temu Ania zaproponowała akcję jesienną, której motywem przewodnim miała być gruszka. Zgłosiło się nas kilka i z zapałem zabrałyśmy się za pichcenie. A co z tego wyszło? sama jestem ciekawa. Zaplanowałam ciasto gruszkowe, ale ostatecznie powstała lekko wytrawna tarta z gruszkami i serem pleśniowym. Szybka w przygotowaniu, łatwa i pyszna, wprost idealna na lekką kolację:) Tarta z gruszkami
Pieguskowa KuchniaPrzepis do Sierpniowej Piekarni wybrała dla nas Łucja z bloga Fabryka Kulinarnych Inspiracji- klik . Tak ciekawa propozycja, na dodatek w tak zacnym gronie, nie mogła mnie ominąć. Dziękuję Amber – klik za zaproszenie, gdyż uwielbiam takie wspólne spotkania przy piekarniku. Oryginalny przepis można zobaczyć na blogu Bread & Companatico . A upieczony już chleb pane ibleo polecam Wam podziwiać
Pieguskowa Kuchniachleba hiszpańskiego. Wiem już, że rodzaj mąki nie wpłynął na rozmiar i smak chleba. W przypadku, kiedy użyjemy mąki z wyższym typem pieczywo będzie ciemniejsze, ale tak samo smaczne. Ciekawa jestem jak poszło Piekarkom biorącym udział we wspólnym wypiekaniu. Do zobaczenia na Waszych blogach PAN RUSTICO przepis pochodzi z BBC Food – klik! tłumaczenie oryginału Ania z Bajkorady STARTER
Pieguskowa Kuchniamieście odwiedzałam właśnie ze względu na obłędne gniazdka. W żadnym innym miejscu nie udało mi się skosztować tak smacznego ciasta parzonego, jak właśnie tam. Swoja drogą, to ciekawa jestem czy nadal istnieje ta cukiernia? Tymczasem postanowiłam przygotować swoje własne gniazdka. Zbierałam się do nich już od kilku lat i zawsze coś stawało mi na drodze. Dzisiaj jednak zabrakło
Pieguskowa Kuchniajeszcze... W ogórku można znaleźć kącik zabaw dla dzieci, a w weekendy przeprowadzamy animacje dla dzieci z free kids menu (dzieci jedzą za free). To bardzo ciekawa atrakcja, a dla dorosłych w piątki i soboty możecie posłuchać muzyki na żywo. Tak jak już wspominam o dobrych rzeczach to warto wspomnieć o toaletach, które są bardzo czyste i zadbane
Niezły MłynekNudne śniadanie? Latem to niemożliwe :) Urodzaj pysznych owoców, że owsianki, jogurty, placki i inne smakołyki same lądują na talerzach. Połączmy zatem owoce i ser, które w duecie prawią ciekawą niespodziankę:) Składniki: kromka chleba tostowego masło krążek sera camembert 1/2 szklanki malin łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Chleb smarujemy cieniutko z obu stron masłem i grillujemy lub wrzucamy do tostera
ChilliJemybyłam w Londynie, miałam okazję poznać nowy smak. Moja przyjaciółka, Alicja, przyprawiała niektóre potrawy ciekawym dressingiem. Spojrzałam na butelkę, na której widniał napis „Balsamico winegret” i doszłam do wniosku, że w sklepach w moim miasteczku nie mam szans, aby to kupić. A ponieważ chciałam przygotować niektóre potrawy z tym sosem, musiałam go po prostu zrobić. Wystarczyło kilka wskazówek kulinarnych
W mojej kuchnionfitura o ciekawym malinowo - czekoladowym smaku. Składniki : 1 kg malin 50 dkg cukru żelującego 2 łyżki nalewki malinowej 10 dkg czekolady gorzkiej Sposób wykonania : M aliny opłucz, osącz z nadmiaru wody, wsyp do rondla. Dodaj cukier żelujący, wymieszaj, doprowadź do wrzenia. Od czasu do czasu zamieszaj. Nie przerywając mieszania gotuj na średnim ogniu przez 4 minuty
Przepisy i porady kulinarneJeśli te dwie rzeczy dopilnujemy, to przygotowanie sernika gotowanego jest bardzo łatwe. Do gotowania najlepiej wybrać ser gęsty i z jak najmniejszą ilością pozycji w składzie bez dziwnych dodatków. Ciekawa jestem czy robicie taki sernik gotowany i jakie macie o nim zdanie? Składniki: (forma o wymiarach 23 cm x 33 cm x 5 cm) 1 kg mielonego sera twarogowego
Kuchcik gotujeponiższym przepisie do przygotowania koreczków wykorzystałam pomidorki koktajlowe, ogórka, ser feta oraz ser pleśniowy. Oczywiście swoje koreczki możecie dowolnie urozmaicać, dodając na przykład oliwki, ser żółty czy winogrona. Ciekawi mnie czy macie swoją ulubioną wersję koreczków? Zapewne tak! Pochwalcie się w komentarzu, jakie koreczki imprezowe robicie najczęściej! Lubię eksperymenty i nowych połączeń smakowych, bardzo chętnie spróbuję. Jeżeli jesteście ciekawi gdzie
Kuchnia BazyliiDziś mam dla Was coś wyjątkowego i niecodziennego, coś na specjalne okazje ;) Na tuńczyka polowałam długo i strasznie byłam ciekawa jak smakuje. Nie potrafię dobrać słów, ponieważ jest po prostu WSPANIAŁY :) Delikatne mięso, rozpływa się w ustach. Gdyby ktoś podał mi go pierwszy raz nie mówiąc że to ryba, mogłabym nie uwierzyć. Do tego sos, bardzo intensywny
Czerwona Porzeczkabliskiego, ile czasu potrzebują, by komuś wybaczyć i pogodzić się z trudną prawdą. Dzięki wątkowi Stevie, które odgrywa istotną rolę w obecnym życiu Jacka, Nell i Madie, dowiadujemy się ciekawych szczegółów z życia różnych zwierząt. Piękna kobieca książka. Polecam! morze, góry czy Mazury? Lato kropka niebieski
Weekendy w domu i ogrodziekuchni hiszpańskiej kojarzyło mi się jedynie z pomidorami i owocami morza. Postanowiłam je nico odmienić, podkręcić i pobawić się nim. Wyszło bezbłędnie smacznie i tak jak lubię najbardziej- inaczej. Ciekawa odmiana tego tradycyjnego dania. Z pewnością zasmakuje każdemu. Jestem pewna! Składniki (na 4 porcje): 250 gram chorizo 1 szklanka ryżu Arborio 200 ml Cydru
Mango Papajaśmietanki koksowej mieszać z łyżką cytryny i ksylitolu aż do jego rozpuszczenia. Polać nią górę ciasta. Do środka wsypać popcorn oraz maliny. Ten przepis, a także wiele innych ciekawych artykułów (i konkurs!) znajdziecie w najnowszym magazynie BEZBOLESNE USUWANIE CUKRU Z DIETY
Candy Pandas