miszkulencję czy też na kluski saskie. Ostatni rozdział to zdrowie na talerzu czyli przepisy na dania z jarzynami. Podsumowując polecam wam ta książkę z całego serca. Książka jest bardzo ciekawa, a przepisy proste, smaczne i opatrzone pięknymi zachęcającymi zdjęciami. Jak na razie jeśli można tak powiedzieć, jestem w niej zakochana po uszy i zamierzam przetestować jeszcze wiele przepisów
Gotowanie...to proste !należy do przeżuwaczy,nie może być spożywana).W mięsie nie może też być krwi (Świadkowie Jehowy wzorują się na Bibli i dlatego nie spożywają też krwi).Czyż to nie ciekawe jak religia ma wpływ na to co jemy ?Dlatego spróbujmy być tolerancyjni dla innych,którzy uważają Biblię za swój miernik moralny jak też i wyznacznik życia duchowego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwysiłków Jedyne na co potrzebujemy chwilę czasu to na marynowanie kurczaka oraz obranie granata. Tę sałatkę potraktowałam, jako obiad do pracy, ale wydaje mi się, że może być także ciekawa na spotkania ze znajomymi – na pewno część z nich będzie zdziwiona, bo nie każdy wyobraża sobie połączenie mięsa z owocem, szczególnie faceci… Jeżeli lubicie takie połączenia smakowe
Kuchnia BazyliiPuree z dyni to ciekawa baza wielu rozmaitych jesiennych wypieków, deserów a nawet past kanapkowych. Do jego zrobienia nadaje się każdy rodzaj jadalnej dyni. Moja ulubiona to Hokkaido, która ma intensywny pomarańczowy kolor skórki i miąższu i nie trzeba jej obierać. Gotowe puree, którego nie będziemy od razu wykorzystywać, można przełożyć do zamykanego słoika lub pojemnika i przechowywać
wyzwania kuchennerobić i pałaszować o każdej porze roku, dekorując według własnego uznania. Przy tej słodkiej okazji chciałabym Was zaprosić także na stronę www.olejkonwenanse.pl gdzie znajdziecie mnóstwo ciekawych, nie tylko deserowych inspiracji. MUFFINY CZEKOLADOWE w ZIMOWEJ ODSŁONIE Składniki: (16 szt) muffiny: 3 jajka 1/2 szkl mleka 1/3 szkl oleju rzepakowego Wielkopolskiego 1,5 szkl mąki 3/4 szkl
Bon appetit mon amiezrobiła, cały dzień nad tym siedziała. Kiła, kupa, syf i malaria. Na śmietnik. Muszę zrobić sam, od nowa. Dość. Że wszystko niby takie pilne i na dzisiaj? A to ciekawe... Zobaczymy co będzie jeśli dzisiaj nie zrobię. Pomyślałem więc, że tak naprawdę to mam ważniejsze rzeczy do zrobienia. Na przykład wpisać na bloga, żebyście mieli i mogli korzystać
Marder&Marder ManufactureLubicie masło orzechowe? Jeśli tak – sprawdzaliście kiedykolwiek jego skład? Czasem można w nim znaleźć „ciekawe” rzeczy… Dlatego od dłuższego czasu przygotowuję je sama w domu. Do you like peanutbutter? If so – when was the last time you checked list of ingredients? There are „interesting” things sometimes… That
SandraFrej.compyszne przepisy na śniadaniowe placuszki: Pyszne i puszyste placki na kefirze Delikatne waniliowo-ryżowe placuszki (na mące ryżowej) Serowo-jogurtowe placuszki śniadaniowe (light) Na blogu znajdziecie o wiele więcej ciekawych przepisów na placki i placuszki, jak również na najróżniejsze owsianki, omlety itd. Smacznego P.s. Nie zapomnijcie zajrzeć na stronę Makowski Kredens . Raj dla miłośników kuchni
Słodkie okruszkitakie wybryki, i zadowoliłem się zwykłymi nacięciami - a te ostatnio całkiem fajnie mi wychodzą. Oczywiście możecie spróbować uformować fikuśnie chleb, tak jak to pokazano w tym instruktażowym filmiku , inne ciekawe sposoby formowania znajdziecie tu . Zaczyn: 60 g zakwasu żytniego razowego 200 g mąki orkiszowej razowej 350 g letniej wody Nakarmiony 12 godzin wcześniej zakwas żytni razowy wymieszaj dokładnie
Grahamka, weka i kajzerkaweekend zabrałam się za pierwszą sztukę, większość przerobiłam na super uniwersalne dyniowe puree , którego wykorzystaniem na wiele sposobów jeszcze się tu z Wami podzielę ale dziś dynia w niezwykle ciekawym wydaniu! Marynowane kawałki w słodko-korzennej zalewie z dodatkiem świeżego koperku, który jak żadne inne zioło kojarzy się ze Skandynawią, to duński sposób na zamknięcie w słoikach tego pysznego
Kuchnia w Słońcu Skąpananazwa smerfetka? Wiadomo iż smerfy są niebieskie tak jak właśnie to ciasto. :) Na zdjęciach filiżanka ze sklepu tarka i miarka . Znajdziecie tam fajne i ciekawe rzeczy do pieczenia, gotowania i inne gadżety do domu. Polecam! Masa serowa niebieska 1 kg sera wiaderkowego 2 niebieskie galaretki 3/4 szklanki cukru pudru (lub według własnego
O kuchni z uczuciemDzisiaj napiszę o chlebie, bo piec je uwielbiam. Już samo przygotowywanie i dobieranie składników jest ciekawe bo za każdym razem można zrobić inne pieczywo, które nam się nie znudzi. Tym razem dodałam kawę zbożowa i wyszło inaczej. No i fajnie ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniezimno ze startym parmezanem. Świetnie smakują z ostrym sosem pomidorowym z dodatkiem startego parmezanu lub grana padano! Farsz może być inny oczywiście, idą Święta pomyślcie o ciekawym wypełnieniu tych pierożków, ciasto jest zdrowsze i muszę przyznać, że mi osobiście bardziej smakuje
Moja smaczna kuchniabardzo się cieszę, że gęsi powoli wracają na nasze stoły i podoba mi się promowanie gęsiny na święto 11 listopada, myślę, że jest szansa, aby stało się to ciekawą kulinarną tradycją. Bardzo spodobał mi się złocisty jesienny kolor i intensywny smak tej zupy uzyskany dzięki pieczonym gęsim udkom, pieczonym warzywom i suszonym grzybom. No i na koniec jestem bardzo
Quinoa Raz!dość ciekawą propozycję na sałatkę z zielonej soczewicy. Ma bardzo wyraźny smak i jest dla zwolenników ostrego smaku. Dodatek czerwonej cebulki i czosnku sprawia że taka sałatka nie staje się obojętna dla naszego podniebienia :) Przepis na sałatkę znalazłam w gazecie. Smaczna propozycja na weekendowe menu :) Składniki: - 3/4 szkl. zielonej soczewicy - 2 czerwone cebule - 4 ząbki czosnku - 3 ogórki konserwowe
Różne smaki w kuchni