ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:235/728)

Sos balsamiczny – moc smaku, moc zdrowia 274

diecie? Sos ten dobrze sprawdza się jako dodatek do potraw mięsnych, choć zazwyczaj wykorzystywany jest jako uniwersalny sos sałatkowy . Ciemna barwa i gęsta konsystencja sprawiają, że jest on również ciekawą dekoracją wielu potraw. Sos balsamiczny – składniki ocet balsamiczny – 1 łyżka, oliwa extra vergine – 3 łyżki, miód lub syrop klonowy – 1 łyżeczka, sól – szczypta, pieprz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Co Lila jadła w środę? 33 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 175

Witaj w nowym poście kulinarnych inspiracji. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zaciekawi - napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli upichcisz coś z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage  Lady Och Mistrzyni  - będzie mi bardzo miło. Nowym czytelnikom przypomnę wiek Liliany -  3 lata i 4 miesiące

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Sałatka makaronowa z kurczakiem i suszonymi pomidorami 2089

Ciekawa i szybka sałatka makaronowa z niewielką ilością składników, za to bardzo pożywna. Można ją również podawać na ciepło :) Składniki: 200 g makaronu 2 małe piersi z kurczaka 10 suszonych pomidorów z zalewy duża garść pestek słonecznika i dyni sól, pieprz, suszona papryka 2 łyżki oleju na dressing: 3 łyżki zalewy z pomidorów 2 łyżki ketchupu łyżka musztardy łyżka

wyzwania kuchenne
Chleb z Garnka Żeliwnego - Łatwy i Długo Świeży 226

dłuższego czasu chodził za mną chleb, który chciałam upiec w swoim garnku żeliwnym Staub . Byłam bardzo ciekawa jak taki chleb smakuje i czy jest trudny w przygotowaniu. Sprawdziłam. Nie dość, że bezproblemowy w pieczeniu, to ten smak..... mmmmm, brak słów. Kiedy tylko wystygł, dziecko oczywiście zgarnęło piętkę i jemu brakło słów. Taki był pyszny! A jedliśmy go z kremowym

Blondynka Gotuje
Chipsy z pietruszki 259

Ciekawą alternatywą dla klasycznych chipsów z ziemniaków, które swoją drogą... Artykuł Chipsy z pietruszki pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kluski śląskie 136

surowych ziemniaków , z ziemniaków i surowych i ugotowanych  . Teraz przyszła pora na przyrządzenie klusek tylko z ziemniaków ugotowanych. Robi się je na prawdę bardzo szybko, a są bardzo ciekawą alternatywą dla zwykłych ziemniaków. Jest to tez fajna propozycja dla osób, które nie lubią wyrzucać jedzenia a mają problem z ciągłym nadmiarem ugotowanych ziemniaków. Kluski śląskie równie dobrze smakują

Pobite gary Barbary
Ciastka owsiane z bakaliami 173

jest do paliwo na dzień dobry bez którego ja nie funkcjonuję, czy czysta iluzja za pomocą której chcę oszukać mózg i zmusić go do działania :D Ciekawa jestem, co Wy o tym sądzicie :D A skoro już o kawie mowa to i coś słodkiego by się przydało :) I przy okazji zdrowego :) Fakt, że słodycze to słodycze

My simple kitchen
Silny przeciwutleniacz: Czerwony jarmuż i jabłko 222

dobrze zamkniętych pojemnikach w lodówce do 24 godzin. Smak: To pierwszy zblendowany przeze mnie sok. Wyciśnięte i zmiksowane jabłka stanowią tutaj nośnik dla soku z czerwonego jarmużu. Posiada on ciekawą czarną-zieloną barwę z soczyście zieloną pianą. Czerwony jarmuż w smaku przypomina warzywa z rodziny kapustnych, a w połączeniu z jabłkami jest praktycznie niewyczuwalny.  Warto spróbować tej kompozycji

Pij soki wyciskane
Gotowanie z Ojami 166

zestawów, które znajdziecie w menu Ojami. Pierwszym z nich był Kurczak Teriyaki z ryżem jaśminowym i sałatką z ogórka z imbirem. Ryż jak to ryż, fajerwerków nie było. Ciekawym dodatkiem był natomiast czarny sezam, który wzbogacał jego smak. Z sosem teriyaki miałam  już wcześniej do czynienia, jednak muszę się przyznać, że do tej pory głównie zalegał

Bez Cebuli
Piernikowe mini keksy i pyszna kawa 181

orzeźwia. Doskonale też komponuje się ze słodkimi wypiekami. Polecam spróbować Już po otwarciu opakowania unosi się wspaniały aromat kawy… Kawa mielona Sydney Coffee zapakowana jest w pudełko z ciekawym nadrukiem, dzięki czemu wspaniale sprawdzi się jako prezent. Nie jeden „kawosz” na pewno doceni taki gest Do kawy nie zapomnijcie przygotować pysznych piernikowych mini keksów Składniki

Słodkie okruszki
Pikantny dip serowy 164

doskonale sprawdzi się on jako dip do przekąsek, takich jak czipsy, nachosy, paluszki, itp. A jeśli wolicie zdrowsze jedzenie to do selera naciowego. Pierwsza klasa, pasuje idealnie. Dodatkowo odkryłem ciekawą rzecz (właściwie nie ja, tylko Ania, która pewnie teraz nieco częściej będzie bohaterką blogowych historii). Schowaliśmy ten dip do lodówki, a rano okazało się, że dość mocno stężał

Marder&Marder Manufacture
Pumpernikiel na zaczynie 165

upiekły się świetnie. Mają delikatny, lekko słodkawy środek, bardzo chrupiącą skórkę. Wystarczy odrobina świeżego masła, konfitura truskawkowa i uczta gotowa. Następnym razem upiekę pumpernikiel tylko z pełnoziarnistych mąk, jestem ciekawa efektu. Składniki: Zaczyn 1,5 dag drożdży 250 ml ciepłej wody 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki żytniej Przygotowanie zaczynu: Składniki dobrze wymieszać, przykryć i odstawiać

Codziennik Kuchenny
Faworki cake pops (faworki na patyku) i faworki dwa kolory (black&white) 392

typowo karnawałowe wypieki z głębokiego tłuszczu do tej pory zawsze smażyłam normalnie - jasne ciasto, uformowane w tradycyjny faworek. Tym razem postawiłam na coś niebanalnego w połączeniu z ciekawym wyglądem, czyli dwukolorowe ciasto (białe i kakaowe) i w dwóch formach podania, aby urozmaicić wieloletnią tradycję 😌.    JAK MYŚLICIE? UDAŁO MI SIĘ TO? 😉 Karnawał w pełni , więc korzystajcie z przepisu

Kolorowy Przepisownik
Udziec jelenia z polentą 195

charakteryzuje się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale także wysoką wartością odżywczą. Zawiera mało tłuszczu i cholesterolu, bogate jest w pełnowartościowe białko, witaminy i składniki mineralne. Udziec z jelenia to ciekawa kompozycja leśnych smaków i zapachów. Kruche i delikatne mięso, aromatyczne przyprawy, wytrawne wino, tworzą niebywale wyborne danie. Wzbogacone o kremową polentę i kieliszek czerwonego wina to już iście królewska

Wędrówki po kuchni
Aromat #4 wiosna 2016 165

Czekałam na ten numer już od kilku tygodni, właściwie odkąd piekłam mazurki w połowie lutego:) Wreszcie jest - wiosenny do niemożności, pełen ciekawych artykułów, wielkanocnych przepisów i niezwykle pięknych zdjęć najnowszy numer Magazynu Aromat .   Zaglądajcie, ściągajcie, czytajcie:) https://issuu.com/magazynaromat/docs/aromat-wiosna-2016_4acf2c9a77c173

Obiad gotowy