ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:277/728)

NAJLEPSZY POKARM DLA DZIECKA! 219

chcą być przytulone do matki przez cały czas. Moja córcia ewidentnie chciała wrócić do brzuszka :-). Teraz już nie stresowałabym się tak tym faktem, karmiłabym z uśmiechem na ustach, otoczona ciekawymi książkami. Wtedy martwiłam się, że mam nietłuste mleko lub za mało mleka, itp. Teraz wiem, że to bzdury, bowiem nawet głodujące w Afryce matki karmią pełnowartościowym mlekiem. Wyznacznikiem tego

Jeść, by żyć w zdrowiu
WITARIAŃSKI DESER. BRZOSKWINIE Z CZEKOLADOWYM MUSEM. 133

naszej kuchni już powoli zaczyna brakować miejsca na sezonowe owoce. Zaopatrujemy się w nie tonami, a jemy codziennie kilogramami. ;-) Dziś postanowiłam podać je w ciekawej formie. Sałatka owocowa, koktajl to już nuda, czas więc na ... brzoskwiniowe łódeczki z karobowym wnętrzem. Wyglądały super, smakowały jeszcze lepiej. W sam raz na poczęstunek dla gości. Rarytas!!! Składniki na 4 porcje: 2 brzoskwinie

Jeść, by żyć w zdrowiu
CEWE - niespodzianka dla dzieci 140

tylko fragment książki, która ma 34 strony. Tych zdjęć, o których pisałam wyżej jakoś pokazać nie umiem, wybaczcie. Za bardzo prywatne, nawet jak na prywatny blog ;)    Ciekawa jestem, czy robicie tradycyjne albumy dla swoich dzieci. Ja mocno biję się w piersi, że to zaniedbałam. Teraz nadrabiam... :)  Swoją CEWE Fotoksiążkę można zamówić TUTAJ

bistro mama
Kuchnia Polska według Karola Okrasy. Wspomnienia z warsztatów kulinarnych Lidl'a 120

bardzo, człowiek został postawiony przed faktem dokonanym. Nie dość ,że musiał przyrządzić, to i zjeść. Karol Okrasa to człowiek o niesamowitej wiedzy, który tak jak ja niejednokrotnie improwizuje z ciekawym skutkiem. Człowiek, który ma odpowiedź na każde pytanie. To człowiek, który gotuje, bo kocha to robić! Oczywiście  otrzymaliśmy również książkę  z autografem przed jej oficjalną premierą. Warto

Z Kuchni Do Kuchni
Bigos z białej kapusty – kuchnia podkarpacka 169

Zwykle robię bigos z kapusty kiszonej, choć bardziej popularne są chyba bigosy mieszane – z kapusty kiszonej i białej (surowej). Byłam ciekawa, jak smakuje bigos z białej kapusty bez kapusty kiszonej, dlatego wypróbowałam przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Terliczki (Podkarpacie)*. Efekt był bardzo smaczny i polecam tę wersję szczególnie tym, którzy nie mają dostępu do kapusty kiszonej. Składniki: 1 główka

Trzeci talerz
Co Lila jadła w środę? 27 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 135

Witaj w nowym poście kulinarnych inspiracji. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zaciekawi - napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli upichcisz coś z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage  Lady Och Mistrzyni  - będzie mi bardzo miło. Nowym czytelnikom przypomnę wiek Liliany -  3 lata i dwa miesiące

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Smyk w kuchni i nie tylko! 114

Waszym oczekiwaniom, pytaniom i sugestiom, postanowiłam rozszerzyć swoją stronę o tematykę, która jest bliska mojemu sercu. A mianowicie na tej stronie od dzisiaj będziecie mogli jak zawsze znaleźć wiele ciekawych przepisów opatrzonych zdjęciami mojego autorstwa, ale także będę chciała pokazywać Wam to co kocham robić, poza gotowaniem, to co mnie interesuje i to na co poświęcam swój czas. Będę

SMYKWKUCHNI
Bosacka po polsku – spotkanie promocyjne 182

owsianych, „bo zdrowe”. Przemilczę ich tok rozumowania, że gluten=pszenica jedynie. Po co ‚mądrych inaczej’ wyprowadzać z błędu? Kasia Bosacka – Ambasadorka kuchni polskiej Sporo było także ciekawych opowieści z czasów o których niewiele wiemy, bo nie ma możliwości, aby Kasia się nimi dzieliła. Raczej niezbyt często w programach telewizyjnych, gdzie jest gościem dadzą jej spokojnie poopowiadać

Mr. Taste
Murzynek z orzechami 145

próbować nowości. Ten przepis bardzo mi się spodobał - niby taki zwykły, ale jednak dodatek orzechów świetnie wzbogaca jego smak. Dla kogo: dla fanów orzechów dla lubiących zwykłe ciasta z ciekawym dodatkiem dla chcących spróbować murzynka w nowej odsłonie Składniki na ciasto: 250g masła szklanka cukru 3 łyżki kakao łyżeczka cukru waniliowego pół szklanki wody 4 jajka 2,5 szklanki

Mania Wypiekania
Sałatka z selera z ziemniakami – kuchnia podkarpacka 189

wiejskich. Poza publikacją, o której wspomniałam, dostępna jest również inna publikacja LGD Eurogalicja, wyróżniająca się pięknymi zdjęciami podkarpackich, galicyjskich potraw, wykonanymi przez Tadeusza Poźniaka – „Tradycja, smak i wdzięk” oraz ciekawa „Księga tradycji i smaków Eurogalicji”. Składniki: 200 g selera 200 g ziemniaków 100 g ogórków kiszonych 100 g cebuli szczypiorek sól i pieprz majonez Seler i ziemniaki myjemy szczoteczką

Trzeci talerz
Blogerzy w hotelowej kuchni - nasze zupy w Hilton Garden Inn Airport 209

Dzień dobry! Od kilku tygodni w hotelu Hilton Garden Inn Airport trwa bardzo ciekawa akcja "Blogerzy w hotelowej kuchni". Co tydzień różni małopolscy blogerzy przygotowywali swoje autorskie menu, które zostało zaserwowane w ramach oferty Quick lunch. Akcja ta polega na wydaniu lunchu (2 dań, zupy/przystawki i drugiego dania) w bardzo krótkim czasie. Restauracja gwarantuje, że od wejścia

Pora coś zjeść
"Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn" - recenzja książki i KONKURS! 240

koniec września nakładem wydawnictwa Edipresse Książki ukazała się najnowsza książka kulinarna Darii Ładochy. Jej pierwsza książka o kuchni tajskiej zachwyciła mnie, dlatego bardzo byłam ciekawa kolejnej pozycji.  Całkiem niedawno otrzymałam pachnący nowością egzemplarz od Wydawnictwa :) "Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn" - już sam tytuł sprawia, że z pewnością każdy z nas pomyśli od razu - to coś dla mnie

Moje Kuchenne Rewelacje
Skrzydełka kowbojskie. 141

krowami a nie kotami panowie się uganiali. "Kotboj" i już! Czym się zatem to towarzystwo posilało? Idąc tropem Maćka, zajrzałam na amerykańskie strony z przepisami kulinarnymi. Znalazłam tam kilka ciekawych pozycji, ale doszłam do wniosku, że nie będę tego tematu traktować wprost. Przyświecać mi będzie jeden cel, prostota wykonania i minimalna ilość składników użytych w daniu. Maciek pisał

zadanie-gotowanie
Ekologiczna żywność od Biona :) 183

będzie ich coraz więcej, bo mam kilka pozycji, które bardzo chciałabym spróbować.  BIONA to brytyjska marka produkująca żywność organiczną, odpowiednią dla wegetarian. Oferta jest niezwykle szeroka i ciekawa. Znajdziesz tu między innymi: soki, przekąski, makarony, sosy, słodycze. Składniki użyte w produktach pochodzą z czystych i naturalnych terenów, na których nie używa się pestycydów i herbicydów ani GMO. Żywność

Zdrowie na języku :P
Mini tarty z ciasta francuskiego z pomidorkami i fetą 226

francuskiego są doskonałą przekąską na każdą porę dnia i nocy. Kto kocha pomidorki i ser feta będzie w niebie po zrobieniu tego przepisu Dodatkowo, mini tarty urozmaiciłam czarnuszką, jestem ciekawa czy Wy ją lubicie, czy w ogóle już jej próbowaliście? Ja poznałam ją dopiero około 2 lat temu, kupując na próbę bułki z czarnuszką – zakochałam się Wracając

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania