Focaccia

Focaccia

Focaccia

Focaccia to jeden z rodzai włoskiego pieczywa, bardzo często to podstawa pizzy. Jest ona jednak podawana bez sosu pomidorowego i sera. W wielu częściach Włoch robi się ją z suszonymi pomidorami, oliwkami, posypaną ulubionymi ziołami – tymiankiem, rozmarynem. Podawana jest wraz z dobrą oliwą. Często podawana jest na przystawkę, aby zaspokoić pierwszy głód gości. Szybki przepis na pizzę: Pizza bez drożdży na wypasie :) Składniki 350g mąki pszennej 16g świeżych drożdży szczypta soli 2 łyżki oliwy 200 ml... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.