jest zdjęciem. Książka jest pięknie wydana, o czym pisałam już wyżej. Nawet ja , osoba lubiąca eksperymenty w kuchni i bardziej kuchnię nowoczesną od tej tradycyjnej, znalazłam tutaj kilka naprawdę ciekawych przepisów do wypróbowania. Polecam :-) Wydawnictwo: Publicat Okładka: twarda Stron: 189 cena
kruche babeczkidanie ,warte wszystkich wyżeczeń . Jakiś czas temu moja serdeczna koleżanka powiedziała " wolę jezdzic na wakacje niż jeść wynalazki" A ja??? Ja stanowczo wolę smakować i inwestować w swoja kuchnię. Ciekawa smaków i przypraw. Codziennie próbując nowych smaków, przezywam podróż do najdalszych zakątków świata . Tych podróży nie odbierze mi nikt . Pasja , wyobraźnia i smak . Kurczę kocham to !!!! Składniki: 1 osoba
Viola cooks with passionpyszna sałatka,ciekawa propozycja na wszystkie imprezy jak również na wigilię bo jest bez mięsa-polecam Składniki: duży por, 500g pieczarek 4 duże ogórki kiszone 5 jajek, pół puszki kukurydzy 3-4 łyżki majonezu, płaska łyżka musztardy sól pieprz Przygotowanie: pieczarki myjemy kroimy w półplasterki i smażymy na łyżce oleju,na końcu smażenia delikatnie solimy i studzimy
Swojskie jedzonkoprzepisy na śniadania, obiady, kolacje i desery, są też przepisy na dodające energii koktajle. W "Smakuj życie" znajdziemy także niezwykle inspirujący rozdział "Przepisy świata" gdzie autorka umieściła wiele ciekawych przepisów z krajów, które miała okazję odwiedzić podczas swoich podróży np z Włoch, Francji, Nigerii, Bali i USA. Szczerze Wam tą książkę polecam, bo to bardzo przyjemna pozycja, którą warto
Cynamonowe szczęściejednej strony to bardzo dobrze, ponieważ mamy pewność, iż nasze zakupy będą pewne i dobrej jakości. No cóż, oferta sklepu jest bardzo bogata , ceny atrakcyjne i dodatkowo znalazłam kilka ciekawych promocji , z których skorzystałam (tak przy okazji), więc bez problemu i tak znalazłam mnóstwo artykułów, które wrzuciłam do swojego wirtualnego koszyka. Na samym końcu wybrałam formę płatności i kliknęłam
Di gotujedzisiaj kuchnia serwuje? Ziemniaczne róże ! Bardzo ciekawa propozycja podania zwykłych ziemniaków. Chrupiące różyczki oczarują każdego, bo tak podanych ziemniaków nic nie przebije. Samo przygotowanie jest dziecinne proste. By przygotować tą czarującą przekąskę potrzebujesz dwóch składników: ziemniaków i plastrów wędzonego boczku lub bekonu. Do dzieła! Składniki: ziemniaki surowy wędzony boczek w plastrach olej sól, pieprz Przygotowanie: ziemniaki pokroić na mandolinie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!olejów roślinnych : rzepakowego i słonecznikowego. Może jednak ktoś też wpadnie na taki pomysł jak ja i upiecze chleb ale na pewno będzie miał inne produkty, tak więc jestem ciekawa co wymyśli. Muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę, chleb jest smaczny, mięciutki, puszysty i z lekką nutą pikantności dzięki tabasco. Więc jak widać składniki, które trudno sobie wyobrazić
Ewa w kuchniwłasnego gustu. Dodatkowo część przepisów ma oznaczenie - "polecane dla dzieci" :) Przepisy są naprawdę fantastyczne i na pewno niejeden pokażę Wam na blogu, bo mam już swoich faworytów! Książka prócz ciekawych receptur ma jeszcze jedną zaletę - jest po prostu piękna! Zdjęcia dietetycznych słodkości sprawiają, że od razu chciałoby się spróbować tych pyszności! I teraz najlepsze - wydawnictwo Samo Sedno
Moje Kuchenne RewelacjeNieśmiertelną sałatkę jarzynową znamy wszyscy! Każdy ma jednak jakiś swój magiczny składnik. Moją urozmaiciłam kukurydzą i efektownym podaniem. Ciekawa jestem, jak często ją robicie? Ja 3-4 razy w roku. Składniki: • 5 marchewek • 5 ziemniaków • 2 pietruszki • 1 mały seler • 5 jajek • 2 jabłka • 6 ogórków konserwowych • 1 puszka groszku zielonego • 1 puszka kukurydzy • 5 łyżeczek musztardy
To co kochamCiekawa propozycja na wigilijny stół i nowa odsłona ryby czyli sandacz po staropolsku. Stary zapomniany przepis. Składniki na 2 porcje • 1 filet z sandacza • 2 ogórki kiszone • 2 szalotki • 1 szklanka śmietany 30% • sól, pieprz biały i cytrynowy do smaku • 3 łyżki masła klarowanego Wykonanie: • Na maśle posmażyć szalotkę pokrojoną
To co kochamLekki, winny i mało słodki deser. Powstał specjalnie na konkurs Blogerszefa jako deser kuchni Europy Środkowej i Wschodniej. Sama jestem ciekawa, czy spodobał się jury konkursu. Wyników jeszcze nie ma ale nam smakował. Składniki: • 4 jabłka • 3 łyżki suszonej żurawiny Do duszenia jabłek • 3/4 szklanki białego wina • 1 cytryna • 2 łyżeczki cukru Ciasto
To co kochampiękna i inteligentna”, która powstała w mojej kuchni na Konkurs Kreatywny II. W pierwszej edycji tego konkursu zdobyłam I miejsce, ciekawa więc jestem, czy i tym razem spodoba się jury? A wam się podoba? Składniki na 12 babeczek: • 700 g filetu z łososia • 250 g szpinaku
To co kochammoja rodzina rozsmakowała się nim bardzo. Piekłam 2 dni temu i prawie już go nie ma. Część rozdałam znajomym, aby posmakowali tego specjału i bardzo ciekawa jestem ich opinii. Przepis na niego wzięłam ze strony internetowej miasta Biłgoraj, zmieniłam tylko smalec na masło i zmniejszyłam porcję o połowę
To co kochamzakalce, które mogły iść na konkurs, takie były piękne. Ten przepis jest zawsze niezawodny. Papilotki liściaste i cukierkowe dynie dostałam od siostry Ani z Chicago. Ciekawa jestem, kiedy u nas pojawią się takie gadżety. Składniki: • 1 szklanka puree z dyni • 125 g masła • 1 szklanka cukru • 1 cukier waniliowy • 2 jajka • 1 szklanka
To co kochamzapadł w pamięć. A ostatnio, ni z gruszki ni z pietruszki, natknęłam się w internecie na przepis na podobną zupkę. Bardzo byłam ciekawa jej smaku, bo połączenie składników jest niebanalne. Zupa wyszła rewelacyjna, o konsystencji aksamitnego kremu, nietuzinkowym aromacie i smaku. Chrupiąca posypka na wierzchu dodaje zupie charakteru. Idealna
To co kocham