godzinę. Albo można wstawić masę w pucharkach/ szklaneczkach do lodówki i odczekać aż zastygnie i dopiero wtedy polać drugą galaretką. Ja zrobiłam pierwszym sposobem i wyszła ciekawa forma wizualna. Na smak nie miało to wpływu. Przed podaniem można jeszcze prysnąć bitą śmietaną, dla pełni szczęścia... Smacznego
Ze smakiem bez glutenuWariacja na temat piersi z kurczaka. Delikatny gulasz, w smaku słodko-kwaśno-ostry, idealny do ryżu lub kaszy jaglanej. Szybki w wykonaniu obiad o ciekawym, niecodziennym i lekko orientalnym smaku. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 4 plastry ananasa i 1/2 soku z puszki 1 duża cebula sok z 1/2 dużej cytryny lub z jednej małej sól
Ze smakiem bez glutenuwpływu na smak. Gorąco polecam i… na zdrowie. W książce „Lodovo czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie” autorstwa Jolanty Naklickiej-Kleser znajdziecie wiele ciekawych inspiracji. Link do strony książki poniżej: http://ksiegarnia.zwierciadlo.pl/lodovo-czyli-domowe-zdrowe-lody-zimne-desery-i-smoothie.html Wydrukuj przepis The post Smoothie ananasowe z kurkumą appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoKrem z białych warzyw to jedna z moich zup na zimę, kiedy nie ma zbyt wielu ciekawych składników. Danie to dorobiło się już kilku wariantów w mojej kuchni na przykład takiego ja ten: klasyczna baza z bulionu i warzyw ze szczyptą chili a do podania grillowana gruszka, chrupiący słonecznik i chipsy z jarmużu oraz sos balsamiczny z nutką trufli
Milion Smakówsobie spokój, czy też nadal będzie dręczył swe ofiary. A do tego przyjemne pióro Autorki. Dla mnie duchowa uczta! I ruszam na poszukiwania kolejnego tomu "Czerwień Jarzębin". Bardzo jestem ciekawa, czy moje podejrzenia co do związania losów bliźniaków, Majki i Julii się sprawdzą i jak Autorka ułoży im życie. zielony NA TROPIE (marzec/kwiecie
Weekendy w domu i ogrodzieJeśli musimy rezygnować z mąki pszennej, a uwielbiamy piec i jeść ...ciasta to może ta propozycja wyda się Wam ciekawa:) Składniki: 1 szklanka mąki gryczanej 1/2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2-3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju (u mnie rzepakowy) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka octu 1 dużo żółtko 1 szklanka przegotowanej, ostudzonej wody
Proste Potrawyprzepis - Chaczapuri to pyszny gruziński chlebek z serem. Pierwszy raz próbowałam chaczapuri w restauracji gruzińskiej w Warszawie na Ursynowie. Smak tego chlebka zachwycił mnie swoją delikatnością, wyjątkowością i ciekawym smakiem sera. Bardzo inspirujące jest odkrywanie rożnych kuchni świata. Najsmaczniejsze okazują się być te najprostsze potrawy, tworzone przez gospodynie na szybko. Tak jest również w przypadku chaczapuri. Jest
W kuchennym oknie EwyTaka fajna i bardzo ciekawa przystawka... Serowe kulki pięknie prezentują się na półmisku, na pewno zaskoczą swoim wyglądem i smakiem Twoich gości... Prawie każdy pyta..."co to jest?":) Polecam:) Składniki: 250 g twardego żółtego sera; 5 jaj ugotowanych na twardo; 2-3 ząbki czosnku; sól i pieprz do smaku; majonez; Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć żółty ser, jajka
In my kitchenprzychodzi do Europy. Taką kawę najlepiej wypić na drugie śniadanie – jest wyjątkowo sycąca, ale równie świetnie sprawdzi się jako zdrowy deser, ponieważ bardzo przypomina aksamitny mus kawowy. Jestem ciekawa kto odważy się spróbować! Kremowa kawa z awokado: 1 duże, dojrzałe awokado 100 ml skondensowanego mleka słodzonego (niepełne pół szklanki) 200 ml wrzątku (niepełna szklanka) 3 płaskie łyżeczki kawy
Poezja smakuPamiętacie moje zakupy w Amplio ? W koszyku miałam płatki jaglane, których byłam bardzo ciekawa, a do tej chwili już kilka razy wylądowały na moim stole i będą wpadać regularnie, bo są pyszne! A z frużeliną wiśniową to już bajka! Uwielbiam! Stopień trudności przygotowania płatków jest żaden, a do tego przygotowanie płatków i frużeliny to dosłownie kilka minut. Jeśli chodzi
Blondynka GotujeCzęsto po zjedzeniu rosołu zostaje nam gotowane mięso, na które nie mamy pomysłu, aby przyrządzić je w ciekawy sposób. Przepis ten jest niezwykle prosty, a połączenie chrzanu i miodu sprawia, że nasze gotowane mięso będzie miało bardzo ciekawy smak. Taki sam sposób możemy także użyć do zwykłego mięsa, niekoniecznie tego z rosołu. Zapraszam Cię do zapoznania się z przepisem
Via Gustowolnowar, nie sądziłam że będzie to tak często używane przeze mnie urządzenie. Robiłam już w nim kilka rodzajów mięs, tym razem przyszedł czas na przetestowanie kurczak w całości. Byłam ciekawa na ile będzie soczysty i czy nie rozpadnie się w trakcie gotowania. I co? I się udało. Kurczak wyszedł mega soczysty, pyszny, z chrupiącą skórką i przy wyjmowaniu zachował
Bernika - moj kulinarny pamietniketykiety PIECZYWO po inne przepisy na chleb i bułki z domowej piekarni :) A czy Ty pieczesz w domu chleb? Jak często? Podziel się ze mną swoim doświadczeniem i ciekawymi przepisami
Kolorowy Przepisownik