Można do niej użyć dowolnych jabłek. - Z białek ubija się lekką piankę, która ląduje na masie jabłkowej - Skład jest prosty i nie ma potrzeby używać wagi Jestem bardzo ciekawa jak sobie z nią poradziliście :-) Napiszcie koniecznie
AniaGotuje.plPomimo nowych bardzo ciekawych przepisów lubię czasem wrócić do tych starszych. Taki mazurek piekło się na każde Święta, ale niestety odszedł w zapomnienie, a szkoda bo jest wyśmienity. Wspaniałe kruche blaty przekłada się kwaśnymi jabłkami, a na wierzch kładziemy pyszną orzechową masę, którą oblewamy polewą czekoladową. Jak każdy tego typu wypiek należy przygotować dzień przed
Pani na deserByłam bardzo ciekawa jak smakują golonki z indyka:). Spotkałam je w sklepie i postanowiłam przyrządzić z nich obiad. Bardzo nam smakowały. 4 golonki z indyka 2 duże cebule marynata: 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 1/4 szklanki keczupu, 3 łyżki musztardy, 4 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu 1. Cebulę drobno kroimy. Składniki marynaty łączymy
Szefowa kuchnizajadam. Zapraszam Was na filmik, w którym chciałabym Wam przedstawić caprese w dwóch wersjach – tradycyjnej na zimno i odlecianej, bo na ciepło i do tego w ogórkach! Ciekawa jestem, którą wersję wybierzecie? Sałatka caprese to włoskie danie, niskowęglowodanowa przekąska, która świetnie się sprawdzi zarówno jako starter, jak i jako lekka kolacja. Polecam je szczególnie diabetykom, którzy zwracają uwagę
Dietologgrzanki z pastą z awokado i startym grana padano, to jest przepyszne połączenie! Chrupiące pieczywo, awokado koniecznie dojrzałe, sok z cytryny i grana padano. Bardzo lubię taki smaki, jestem ciekawa czy Ty także? Pomysł na ten przepis powstał już wiele lat temu, zaraz na początku mojego blogowania. W między czasie była przeprowadzka bloga i inne życiowe wydarzenia. Teraz jest
Moja smaczna kuchniaprawdziwym ognisku ,a dym z niego, miło owiewał moją osobę.Ten ziemniak tak nie pachnie ,i nie czuć go dymem z ogniska,jest jednak bardzo smaczny i ma ciekawe towarzystwo w postaci chińskich warzyw,przypraw oraz sosu ogórkowego.Zapraszam. 4 duże ziemniaki 1/3 op.warzyw chińskich-mogą być inne(ja innych nie miałam) 1 łyżeczka 5 smaków
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiNajczęściej jesienią zaczyna się moją tęsknota za daniami typowo kojarzącymi się z krajami południowej Europy. Oczywiście Włochy są moją nieustającą inspiracją do prezentowania Wam ciekawych i smacznych dań. Tym razem jest to makaron o pięknie brzmiącej nazwie bucatini. To długi i cienki makaron, z dziurką w środku. Nie jest tak płaski jak spaghetti, za to idealny do dań takich
Moja smaczna kuchniadodanie odpowiedniej ilości mąki lub np. bułki tartej) w samej bazie. Kolejnymi opcjami są tofu i seler. W tym przypadku konsystencja nie do końca przypomina schabowego, ale są to ciekawe alternatywy. Na koniec zostawiłam boczniaki i pieczarki portobello. W tym przypadku konsystencja bardzo obiega od oryginału. Po obróbce termicznej oba rodzaje grzybów robią się zdecydowanie za miękkie. Mimo
wegujemydłuższe, szarówka za oknem nie zachęca do spacerowania, czy też innych aktywności, więc spokojnie można zaszyć się pod kocem i oglądać Dodatkowo, akurat w październiku szykują się premiery kilku ciekawych, polskich seriali Ja wyczekuję szczególnie II sezonu Belfra i Watahy Przed serialowym maratonem warto zaopatrzyć się w zdrowe przekąski Dziś proponuję bezglutenowe krakersy na bazie mąki z ciecierzycy
365 dni dookoła kuchniJesień na talerzu nie musi być ani mniej ciekawa, ani kolorowa – a oto i smaczny dowód: sałatka z kurczakiem, kawałkami słodkiej, pieczonej papryki, chrupkimi orzechami, kaparami, delikatnie ostrą rukolą oraz gorzkawą czerwoną cykorią. Prawdziwy przegląd smaków! Całość stworzy sycący, odżywczy i pyszny posiłek na lunch lub lekką kolację – w dodatku świetnie będzie się prezentować i w pudełku na wynos
Even Better Fooddrodzy, oficjalnie, zupa jest przepyszna, no i w sumie całkiem prosta w przygotowaniu. Przepis oczywiście wykorzystujący sezonowe bogactwo jakim jest dynia. Jeśli uważacie, że to mało ciekawe danie, a może nie przepadacie ze względu na mdławo-słodkawy smak... to ten przepis jest dla Was i na pewno zmienicie zdanie na temat dyniowej. Czytaj więcej
PichceniomaniaLubię eksperymentować w kuchni i czasami nieźle namieszam :) Oczywiście często pozytywnie i wychodzą z tego nawet ciekawe rzeczy. Uwielbiam serniki te pieczone jak i te na zimno więc trochę u mnie ich znajdziecie. Poprzednim eksperymentem był sernik z ciasteczkami oreo teraz upiekłam ze snikersami i masą kajmakową. Mnie,mojej rodzince i gościom smakował,a piekłam
Kolorowa kuchnia Elkijeszcze kilka wariacji na temat budyniu...ale co w mojej głowie siedzi, o tym przekonać się będziecie mogli tylko wówczas, gdy regularnie będziecie odwiedzali blog. Dlaczego budyń ryżowy ? Ciekawa byłam nie tyle smaku, co konsystencji takiego budyniu. Wyszedł genialny ! Żeby nie było nudno, przygotowałam ryżowy budyń z cynamonem, słodzony miodem. Domowy budy ń smakuje najlepiej z owocami, dlatego
kolorowotorcikowozimę? Koniecznie dajcie znać, jeśli macie jakieś sprawdzone przepisy! A jeśli szukacie innych sprawdzonych przepisów na przetwory, koniecznie zajrzyjcie na bloga Kosą po patelni ! Znajdziecie tam wiele ciekawych przepisów, które z pewnością Was zainspirują! Artykuł Jarzynka a la Vegeta – prosty przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondiPulpeciki. Kto lubi?... Ja na pewno. Propozycja w sosie pomidorowym. Przerobiłam z mężem 40 kilo pomidorów na przecier więc mogę poszaleć :) Ciekawe na jak długo nam wystarczy? W zeszłym roku zrobiliśmy 30 kilo i w kwietniu już nie było :) Zobaczymy czy w przyszłym roku nie trzeba będzie dojść do pięćdziesiątki. Składniki: 500 g. mięsa mielonego ( ja miałam
Agusiowe smakołyki