pewno będzie wiedział :) Z takimi pokładami wiedzy kulinarnej będzie w stanie rozwiać każdą moją wątpliwość :) Relish jest wyrazisty w smaku, mocno pikantny. Dodatek kminu rzymskiego oraz kolendry wprowadza ciekawą nutę, bardzo mi to odpowiada. Nasiona tych przypraw dodałam w całości. Można też uprzednio utrzeć je w moździerzu. Relish będzie doskonałym dodatkiem do mięs. Składniki: 1 cebula 2 czerwone papryki
zadanie-gotowanieciasto upiekłam z myślą o mojej Mamie. A dlatego, że jest ona wielką wielbicielką ciast bardzo puszystych, mięciutkich, delikatnych w smaku. Oczywiście, ja także skorzystałam :D Dość ciekawym składnikiem owego wypieku jest zielona herbata , a dokładnie matcha od Moya Matcha . Dzięki niej ciacho nabrało pięknej zielonej barwy oraz wzbogaciło się o dodatkowe zdrowe składniki odżywcze. Jest bajecznie smaczne! Rozpływa
Zdrowie na języku :Pmonotonia i koniecznie chcesz to zmienić, to znajdujesz się w idealnym miejscu. Możesz wykorzystać ten pomysł na kolację oraz jako posiłek dla niespodziewanych gości. Jajko zapiekane w bułce to ciekawa alternatywa dla porannej jajecznicy. Dodatki mogą być różne, według twoich własnych upodobań. Ja postanowiłam swoją bułkę zestawić z produktami które miałam dosłownie pod ręką w lodówce. Śniadanie na leniwy
Fit & Healthy Lifeczyli macie cały długi weekend na to, by skierować swoje kroki w stronę ulicy Bernardyńskiej 15. Ale przecież nie samym jedzeniem człowiek żyje... Dlatego organizatorzy zadbali także o ciekawą oprawę muzyczną. W ciągu dnia oraz wieczorową porą w Klubie Radość będziecie mogli posłuchać muzyki na żywo. Zagrają dla Was: Sobota 12:00 Kacper P 22:00 Starium x Princess
kolorowotorcikowoStarożytni Grecy uważali, że migdały są symbolem miłości. Dziś te orzechy są ciekawym składnikiem ciast i deserów. Oto przepis na domowe ciasteczka, które powstały z połączenia kaszy jaglanej i migdałów z lekką nutą cynamonu. Składniki (15 ciasteczek) 100 g kaszy jaglanej 100 g migdałów 50 ml mleka 1 jajko 2 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia
My Chcemy Jeśćtakże zielonym kalafiorem, trafiły do Polski w XVI wieku. Ze słonecznej Italii sprowadziła je królowa Bona. Dziś to jedne z najpopularniejszych warzyw, które dostępne są cały rok. Brokuły są ciekawym składnikiem wielu dań. Dobrze smakują także na zimno. W tej sałatce zagrały główną rolę, a towarzyszą im jajka, kukurydza, ser żółty i czosnek. Składniki 1 brokuł 2 jajka
My Chcemy Jeśćwiemy o jabłkach, ich odmianach i o tym do jakich dań warto je dodać to mimo wszystko warto mieć ją w swojej biblioteczce. Na pewno znajdziecie w niej sporo ciekawych przepisów i informacji. Przyda się zwłaszcza teraz gdy sezon na te pyszne owoce się zaczyna. A żeby nie zostawić Was z niczym razem z Wydawnictwem
Smakołyki Asirozdziałów, które kolejno przybliżają nam „sylwetki” następujących warzyw: Burak Rabarbar Jarmuż Skorzoner Pasternak Brukiew Topinambur Wstęp do każdego rozdziału stanowi krótki opis warzywa i jego historii. Autorzy w ciekawym, faktograficznym skrócie przemycają ciekawostki dotyczące produktów. Możemy dowiedzieć się m.in. że brukiew nie gości zbyt często na naszych stołach, ponieważ kojarzy się z wojną i biedą, kiedy to jadano suchy
Ania i Marcin gotująkawałków pieczonego vel smażonego ziemniaka bule do towarzystwa i byłoby git :) ___________________~"~___________________ Podsumowując: wizytę w gdyńskim Grill Way Bar uważam za udaną ! Najadłam się smacznie , duszę klimatyczną muzą nasyciłam, ciekawym wnętrzem się opatrzyłam, z interesującymi ludźmi pokonwersowałam :) Nie omieszkam wrócić wkrótce po więcej
Grunt to przepis!postanowiła stworzyć markę, dzieląc się z innymi tym, co najlepsze spotka podczas różnych wypraw, mi.in. do Chin, Wietnamu, Indii, Sri Lanki. Teraz celem każdej podróży stało się zdobywanie nowych, ciekawych i oryginalnych receptur produktów. Źródła surowców są starannie dobierane, wyjątkowe i organicznie czyste. Natjun oferuje wysoką jakość produktów, a także ich opakowań, co w efekcie daje "małe dzieło
Zdrowie na języku :PBardzo ciekawa i szybka do zrobienia sałatka. 1 kg.ogórków zielonych(świeżych) 5 strąków słodkiej,czerwonej papryki 1 cytryna 2 jajka 2 łyżki oliwy sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego,kroimy w cienkie ,krótkie paski,solimy i odstawiamy na 2 godz.Ogórki obieramy lub nie ,kroimy w cienkie plastry,solimy i odstawiamy na 2 godz.Następnie zlać płyn
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkigodziny (jeśli lodówka słabo chłodzi, to na ostatnie 30min ciasto należy przełożyć do zamrażalnika). Pomysł na takie ciasto znalazłam na blogu empoweredsustenance.com - zachęcam do odwiedzin, autorka ma sporo ciekawych pomysłów
Kasia SarnaDzisiejszy wpis jest poświęcony książce "Przestań się przejadać. Jak zerwać z jedzeniem emocjonalnym w miesiąc" autorstwa Jane McCartney. // http://www.galaktyka.com.pl/product,,712,6.html // Byłam bardzo ciekawa tej publikacji, ponieważ odkąd pamiętam, zdarza mi się jeść ze znudzenia lub na pocieszenie. Na szczęście kocham sport i szybko spalam nadprogramowe kalorie, więc nie odczuwam negatywnych skutków obżarstwa. Mam jednak świadomość
Kasia Sarnazgłębiałam tematu wnikliwie i nie chcę zajmować żadnego stanowiska. Z całą pewnością mogę jednak powiedzieć, że fermentacja pokarmu sama w sobie jest zdrowa i urozmaica naszą kuchnię ciekawymi smakami :) Czytaj więcej
Kasia Sarnaostatniego świetnie sprawdza się bardzo dojrzały banan. Babeczki są bardzo miękkie i wilgotne a kwaśne czarne porzeczki idealnie współgrają ze słodyczą białej czekolady. Kawałki płatków owsianych nadają muffinkom bardzo ciekawą strukturę. Idealne na drugie śniadanie! Składniki na 12 babeczek: 190g płatków owsianych mały jogurt naturalny (190g) 1 jajko 1 bardzo dojrzały banan 1 łyżka cukru szczypta soli
Wrzosowa Polana