ciasto - 160969 przepisów (strona:1870/10732)

Szybkie przekąski z ciasta francuskiego 67

Ciasto francuskie to świetna baza do tworzenia pysznych przekąsek na imprezy. Można nadawać mu dowolną formę, a co najważniejsze, urozmaicać ją smakowo, dodając za każdym razem inne nadzienie. Poniżej mamy dla Was kilka pysznych inspiracji na przekąski z ciasta francuskiego , które staną się hitem każdej Twojej imprezy! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEKĄSKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 1. Szybkie pierożki kebabowe przepis(...)przepis na: Kulinarne Cuda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Mini zapiekanki przepis na: Prosta Kuchnia 4. Parówkowe przeplatańce przepis na: Przepiski 5. Paluchy z serem przepis na: Kulinarne Przeboje 6. Ciasto francuskie ze szpinakiem przepis na: Całkiem Smaczne Życie 7. Cynamonowe ciastka przepis na: Smaki na Talerzu 8. Roladki z pieczarkami i serem przepis na: Słodka Strona 9. Świderki przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Kiełbaski pieczone w cieście francuskim 62

talerza, co dobrze wróży. Ogólnie wszystko wyszło naprawdę smaczne i w miarę urodziwe, ale zastanawiam się czy ta przekąska nie będzie smaczniejsza, gdy owinie się ją większą ilością ciasta francuskiego. Musicie popróbować, możecie je szczelnie owinąć lub odrobinę bardziej niż ja to zrobiłam. A, i jeszcze jedno. Wielkość kiełbasek. Szukaliśmy raczej małych, właściwie najmniejszych jak się da. I klasycznie(...)Następną wersje zrobię jednak chyba z jeszcze mniejszymi kąskami. Takie 3-4 centymetrowymi będą ok. I owinę je prawie całe. Z resztek, które mi zostały z dzisiejszych kiełbasek w cieście francuskim, wyszły fajnej wielkości maluchy. My mówi, że w sumie obie wersje mu smakują, mi zdecydowanie bardziej przypadły do gustu te mniejsze. Co będzie pasowało do dzisiejszej przystawki? Różnego rodzaju

Kardamonovy
Migdałowe rogaliki 39

białko dodatkowo 1 białko 50 g płatków migdałowych 100 g kuwerury Wykonanie: 1. Masę marcepanową, mielone migdały, sok z cytryny, puder cukier i jedno białko zagnieść na elastyczne ciasto. Ciasto mocno się klei, najlepiej jest zostawić je na noc w lodówce. 2. Nastepnego dnia lekko zwilżonymi w wodzie rekami( lub w rękawiczkach)brać małe kulki prawie wielkości orzecha włoskiego(...)bardzo polecam: 1. Alpejski chlebek, czyli lekko piernikowe, kruche ciasteczka. Jak dla mnie to jeden z najlepszych przepisów na blogu. Bardzo, bardzo je Wam polecam. Połączenie korzennego, lekko czekoladowego ciasta z cytrynowym lukrem- po prostu bajka! Możesz już zapomnieć inne przepisy na ciasteczka :) 2. Czekoladowe ciasteczka z karmelem cudowne, przepyszne, prawdziwe klejnoty. Nawet jeśli nie jesteś fanem kakao, ten smak

dolcevitainmykitchen
Pierogi z kapustą i grzybami – sprawdzony przepis 42

Pierogi z kapustą i grzybami to tradycyjne danie, które można podać na wigilijnym stole czy na zwykły codzienny obiad. Świetnie smakują okraszone cebulą i z kubkiem czerwonego barszczu. Ciasto jest mięciutkie, a farsz po prostu pyszny. Ulepionych pierogów nie trzeba gotować od razu, można je zamrozić na później. Można również zamrozić ugotowane pierogi, a potem odmrozić je i odgrzać(...)parze lub odsmażyć na maśle.   Składniki na pierogi z kapustą i grzybami (około 40 sztuk): Ciasto: 350 g mąki pszennej (typ 450) 225 ml gorącej wody łyżka oleju płaska łyżeczka soli   Farsz: 400 g kapusty kiszonej niewielka cebula 25 g grzybów suszonych 150 g pieczarek sól, pieprz po 2-3 ziarna ziela angielskiego i liści laurowych   Przygotowanie

e-PrzepisyKulinarne
Vanillekipferl – waniliowe półksiężyce 46

wywodzące się z Austrii, ale popularne także w Niemczech, Szwajcarii, na Węgrzech oraz w Polsce ciasteczka migdałowe . Ciasteczka te robi się z mąki, cukru, tłuszczu, wanilii i mielonych migdałów. Ciasto po wyrobieniu formowane jest w kształt półksiężyca, a po upieczeniu ciasteczka intensywnie oprószane się cukrem pudrem. Waniliowe półksiężyce są chętnie wypiekanymi ciastkami w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Upieczone ciasteczka(...)oraz cukier puder, dodać miękkie masło, cukier waniliowy, sól, mielone migdały oraz ziarna zeskrobane z laski wanilii. Wyrabiać przez 3-4 minuty, po czym dodać żółta i szybko zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto podzielić na cztery części, na raz pracować tylko nad jedną z nich, a pozostałe trzymać

MeCooks
Sernik z pomarańczami. 39

smaczne. Sernik jest wilgotny i wyjątkowo smaczny. Pełen smaku i o bardzo atrakcyjnym kolorze. W brew pozorom jest bardzo łatwy do zrobienia. Bardzo go Wam polecam. Składniki: Kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 175 g masła 1 żółtko szczypta soli Masa serowa: 750 g twarogu tłustego 100 ml śmietanki 18% 150 g cukru pudru(...)duża pomarańcza Dodatkowo: 3 pomarańcze 1 mandarynka opcjonalnie kilka owoców miechunki cukier puder do posypania Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku Wykonanie: Zrobić kruche ciasto: Do miski przesiać mąke, dodać do niej pozostałe składniki i szybko wyrobić na gładkie ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na minimum 30 minut. W międzyczasie

Pani M - kuchnia smakowita
KETO PIERNIK CZEKOLADOWY (keto, LCHF, bez glutenu i cukru) 43

Oceń ten przepis Rewelacyjny keto piernik czekoladowy to kolejna propozycja na świąteczne ciacho, które z pewnością Wam zasmakuje! Mocno czekoladowe, a zarazem mocno piernikowe ciasto przełożone dżemem bez cukru. Fantastycznie pachnący przyprawami korzennymi i czekoladą. Mięciutki, puszysty, delikatny w smaku i bardzo aromatyczny! Przepis powstał jako drobna wariacja receptury na lubiane przez Was bardzo czekoladowe ciasto i z pewnością również(...)momentu aż masa będzie gładka i puszysta. Następnie dodać mąkę bambusową, przyprawę do piernika oraz rozpuszczoną masę czekoladową. Całość przełożyć do ubitej piany i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Następnie ciasto przelać do formy i wstawić do rozgrzanego na 160° C piekarnika na 30 minut. Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 180° C i piec przez kolejne 20 minut. Można sprawdzić

Ola la LCHF
To pierogi czy pierniczki? Pierniczki jak alpejskie, nadziewane i wyglądające jak pierogi! 49

Wlewam wystygnięty miód z masłem i przyprawami. Dokładnie mieszam, aż wszystkie składniki idealnie się połączą. Miskę zawijam w folię i wstawiam do lodówki na przynajmniej 12 godzin, by zgęstniało. Ciasto może zostać w lodówce kilka dni, nie musisz piec następnego dnia. Ciasto po wyjęciu z lodówki dzielę na porcje. Podsypuję mąką i rozwałkowuję na grubość ciasta do pierogów - jeśli robię(...)pierniczki nadziewane. Na pierniczki bez nadzienia ciasto powinno być dwukrotnie grubsze.  Wycięte kółka układam na natłuszczonej foremce do pierogów, dodaję marmoladę i zamykam. Gotowe "pierogi" układam na blaszce. Przed upieczeniem smaruję rozmąconym białkiem. Piekarnik ustawiam na termoobieg i nagrzewam do 180C stopni. Pierniczki jak pierogi (nadziewane) piekę 12 minut, pierniczki bez nadzienia (po prostu wycięte wzory) 7-8 minut

Gotowanie i blogowanie
Ciasto z wkładką orzechową 187

Ciasto z wkładką orzechową to bardzo smaczne ciasto, któremu ciężko się oprzeć! Artykuł Ciasto z wkładką orzechową pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Trójkąciki z farszem grzybowym 51

Przepis na świąteczne trójkąciki z ciasta filo z pysznym nadzieniem grzybowym. Składniki 1 op. ciasta filo 0.5 kg boczniaków 0.3 kg pieczarek 1 cebula sól pieprz trochę wody, mleka i oliwy roztrzepane jajko do posmarowania Przygotowanie Cebulę, boczniaki i pieczarki miksuje w blenderze (można zetrzeć na tarce). Dusze na masełku z odrobiną wody do momentu, aż woda odparuje i będzie(...)lepki farsz. Jeden płat ciasta filo smaruję połączeniem wody, mleka i oliwy. Kładę drugi plat i znowu smaruje. Rozcinam ciasto na 5 pasków. Nakładam farsz i zawijam w trójkąty. Zawinięte przekładam na blachę, smaruje jajkiem i do piekarnika na ok. 15-20 min jak będą złociste. Temp. 180 st. C. Z jednego opakowania ciasta wychodzi około 12 trójkątów. Autor przepisu

Wasze Przepisy
Kruche rogaliki orzechowe 35

miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy Dodaj zimne masło pokrojone na kawałki i rozdrobnij do powstania kruszonki Następnie dodaj żółtko oraz kwaśną śmietanę i wyrób kruche ciasto Podziel je na cztery części i każdą spłaszcz na okrągły placek Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 30 min Orzechy zmiel w blenderze lub bardzo drobno(...)posiekaj Wymieszaj zmielone orzechy z cukrem kryształem Jedną czwartą przygotowanej posypki wysyp na stolnicę formując koło o średnicy ok. 20 cm Na rozsypanych orzechach połóż jedną część ciasta i rozwałkuj na cienki placek o średnicy ok. 25 cm Wałkując ciasto obracaj je i przekładaj na drugą stronę, tak aby posypka wniknęła w każdą część ciasta Podziel ciasto na 8 trójkątów

Słodki Blog
Ciasto seromakowiec bez pieczenia 41

Przepis na ciasto seromakowiec bez pieczenia Dzisiaj kolejna obiecana słodka nowość na świąteczny stół. Prosty przepis na pyszny seromakowiec bez pieczenia. Ciasto seromakowiec na herbatnikach to połączenie jasnej masy sernikowej i ciemnej makowej. Proste ciasto gotowane na herbatnikach bez ryzyka zakalca i innych niepotrzebnych niespodzianek. Seromak dla wielu osób to obowiązkowy wręcz tradycyjny świąteczny wypiek. Ciasto z makiekm i serem(...)poradzi. Seromakowiec z gotowej masy makowej Seromakowiec z gotowej masy makowej lub z maku mielonego wybór należy do Ciebie. Masa makowa ma tylu zwolenników co przeciwników, jeżeli chcesz zrobić ciasto z gotową masą makową, nie widzę problemu. Masz prawo wyboru, nie jestem adwokatem – obrońcą ani oskarżycielem gotowej masy makowej. Kto chce niech używa, kto nie chce niech innym pozwoli

Dieta moja pasja
Kołacz z makiem 49

Proponuję dziś przepis na przepyszne ciasto - kołacz z makiem - tradycyjne ciasto ze Śląska u mnie w uproszczonej wersji na małą blachę . Uwielbiam ciasta z makiem i zależało mi na tym, by móc w domu upiec takie ciasto jak z cukierni, by ta warstwa drożdżowa pod makiem nie była za wysoka . Ten przepis jest wynikiem wielu prób i błędów, ale udało

Kawa z mlekiem
Gwiazda makowa 40

soli 2 jajka ok. 300 g masy makowej Przygotowanie Mleko podgrzać, wsypać cukier i dodać drożdże, wszystko razem wymieszać. Do rozczynu dodać rozpuszczone masło, mąkę, jajka i sól. Wyrobić ciasto. Z ciasta uformować kulę, dokładnie wyrobić i odstawić na 1,5 h do wyrośnięcia. Gotowe ciasto podzielić na 4 równe części, każdą część rozwałkować na okrąg o średnicy(...)pierwszy placek nałożyć masę makową, przykryć drugim, ponownie rozsmarować masę makową i znowu przykryć ciastem i dać masę. Na końcu przykryć ostatnim plackiem. Na środku postawić szklankę i podzielić ciasto na 16 równych części, brać dwa sąsiadujące końce i skręcać je dwukrotnie wokół własnej osi. Gwiazdę pozostawić do ponownego wyrośnięcia na ok. 30 minut. Po tym czasie posmarować roztrzepanym jajkiem

Wasze Przepisy