Odmiany dyni – jaką dynię wybrać?
Odmiany dyni – jaką dynię wybrać?
Sezon na dynię właśnie trwa. Jest wiele odmian dyni i czasami trudno się połapać jaką dynię wybrać do gotowania, a jaką do wypieków. Kieruję się zasadą, że jeśli spróbuję i mi smakuje to nieważne, że dynia nadaje się do obiadu, kiedy to zastosowałam ją do wypieku . Zdecydowanie wolę małe odmiany dyni. Jest o wiele łatwiej je pokroić, a w przypadku Hokkaido, nawet nie trzeba obierać skórki. Hokkaido to mała dynia w kształcie figi, najczęściej o intensywnym pomarańczowym kolorze. Lekko orzechowa w smaku jest to m... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu codojedzenia
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
codojedzenia
Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
dynia, ciekawe przepisy, naleśniki, krem, figa, naleśnik, halloween, obiad, krem z dyni, drugie danie
Inne przepisy z codojedzenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję