Połączenie wielu smaków w jednej owsiance - ciekawa i trudna do opisania kompozycja. W sam raz na letnie śniadanie w słońcu. Energia i dobry humor na długie godziny gwarantowane
Milion Smakówmiąższ pokrojony na mniejsze kawałki blendujemy. Dodajemy sok z cytryny, dodatkowo według upodobań 1 łyżeczkę cukru trzcinowego. Mi wystarczyło trochę cukru na brzegu szklanki - te chrupiące drobinki cukru dostarczają ciekawych doznań ;) Koktajl przed podaniem należy schłodzić :) Smacznego
wege i kropkalodów, bo sięgamy po nie do lodówki, i jemy w mocno schłodzonej postaci, bo takie właśnie smakują najlepiej! Deser postanowiłam przygotować w wegańskiej wersji i o bardzo subtelnym i ciekawym smaku. Jak dobrze wiecie uwielbiam kokos i świeże sezonowe owoce, dlatego ten sernik zagości pewnie u mnie na stole jeszcze nie raz! SKŁADNIKI: MASA NR 1: - 5 łyżek
SMYKWKUCHNIdzyndzałki warmińskie, pirzok, klapacze, ślepe ryby, czyli zupa ziemniaczana, zupa kurpiowska, fafernuchy, kiszka ziemniaczana, kartacze, buchty, hekele, czosnianka, kurki z oscypkiem, maczanka krakowska, hreczanyki, proziaki i wiele, wiele innych ciekawych potraw :-). Niektóre nazwy słyszę po raz pierwszy, a potrawy widzę po raz pierwszy :-). Polecam, bo naprawdę fajna propozycja :-) Przypominam o konkursie w którym do wygrania książki kulinarne "Gotuj
kruche babeczkiMagnolii znów dużo kobiet, które wprowadzają w nią życie i sprawiają, że staje się centralnym miejscem wioski. Przeplatanie akcji w klinice psychiatrycznej i w Magnolii mnie początkowo denerwowało. Byłam ciekawa, co słychać w Magnolii, a tymczasem moja ciekawość była powściągana przez Autorkę. Z czasem się do tego przekonałam, zwłaszcza że wątki się z czasem zazębiają. Zabrakło mi jednak
Weekendy w domu i ogrodziepyszniejszych wypieków, jakie ostatnio wykonałam, o czym może świadczyć fakt, że jedna doba wystarczyła na jego zniknięcie. Sekretem smaku tego ciasta jest biała czekolada. Nadaje ona nie tylko ciekawą, wilgotną konsystencję, ale i słodki smak. Dodatek truskawek w idealny sposób przełamuje słodycz ciasta, a także wzbogaca jego "zwyczajny" wygląd. Ciasto przygotowałam w formie o wymiarach 30x20cm . Ciasto z białą
Smakołyki Berenikistop przez około 35-40 minut. Grzanie góra - dół bez termoobiegu. Kiedy ślimaczki ostygną posypujemy je cukrem pudrem. Smacznego !!! Więcej na temat kampanii "Uczymy jak słodzić" oraz dużo ciekawych i ważnych informacji na temat cukru znajdziecie na tej stronce ---> http://uczymyjakslodzic.pl
Gotowanie...to proste !Będąc na urlopie w Polsce udało nam się odwiedzić kilka ciekawych miejsc w okolicach Poznania. Jednym z nich, gdzie zostawiliśmy po sobie ślad, był Pałac Baborówko wraz ze stadniną koni (tam też zajrzeliśmy, a jak ; )). Oczywiście oprócz zwiedzania były też kulinaria – otrzymaliśmy od Właścicielki wskazówkę jak „podkręcić” żurek. Jeżeli lubicie żurek a do tego taki bardziej
Szybko Tanio Smaczniebanalny, że musiałam sama spróbować je przyrządzić. Oczywiście pozmieniałam kilka kwestii, w konsekwencji czego wyszły leciutko słodkie kluski na bazie mąki orkiszowej. Muszę przyznać, że jest to całkiem ciekawa propozycja na śniadanie, deser czy także obiad, również w wersji na słono. Kluski są mięciutki i lekko kwaskowate za sprawą twarogu. Szybkie w przygotowaniu, proste, nie wymagające użycia wielu składników
Zdrowie na języku :Pniezwykle letnia i lekka propozycja obiadowa. Wytrawna krucha tarta z ciekawym połączeniem smakowym w nadzieniu. Ponadto sporo tu smacznych, świeżych warzyw – żółta cukinia, słodsza w smaku oraz pomidory – pomarańczowe, czerwone i ciemne. Pasta, która tworzy nadzienie, jest niezwykle aromatyczna – kremowe awokado, wzmocnione czosnkiem, orzeźwiającą miętą i bazylią. Taka tarta jest kapitalnym pomysłem na obiad lub letnią
Raj dla Podniebieniajednej strony jest świadkiem "cudownego odnalezienia" zaginionej w 2014 r., a z drugiej strony śledzi ostatnie dni przed zaginięciem 16-letniej Bec. Mnie bardzo zafascynowała ta historia i byłam ciekawa, gdzie dziewczyna się potknie i kto pierwszy zorientuje się w kłamstwie. Ciekawiło mnie też dziwne zachowanie matki, która wydawała się być jakby dwiema różnymi osobami. Książka jest dość mroczna
Weekendy w domu i ogrodzierazem jako główny dodatek wystąpiły tropikalne bakalie , czyli kandyzowany ananas i papaja, rodzynki sułtańskie oraz suszone morele i kokos . Chlebek na sodzie, choć mały, wyrósł idealnie. Bakalie dodały tu ciekawej słodyczy. Pajda takiego chlebka z serkiem śmietankowym czy miodem, a nawet samym masłem, smakuje wyśmienicie :) Z zasady chleby sodowe szybciej wysychają niż tradycyjne pieczywo na drożdżach czy zakwasie, więc
Grunt to przepis!stron. Gotowe posypujemy cukrem pudrem, a gdy ostygną, przekładamy do pojemniczka i zabieramy ze sobą w drogę ;) Więcej na temat kampanii "Uczymy jak słodzić" oraz dużo ciekawych i ważnych informacji na temat cukru znajdziecie na tej stronce ---> http://uczymyjakslodzic.pl
Gotowanie...to proste !Beza to bardzo słodki wypiek, jego podstawowymi składnikami są białka i cukier. Mogą być przyrządzane dwoma metodami – na ciepło i na zimno. Możemy z nich wykonać wiele ciekawych rzeczy, między innymi tort pavlova, bezy przekładane kremem, czy lody kawowe. Bezy z reguły nie pieczemy, suszymy je w niskiej temperaturze
AleTorcik