postanowiłam zrobić bez jajek i jak się okazało bułeczki wyszły także świetne! koniecznie musicie wypróbować, tym bardziej że niebawem DZIEŃ CHŁOPAKA! Obchodzicie to święto, czy zupełnie nie? jestem bardzo ciekawa odpowiedzi, a jeśli tak to w jaki sposób? Składniki na ciasto; 3,5 szklanki mąki pszennej ( około 45 dag) + do podsypania pół szklanki wody pół szklanki mleka 3 łyżki
Radość kipiąca uśmiechem.Witaj w nowym poście kulinarnych inspiracji. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zaciekawi - napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli upichcisz coś z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage Lady Och Mistrzyni - będzie mi bardzo miło. Nowym czytelnikom przypomnę wiek Liliany - 3 latka. Jeśli jesteś
lady-och-mistrzyni.blogspot.comjuż wierzysz, że jesteś tym, co jesz :) Jeśli szukasz pomocy i chcesz wsparcia od specjalisty ds. zdrowego odżywiania - zamów spersonalizowaną, zbilansowaną dietę . W poszukiwaniu ciekawych tematów związanych z dietą, modą i ogólnie pojętym lifestyle'm zajrzyj na portal http://kobieceporady.pl/ Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram
Moje Kuchenne Rewelacjewlej spienione mleko, następnie napar z kawy. Utowrzą się piękne 4 warstwy kawy. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną. Kawę możemy posypać np. startą na tarce czekoladą bądź oprószyć cynamonem. Więcej ciekawych pomysłów na przepisy z kawą znajdziecie też na portalu kawa.pl Na portalu znajdziecie też wiele interesujących informacji o kawie takich jak: stopnie palenia kawy, jak wypalać kawę w domu
SMYKWKUCHNImnóstwo rad oraz przepisów na pełnowartościowe i urozmaicone posiłki , które posmakują nie tylko dzieciom. Książka jest skierowana do młodszych czytelników, ale przyznam, że i starsi znajdą w niej wiele ciekawych informacji oraz fajnych pomysłów na smczne oraz proste dania. Ja na pewno! Jajko sadzone w foremce z papryki, batony musli, zupa marchewkowo-migdałowa, krem z cukinii, pizza
Di gotujekładzionymi, ziemniaczkami czy kaszą jęczmienną, a sosik wedle upodobań można zaprawić śmietaną.Warzywa do mięska też można dobrać też wedle smaku. U mnie tym razem kryterium wyboru były kolory ;) Ciekawa jestem czy wypróbujesz i czy przypadnie Ci ten przepis do gustu. Może dasz mi znać wcześniej niż przy następnym uzgadnianiu salda, co? ;) Moje chłopaki były naprawdę zadowolone
Kuchnia po mojemutrwa French Touch - święto kultury, mody i smaków Francji w Polsce pod patronatem Ambasady Francuskiej skupiając francuskie marki i przedsiębiorców. W ramach tej idei organizowane są Dni Francji pełne ciekawych atrakcji. Jego Ekscelencja Pan Pierre Buhler Ambasador Francji w Rzeczypospolitej Polskiej FRANCJA czyli… „F” jak francuski chic, „R” jak Roquefort, owczy ser wyrabiany w miasteczku Roquefort-sur-Soulzon
królestwo garówprzygotowania wykorzystałam mąkę z czerwonej soczewicy od Pro-BIO . Przyznam Wam szczerze, że nigdy wcześniej na niej nie pracowałam, dlatego moja przygoda z nią w kuch była tym bardziej ciekawa. Babeczki zachwyciły moje koleżanki, które nie jadają słodkości z pszennych mąk. A więc, było warto spróbować i wywołać uśmiech u innych tym dość nietypowym wypiekiem Mówiły
Słodkie okruszkimalinom ciasto nie jest suche. Do tego orzeźwiający smak cytrynowej masy dodaje ciastu charakteru. Polecam! Dla kogo: dla lubiących wprowadzać warzywa do ciast dla chcących zaskoczyć gości ciekawym smakiem dla chcących świętować ze mną moje socialmediowe mini sukcesy Składniki na ciasto: 3 jajka szklanka oleju słonecznikowego 2 szklanki cukru 3 łyżeczki ekstraktu z wanilii 3 szklanki mąki pszennej
Mania WypiekaniaWileńszczyźnie popadło w ruinę na skutek różnych wydarzeń historycznych. Przy niektórych widać prace konserwatorskie. Miedniki Królewskie na Litwie (przy granicy z Białorusią) - mur i baszta wokół dawnego zamku Ciekawa jest historia wsi Pawłowo. W XVIII w. wieś należała do księdza kanonika Pawła Ksawerego Brzostowskiego, który z biegiem lat utworzył tu Rzeczpospolitą Pawłowską. Przetrwała ona ćwierć wieku. Powstała tu najstarsza
Weekendy w domu i ogrodzieminut, aż cukinia wyraźnie zmięknie. Mieszamy, by nie przypalić warzyw. Następnie dodajemy ostrą paprykę, posiekane zioła (ja dodaję to, co akurat mam, tym razem użyłem bazylię, miętę – dodała ciekawej świeżości) i szczypiorek) oraz ocet, gotujemy następne 20 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat. Możemy użyć passaty, jednak w tym wypadku dodajemy jej nieco więcej. Gotujemy jeszcze przez chwilę
MarcinChefLecz gdy wszystko idzie zwykłym rytmem, mój dzień jest właśnie tak uporządkowany i schemat działania, jaki sobie ułożyłam daje mi poczucie kontroli nad całym tym życiowym zgiełkiem. Bardzo jestem ciekawa, jak Wy radzicie sobie z łączeniem pracy, domu i blogowania? Podzielcie się swoimi doświadczeniami :) Chętnie nauczyłabym się od Was czegoś, co u Was się sprawdza. A w następnym wpisie
Posadzone i zjedzoneWitaj w nowym poście kulinarnych inspiracji. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zaciekawi - napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli upichcisz coś z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage Lady Och Mistrzyni - będzie mi bardzo miło. Nowym czytelnikom przypomnę wiek Liliany - w tym miesiącu obchodzi 3 urodziny
lady-och-mistrzyni.blogspot.comdodaj cukier, następnie masło. Wymieszaj do rozpuszczenia składników, na sam koniec dodaj kakao i ponownie wymieszaj dokładnie całość. Odstaw do ostudzenia. Polej ciasto. Na koniec jeszcze kilka (myślę, ciekawych) informacji specjalnie dla Was o właściwościach kakao jak i gorzkiej czekolady . Czy wiecie, jak rozpoznać czekoladę dobrej jakości? Po pierwsze musi mieć błyszczącą, jedwabistą powierzchnię i subtelny zapach czekolady
Garniec Magalie