Kurczak z zielonymi warzywami w sosie teriyaki

Kurczak z zielonymi warzywami w sosie teriyaki

Kurczak z zielonymi warzywami w sosie teriyaki

Teriyaki to metoda przygotowywania jedzenia, która powstała w Japonii. Technika ta polega na marynowaniu mięs i ryb w specjalnej zalewie, która składa się z sosu sojowego, słodkiego miodu i aromatycznego imbiru. Oto przepis na kurczaka marynowanego w tym ciekawym sosie, który w towarzystwie warzyw podbije niejedno podniebienie. Składniki 250 g piersi z kurczaka 200 g zielonej fasolki szparagowej 5 pieczarek 2 szalotki 1 cukinia 5 łyżek sosu teriyaki 1 łyżka oleju kokosowego 1/2 cm świeżego imbiru kilka szczypt ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka szparagowa, fasolka, kurczak, sosy, imbir, cukinia, pieczarki, kokosowe, ryby, pierś, ciekawe przepisy, piersi, mielone, sos do kurczaka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, do pracy, niskokaloryczne, ryba, kurczak z warzywami, dania na gorąco, ryby w zalewie, kurczak z pieczarkami, pieczarki w sosie, warzywa na patelnie, kurczak w miodzie, dania z kurczakiem, kurczak w zalewie, mielone pieczarki, mielone z warzywami

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.