Ciekawą propozycją na stół wielkanocny jest rolada ze szpinaku z łososiem, nie wymaga zdolności kulinarskich, a prezentuje się i smakuje wyśmienicie. Składniki: 450 g mrożonego szpinaku 200 g wędzonego łososia 200 puszystego serka śmietankowego do smarowania 3 ząbki czosnku 4 jajka 4 łyżki ostrego chrzanu sól Przygotowanie: Mrożony szpinak wystarczy przełożyć na patelnię teflonową i bez tłuszczu na małym
Z notatnikaFalize ma 300 mln lat, a jej szczyt jest najwyższym punktem miasta. Skała przypomina kształtem odwróconą literę « u » . 3. Pociąg turystyczny w Durbuy Ciekawą propozycją jest pociąg turystyczny w Durbuy, dzięki któremu zwiedzający mogą podziwiać w spokoju małe uliczki między domami. Pociąg prowadzi przy starożytnych murach miasta, wzdłuż jeziora i u stóp
Z notatnikaprzepisów do których wracam często i chętnie. Mam nadzieję, że i Ciebie zainspirują. :) M I E J S C E VII Kukurydziana tarta z gruszkami i miodem Ciekawy pomysł na wykorzystanie płatków kukurydzianych jako spodu. Do tego aromatyczny budyń jaglany z dodatkiem gruszek i miodu. Pyszne. M I E J S C E VI Chlebek jaglano-dyniowy(...)Ciasto marchewkowe z rodzynkami i polewą Mój numer jeden wśród jesiennych słodkości. Marchew praktycznie niewyczuwalna, za to nadaje ciastu ciekawego koloru. Całość wieńczy lekko kwaskowata, jogurtowa polewa i drobno posiekane batoniki musli. Ostatnio udało mi się upiec równie pyszną (a nawet lepszą!) wersję bezglutenową. Na pewno wkrótce zamieszczę przepis. ;) ************************************* Śledź mój profil na Facebooku
Kuchnia EllieWitaj w nowym poście kulinarnych inspiracji. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zaciekawi - napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli upichcisz coś z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage Lady Och Mistrzyni - będzie mi bardzo miło. Nowym czytelnikom przypomnę wiek Liliany - 3 lata. Jeśli jesteś
lady-och-mistrzyni.blogspot.comteż halloween. Wyciąć lampiony z dyni to dopiero sztuka. Inna nazwa tej dyni to bambino…Baaardzo wyrośnięte “dziecię” Znacie dynię, która nazywa się Turban? Dynia o ciekawym, dekoracyjnym wyglądzie, występująca w przeróżnych kolorach. Dynia o żółtym miąższu i orzechowym posmaku. Spotkałam ją niedawno w sklepie. Spodobała mi się ale byłam przekonana, że to dynia dekoracyjna. Miałam
codojedzeniaherbatą matcha, miodem i odrobiną soku z limonki. Przekładamy do miseczki, nakładamy grejpfrut, posypujemy orzechami. Smacznego! Produkty użyte w przepisie znajdziesz w sklepie biogo.pl oraz wiele innych ciekawych produktów
Jedz zdrowo żyj zdrowo!falbankę na łączeniu brzegów. Niestety, we wspomnianej książce brak takiej informacji, więc przepis ze zdjęciami jest do powtórki Przyznam, że w pierogach nie jadłam jeszcze kaszy jaglanej, dlatego byłam ciekawa smaku. Farsz jest wyrazisty. Albo go pokochacie, albo nie będzie Wam smakował i kropka Jak wyczytałam w internecie, danie to zwano do połowy XX w, po prostu „pierogami
Mieszam w Garnkugotowania, 2 wkłady do gotowania na parze oraz 3 nasadki ułatwiające siekanie, ubijanie, mieszanie. GWARANCJA : 3 lata PRZEPISY: W zestawie znajduje się fantastyczna książka z pięknym zdjęciami i ciekawymi przepisami, które inspirują do użycia Monsieur Couisine Plus. Ja postanowiłam przygotować Zupę/ krem serowo-cebulą z koperkiem oraz Łososia taryaki z tabbouleh i warzywami. Jak to zrobiłam i jak spisało
Ostra na Słodkonaturalne aromaty) * zielona soczewica (5%) * morele (5%) * pomidory * czerwona papryka, pietruszka Kolejna niezwykle aromatyczna mieszanka zbóż i nasion. Interesująca i ciekawa nazwa zachęca do spróbowania. Do tego mixu dodałam odrobinę wody za dużo, dlatego wyszła lekko wodnista, choć konsystencja była dla mnie dobra i nie przypominała zupy :) Musiałam troszkę dosolić
Zdrowie na języku :Pbardzo nietypowy kurczak.Ponieważ marynuje się go w miodzie z dużą ilością czosnku a potem podaje się z sosem owocowym w tym przypadku porzeczkowym.Wyszła z tego bardzo ciekawa kompozycja smakowa. kurczak 3 łyżki miodu główka czosnku sól masło-nie margaryny Sos: ~~~~~~ 6 łyżek dżemu porzeczkowego 400 ml.bulionu 2 goździki 1 łyżeczka cukru sól `~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka pokroić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwersji to warzywo jest naprawdę neutralne zapachowo i nie ma smaku typowo kalafiorowego. Te kotleciki bardzo smakują dzieciom nawet tym, które nie lubią warzyw. Bardzo ciekawym było dla mnie odkrycie, że nawet najbardziej nielubiane przez dzieci produkty, przybierając formę klopsików, pulpecików lub kotletów, stają sie przepysznym jedzeniem;) Składniki: 1 średni kalafior 1 duża cebula 1-2 ząbki czosnku
Codziennik KuchennyChleb pszenny z burakiem piekłam w Styczniowej Piekarni Amber . Przepis pochodzi z książki How to Make Bread Emmanuela Hadjiandreou. Byłam bardzo ciekawa końcowego efektu, zagniatane ciasto było różowe, a po wypieczeniu tylko skórka miała odcień różu. Środek chleba był żółty z domieszką buraków. Chleb miał chrupiącą skórkę i wilgotny środek. Buraki nadały mu lekkiej słodyczy. Składniki
Codziennik KuchennyBoże – zaglądać do szafy. Podskakuję i energicznie zakrywam dłońmi twarz, taki odruch obronny, ale przez palce i tak podglądam co się dzieje. Ostatnio ciężko było mi znaleźć film ciekawy i trzymający w napięciu. Fabuła o opuszczonym domu z duchem na strychu czy o słodkim dziecku, które tak na prawdę jest albo starą kobietą albo ma w sobie coś(...)kotka i myszkę, w której jest tylko jedno wyjście – „ Someone has to die. Me or he.” A jak u Was – widzieliście ostatnio coś ciekawego
Pink Envelope