Szaszłyki z kurczakiem w słodkiej marynacie z carry oraz brzoskwinią i cebulkę. Ja bardzo lubię takie nieoczywiste połączenia, ale jestem ciekawa czy Wam również taki zestaw na grilla się podoba? Czas wykonania: 20 min (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 5 niewielkich szaszłyków Składniki: 200 g fileta z indyka lub kurczaka 250 g brzoskwiń w puszcze (4 połówki) 1 cebula
KuchniaWeDwoje.plwegetarian i mięsożerców. Są i moje ukochane ryby!. To świeże spojrzenie na nasz jadłospis. Dziękuję Burda Książki. Gratulacje! Świetna książka. Damiana poznałam na warsztatach kulinarnych. Dlatego byłam bardzo ciekawa jego książki. Według jego przepisu przygotowałam pizzę na spodzie ziemniaczanym. Zmieniłam nieco składniki. Nie wszystkie miałam. Zamiast fasoli dodałam zielony groszek, a brak sałaty zastąpiłam bazylią. Do ciasta
AZgotuj!Profiteroles - czyli po polskiemu po prostu ptysie :) Zwykle nadziane są bitą śmietaną lub kremem budyniowym. W tym przypadku jednak króluje delikatne mascarpone . Ciasto ptysiowe okazało się przyjemnie miękkie , o ciekawej fakturze za sprawą kruszonki - zwracam zwykle na nie baczną uwagę, bo przy typowych ptysiach z cukierni często męczę się z nadgryzieniem twardego jak podeszwa spodu. Po dobraniu się
Grunt to przepis!sałatce taco czytałam kilka razy w różnych amerykańskich książkach. Byłam jej bardzo ciekawa, bo jakoś nie mieściło mi się w głowie połączenie sałaty z nachosami. Czego to jednak Amerykanie nie wymyślą 😉 I nareszcie udało mi się ją zrobić 😊 Z powodzeniem może zastąpić obiad lub obiadokolację. Składniki : sałata rzymska lub lodowa 500 g mięsa mielonego (użyłam mięsa z indyka) świeża
Weekendy w domu i ogrodzienagrzewa się podczas smażenia. Patelnia wyposażona jest w pokrywę ze stali nierdzewnej i hartowanego, żaroodpornego szkła, a odprowadzanie pary odbywa się poprzez tunel w jej uchwycie. Co jest bardzo ciekawym i zaskakującym rozwiązaniem. Precyzyjnie dopasowana pokrywa, jednolity odlew oraz grube dno naczynia WOLL powodują równomierne nagrzewanie i dłuższe magazynowanie ciepła przygotowywanej potrawy. Początkowo nie mogłam przestawić się na fakt
Be Fit Be Strongsernik Prince Polo i z ciasteczkami Oreo . Przyszła pora wykorzystać uwielbiane przez nas Delicje- biszkopciki z galaretką oblane czekoladą. Sernik pieczony właśnie na Delicjach z pomarańczową galaretką u góry. Ciekawym składnikiem jest sok dodany do masy serowej. Ciasto dobrze się kroi i dobrze wygląda. Polecam! Składniki: (na tortownicę o śr. 22 cm) Spód: 200 g Delicji
Nastoletnie Wypiekaniejuż od pewnego czasu i teraz nic i nikt mnie nie powstrzyma – soczyste owocowe kąski zanurzane w gęstym czekoladowym sosie to najlepszy deser, jaki można sobie wymarzyć – lekka i ciekawa propozycja na letnie spotkanie z przyjaciółmi. A propos owoców – możesz wybrać dowolne, ja jednak postanowiłam dokładnie odwzorować ich dobór z książki. Składniki dla 4-6 osób: 1 tabliczka (100g
Roślinna - blog wegańskiCiekawa propozycja na smaczny obiad lub domową kolację. Potrzebujemy kapustę, ziemniaki, cebulę, kiełbasę, sól, pieprz i trochę czasu :) Ziemniaki gotujemy, cebulę podsmażamy, kiełbasę kroimy w kostkę. Obieramy liście z kapusty potrzebne do zawijania, pozostałą kapustę ucieramy, będzie dodana do farszu razem z kiełbasą. Ziemniaki z cebulą ugniatamy. Liście kapusty po umyciu w zimnej wodzie sparzamy
chleba naszegoRozgrzewająca, sycąca, bardzo aromatyczna. Z grzankami, chrupiącym pieczywem, doskonała teraz, zimą. Niby prosta, ale z połączeniem ciekawych składników, staje się niebanalną. Składniki: 2 puszki kukurydzy 4 ziemniaki 2 marchewki 400g mleczka kokosowego 1 ząbek czosnku 1/2 papryczki chilli sok z 1/2 limonki 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka cukru brązowego 3skrzydełka z kurczaka Wykonanie: Na skrzydełkach
Raj dla Podniebieniaodsłonie. Wymyśliłam go w sobotnie przedpołudnie i muszę stwierdzić, że już dawno sernik nie wyszedł mi tak lekki, zupełnie jak pianka czy ptasie mleczko. Z mocnym akcentem kardamonu i ciekawym smakiem konfitury gruszkowo-limonkowej z pieprzem. I kolejny raz dodanego twarogu półtłustego nie mieliłam i nie żałuję. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki: spód: 150g herbatników, 2 łyżeczki
Raj dla Podniebieniadanie to mieszanina smaków. Ale jaka! W zasadzie wystarcza za cały obiad. Niezwykle sycąca zupa krem, o ciekawym warzywnym smaku. Niby niepozornej wielkości miseczka, ale pełna zupy, w pełni nakarmi godnego. Jest tu kalafior, ziemniaki, esencjonalny bulion, szczypta egzotyki w postaci mleczka kokosowego, które niebywale podnosi walory tej potrawy. Jako że zupa była moim kulinarnym eksperymentem, każdą przyprawę dodawałam
Raj dla Podniebieniaugości moich gości? – serniki z dodatkiem czegoś z „procentem” zawsze są podkręcone smakiem. Super! Daria Janowicz – sernik z dodatkiem ziemniaków? A dlaczego nie? Bardzo jestem ciekawa jego konsystencji, więc skuszę się i z chęcią wykorzystam przepis Darii. Marta – już samo połączenie sera, puree z dyni i mleczka skondensowanego sprawia, że sernik zapewne będzie
Raj dla Podniebieniamamo, kawkę weź, a ja kupię sobie ciasteczko, dobrze mamo?” Skoro zamówienie jest ustalone, szybko dostajemy to, co chcemy. Moja córka zazwyczaj coś rysuje, układa, bawi się ciekawymi i sezonowymi dekoracjami i zawsze sprawdza, czy zamówiona przeze mnie kawa została dopita do końca. Zakładając moją kulinarną stronę, skupiałam się przede wszystkim na przygotowaniu pysznego dania. Dziś dbam zarówno
Raj dla Podniebieniajest estetyczna. Podczas zwiedzania sklepowych półek słoiczki na pewno przykułyby mój wzrok. Edycja, jak już wspomniałam, jest limitowana, więc jeśli Was zaintrygowała to radzę pospieszyć się poszukiwaniami. Jestem bardzo ciekawa jakie dania Wy byście przygotowali z użyciem tych wiosennych dżemów. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Quinoa Raz!