepisu przed Sylwestrem, robię to teraz – być może komuś z Was przyda się w okresie karnawału, czy na domową imprezę;) 3-4 tortille
Smaki Na Talerzupieczarek podawane w sosie pomidorowym. Tak przygotowane grzyby idealnie wręcz "podszywają się" pod ryby. I najprawdopodobniej zagoszczą w tym roku u mnie na wigilijnym stole. Danie to może stanowić ciekawą alternatywę, zwłaszcza dla osób nieprzepadających za rybami. Grzyby jak ryby Przygotuj nóż i deskę do krojenia, patelnię, łopatki do przewracania i mieszania, miskę, wagę kuchenną, łyżeczkę, łyżkę, szklankę, miskę
blog.moje-pasje.infouciekły bez notki na blogu. Ale działo się trochę w kuchni, ale o tym następnym razem. Dziś będzie przepis na pierniczki. Czekają w słoju na Wigilię i miękną. Ciekawa jestem czy do świąt dotrwają, bo tata je systematycznie podjada. Żeby szybciej zmiękły dziś włożyłam do słoika skórkę jabłka. Poniższy przepis pochodzi z NAJ poleca Święta pełne magii nr 14/2008
blog.moje-pasje.info