ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:258/728)

Halibut w imbirowo-miodowej marynacie 175

jakiegoś czasu szukam ciekawych przepisów na ryby dla dzieci. Nie jest to łatwe zadanie, jeśli dzieci nie przepadają za rybami. Nie mam ambicji wciskać im niczego, raczej zachęcać smakiem, zapachem i aromatem, a przede wszystkim – co u dzieci kluczowe – pięknym, kolorowym wyglądem potrawy. Idąc tym tropem przygotowałam halibuta zapieczonego z warzywami. Halibut […] Artykuł Halibut w imbirowo

Wiszniówka
9 najlepszych przepisów na pieczywo z patelni 263

dobrego można przygotować na patelni? Szybkie, przepyszne i niedrogie pieczywo! Dzisiaj przedstawiam najlepsze przepisy, które znajdują się na blogu, są proziaki, podpłomyki w kilku bardzo ciekawych i smacznych wersjach. Jest i flatbread! Zachęcam do wypróbowania każdego pomysłu, naprawdę warto! Pizza na podpłomyku z pesto z rucoli Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Podpłomyk

Moja smaczna kuchnia
Halloween od kuchni 151

idzie coś, co chyba nam wszystkim kojarzy się z tą maskaradą- DYNIA. Niestety żadna z wersji nie będzie z podświetloną od środka i z wyszczerbionymi zębami,  jednak równie ciekawa i przede wszystkim SMACZNA! :) Zapraszam do pierwszej możliwości! Rozpoczynamy od  DYNI FASZEROWANEJ kaszą gryczaną, kurczakiem i mozzarellą. Składniki: 1 mała dynia 0,5kg filetu z kurczaka 1 mozzarella

FITBUuK
Jajka zapiekane w szynce 187

Jajka zapiekane w plastrach szynki to smaczne i banalnie proste śniadanie lub przystawka. Nie wymaga wielu składników, ani dużego nakładu pracy, a jest ciekawym sposobem na podanie jajek. 10 plastrów szynki ok 10 cm średnicy 10 małych jajek sól pieprz czarny świeżo mielony szczypiorek lub natka pietruszki Plastry dobrej szynki o średnicy około 10 cm włożyć do lekko natłuszczonej

https:KKuchniaMniam
Afrykańskie pączki. Kokosowe! 174

razem zawierzyć jego terapeutycznym możliwościom.  Przepis z bloga Hello morning przypadł mi do gustu od pierwszego wejrzenia. Nietradycyjne, bo trójkątne, w dodatku pochodzące z dalekiej Afryki. Ciekawymi składnikami są tutaj mleczko i wiórki kokosowe, a także mąka ryżowa. Nie mogłam się oprzeć, musiałam spróbować. Pączki okazały się wyśmienite! Lekkie i delikatne, a do tego chrupiące! Wydaje mi się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowo jagodowe ciasto a'la zebra 136

Kolorowe, owocowe ciacho w sam raz do popołudniowej kawki. Czasu za dużo nie zajmuje więc jeszcze nic straconego. Sięgnijcie po kilka podstawowych składników, które na pewno macie w domu. Ciekawa jestem czy Wam uda się osiągnąć tzw. zebrę, u mnie wyszło średnio 😈😈 ;)  Zdradzę Wam tylko, że to ciasto będzie wieloetapowe więc proponuję pierwszy raz przeczytać cały

Życie zaczyna się w kuchni
Francuska zupa cebulowa 313

najpyszniejszych. To oczywiście subiektywna opinia, wynikająca z mojego zamiłowania do zup, które królują w mojej kuchni przez cały rok, a zimą jeszcze częściej. Trudno szukać drugiej zupy o tak ciekawym i intensywnym smaku. Są różne przepisy na jej przygotowanie i nie pierwszy raz pojawia się na blogu. Jeśli zdecydujecie się ją przygotować, koniecznie podlejcie ją sporą ilością białego wina

Smakowity Blog Kulinarny
Serniczki z jabłkami 171

Serniczki z sokiem Hortex. Edyta Guhl. Smaczne serniczki z jabłkami. Apetycznym serniczkom z jabłkami nikt się nie oprze, są lekkie, orzeźwiające, trochę takie jak sernik na zimno. Bardzo ciekawa jest, jak to mówi moja koleżanka, ta polewa na wierzchu z soku owocowego i kawałeczków jabłka. Och, gdybyście mogli na chwilę wetknąć nos do mojego domu, albo gdyby przynajmniej była

dolcevitainmykitchen
Warsztaty z Sokołów - wspomnienia – fotorelacja 138

kuchni Dominika Moskalenko i z gościem specjalnym Moniką Mrozowską. Dworek w Woli Suchożebrskiej to miejsce klimatyczne i ciepłe. Temat warsztatów – "Nowa linia warzywna". Razem ze mną pojechała Sara. Dziewczynka ciekawa kuchni od kuchni. Czasami KUCHNIA to POLE WALKI :-) Moja córka jest niezwykle bezpośrednia i szczera. Kiedy poprosiłam ją o przyniesienie aparatu fotograficznego, w ciągu kilku minut zrobiła kilka zdjęć

Z Kuchni Do Kuchni
Co Lila jadła w środę? 37 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 165

Witaj w nowym poście kulinarnych inspiracji. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zaciekawi - napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli wybierzesz coś z mojego menu, to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage Lady Och Mistrzyni - będzie mi bardzo miło. Nowym czytelnikom przypomnę wiek Liliany -  3 lata i 5 miesięcy. Jeśli jesteś

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Dlaczego ryby powinny być obecne w naszej diecie? Czy szkodzą? Które wybrać? 166

Jestem ciekawa - jak często na Waszych stołach pojawiają się ryby? Przyznam, że u mnie jest z tym różnie, pomimo że cała rodzina je uwielbia. To chyba przyzwyczajenie: obiad = mięso... Jednakże staram się, aby ryby były przygotowywane na rozmaite sposoby i gościły w wielu potrawach, np. w omletach, sałatkach, czy chociażby jako przekąska z domowym chlebem. Wiem, że nie wszyscy

Di gotuje
Pieczona fasola w pomidorach z suszonymi śliwkami 168

białko” to chyba wszyscy wege znają i kochają, czy wiecie że mięsożercy przekraczają dzienne zapotrzebowanie na ten składnik 5 razy, a wegusy 3, dowiedziałam się tego na bardzo ciekawych warsztatach, ale o tym za jakiś czas. Proszę bardzo: bardzo, bardzo białkowy obiad. ps. Jako zielsko do dekoracji i podkręcenia smaku idealne nadaje się rozmaryn. Składniki na 6 porcji

greenscarf
Śniadaniowy milkshake z rokitnikiem 137

możecie dodać inne płatki, jak np - płatki owsiane, płatki gryczane, płatki orkiszowe. Ta sama zasada dotyczy masła orzechowego. Zastąpić je możecie masłem migdałowym, pistacjowym lub innym. Milkshake jest także ciekawą propozycją na drugie śniadanie. Śmiało możecie przelać go do zamykanego pojemnika lub buteleczki i wypić w porze drugiego śniadania. Smacznego

kolorowotorcikowo
Chrupaki :) 245

półkach ze zdrową żywnością w Rossmannach. Lecz nigdy ich nie próbowałam, więc w pewnym sensie była to dla mnie nowość. Produkt ten stanowi dobrą alternatywę dla świeżego chleba i ciekawą propozycję na przekąskę. Uwielbiam w nich intensywną chrupkość, w końcu nie bez powodu nazwano je "chrupakami". Chrupaki mają dobry skład, choć wolałabym, aby na pierwszy miejscu znalazła się bardziej

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania