smoczych zagadek to doskonały sposób na naukę matematyki, logiki, ćwiczenie spostrzegawczości i koncentracji czy nawet usprawnianie umiejętności manualnych. Na kartach tego opracowania znajdziemy pomysłowe zagadki i zadania, które przyciągają ciekawą formą, są barwne, radosne i z pewnością dadzą mnóstwo frajdy najmłodszym użytkownikom. A przy okazji wprowadzą ich do świata nauki, robiąc to jakoby przy okazji dobrej zabawy
Krzywa Prostakostkę. Kiedy warzywa będą na wpół miękkie dodajemy opłukaną kaszę i pokrojone ziemniaki. Doprawiamy do smaku. Posypujemy koperkiem. Smacznego! Kamila prowadzi także blog na którym znajdziecie wiele ciekawych fit przepisów ( klik
Radość kipiąca uśmiechem.Ciekawa w smaku zupa krem z pieczonych buraczków i soczewicy. Z podduszoną na maśle cebulką i czosnkiem. Z niewielką ilością czerwonej soczewicy. Doprawiłam ją imbirem i świeżo wyciśniętym sokiem z pomarańczy. Po ugotowaniu zblendowałam na gładki krem i podałam z kremowym twarożkiem chrzanowym oraz świeżymi kiełkami. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 650 g małych buraków 1 cebula 2 ząbki
cool and mintycoś specjalnego, na co zwykle po prostu nie mam czasu. Dzisiejsza propozycja pojawiła się u mnie właśnie jako danie śniadaniowe, ale czyż nie może być częścią pysznego obiadu, albo ciekawym elementem Wielkanocnego stołu? Spróbujcie, ja uważa, że jest to super pomysł do podania gościom z przeróżnych okazji. Składniki na 6 sztuk: 6 grzybów portobello (dużych pieczarek) 6 niedużych jajek
Pichceniomaniawinogrona, soczyste jabłka i gruszki, kiwi albo melon. A gdy nadchodzi jesień? Ja osobiście uwielbiam granolę z jabłkami przesmażonymi wcześniej z cynamonem i masłem. Z dodatkiem jogurtu naturalnego- przepyszne. Ciekawym składnikiem, który dodaje Moja Mama do naszego domowego musli, są owoce goji. Małe miękkie, czerwone owoce o lekko słodkawym smaku. Nazywane najzdrowszymi owocami świata. Są bogatym źródłem aminokwasów, witamin
Moja Mama Gotujepodoba Wam się pomysł, żeby od czasu do czasu na blogu pisać o ciekawych książkach, które uważam za godne polecenia, a na które może nie udało się Wam do tej pory trafić? A może po prostu lubicie jak ktoś inny wyrazi opinię o książce i można porównać ją ze swoim własnym zdaniem na temat tej pozycji? Postanowiłam
Moja Mama Gotujeurodzin Krakowskiego Warsztatu Jogi (to w nim cztery lata temu rozpoczęła się moja przygoda z jogą). Było to bardzo fajne, miłe spotkanie z mnóstwem dobrego jedzenia, ale ja najbardziej ciekawa byłam smaku tej zupy, o której słyszałam, że jest znakomita. Spróbowałam i nie zawiodłam się. Na szczęście można było poprosić o dokładkę, żeby potwierdzić pierwsze wrażenie. Moją pierwszą zupę
Moja Mama Gotujewarzywnym. Pyszne. Do takich szybkich prostych i smacznych dań należy zielona afgańska frittata (pewnie nikomu frittata nie kojarzy się z daniami azjatyckim. Ja taki przepis znalazłam kiedyś na ciekawym blogu Z widelcem po Azji , zainspirowana książką, którą dzisiaj chciałabym Wam polecić. Książka nosi tytuł „Tysiąc wspaniałych słońc”, a jej autorem jest Khaled Hosseini. Jest to przepiękna, poruszająca opowieść
Moja Mama Gotujepotraw jeszcze większego aromatu i przede wszystkim smaku. Przetestowałyśmy i gorąco polecamy Pana Walentego Kanię i jego "kuchnię dla odważnych". Tutaj znajdziecie więcej informacji o tym niezwykle ciekawym i miłym człowieku. Poniżej, szczypta foto-informacji na temat stoiska omawianego znawcy smaku - Pana Walentego. Nas, takie imprezy bardzo inspirują i pobudzają do działania. Efekty będziecie mogli zauważyć przy
Moja Mama GotujePisaliśmy już o potrawach z dalekiej Azji. W tym poście również coś dla smakoszy orientalnych potraw. Tym razem chciałabym zabrać Was na małą, krótką, ale na pewno ciekawą wycieczkę do największego kontynentu świata w rejony Chin i Tajlandii. "Gdzie idziemy coś zjeść? - Aaaa chodźmy do chińczyka" - zdecydowana większość z nas na pewno niejednokrotnie była uczestnikiem takiego dialogu, bądź była
Moja Mama GotujePolsce jest wielu świetnych pisarzy. Następcy wielkich autorytetów i autorów bestsellerowych pozycji pewnie wchodzą na rynek wydawniczy ciekawymi pozycjami. Nie dawno do ich grona dołączyła Paulina Wilk. I to w jakim stylu! http://culture.pl/pl/dzielo/paulina-wilk-lalki-w-ogniu-opowiesci-z-indii Jeżeli lubicie czytać reportaże to przedstawiam łakomy kąsek . Jeżeli nie czytaliście duż o tego typu książek , to na pewno jest to ta, która
Moja Mama Gotujedalej zapuszczamy się w świat Adriana , głównego bohatera, tym bardziej chcemy poznać zakończenie całej opowieści, a kiedy jesteśmy już niemal na ostatniej stronie, zostajemy przez autora kompletnie zaskoczeni. Ciekawa jestem czy czytaliście i jak Wam się podobała! A do dobrej książki danie całkiem wyjątkowe. Cukinie nadziewane farszem z dodatkiem suszonych pomidorów i orzechów włoskich. Smacznego! Cukinie nadziewane farszem
Moja Mama Gotujekakaowca zawiera najwyższa dawkę antyoksydantów , chronią nas one przed uszkodzeniem DNA, wirusami, rakiem i chorobami skóry. Kakao obok aceroli, to najbogatsze źródło przyswajalnej witaminy C . U nas na blogu ciekawa propozycja. Koktajl na mleku roślinnym z jarmużem i kakao. Mieszanka wybuchowa, ale za to pyszna i zdrowa! Koktajl na mleku roślinnym z jarmużem i kakao Składniki: 1 szklanka
Moja Mama Gotujepisałyśmy już sporo na naszym blogu (patrz tutaj ). Jako Królowa Kasz znakomicie sprawdza się jako dodatek do przeróżnych farszów, a w połączeniu z suszonymi pomidorami i szpinakiem będzie stanowiła ciekawą alternatywę dla tradycyjnego ryżu. Naprawdę polecamy! Papryka faszerowana kaszą jaglana, suszonymi pomidorami i szpinakiem zainspirowane przepisem z bloga Facet i kuchnia Składniki: 3 -4 czerwone papryki
Moja Mama Gotujepaluchy z tłuczonych ziemniaków, nadziewane szpinakiem, suszonymi pomidorami, zmielonymi orzeszkami ziemnymi i podane z sosem czosnkowo-orzechowym. Paluchy są mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Mniam… To ciekawa propozycja na smaczny i niebanalny obiad. Składniki: Paluchy ziemniaczane: 700 g ziemniaków 3/4 szklanki mąki 1 duże jajko 1 łyżka masła sól pieprz Farsz: 100 g młodego szpinaku kilka
Oryginalny smak