ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:279/728)

CIASTECZKA Z MĄKI KOKOSOWEJ Z BAKALIAMI 242

dzieckiem. Pamiętam jak dziś, gdy siedząc na płocie zajadaliśmy się właśnie morwami, zrywanymi prosto z drzew. Smak pamiętam do dziś, choć zupełnie o tych owocach zapomniałam. Tym bardziej byłam ciekawa, jak smakują w wersji suszonej. SKŁADNIKI:   100 g gorzkiej czekolady 20 g orzechów włoskich 20 g migdałów bez skórki 20 g suszonej żurawiny 20 g suszonej morwy

Kuchnia w opałach
Garść wspomnień i ciasto kasztanowe. Czekoladowe...? 139

cukru. Jest za to czekolada, która w połączeniu z kasztanami zyskuje niebagatelny, oryginalny smak. Tak naprawdę ciężko powiedzieć, czy to ciasto kasztanowe z czekoladą, czy czekoladowe z kasztanami... Ma ciekawą, mazistą konsystencję; jest naprawdę wyjątkowe. Smakuje obłędnie lekko podgrzane, z kulką lodów waniliowych. Poza tym świetnie się nada dla alergików, bo nie ma w nim ani mąki, ani mleka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto z pasternakiem, migdałami i pomarańczą 128

kupić go tydzień temu w Lokalnym Rolniku. Wykonałam w końcu ciasto, które czekało 2 lata na upieczenie, ale się doczekało!   Dla kogo: dla lubiących ciasta z warzywami dla ciekawych nowych smaków dla znalazców pasternaku (nie jest to wcale łatwe) :) Składniki na ciasto: 225g mąki pszennej (1,5 szklanki) 3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu szklanka zmielonych migdałów

Mania Wypiekania
Drezyną rowerową po Walonii 197

Ciekawą propozycją na spędzenie czasu wolnego z rodziną i przyjaciółmi jest przejażdżka drezyną rowerową - ręcznym pojazdem mechanicznym po torach kolejowych wzdłuż malowniczej doliny Molignée. Dolina Molignée w prowincji Namur to liczne ciekawostki związane z bogatego dziedzictwa obszaru i licznych atrakcji turystycznych, takich jak Zamek Montaigle , zamkowe gospodarstwo Falaën, opactwa w Maredsous i Maredret , starożytny zamek Ermeton

Z notatnika
Dobry kawałek mięsa, czyli o wędlinach słów kilka. 148

razem chcę opowiedzieć Wam o ciekawych warsztatach, w których niedawno brałam udział. Było to spotkanie zorganizowane w Akademii Smaku Sokołów, poświęcone zasadom prawidłowego komponowania jadłospisu, na którym m.in. poznałam smak wędzonek z serii „Naturrino”. W trakcie warsztatów eksperci Sokołowa m.in. podpowiadali, jak rozpoznać dobre wędliny. To dobra okazja, by podzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami

Wiszniówka
Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty 179

surówka jest jeszcze lepsza. Do surówki użyłam podstawy czyli jabłka i cebuli pokrojonych w kostkę oraz kawałek świeżej papryki. Możecie użyć również papryki marynowanej, dodać ogórki kiszone czy marchewkę. Ciekawym urozmaiceniem jest dorzucenie do surówki rodzynek. Ja kapustę szatkuję nożem, ale spotkałam się z wariantami ścierania kapusty na tarce. Drukuj Surówka z czerwonej kapusty – surówka z modrej kapusty window.ajaxurl

Mieszam w Garnku
Domowy krem czekoladowy bez cukru 237

Następnie odlewamy wodę, dodajemy kakao i mleko. Blendujemy na gładką masę. Jeśli krem jest dla Was za gęsty, można dodać więcej mleka. I gotowe! :) Po ten i więcej ciekawych przepisów zapraszam na stronę kobieceporady.pl

Czerwona Porzeczka
WYNIKI KONKURSU 142

marką Barilla. Dzisiaj wyłoniliśmy zwycięzcę. Ale za nim kto wygrał, chciałam Wam powiedzieć, że przedstawiliście świetne pomysły na dania. I na prawdę każdego z chęcią bym posmakowała. Przedstawialiście dużo ciekawych pomysłów, poprzez dania jesienne, z użyciem rozgrzewających przypraw, takich jak czosnek, imbir, sycącą dynię, grzyby leśne, po dania rodem z kuchni śródziemnomorskiej z użyciem tuńczyka czy krewetek, Przedstawialiście pomysły

SMYKWKUCHNI
ROGALIKI Z BUDYNIEM 540

Mięciutkie drożdżówki z czekoladowym budyniem, zachowują świeżość nawet na 3 dzień. Kokos dodaje aromatu, a szklanka ciepłego mleka lub filiżanka owocowej herbaty dopełnia całości. Jeszcze tylko ciepły kocyk, ciekawa książka i brzydka pogoda za oknem nie będzie nam przeszkadzać.   SKŁADNIKI CIASTO: 350 g mąki 35 g drożdży 3/4 szkl. mleka 1 jajko 4 łyżki oleju 3 łyżki cukru

słodki bratek
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 154

tymiankowym Bardzo dziękuję organizatorom za zaproszenie na warsztaty. Wraz z innymi blogerami kulinarnymi spędziłam bardzo sympatyczny dzień. Atmosfera była bardzo fajna, dania pyszne, a przy okazji dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy na temat produkcji wędlin

Kulinarne przygody Gatity
Pieczona dynia z fetą 135

Dynia to typowe jesienne warzywo, z którego można wyczarować mnóstwo ciekawych dań. Ponieważ najbardziej lubię najprostsze rozwiązania, dlatego postanowiłam przygotować prostą sałatkę z pieczonej dyni z fetą . Taka "sałatka" okazała się niezwykle smaczna, łączy w sobie moje ulubione smaki - jest słodko-kwaśna. Dynia sama w sobie jest słodka, a tu dodatkowo jej słodycz podbita jest miodem, a kwaskowatość

Codzienne Gotowanie
Słodki zielnik Lary 117

tymiankiem czy bezglutenowe ciasteczka z melisą. Już jak czyta nazwy tych smakołyków, moja wyobraźnia podsuwa mi ich aromat i próbuje zaciągnąć do kuchni by tam coś pysznego wyczarować. Zdecydowanie ciekawa pozycja, po którą warto sięgnąć w poszukiwaniu kulinarnych inspiracji

Cynamonowe szczęście
Wegańskie mleka roślinne Joya :) 172

Joya   prezentuje różnorodną ofertę wegańskiego nabiału :) Są to napoje roślinne, jogurty, desery, tofu, śmietany. Do testów otrzymałam 4 napoje roślinne, o ciekawych smakach. Napoje Joya są dostępne także u nas w Polsce, tylko prawdopodobnie nie wszystkie warianty smakowe, ale niektóre z pewnością, bo widuje je w sklepach nawet często. Mam nadzieję, że moja opinia w jakimś stopniu przekona

Zdrowie na języku :P
Hasło tygodnia - bakłażany. 173

bakłażan ma wysokie notowania u Maćka i jego najbliższych, Mam nadzieję, że tym hasłem sprawię im radość :) Oczywiście kierują mną też całkiem naganne egoistyczne pobudki ;) Liczę na wiele ciekawych przepisów, z których będę mogła czerpać i czerpać i czerpać

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania