ciasto - 162322 przepisów (strona:1697/10822)

Churros 63

Churros to tradycyjne hiszpańskie ciastka w kształcie pręcików, smażone na głębokim tłuszczu. Churros są delikatne, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Przygotowane są z prostego ciasta parzonego, które wyciska się za pomocą rękawa cukierniczego wprost na gorący olej. Ciastka churros to tylko kilka tanich i łatwo dostępnych składników. Podasz je posypane cukrem pudrem z pyszną i kremową polewą czekoladową(...)drobnym cukrem lub cukrem wymieszanym z cynamonem. Churros to smakołyk idealny na Tłusty Czwartek oraz wszelakie rodzinne spotkania przy kawie. Jeśli chcesz nadać churros nieco innej odsłony, dodaj do ciasta płaską łyżeczkę cynamonu lub prawdziwego kakao. Churros będzie jeszcze pyszniejsze.. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na hiszpańskie churros. Churros SKŁADNIKI: 240 ml wody 50 g masła 2 łyżki cukru

Zasmakuj Kuchni
Oponki dla leniwych 60

Pyszne i szybkie w przygotowaniu oponki dla leniwych, przygotowane z ciasta francuskiego. Idealny pomysł na szybki deser, który sprawdzi się nie tylko w tłusty czwartek. Do zrobienia tych smacznych oponek potrzebujesz jedynie 2 składników; opakowania ciasta francuskiego i cukru pudru do posypania. Ich zrobienie to nie więcej niż 15 minut! Jeśli uwielbiasz oponki, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie(...)Sprawdź go i zrób super smaczne oponki z ciasta francuskiego już dziś! OPONKI DLA LENIWYCH – PRZEPIS Składniki 1 płat ciasta francuskiego cukier puder do posypania Przygotowanie 1. Płat ciasta francuskiego rozwijamy na blacie. 2. Za pomocą szklanki lub kubka wycinamy kółka. Następnie w każdym kółku wycinamy mniejsze kółeczko za pomocą kieliszka. 3. Oponki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem

Alle Dobre!
Ciasto francuskie z brzoskwiniami i budyniem 60

deseru jest czasochłonne i pracochłonne, to… Tylko Ci się wydaje! Dzisiaj chcę Ci pokazać jak przy użyciu kilku łatwo dostępnych składników możesz ukręcić w kilka chwil niesamowicie dobre ciasto francuskie z brzoskwiniami i budyniem . Szybki deser z ciasta francuskiego Ten ekspresowy wypiek zaskoczy Ciebie oraz każdego poczęstowanego swoim wspaniałym smakiem oraz prostotą wykonania. Masz dwie lewe ręce do roboty(...)się nie martw, tutaj naprawdę nie ma co zepsuć. Przepis na ciasto francuskie z brzoskwiniami jest dziecinnie prosty . Moje ciastka miały być udekorowane lukrem, ale… nie miałem w mieszkaniu ani grama cukru… Postanowiłem oblać je roślinnym jogurtem naturalnym. Była to naprawdę świetna decyzja! Nadało to gotowemu deserowi „świeżości”. Kupne ciasto francuskie jest bardzo wygodne w codziennym

Blendman
Walentynkowy serniczek na zimno 72

kremu czekoladowego (użyłam nutelli) Masa serowa: 1 kg mielonego sera (może być z wiaderka) 250 ml śmietanki 30% 50 ml mleka 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Wierzch ciasta: 1 bezbarwna galaretka 1 galaretka truskawkowa 0,5 kg mrożonych (lub świeżych) malin lub truskawek 2 łyżki cukru     *** Płatki miksujemy w robocie na mniejsze kawałki *** *** Do zmielonych płatków(...)przygotowujemy według opisu na opakowaniu (dla lepszego stężenia można dać o pół szklanki mniej wody). Studzimy i odkładamy do momentu, aż zacznie tężeć. Tężejącą galaretka bardzo delikatnie zalewamy wierzch ciasta, najlepiej galaretkę wylewać po łyżce *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin aby wszystkie warstwy dobrze stężały *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie

Blog z Apetytem
Pizza z mascarpone 87

Składniki 2 prostokątne: Ciasto – 400 g mąki orkiszowej lub pszennej najlepiej typ 00 – 30 g świeżych drożdży – łyżeczka soli – pół łyżeczki cukru – łyżka oliwy – ok. 200 ml wody Sos pomidorowy – 1/2 puszki pomidorów z puszki – świeża bazylia lub suszona – ząbek czosnku – sól, pieprz, zioła prowansalskie – łyżka oliwy(...)ciepłej wody (ok. 100 ml) wsypać drożdże i cukier, wymieszać i odstawić na chwilę na bok. Mąkę przesiewamy do miski dodajemy sól a następnie drożdże i oliwę. Wyrabiamy ciasto dodaj równocześnie wodę i obserwując konsystencje ciasta. Nie możemy przesadzić z wodą ( ciasto musi być elastyczne). Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na co najmniej godzinę. Po wyrośnięciu ciasto rozprowadzić na blaszce, najlepiej

I LOVE LIFE
Rolada bez pieczenia 77

pudru 200 g ulubionego dżemu Dodatkowo siekane orzechy lub migdały, pokruszony wafelek, albo inny dodatek, który lubisz oraz czekolada. Przygotowanie: Ciasteczka blenduję na piasek, dodaję mleko i zagniatam kulkę ciasta. Następnie kulkę owijam w folię i wkładam do lodówki na 30 minut. Śmietankę ubijam razem z mascarpone i cukrem pudrem. Do kremu dodaję jakiś ulubiony dodatek (u mnie to czekoladowy(...)wafelek). Wyciągam ciasto z lodówki i kładę na folii aluminiowej. Rozwałkowuję na prostokąt ok. 30cmx20cm. Na ciasto wykładam krem, a wzdłuż jednego dłuższego boku dżem. Teraz najtrudniejsza część, czyli zwijanie. Roladę zawijam zaczynając od boku z dżemem. Pomagam sobie folią, to znaczy – podnoszę ciasto razem z folią, zawijam i dopiero wtedy „odczepiam” folię od ciasta. Po kawałku zawijam, a zwiniętą

Słodki sentyment
Piernik przekładany bez miodu 90

Piernik to jedno z bardziej popularnych ciast w okresie bożonarodzeniowym, a szkoda że tylko wtedy, bo jest przepyszny. Dzisiaj przychodzę do Was z piernikiem przygotowanym przeze mnie kilka dni temu, ot tak spontanicznie : ) Pogoda za oknem zachęca do odpalenia piekarnika i zapełnienia domu pięknym zapachem domowego wypieku. Ten piernik przygotowujecie bardzo szybko, bez użycia miksera, mięciutki będzie od razu(...)zawiera miodu. Pycha, zwłaszcza przełożony porzeczkowym dżemem, spowity deserową polewą. Składniki na ciasto: 1 szklanka cukru 4 jaja 200 g gęstego kefiru 50 g rozpuszczonego masła 2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody 2 łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka mielonych goździków ½ łyżeczki kardamonu Mąkę mieszamy z sodą, kakao i przyprawami. Dodajemy jaja, kefir oraz roztopione masło

Domowe ciasta
Napoleonka na herbatnikach 88

Napoleonka bez pieczenia to jedno z najłatwiejszych i najsmaczniejszych ciast, jakie znam. Do jej przygotowania potrzeba tylko kilku składników, a sam czas przygotowania jest naprawdę bardzo krótki.  Przepis na napoleonkę na herbatnikach jest bardzo prosty. Poradzą z nim sobie nawet osoby zaczynające swoją przygodę w kuchni. Wystarczy wyłożyć blaszkę herbatnikami, przełożyć je kremem maślano-budyniowym a ten znów przykryć(...)bazie budyniu i masła, który można również przygotować bardzo sprawnie i szybko.  Poniżej znajdziecie całą instrukcję na przygotowanie tego smacznego deseru. Moim zdaniem napoleonka na herbatnikach to ciasto, które sprawdzi się na każdą okazję i posmakuje każdemu. Zapraszam na przepis.  PRZEPIS NA NAPOLEONKĘ NA HERBATNIKACH Składniki 3 budynie śmietankowe 1200 ml mleka 200 g masła 2/3 szklanki cukru

Alle Dobre!
Faworki 72

smażenia nie chłonęły tłuszczu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić domowe faworki? Otóż przepis jest banalnie prosty. Jeśli tylko odpowiednio dobierzemy proporcje składników, nasze faworki wyjdą wyśmienite. Co do samego ciasta, możemy wyrobić je ręcznie lub za pomocą robota. Do samego smażenia faworków możemy wybrać zarówno olej, jak i smalec. Należy odpowiednio dobrać temperaturę tłuszczu, by nie była zbyt niska(...)litry oleju do smażenia cukier puder (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Przesianą mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy żółtka, cukier puder, śmietanę, szczyptę soli i spirytus. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ja zrobiłam to przy użyciu robota, ale możecie także zrobić to ręcznie. Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Jedną z nich rozwałkowujemy na cienki placek a drugą owijamy w folię spożywczą

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania