kopytka które ostatnio robiłem ( z bobu , z buraków , z batatów ) bardzo Wam przypadły do gustu, pomyślałem, że wizualnie podobne, wegańskie kluski leniwe , również mogą okazać się dla Was ciekawą propozycją. Co je wyróżnia? Z pewnością użycie tofu zamiast twarogu. Dodatkowo, żeby większe grono mogło skorzystać z przepisu, użyłem mąki ryżowej i skrobi ziemniaczanej i dzięki temu uzyskałem nie tylko
Blendmansmażonego ryżu w stylu chińskim idealnie pasuje sałatka z kapusty pekińskiej. Pewnie nie dla każdego smakosza - R podziękował - ale polecam, dla mnie była ciekawa. Trudno mi opisać smak, bo połączenie słodko-pikantne jak zawsze dla jednych będzie idealne a dla drugich dziwne. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: na dwie porcje 1/2 kg kapusty pekińskiej
Gotowanie z pasjąm.in. apetyczne przepisy (w roli głównej jeżyna i grzyby), Domowa piekarnia (tym razem rogaliki wjeżdżają na stół) oraz smaki kuchni dolnośląskiej. Z mojej strony znajdziecie szybką i ciekawą w smaku sałatkę z […] Artykuł Sałatka z jeżynami i chrupiącym boczkiem pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopejuż podsmażycie pierwsze składniki i dodacie bulion, to potrawa przygotuje się wręcz sama, a jedyną trudnością będzie wrzucenie w odpowiednim czasie pozostałych warzyw. Warzywna paella będzie daniem niezwykle smacznym, ciekawym, relatywnie tanim, a przy tym idealnym wręcz do jedzenia w ciepłe, słoneczne dni – a już najlepiej smakować będzie na świeżym powietrzu Składniki na 2 – 4 porcje: 200 g ryżu
Even Better FoodOstatnio szukam ciekawych miejsc z opcją wegańskiego jedzenia i tak trafiłam do uroczego miejsca na mapie Polski Figlarnia to domki na drzewie, cisza, spokój, natura, wspaniały klimat i fantastyczne jedzenie… Szef Kuchni Patryk wyczaruje dania pod potrzeby klienta. Ja wymyśliłam sobie, że dania mają być wegańskie i w dodatku bezglutenowe Co jak się domyślacie, większości Kucharzy przeraża
Apetyt na Zielonetejże chwili pomyślałam o lawendzie jako o składniki właśnie przygotowywanego ciasta…A dlaczego nie? Postanowiłam więc dorzucić jej zapach do jagodowego aromatu, sama będąc ciekawa końcowego efektu. Powiem szczerze, że przeszedł najsmielsze oczekiwania, a sernik zniknął w mig i został okrzyknięty hitem tego lata! Składniki ( na małą tortownicę 16-18cm) spód 120 g herbatników
Raj dla PodniebieniaTegoroczne wakacje mijają mi pod znakiem podróży. Kilka już za mną, kilka jeszcze przede mną. Lubię być w ruchu, poznawać nowe miejsca i nowych ludzi. Jestem ciekawa świata i nieustająco zachwycam się jego pięknem. Lubię leniwie spacerować nieznanymi uliczkami i przyglądać się detalom, czuć klimat miejsc i powiew historii, która odcisnęła swoje piętno na budynkach. Lubię siadać w knajpkach
W mojej kuchniOryginalny film z Kimem Larsenem, jednym z najpopularniejszych piosenkarzy pokolenia moich Rodziców, jest prawdziwym hitem. Znają go wszyscy. Nawet ja obejrzałam już ładnych parę lat temu. Tym bardziej byłam ciekawa sztuki. Okazało się, że została mocno odnowiona (film jest z tysiąc dziewięćset osiemdziesiątego czwartego roku). Tutaj bohaterowie posługują się komórkami i odnotowują kolejne kroki przedsięwzięcia na facebooku. Historia jest
Pożeraczka, czyli raz adobrzechusteczkę zastępować coś tak doskonałego jak pizza, bezglutenowym odpowiednikiem?!”. Prawda! Taka pizza wcale nie jest lepsza od zwykłej i nie trzeba jej zastępować. Za to jest to ciekawa odmiana, ponieważ po pierwsze: taki spód ma pyszny i lżejszy smak, po drugie: przemycamy warzywo, a po trzecie: nie trzeba zagniatać ciasta i czekać na wyrastanie drożdży. Nie lubię nudy
Poezja smakupiec kolejne 5 minut. Na talerzu ułożyć sałatę na to kromkę chleba , plasterki awokado . Doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem. Na górę ułożyć chmurkę z jajka. Ciekawa ,niecodzienna kolacja ,może być też śniadanie ,przekąską
w mojej kuchniZałóżmy, że jest lato ;) Zatem idealna pora na chłodniki. Ten z dodatkiem mięty jest pyszny i orzeźwiający. Stanowi ciekawą odmianę dla niezwykle popularnego chłodnika z botwiny. Najważniejszym elementem jest użycie do tego dania dobrych, słodkich ogórków oraz dojrzałego awokado. Jeśli uda się na takie trafić to sukces mamy gwarantowany :) Niewątpliwym atutem tego rodzaju potraw jest czas ich przygotowania
zadanie-gotowanieZałóżmy, że jest lato ;) Zatem idealna pora na chłodniki. Ten z dodatkiem mięty jest pyszny i orzeźwiający. Stanowi ciekawą odmianę dla niezwykle popularnego chłodnika z botwiny. Najważniejszym elementem jest użycie do tego dania dobrych, słodkich ogórków oraz dojrzałego awokado. Jeśli uda się na takie trafić to sukces mamy gwarantowany :) Niewątpliwym atutem tego rodzaju potraw jest czas ich przygotowania
zadanie-gotowaniemiałam weekend na wodzie razem z KatalogMarzen.pl i ich programem Chcę To Przeżyć, który zachęca, żeby spełniać swoje marzenia. Jeśli nie wiemy na co mamy ochotę, możemy wybrać jakąś ciekawą aktywność z katalogu. Jest tam mnóstwo warsztatów, wycieczek, kursów i degustacji, ale ja bardzo chciałam coś związanego z wodą, przebywaniem na świeżym powietrzu i koniecznie blisko Warszawy
Ugotowane pozamiataneczym postanowiłam przygotować bób w sosie pomidorowym na arabską nutę. Danie okazało się rewelacyjne - niezwykle smaczne i aromatyczne. Bób idealnie komponuje się z pomidorami i egzotycznymi przyprawami tworząc bardzo ciekawą i sycąca potrawę. Potrawkę z bobu przygotowałam w ramach wspólnego gotowania i wyzwania 3 po 3, którego głównymi składnikami miały być bób, pomidory i czosnek, wszystko
Codzienne Gotowaniestarówka Awokado (wegańskie bistro), smaczne jedzenie, też na wynos ogórkowa (kiszone) kotlet meksykański, majonez, pure, surówka red velvet , trochę mdłe, wygląda lepiej Europejskie Centrum Solidarności, zdecydowanie warto odwiedzić, dużo ciekawych informacji, nawet dla osób nieinteresujących się historią, bardzo interaktywnie i nowocześnie Sunflower cream with fruit A super quick, delicious and easy to make dessert: sunflower cream with fruit. Best
Qlinarnie i Qlinarnie