ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:259/728)

Ciasto hit, kakaowy przekładaniec 557

chciałam wypróbować. Bardzo ładnie wyglądało , a w  wykonaniu wcale nie było trudne. Ciasto to nosi nazwę hit. Składa się z 4 cienkich kakaowych spodów, które są przełożone całkiem ciekawą masą :-) Przepis pochodzi stąd  klik SKŁADNIKI  *przepis na dużą blaszkę SPODY KAKAOWE -520g mąki pszennej tortowej -pół kostki margaryny (125g) -1 czubata łyżka kakao -3 jajka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Spaghetti z zielonym pesto, fetą i pomidorkami koktajlowymi, Wrocław 264

pokrojoną fetę.    WROCŁAW 1. Hydropolis - centrum wiedzy o wodzie. Warte odwiedzenia, interaktywne miejsce, idealne dla rodzin. Stwory głębinowe, ciekawostki o wodzie, okręt podwodny i mnóstwo innych ciekawych rzeczy... Najlepiej wcześniej kupić bilety online i nie stać w kolejkach.      2. Okolice rynku: Pomnik Anonimowego Przechodnia, liczne krasnale  (aby zwiedzać Wrocław śladem krasnali,  wystarczy

Qlinarnie i Qlinarnie
Co Lila jadła w środę ? 22 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 209

Witaj w nowym poście kulinarnych inspiracji. Ciekawa jestem, co tym razem Cię zaciekawi - napisz mi o tym w komentarzu poniżej. Jeśli upichcisz coś z mojego menu to pochwal się koniecznie! Prześlij zdjęcie na maila lub wklej na fanpage  Lady Och Mistrzyni  - będzie mi bardzo miło. Nowym czytelnikom przypomnę wiek Liliany - w tym miesiącu obchodzi 3 urodziny

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Chleb smażony 148

się ze smakami z dzieciństwa. Mama zawsze dodawała jeszcze cukier, ale jeśli lubicie można dodać łyżeczkę cukru. Są czasami takie dania, które kojarzą nam się z domem, dzieciństwem. Ciekawa jestem czy kiedyś moje dzieci będą wspominały smaki z domu i co to będzie? Składniki 5 kromek chleba tostowego 1 łyżka serka śmietankowego 2 jajka 2 łyżki śmietany dałam

O kuchni z uczuciem
17 WRZEŚNIA – COOK UP NA DZIEŃ DOBRY: ŚNIADANIE Z MAŁGOSIĄ MINTĄ – WARSZAWA 179

Znany z ciekawych warsztatów kulinarnych Cook Up ma dla Was w najbliższą sobotę bardzo miłą niespodziankę – śniadanie z Małgosią Mintą. Już sama myśl o kulinarnym, sobotnim poranku wprawia w błogostan. Artykuł 17 WRZEŚNIA – COOK UP NA DZIEŃ DOBRY: ŚNIADANIE Z MAŁGOSIĄ MINTĄ – WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Lody z czerwonej porzeczki 200

Lody z czerwonej porzeczki Mimo, że mam odłożonych kilka fajnych ciekawych przepisów na lody to jakoś nie mam aż takiej ochoty, żeby je szykować. Może kiedyś się to zmieni. Tymczasem przedstawiam wam pierwszy i chyba ostatni w tym sezonie przepis na lody Niech to będzie takie pożegnanie lata, no bo mamy już prawie połowę września i zanim się obejrzymy

Relaxtime
Zupa z cukini 208

Aromatyczna, lekka, ciekawa w smaku o kremowej konsystencji zupa cukiniowa :) Składniki: - 2 litry wody - 1 ćwiartka z kurczaka - 1 średnia młoda cukinia - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki oleju rzepakowego - sól - pieprz - szczypta przyprawy prowansalskiej - śmietana - groszek ptysiowy Przygotowanie: Ćwiartkę z kurczaka zalewamy wodą i gotujemy do uzyskania aromatycznego bulionu. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną

Zainspirowana w kuchni
Pierogi z kaszą gryczaną z masełkiem pietruszkowym 263

mięsem, kapustą lub grzybami po różnego rodzaju owocowe farsze. Dzisiejsza propozycja to moja interpretacja tradycyjnych pierogów. Farsz z kaszy jest bardzo pożywny i smaczny a masełko pietruszkowe nadaje ciekawej nuty aromatu. Wiem, że nie są idealne, ale praktyka czyni mistrza :) Uważam, że każdy obcokrajowiec odwiedzając Polskę powinien spróbować tego dania :) Ten post bierze udział w konkursie „Polska do zwiedzenia/zjedzenia

Tagebuch po polsku
Śniadaniowe serniczki z patelni 290

naoliwionej i rozgrzanej patelni z obu stron aż do zrumienienia. Koniecznie podawaj ciepłe, zimne tracą w smaku.   Mam nadzieję, że jecie śniadania! Co smakuje Wam najbardziej? Jestem bardzo ciekawa! Zapraszam do polubienia nas na Facebooku lub obserwowaniu na Instagramie / Google+ , będzie nam bardzo miło ;) Paulina

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Czekoladowe muffinki z buraczkami 287

Mocno czekoladowe muffinki z ciekawym dodatkiem jakim są czerwone buraczki ćwikłowe. Ciasto z ich udziałem jest przepyszne, delikatne i wilgotne. Uwieńczone kremem czekoladowym z nutą kardamonu, to coś dla miłośników czekoladowych słodkości. CZEKOLADOWY MUFFINKI: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 100 g czekolady gorzkiej 70% 150 g masła 1 łyżka octu winnego 300 g ugotowanych czerwonych buraczków 1 1/2 szklanki

https:KKuchniaMniam
Wrześniowa piekarnia - chleb z jabłkiem na zakwasie 165

wrześniowej piekarni Amber skorzystaliśmy z receptury Dany z bloga Leśny Zakątek . Byłam go bardzo ciekawa i upiekłam już na początku weekendu, a nie jak zwykle w niedzielę :) Poniżej podaję ilość składników za Daną, choć wypiekałam z połowy, bo na tydzień wystarcza mi jeden bochenek chleba. Składniki : Zaczyn 2 łyżki zakwasu żytniego 200g mąki żytniej typ 720 150g wody 140g

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto wiśniowo-kawowo-alkoholowe (z advocatem) na 2 urodziny bloga 479

prowadzenie mam bardzo mało cieszą codzienne odsłony, komentarze, pytania w prywatnych mailach i wiadomościach na fb... To mi pozwala cieszyć się nim nadal i stwarza pole do wymyślania nowych, ciekawych i smacznych przepisów :) DZIĘKUJĘ ZA TO, ŻE ZE MNĄ JESTEŚCIE I JEST WAS CORAZ WIĘCEJ!!! :D <3 A tych przepisów znajdziecie dużo... liczba przekroczyła już 250 :) ale chyba

Kolorowy Przepisownik
gołabki z ziemniakami tartymi 139

Analizując i szukając ciekawych przepisów natrafiłam na gołąbki z tartymi ziemniakami

Ugotujmy Coś
Sałatka pieczarkowo-jajeczna ze szczypiorkiem+ film 588

Bardzo prosta i szybka sałatka składająca się z niewielu składników, jajek, pieczarek i szczypiorku oraz majonezu i musztardy, może być pyszną przekąską dla znajomych a także ciekawym pomysłem na śniadanie. Wystarczy ugotować jajka oraz pieczarki i pokroić razem ze szczypiorkiem. Efekt znakomity.     składniki na 3 porcje 6 jajek ugotowanych na twardo 300 g pieczarek pęczek szczypiorku

Smakowite Dania
Kolakakor szwedzkie ciasteczka 152

Przepis na te ciasteczka znalazłam w internecie. Byłam ciekawa ich smaku, więc upiekłam. Ciasteczka te są bardzo znane w Szwecji. W trakcie pieczenia ciasteczka się zlepiają ale to nie przeszkadza i muszę przyznać, że jak dal mnie są bardzo sodowe. W przepisie były 2 łyżeczki sody, ja dodałam 1,5 i jeszcze ta soda była wyczuwalna. Więc jeśli skusicie

Ewa w kuchni