roku , niestety zostały tylko 8 szt.bo reszta przez moje rozmowy z siostrzenicą,spaliły się na węgiel ,co jeszcze do tej pory się nie zdarzyło.Tak więc zdjęcia nieciekawe,ale co tam... 3 szkl.mąki 2 szkl.skwarek 1 szkl.cukru pudru kupiec 3 jajka 1 op.cukru waniliowego szczypta soli ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~` Skwarki zemleć.Wyrobić ciasto,schłodzić w lodówce.Wyciąć ciastka,piec
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiRównie dobrze smakują zaraz po przestudzeniu, jak i na drugi dzień. Fajna przekąska do kawy czy filmu ;) Polecam! Ps. Wielbicieli rysunku, malarstwa czy rzeźbienia, zapraszam na http://www.loveart.pl - dużo ciekawych rzeczy, przydatnych przy tworzeniu artystycznych cudeniek. Fajne wyprzedaże i pomysły na świąteczne prezenty ;) Kredki akwarelowe czy zestaw farb czasem może okazać się strzałem w dziesiątkę ;) Składniki: 125 g miękkiego
Domowa cukiernia EwyZrobiłam je trochę inaczej jak wszystkie przepisy na flaczki. Podczas gotowania, smakuje i dodaje, dodaje aż uzyskam zadowalający mnie smak. Ciekawa jestem waszych opinii. Dla mnie rewelacja, ale każdy lubi coś innego. Żołądki dokładnie oczyścić, umyć. Wrzucić żołądki do garnka, zalać wodą. Tyle żeby były przykryte i zagotować. Następnie odcedzić żołądki na durszlaku, przelać je zimną wodą pod kranem
Kuchnia Pokoleńwiększymi krokami zbliża się grudzień. A to czas prezentów. I tych Mikołajkowych i tych pod choinkę. Przychodzę do Was z propozycjami na wszystkie okazje! Na stronie mygiftdna.pl znajdziecie wiele ciekawych prezentów. Dla koleżanki, która ma bloga kulinarnego wybrałam świetną deskę z grawerem. Napis personalizujecie sami - więc może to być śmieszna dedykacja. Do deski możemy dobrać paterę , albo wałek
Magiczne Życie Martyzwiodłam. Sernik ze zdjęcia, jak widać jest puszysty, treściwy serem i mega dobry, użyłam Serka Rodzinnego z Kalisza. A jakich serków z wiaderka Wy używacie? Jestem bardzo ciekawa, więc piszcie, które godne są polecenia. ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek
Jadło i czytadłoDzisiaj zapraszam na ciasto czekoladowe ze słodko – słoną masą krówkową. Szybkie w przygotowaniu i bez pieczenia, o ciekawym smaku. Mnie ciasto smakuje, lubię takie połączenie gorzka czekolada i delikatnie słodko- słony karmel. Podczas krojenia masa wypływa, wyglądając bardzo apetycznie. Ciasto słodkie, intensywne w smaku, takie dekadenckie (przepis ze strony BBC good food). Ciasto czekoladowe ze słodko – słoną masą krówkową
Mała Cukierenkawarszawskiego sklepu wegańskiego Evergreen, aby zaopatrzyć się w kilka wegańskich produktów. Niestety większości tych, które chciałam kupić nie było w sklepie, ale i tak udało mi się nabyć kilka ciekawych rzeczy :) Potem wybrałam się do pobliskiego Piotra i Pawła, gdzie udało mi się kupić jedną rzecz, której akurat nie było w Evergreenie. Moja zakupowa podróż skończyła się
wegujemysercu wielkopolski szykuje się kolejne spontaniczne święto kuchni! Rośliny. XIV Poznań Culinary Fest startuje już 21 listopada. Skorzystajcie z ciekawych propozycji poznańskich restauracji! Artykuł 21-27 LISTOPADA – ROŚLINY. XIV CULINARY FEST – POZNAŃ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEjuż blisko! Oto kilka zasad : - pod tym postem napiszcie ulubione danie, które gościło w kuchni Waszej mamy i najbardziej wam smakowało, coś co zapamiętacie do końca życia. Jestem bardzo ciekawa ! Nie musicie podawać przepisu, chyba , że nazwa nie będzie sugerowała "zawartości", bo jako dzieci nazwaliście sobie tę potrawę po swojemu! - miło będzie jak polubicie SPONSORA i ORGANIZATORA
Z Kuchni Do Kuchnimnóstwo małych jabłuszek z pigwowca (często nazywa się je pigwą, ale właściwa pigwa to duże jabłka ;)). Robiłam już rok temu wersję zwykłą i z dodatkiem pomarańczy, a teraz byłam ciekawa, jak wyjdzie z malinami. Co prawda nie ma już świeżych malin, ale zawsze można wykorzystać te mrożone i tak też zrobiłam ;) Kolor jest przepiękny i mam nadzieję
FitKotTradycyjnie przy niedzielnym wpisie zapraszam Was na Linkowe Party. Dajcie się poznać innym i zyskajcie link prowadzący do Waszej strony. Wstawiajcie linki do artykułów - zarówno przepisów, jak i innych ciekawych postów. Wystarczy nacisnąć button"Add your link". W polu "name" wpisujemy tytuł posta, a nie swoje imię. document.write
Chilli Czosnek i Oliwaczas temu dostałam od zdrowymarket24.pl produkty do zrobienia tortu i dziś wam chce pokazać jak wyszedł i czy produkty się nadają mimo , że to proszek .Sama byłam ciekawa czy będzie wyczuwalna chemia w tym torcie ale miło mnie zaskoczyła, że jednak nie było czuć. Przetestowałam moich domowników na pierwszy rzut poszedł mąż no i oczywiście zaraz było
Różowa kuchniaktóre są pochodzenia ekologicznego! Tak, batony Beond są certyfikowane, natomiast Pulsin już nie. Beond prezentuje batoniki w wielu różnych smakach, które w większości są owocowe, a tylko jeden czekoladowy. Ciekawi opinii na ich temat? Zapraszam dalej :) BAOBAB I ANANAS daktyle * nerkowce * ananas (17%) * syrop daktylowy * baobab (3%) Batonik pachnie ananasowo, ale tylko w bardzo subtelnym stopniu. Podobnie(...)jagody (4%) * naturalny aromat jagodowy Po otwarciu opakowania czuć wyraźną jagodową woń. W smaku są one również bardzo dobrze wyczuwalne. Baton ma jednak jeszcze jeden ciekawy smak, który nie mogę zidentyfikować :) Może to ten aromat pozostawia ten posmak, który nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie bardziej ulepsza batonika. Podsumowując - był przepyszny
Zdrowie na języku :PJako, że stałam się szczęśliwą posiadaczką dużej torby orzechów wyruszyłam w wirtualną przestrzeń na poszukiwanie ciekawej propozycji na ich smaczne wykorzystanie. I tak trafiłam na blog kuchniamniam i przepis, który po przetestowaniu okazał się absolutnie rewelacyjny! Polecam:) Orzechowiec z kawą Składniki: do ciasta potrzebne będą: 6 białek 2 jajka 1 szklanka cukru 1/3 szklanki mąki pszennej
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPasty kanapkowe to ciekawa dodatek i odmiana od tradycyjnych kanapek z szynką, które zazwyczaj jadamy. Najczęściej robię pasty rybne lub jajeczne. Ta którą teraz prezentuję jest nie tylko smaczna ale też ekspresowa do zrobienia, dosłownie w dwie minuty. Świetnie smakuje nie tylko na świeżych bułeczkach ale też na grzankach. Składniki: 150 g białego sera puszka tuńczyka łyżka majonezu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia