jasne, nie jestem ani USAfilem, ani rodzimowiercą, ale skoro już ktoś bardzo chce obchodzić to święto w inny sposób niż dozwolony przez religię państwową, to chyba lepiej kierować się ciekawą tradycją, a nie konsumpcyjnym stylem życia. Choć zdaję sobie sprawę, że w czasach społeczeństwa obrazkowego wiedza płynąca z filmów jest łatwiej przyswajalna niż z dzieł literackich, zwłaszcza tak specyficznie
Kryzysowa Książka Kucharskawróci do łask, ale musi się postarać. Fast food, który teraz chcemy jeść to dania z budek podane w restauracjach, przygotowane w bardziej przystępny dla organizmu sposób, z różnymi ciekawymi dodatkami. Coś jak haute dogi, o których pisałem rok temu. Nie wiem jak to się dzieje, że w pewnym okresie staje się modna kuchnia z danej części świata
Kryzysowa Książka Kucharskatego, że faktycznie Włosi nauczyli Francuzów gotować, ale dopiero 200 lat później.. Ponad to ci papieże byli francuzami i byli przyzwyczajeni do topornej francuskiej kuchni. Niemniej jednak historyjka ciekawa :) Składniki: - mąka - drożdże - olej - ocet - cebula - zioła prowansalskie, których nie może zabraknąć, bo to w końcu danie z Prowansji :) - cukier Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy
Kryzysowa Książka Kucharskamiastach zasadniczo był problem z żywnością. Nawet rozsiane po całej stolicy ogródki działkowe nie załatwiły do końca problemu. Z czasem było gorzej, jednak chciałbym tu przytoczyć jedną ciekawą anegdotkę. Powstańcy zdobyli magazyn przecieru pomidorowego. Tak w jedna z uczestniczek przedstawia tą sytuację. Mieliśmy kucharza, Jasia, który miał pseudonim „Kundys”. Żeby urozmaicić nam menu, gotował więc na zmianę: albo zupę
Kryzysowa Książka KucharskaSwego czasu udało mi się zwiedzić największe miasto z tej trójki. Może nie ma tam za wiele atrakcji, bo głównym budynkiem w mieście jest katedra, ale jest kilka ciekawych miejsc. Na mnie największe wrażenie zrobił bank mieszczący się na głównym skrzyżowaniu, niemal żywcem wyjęty z polskich filmów przedwojennych. Oprócz tego jest sporo pomników, więc każdy znajdzie coś dla siebie
Kryzysowa Książka KucharskaKremowa zupa z czerwonej soczewicy to ulubiona zupa mojego męża. To doskonały pomysł na zupę, dla tych którzy są znudzeni tradycyjnymi zupami i poszukują nowych i ciekawych smaków. Pieczona papryka nadaje zupie oryginalnego smaku, a orientalne przyprawy nadają jej doskonałego aromatu. Prażony słonecznik to idealny dodatek do zupy. Zamiast słonecznika możemy również dodać prażone migdały, które są również znakomitym
kulinarne odsłony patiDzisiaj przedstawiam sernik w nowej i ciekawej odsłonie...Sernik upieczony jest na spodzie z całych ciasteczek oreo. Jeśli lubicie ciasteczka oreo to z pewnością Wam posmakuje ta wersja sernika. Wierzch ciasta zrobiony jest z puszystej, kremowej, bitej śmietany, posypanej mleczn ą czekolad ą . Wszystkich sernikożerców, zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Składniki: spod: ciastka oreo
kulinarne odsłony patiwreszcie mam. Skorzystałam z przepisu Doroty i przygotowałam pieczone kasztany, które choć ani mnie ani mojej Córce nie wydały się szczególnie pyszne, z pewnością są daniem wykwintnym i ciekawym, np na sylwestrowy stół. Wspomnieć należy, że zjadamy tylko ładny, żółty miąższ, wśród tych, które kupiłam sporo było niestety takich, które choć z wierzchu ładne i pozornie zdrowe, w środku
6nieboCóż można zrobić z pozostałych ziemniaków z obiadu? Można usmażyć kotlety ziemniaczane, ugotować kopytka i zapewne wiele innych ciekawych potraw. Ja połączyłam dwa w jednym czyli ciasto jak na kopytka tyle, że nie były one gotowane tylko smażone. I jeszcze jeden ważny element a mianowicie to, że nadziałam je farszem pieczarkowym. Składniki: ok. 1 kg ugotowanych
Amatorka kuchennaobiad lub jako składnik wszelkich sałatek. Smakuje naprawdę rewelacyjnie i pasuje niemal do wszystkiego. Tym razem kurczaka podałam z makaronem ( Bio Natura ) i konfiturą z żurawiny. Pychota! Jestem też ciekawa na Wasze ulubione i sprawdzone sposoby - dotyczące soczystych piersi z kurczaka. Podzielicie się nimi? 500g piersi z kurczaka 150-200 ml maślanki 2 ząbki czosnku 2 listki laurowe
Di gotujezrobiłam je z dodatkiem cynamonu, ale świetne będą także z dodatkiem waszej ulubionej przyprawy lub saute. Świetne na imprezę do pochrupania i dla kogoś wyjątkowego na prezent. Jeśli szukacie ciekawej imprezowej przekąski to również polecam! Dla kogo: dla wiewiórek dla mających ochotę coś pochrupać dla fanów bakalii Składniki: 80g cukru brązowego 10g masła 200g migdałów (mogą być
Mania Wypiekaniawitamina B12 Jak widać po składzie napój ten nie należy do najzdrowszych alternatyw produktów mlecznych. Oprócz sporej ilości cukru (7,4 g w 100 ml!!!), znajdują się tu nieciekawe substancje wzbogacające smak jak maltodekstryna czy emulgatory i zagęszczacze wpływające na konsystencję produktu. Napój pachnie subtelnie kakaowo. Smakuje bardzo dobrze, niczym kakao domowej roboty. Ma przyjemny, delikatny czekoladowy smak
Zdrowie na języku :Pdomowym przyjęciu nie może zabraknąć ciepłych przekąsek . Wszyscy moi znajomi lubią różne wariacje z ciastem francuskim więc ciekawa jestem co powiedzą na te ciasteczka z konfiturą z czerwonej cebuli. Niby wytrawne a jednak trochę słodkie. Chrupiące ciasto i nieco zaskakujący środek. Nasz tegoroczny Sylwester w domu będzie bardzo smaczny! Takie ciasteczka z ciasta francuskiego zrobicie dość szybko przed sylwestrową
Smaczna Pyzapapryczki hiszpańskie - suszone pomidory - pieczywo dodatkowo możesz użyć np. orzechów włoskich, sera feta pokrojonego w grubą kostkę, sera typu mozzarella, pomidorków cherry czy ogórka świeżego. Fajnym i ciekawym rozwiązaniem jest ustawienie wszystkich składników na stole w małych miseczkach tak aby każdy mógł skomponować swój ulubiony smak. Takie rozwiązanie już przetestowałam bardzo podobało się przyjaciołom podczas imprezy
SMYKWKUCHNIpokazywać tutoriale np. z przepisami czy DIY, recenzje lub unboxingi nowych produktów. Możemy uczyć nowych umiejętnościach poprzez transmisję webinaru czy prezentacji z konferencji. W końcu możemy przeprowadzać wywiady z ciekawymi gośćmi, a nawet mieć swój własny show internetowy. Do dzieła! Marketing Growth Hacker Marketing. O przyszłości PR, marketingu i reklamy Autor: Ryan Holiday Wydawnictwo Helion Data premiery: 2015 Ilość
Ugotowane pozamiatane