ciasto - 162322 przepisów (strona:2789/10822)

MUS Z CZARNEJ PORZECZKI 147

czarnej porzeczki to pyszny krem porzeczkowy do toru i ciasta. Mus porzeczkowy, o lekko kwaskowym smaku, to krem idealny do wakacyjnych wypieków i deserów. Polecam również mus z czerwonej porzeczki. Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Składniki: 300 g świeżych/mrożonych czerwonych porzeczek 65 g cukru lub więcej, do smaku 6 g żelatyny (1,5 łyżeczki) + 2 łyżki zimnej wody

Słodki Pomysł
Imprezowe kuleczki z kapustką kiszoną i kiełbasą 92

Bardzo prosta i pyszna imprezowa przekąska która zniknie ze stołu w mgnieniu oka! :). Pyszne kuleczki z ciasta pizzowego z farszem z cebulki, kiełbasy i kapusty kiszonej to pomysł który powstał w mojej głowie spontanicznie a wywołał furorę wśród rodziny i znajomych :). Podawajcie koniecznie z domowej roboty sosem czosnkowym!. Mniam… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie ciasta na pizzę 500 gram(...)ładnie podsmaży, następnie dodajemy posiekaną kapustę i smażymy wszystko kilka minut od czasu do czasu mieszkając. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy farsz odstawiamy do przestudzenia, gdy farsz wystygnie rozwijamy ciasto na pizzę, dzielimy na mniejsze kawałki kwadraty, każdy kawałek ciasta lekko rozciągamy w dłoni, łyżką na środek nakładamy porcję farszu i zawijamy ciasto do środka tworząc kuleczki i kładziemy

Blog kulinarny S9.PL
Ensaïmada - słodki wypiek z Majorki 78

lipcowej Piekarni Amber wypiekaliśmy Ensaïmadę. Ponieważ wspólne pieczenie wypadło podczas zimnych dni tym bardziej miło było posiedzieć w ciepłej kuchni i stworzyć to cudowne ciasto. Ensaïmada to ciasto wypiekane nie tylko na Majorce ale również w Hiszpanii kontynentalnej. Pierwsze wzmianki o majorkańskiej Ensaïmadzie pochodzą z XVII wieku. Ensaimada de Mallorca jest wykonana z mocnej mąki o dużej zawartości białka, wody(...)cukru, jaj, drożdży oraz smalcu wieprzowego zwanego tutaj Saim. Ponieważ moja powierzchnia robocza była dość ograniczona zrobiłam 4 małe ciastka i tutaj pełna dowolność, można zrobić jedno ciasto lub kilka mniejszych ciastek. Na Majorce sprzedawane są w każdej szanującej się cukierni. Oryginalny przepis pochodzi z blogu divinaCocina. Zachęcam do wypróbowania przepisu, to bardzo proste ciasto a smakuje wybornie. Ciasto

Moje Małe Czarowanie
Ciasto z czereśniami 100

Ciasto z czereśniami to ciasto, które robię bardzo często i tylko podmieniam owoce w zależności od sezonu. Niestety sezon na czereśnie trwa dość krótko, więc takie ciasto równie dobrze będzie smakowało z wiśniami, truskawkami, jagodami, a nawet z brz The post Ciasto z czereśniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tarta z gruszkami 98

Tarta z gruszkami to fantastyczne kruche ciasto, które przygotujemy bardzo szybko a jeszcze szybciej zniknie. Ciekawe nadzienie dopełnia całości, będzie prawdziwym hitem, jeżeli choć raz zrobicie:)Tarta to najbardziej rozpoznawalne ciasto kuchni francuskiej. W okresie letnim możemy poszaleć z nadzieniem, doskonale sprawdzą się również inne dostępne latem owoce. Zachęcam do kreatywnych wypieków i czekam na komentarze:) A teraz pozostaje zaprosić(...)śmietanki 30% 2 żółtka, 1 jajko 1/2 szklanki cukru 3 płaskie łyżki mąki pszennej 4 miękkie gruszki 5 łyżek płatków migdałowych sok z cytryny Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i na 30 minut do lodówki. Formę 26 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Następnie ciasto wałkujemy na okrągły placek wielkości formy, wylepiamy

gotuj ze mną
ciasto biszkoptowe ze śmietaną i truskawkami 157

zakończenie sezonu truskawkowego polecam Wam bardzo pyszne ciasto biszkoptowe połączone z delikatnym kremem ze śmietany i mascarpone oraz galaretką z dużą ilością truskawek. Bardzo łatwe w przygotowaniu, a smakuje znakomicie. Takie ciasto to dla mnie kwintesencja lata. składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 1/2 szklanki mąki  1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   1 łyżka(...)truskawek 2 galaretki truskawkowe   wykonanie: Jajka ucieram z cukrem i olejem na puszystą masę. Dodaję przesianą mąkę, proszek do pieczenia i spirytus. Całość mieszam delikatnie szpatułką. Ciasto wykładam na blaszkę (24 x 32) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę do suchego patyczka, około 15 minut. Wyjmuję z piekarnika i odstawiam do wystudzenia

babka w formie
Kruche Rurki Nadziane Bitą Śmietaną Z Galaretką 116

kwaśnej śmietany cukier na wierzch masa do rurek: 200 ml śmietany 30 % 1/2 opakowania galaretki np. agrestowej 50 ml wrzątku 2 łyżeczki cukru pudru 1. Składniki na ciasto na rurki zagniatamy i chowamy do lodówki na około 40 minut lub dłużej. 2. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość 2 mm i wykrawamy paski o szerokości 3 cm. 3. Foremki do rurek(...)smarujemy masłem i nawijamy ciasto zaczynając od najszerszej części rurki. Każdą rurkę z ciastem następnie obtaczamy w cukrze i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Postępujemy tak do wykończenia ciasta. Rurki pieczemy w 190-200 stop przez 15 minut do zrumienienia. Po upieczeniu delikatnie zdejmujemy rurki z foremek i odkładamy do całkowitego wystudzenia. 4. Galaretkę rozpuszczamy w bardzo gorącej

Gotowanie...to proste !
Ciasto rabarbarowo-truskawkowe z kruszonką 97

Gotowe w : 2 h Rozmiar blaszki : 32X22 cm.   Upał zelżał, więc można zabrać się za ciasto. Dzisiejsza propozycja to ciasto z rabarbarem, truskawkami i kruszonką. Idealnie wilgotne w połączeniu z dwoma warstwami owoców zachwyci każdego miłośnika słodkości i owoców. Z pełną odpowiedzialnością mogę je również polecić tym, którzy nie są fanami rabarbaru. Dobór owoców jest przypadkowy, ponieważ(...)takie miałam ochotę. Składniki na masę owocową 60 dkg rabarbaru 40 dkg truskawek 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej 1/4 szkl soku z cytryny 20 dkg cukru Składniki na ciasto 3 szkl. mąki (szklanka 250 ml) 20 dkg cukru 20 dkg masła 2 jajka 225 ml maślanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Składniki na kruszonkę 3/4 szkl brązowego cukru

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Mini cinamon rolls 176

między posiłkami. Wybierzcie swój sposób i upieczcie je zanim upały powrócą, bo wtedy włączenie piekarnika może stanowić najtrudniejszy element tego przepisu Mini cinamon rolls Składniki na 4 porcje: opakowanie ciasta francuskiego cynamon 2 łyżki erytrolu Sposób wykonania mini cinamon rolls: Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ciasto francuskie podziel na 6 prostokątów: w tym celu przetnij je na 3 pasy(...)potem każdy pas podziel na pół. W miseczce wymieszaj ok. 2 łyżek cynamonu z erytrolem. Na każdym pasie ciasta wyłóż mieszankę cynamonu z erytrolem i rozsmaruj go na całej powierzchni ciasta. Następnie każdy pas zwijaj zaczynając od dłuższego boku tak aby otrzymać rulon ciasta. Następnie każdy rulonik pokrój na cienkie plastry. Gotowe mini cinamon rolls układaj na blasze do pieczenia

365 dni dookoła kuchni
Zawijasy z ciasta francuskiego ze szpinakiem i mozzarellą 94

Zawijasy z ciasta francuskiego ze szpinakiem i mozzarellą to pyszna i szybka kolacja lub ciepła przystawka na imprezę. Prosta w przygotowaniu. Wyśmienicie smakuje podana z domowym sosem czosnkowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku pół opakowania mrożonego, rozdrobnionego szpinaku ok 225 gram pół opakowania serka sałatkowego typu feta półtłustego ok 140 gram(...)szpinakiem. Smażymy kilka minut aby odparował nadmiar wody ze szpinaku. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia, mozzarellę kroimy w paseczki, rozwijamy płat ciasta francuskiego, smarujemy wystudzonym farszem. Układamy paseczki sera i zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego brzegu. Tak przygotowane zawinięte ciasto wstawiłam na ok godzinę do lodówki do schłodzenia, jeśli nie mamy czasu

Blog kulinarny S9.PL
Sernik na zimno – słodkie kolory lata :) 98

Bardzo polecam to ciasto, wygląda pięknie i smakuje również pysznie. Masa biała – galaretkę zalać wrzącą wodą, dokładnie wymieszać. Ostudzić . Twaróg z cukrem i bananami i zimną galaretką zmiksować na gładką masę. Żelatynę wsypać do szklanki i zalać odrobiną zimnej wody. Tylko tyle żeby żelatyna mogła napęcznieć, następnie wlać odrobinę wrzątku i wymieszać. Przestudzić i wlać do masy serowej, ciągle(...)mieszając. Pierwszy sposób kształtowania ciasta – biszkopty rozłożyć na dnie okrągłej formy i wlać masę białą. Drugi sposób kształtowania ciasta – masę białą do miseczki i wstawić do lodówki do całkowitego zagęszczenia. następnie delikatnie podważyć nożem boki masy serowej i wyłożyć do formy wyłożonej biszkoptami. Masę białą położyć na środku formy. Wstawić do lodówki, tak długo aż całkowicie zgęstnieje. Wtedy

Kuchnia Pokoleń
CIASTO ŁACIATE Z WIŚNIAMI 147

Dobrze wiem, że uwielbiacie takie proste i szybkie ciasta ucierane. Dziś przygotowałam dla Was przepis na kolejne takie ciacho. Niesamowicie puszyste i delikatne z kwaskowatymi wiśniami z własnego ogrodu. Idealne na każdą porę roku, bo śmiało można przygotować je zarówno ze świeżymi, jak i mrożonymi malinami. Każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem! Łatwe, szybkie, pyszne, tanie! Do zrobienia w godzinkę(...)Idealne dla niezapowiedzianych gości! Spróbujcie! Ps. jeśli nie lubicie wiśni ciasto możecie przygotować z innymi owocami – maliny czy truskawki będą tutaj również świetną propozycją! SKŁADNIKI: ( 24X30 ) * mąka pszenna – 3 szkl * olej – 1 szkl * jajko – 4 szt * gazowana woda – 1 szkl * proszek do pieczenia – 3 łyżeczki * cukier – 1,5 szkl * kakao – 2 łyżki

Ostra na Słodko
Ciasto Brzoskwiniowa Wenus 114

Pyszne i efektowne ciasto brzoskwiniowa wenus to połączenie puszystego biszkoptu z brzoskwiniami i masą serowo-galaretkową. Lekkie i orzeźwiające. Idealne na każdą porę roku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 jajek L 1 i 1/4 szklanki cukru ( składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml) 6 łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku, następnie cały czas miksując wlewamy olej. Dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i miksujemy krótko tylko do połączenia się składników. Gotowe ciasto przelewamy do blachy o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół), pieczemy ok 30 min do suchego patyczka. Upieczone

Blog kulinarny S9.PL
Truskakwkowe z podwójnym kremem 94

Uwielbiam sezon truskawkowy ❤ Niestety u mnie truskawki już się kończą:(  Na szczęście na ciasto jeszcze wystarczyło :) Zapraszam na  biszkopt z podwójnym kremem z truskawkami i galaretką. Składniki(blaszka 23/33): Biszkopt: mąka pszenna 1,5 szklanki, mąka ziemniaczana 3,4 szklanki, jajka 7 szt, cukier 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, Krem: mleko 1 litr, budyń(...)ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać po łyżce cukru. Następnie dodać po jednym żółtku. W oddzielnej misce przesiać suche składniki, dodać do masy jajecznej i delikatnie mieszać do połączenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170 st. C przez 30 min do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawić do ostygnięcia a następnie przekroić wzdłuż na pół

kulinarne odsłony pati
Placek z kremem morelowym 113

Ciasta z morelami są zawsze pyszne, warto więc wykorzystać je wtedy kiedy są najpyszniejsze czyli latem. Należy szybko zagnieść ciasto kruche, potem ugotować krem i ciasto gotowe, polecam. Ja schładzam je w lodówce, smakuje wybornie. Ciasto z morelami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania