zakupiliście w stu procentach oryginalny ser koryciński. Sery są zdrowe, bardzo smaczne, naturalne, bez chemii i wzmacniaczy smaku. Ja jestem pod ogromnym ich wrażeniem. Jestem bardzo ciekawa pozostałych smaków :-) Mój syn już zostawił sobie jeden, który jak stwierdził "idealnie będzie pasował do pizzy" i tak właśnie jutro robimy pizzę :-). Miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 1 opakowanie świeżej
kruche babeczkiWielkanocnych, są i tacy, którzy wolą upiec mniejsze babeczki i włożyć jedną z nich do koszyczka ze święconką. Czekoladowa baba z kawałkami czekolady o smaku pomarańczowym to taka ciekawa opcja na Wielkanocny stół. Zazwyczaj przygotowujemy marmurkową babkę, piaskową a niekiedy drożdżową. Czekoladowa z cukrem pudrem jest inna, nieco wytrawna a przy tym bardzo dostojna. Możecie ją wykonać zarówno
Mango PapajaSZASZŁYKI EGZOTYCZNE ...z ananasem i papają. Szaszłyki egzotyczne to kolejna moja propozycja potrawy na grill-party :) Szaszłyki te zaskakują nie tylko pięknymi kolorami, ale także i ciekawym smakiem - mamy tutaj słodycz ananasa, cebuli, wspaniały smak papai, a całości dopełnia kontrastowa ostrość chili. Moi Drodzy mam nadzieję, że przepis na te kolorowe, egzotyczne szaszłyki spodoba się Wam - wypróbujcie, polecam
Moja Książka Kucharskaryby i owoce morza, urokliwe wzgórza z winnicami,żyzne równiny na których uprawia się warzywa i owoce.Dzikie zwierzęta i ptactwo łowne. Dzięki temu wszystkiemu kuchnia toskańska obfituje w mnóstwo ciekawych przepisów, które z każdego dania uczynią istną biesiadę dla podniebienia. Moi Drodzy, przedstawiam Wam niezwykle prostą, pobudzającą apetyt zupę cebulową. Zupa powstała na bazie aromatycznej oliwy z oliwek
Moja Książka Kucharskawłaśnie przepis, ja w tym roku wypróbowałam i wydaje mi się, że sałatka będzie dobra, a jeszcze sobie postoi, więc mam nadzieję, że będzie jeszcze lepsza. Jestem bardzo ciekawa jakie Wy macie receptury na czerwoną kapustę. Jeżeli macie chwilę to napiszcie w komentarzu lub na facebooku. Chętnie wypróbuję :) Pozdrawiam wszystkich serdecznie KK :) SKŁADNIKI
Moja Książka Kucharskatakie jest teraz moje bojowe zadanie;) Przepis znalazłam w necie, a że chciałam coś szybkiego i zarazem z małej ilości składników to zrobiłam tę Babkę na wodzie. Sama byłam ciekawa jej smaku. Okazała się puszysta i wilgotna, bardzo fajna w smaku. Zapraszam... Składniki 5 jajek 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki
Kubki smakupełne smaków wiosny! Przygotowałam je z myślą o Wielkanocy ale jestem pewna, że sprawdzą się także w innych sytuacjach, jak wiosenny piknik, spotkani z przyjaciółmi, czy po prostu ciekawa przekąska. Kolejny raz podbijam smak potrawy wspaniałym bałkańskim serem z owczego mleka. Jego smak jest naprawdę wyrazisty, jednak spokojnie można zastąpić go serem feta. Do tego słodkawy groszek i bardzo
Kuchnia w Słońcu Skąpanapieprzem do smaku. Polecam doprawić lekko, odstawić na kilka minut, ponownie spróbować i w razie konieczności doprawić mocniej. Kiełki możecie wmieszać w sałatkę, ja jednak dodałam je w formie ciekawej, jadalnej dekoracji, która mocno podbija rzodkiewkowy charakter. Pychota
PichceniomaniaDzisiaj danie dla miłośników boczku. Spaghetti w beszamelu z chrupiącym, pachnącym boczkiem. Całość doprawiona odrobiną skórki cytrynowej, do tego zielony groszek i powstaje nam ciekawa potrawa. Zamiast mozzarelli można wykorzystać starty żółty ser lub parmezan. Spaghetti w beszamelu z boczkiem i groszkiem Składniki na 4 porcje: 100g boczku wędzonego szklanka zielonego groszku (najlepiej mrożonego) opakowanie
Smak mojej kuchniOstatnie dni karnawału przed nami, dlatego dzisiaj polecam ekspresową przekąskę. Pyszne gniazdka z ciasta francuskiego napełnione ciekawym farszem. Kurczak smażony na boczku z pieczarkami z dodatkiem śmietany, która scala farsz. Taką przekąskę przygotujecie bardzo szybko, najlepsze będzie oczywiście domowe ciasto francuskie, które znacznie lepiej rozwarstwia się niż to ze sklepu. Przepis znalazłam na opakowaniu przecieru pomidorowego. Polecam
Smak mojej kuchniJajka faszerowane pieczarkami to wspaniała przystawka, której nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Pieczarkowe jajka mogą być również smaczną przekąską na różnego rodzaju przyjęciach okolicznościowych lub ciekawą alternatywą dla zwykłych jajek na twardo. Takie jajka wyśmienicie smakują na zimno i błyskawicznie znikają z talerzy;-) składniki na 3 porcje 6 jajek ugotowanych na twardo 300 g pieczarek
Smakowite DaniaKolejna ciekawa propozycja na babkę wielkanocną :) Składniki: 5 jajek 10 dag cukru pudru ½ szklanki słodkiej śmietanki 3 dag drożdży ¼ szklanki mleka 40 dag mąki ½ kostki masła 1 cytryna tłuszcz do formy bułka tarta do formy Wykonanie: Jajka ubić z cukrem i śmietaną na gładką masę. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku i wymieszać z 3 łyżkami mąki - odstawić w ciepłe
Tradycyjna KuchniaZbliżają się Święta, warto więc pomyśleć o jakimś pasztecie na Wielkanocne śniadanie. Wszystkim, którym znudziły się tradycyjne pasztety proponuję urozmaicić je ciekawymi dodatkami – na przykład kaszą jaglaną z mozzarellą, szpinakiem oraz boczkiem i wykonać pasztetową roladę. Takie plasterki świetnie smakują podane z ketchupem na kromce chleba. Prezentują się niebanalnie i przyciągają wzrok. kurczak (ok 1,5kg) 250g cielęciny
Smaki Na Talerzu