ciasto - 162258 przepisów (strona:3035/10818)

Migdałowiec wg Siostry Anastazji bez pieczenia + film 45

Dziś przepis na ciasto Migdałowiec bez pieczenia czyli popularny 3 bit na krakersach jednakże inspirowany przepisem z książki "100 nowych ciast". Masa budyniowa z tego przepisu wychodzi idealnie, mleko skondensowane które trzeba gotować kilka godzin zastąpiłam gotowym kajmakiem z puszki, połączenie słonych krakersów i kajmaku jak zawsze wyszło obłędnie. Ciasto świetnie się kroi co ważne, ciasto robiłam

Pychotkaaa
Krówka Jabłkowa bez pieczenia 47

cukru, aromat waniliowy (można dać cukier waniliowy lub ekstrakt),   sok z 1cytryny (zanim dodamy sok z cytryny trzeba zetrzeć skórkę, bo przyda się w dalszym procesie tworzenia ciasta)  Włączamy grzanie kuchenki i prażymy jabłka na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając do momentu, aż zrobią się miękkie.  Jeżeli jabłka są mało soczyste wtedy dolewamy pół(...)mieszamy do rozpuszczenia galaretki. Odstawiamy masę jabłkową do wystudzenia, a następnie wykładamy ją na herbatniki w foremce.  Wyrównujemy masę jabłkową i przykrywamy ją warstwą herbatników.  Wstawiamy ciasto do lodówki na czas przygotowań reszty składników. Krok 4: Pianka cytrynowa 1 galaretkę cytrynową (77g ) rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody. Studzimy. 500 ml dobrze schłodzonej śmietanki kremówki 30%, 3 łyżki

RITA food channel
Domowe tagliatelle z grzybami 47

startego parmezanu + 2 łyżki parmezan owych wiórków 3 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki natki pietruszki cienkie kawałki parmezanu do posypania Z mąki i jajek zarobić ciasto. Ciasto jest dosyć twarde. Na początek można użyć robota kuchennego, a potem dokończyć zagniatania ciasta ręcznie. Ciasto owinąć folią spożywczą i pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut(...)czasie ciasto będzie bardziej elastyczne. Odrywać po kawałku i wałkować na cienkie paski przy pomocy wałka lub maszynki do makaronu. Pokroić na paski o szerokości około 5 mm. Gotować tagliatelle w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty. Odcedzić i przełożyć do garnka. Wymieszać z łyżką masła. Grzyby oczyścić i usmażyć na dwóch łyżkach masła. Pod koniec smażenia dodać

codojedzenia
Cebulowe bułeczki 38

maku sól pieprz jajko do posmarowania bułeczek Przygotowanie 1. Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy roztopione masło, mleko, cukier, sól oraz suche drożdże. Całość łączymy i wyrabiamy elastyczne ciasto. Następnie ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy w ciepłym miejscu na godzinkę do wyrośnięcia. 2. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła. Przyprawiamy solą(...)pieprzem i chwilę podsmażamy pod przykryciem, aby cebulka zmiękła. 3. Z wyrośniętego ciasta robimy wałek i dzielimy go na 6 części. Z każdego z nich formujemy okrągły placek. Na środek każdego placka nakładamy podsmażoną cebulę, a brzegi smarujemy roztrzepanym jajkiem. 4. Placki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy je makiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Alle Dobre!
Patison Smażony W Cieście 43

pierwsza degustacje będzie dla Was idealny ;) Ps. patison w smaku jest prawie identyczny ja cukinia, tylko skórkę ma grubą którą trzeba obrać, młode patisony jemy ze skórką. Składniki na ciasto: 1 jajko 3/4 szkl maki (szkl o pojemności 200 ml) 1/3 szkl mleka 1/2 szkl wody gazowanej sól, pieprz, papryka słodka w proszku, czosnek suszony, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)następnie każda połówkę obieramy i kroimy w plastry o grubości 1 cm, następnie solimy z każdej strony i odkładamy aż puści sok. 2. Do miski dodajemy składniki na ciasto i miksujemy, pamiętajcie aby ciasto było tak idealnie słone dla Was. 3. Zebraną wodę z patisonów wylewamy, a patisony przed zamoczeniem w cieście lekko z obu stron wycieramy papierowym ręcznikiem

Gotowanie...to proste !
Gofry z cukinii 42

tylko dzieci, ale też dorośli. Jednak gofry można też robić wytrawne, przykładem na to są gofry z cukinii . Robi się je tak samo, jak te tradycyjne dodając do ciasta startą i odciśniętą cukinię. Do przygotowania gofrów z cukinii najlepiej wybrać młode warzywo, które jest miękkie i nie ma jeszcze wykształconych gniazd nasiennych. Cukinii takiej nie musimy obierać ze skórki(...)jest ona bardzo miękka. Cukinia to warzywo delikatne, które świetnie łączy się z ziołami (u mnie jest to koperek), ale do ciasta na gofry można dodać inne ulubione zioła. Gofry z cukinii są aromatyczne, delikatne, świetnie smakują z kleksem kwaśnej, gęstej śmietany lub sosem czosnkowym. Można je też serwować w formie kanapek, na przykład z pomidorami i ogórkiem lub sałatą

Danka Pichci
Ciasto ze śliwkami 47

Bardzo proste i super pyszne ciasto z dużą ilością śliwek. Idealne na każdą okazję. Składniki 3 szkl. mąki 4 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 duży jogurt naturalny 1 szkl. oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia śliwki Przygotowanie Jajka zmiksować ze szkl cukru i cukrem waniliowym. Do masy dodać duży jogurt naturalny, 1 szkl oleju(...)łyżeczki proszku do pieczenia i 3 szkl mąki. Ciasto wylać na blaszkę, powtykać połówki śliwek. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni na ok 40 minut. Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem. Proste i smaczne. Autor przepisu: Dorota Artykuł Ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
KRUCHA TARTA Z POMIDORAMI I CUKINIĄ. OBIAD NA WRZESIEŃ! 41

Post we współpracy/ #reklama.  Kruche delikatne ciasto na tartę przygotowałam na bazie nowości FINUU. Nowe Finuu Hyvää jest  ubijane na zimno ze śmietanki, maślanki i olejów z rzepaku i masłosza. Produkt świetnie sprawdził się  do ciasta kruchego ale możesz go również wykorzystać do przygotowywania ciasta na słodko do  ubijania kremów bądź do ulubionego pieczywa na kanapki(...)PRZEPIS NA TARTĘ: Składniki: 200g Finuu Hyvää, 300g krupczatki, 1 łyżeczka soli, 1 eko jajko Ciasto zagnieć, wylep formę i wstawić na kwadrans do lodówki. Masa: 2 jaja, 150 g sera feta, 200 g jogurtu greckiego, W/w zmiksuj lub wymieszaj widelcem. Na ciasto na formie ułóż pomidory i cukinię pociętą w plastry, dodaj oliwki zalej masą jajeczną. Piekłam godzinę

SMYKWKUCHNI
Szarlotka ze śliwkami i kruszonką 41

Przepis na szarlotkę ze śliwkami i kruszonką. Bardzo smaczne połączenie jabłek i śliwek w kruchym cieście. Składniki 6 jajek 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 3 jabłka 0.5 kg śliwek 0.5 szklanki mleka Kruszonka 150 gram masła 0.5 szklanki mąki 0.5 szklanki cukru Przygotowanie Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia(...)Mieszamy i dodajemy mleko. Ciasto wylewamy na blaszkę.  Obieramy jabłka i śliwki wykładamy na blachę na przemian. Masło mąkę i cukier zagniatamy i posypujemy wierzch ciasta. Wstawiamy do piekarnika na 45 minut w 180 stopniach. Smacznego! Autor przepisu: Honorata Artykuł Szarlotka ze śliwkami i kruszonką pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Najlepsze kruche ciasto ze śliwakami 41

moment! Czas na zatapianie śliwek - w ciastach kruchych,  ucieranych i czekoladowych.  Gotowania powideł i zapiekania pod kruszonką.  W każdym wydaniu - uwielbiam.  Dziś spieszę z przepisem, jednym z lepszych, jakie testowałam.  Najprostsze, delikatne, maślane ciasto podkreślające smak węgierek.  Bez dodatku aromatów, podobnie jak śliwki.  Czysta, prosta opcja wypiekowa, umożliwiająca delektowanie się tymi sezonowymi(...)cukier.  Mieszamy składniki. Wkładamy masło, siekamy wszystko początkowo nożem,  po chwili rozdrabniamy dłonią, do uzyskania struktury kruszonki.  Wbijamy jajko i zagniatamy szybko na gładkie, miękkie ciasto.  Owijamy je folią i wkładamy na pół godziny lub dłużej do lodówki. Po schłodzeniu dzielimy na dwie części - większą i mniejszą ( 2/3 i 1/3 ). Większą częścią wylepiamy dokładnie

Kronika Piekarnika
KRUCHE CIASTECZKA NA MASCARPONE 37

wykorzystać go do upieczenia pysznych, kruchych ciasteczek. Za ich kruchość odpowiada mąka krupczatka, która nadaje się idealnie to wszelkich, małych wypieków. Ciasteczka robi się ekspresowo (nie licząc czasu chłodzenia ciasta). Są smaczne także na drugi dzień. Niestety nie utrzymały się dłużej, więc nie mogę napisać ile maksymalnie wytrzymują zachowując swoją kruchość.  PS. Moja podpowiedź: jeśli nie macie mascarpone użyjcie(...)cukier waniliowy 16 g 1/2 szklanki cukru pudru kilka kropli aromatu cytrynowego Wykonanie: Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, żółtkami, aromatem.  Dodajemy serek mascarpone. Wyrabiamy gładkie ciasto. Ja robiłam to przy użyciu haka miksera, a następnie wyłożyłam ciasto na stolnicę i wyrabiałam ręcznie do połączenia się składników.  Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki

Walijskie Pichcenie
Kozia broda a’la schabowy – siedzuń w panierce 47

Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Tofu mielone Tortilla przepis na ciasto Boczniaki ala strogonow Sos tatarski Kalafior pieczony w panierce Kotlety jajeczne Zobacz więcej wegetariańskich przepisów A może wegetariańskie słodkości? Ciasto Lion bez pieczenia Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe(...)keto) Ciasteczka orzechowe Chałwa bez cukru (wegańska) Ciasto krówka bez pieczenia Keto bounty (wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia Wegańskie placki bananowe Sernik królewski Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości ! Przepisy sezonowe Sos tatarski Pasztet jajeczny z pieczarkami Sernik królewski Chłodnik litewski z burakami Rabarbar pod kruszonką Sernik snickers Pasztet jajeczny Sernik tradycyjny Ciasto

WegePrzepis
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania 49

Marzysz o zapachu świeżo upieczonego, puszystego ciasta drożdżowego, ale brakuje ci czasu na żmudne wyrabianie? Dobrą wiadomością jest to, że istnieje przepis, który pozwoli ci cieszyć się tym wyjątkowym smakiem bez konieczności długotrwałego wysiłku. Ciasto drożdżowe bez wyrabiania to prawdziwa uczta dla miłośników pieczywa, którzy pragną w szybki i prosty sposób stworzyć arcydzieło cukiernicze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybkie ciasto ze śliwkami 37

Delikatne i pyszne w smaku ciasto, do którego można wykorzystać dowolne owoce. Składniki 2 szklanki mąki 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny Dodatkowo śliwki Przygotowanie Margarynę rozpuszczamy. Białka jajek oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na pianę, dodajemy cukier, chwilę miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i żółtka. Na koniec wlewamy wystudzoną(...)margarynę. Masę wlewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia (moja forma jest o wymiarach 24×24). Układamy śliwki, nie wciskamy w ciasto. Pieczemy w 190 stopniach około 30-40 minut, sprawdzamy patyczkiem. Autor przepisu: Ula Artykuł Szybkie ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
galaretkowiec z mlekiem skondensowanym 48

składniki: 250 g mleka skondensowanego, może być słodzone 375 ml gorącej wody 3 łyżeczki żelatyny 1 galaretka zielona + 250 ml gorącej wody 1 galaretka czerwona + 250

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania