ciasto - 162020 przepisów (strona:1703/10802)

Ciasto Prince Polo 56

Ciasto Prince Polo to smaczny przekładaniec, na który składa się biszkopt kakaowy z budyniową masą czekoladową oraz bakaliową wkładką. To właśnie we wkładce znajdują się pokruszone wafelki Prince Polo, a także mielone orzechy oraz wiórki kokosowe. Ciasto jest ciekawe w smaku, wysokie i podzielne. Kusiło mnie już od dawna, ale dopiero niedawno zrobiłam je po raz pierwszy. Przechowywałam(...)łyżce cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku, za każdym razem miksujemy do połączenia. Wlewamy olej. Na sam koniec dodajemy mąkę przesianą z kakao (i opcjonalnie proszkiem do pieczenia). Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm), wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut. Po przestudzeniu kroimy na 2 blaty. Wkładka orzechowo-ciasteczkowa: Białka ubijamy

Smaki Na Talerzu
ekspresowe gofry z ciasta francuskiego 104

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego dowolne dodatki: cukier puder dżem, konfitura bita śmietana owoce wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Tniemy na prostokąty takie aby zmieściły się do gofrownicy (u mnie ok. 9×11 cm). Pocięte ciasto francuskie partiami pieczemy w gofrownicy, aż gofry będą rumiane. Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami

Domowy Smak Jedzenia
francuskie gofry nadziane wędliną i serem 55

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego plasterki wędliny plasterki sera żółtego sos pomidorowy lub keczup wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na wymiar jednego gofra jaki powstaje w gofrownicy. Na połowę wyciętych kawałków rozsmarowujemy sos pomidorowy lub keczup, układamy plasterki wędliny oraz sera żółtego. Następnie przykrywamy pozostałymi kawałami ciasta. Brzegi możemy docisnąć widelcem. Przekładamy do gofrownicy i pieczemy, aż będą rumiane

Domowy Smak Jedzenia
STRUCLE DROŻDŻOWE Z MAKIEM I ORZECHAMI + FILMIK 59

Pyszne ciasta drożdżowe - strucle o nadzieniu makowym i orzechowym. Smaczne belikatne ciasto i farsz, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  700 g mąki pszennej tortowej 100 g masła 50 g świeżych drożdży  250 ml ciepłego mleka 2 jajka 1/2 szklanka cukru(...)łyżka cukru 5 łyżek mleka 250 g masy makowej  PRZYGOTOWANIE :  Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i cukrem, następnie dodajemy resztę składników oraz rozpuszczone masło i wyrabiamy ciasto. Nakrywamy je ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia.  Orzechy miksujemy z miodem, cukrem i mlekiem na smarowną masę.  Ciasto dzielimy na dwa kawałki i każdy rozwałkowujemy na prostokąt o długości

Kulinarne Fantazje Marioli
Łódeczki imprezowe 70

Imprezowe łódeczki z ciasta francuskiego to świetna przekąska, którą można przygotować w mgnieniu oka. Do ich wykonania potrzeba tak nie wiele a smak jest naprawdę obłędny! Takie przekąski z ciasta francuskiego z pieczarkami idealnie sprawdzą się na domowe imprezy, rodzinne spotkania, Święta czy Sylwestra. Robi się je naprawdę błyskawicznie, ale jeszcze szybciej znikają z talerza. Koniecznie wypróbujcie przepis! IMPREZOWE ŁÓDECZKI(...)CIATA FRANCUSKIEGO – PRZEPIS Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 g żółtego sera 400 g pieczarek 1 cebula sól pieprz kilka łyżek ketchupu Wykonanie Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Przełożyć na patelnię z odrobiną masła i podsmażyć na złoty kolor. Pieczarki pokroić w kosteczkę, dodać do cebuli i dusić przez kilka minut, do momentu aż zmniejszą swoją objętość

Alle Dobre!
Świąteczne wypieki – najlepsze przepisy na ciasta 98

Zastanawiacie się jakie ciasta na święta przygotować w tym roku? Szukacie sprawdzonych przepisów, by pozytywnie zaskoczyć swoją rodzinę? Świetnie się składa! Poniżej znajdziecie listę najlepszych przepisów na świąteczne wypieki, które będą idealnym wyborem na tegoroczne święta! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym wpisie znajdziecie mnóstwo ciekawych propozycji na świąteczne ciasta, obok których nie da się przejść obojętnie. Każde z nich(...)wygląda bardzo apetycznie i aż prosi się o upieczenie. 1. Makowiec japoński Przepis na: Przepiski.pl 2. Ciasto orzechowe z musem jabłkowym Przepis na: KulinarneCuda.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Kubanka Przepis na: Alledobre.pl 4. Ciasto wiśniowy puch Przepis na: ProstaKuchnia.pl 5. Seromakowiec Przepis na: wasze-przepisy.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Świąteczne wypieki – najlepsze przepisy na ciasta pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
Ciasto z brzoskwiniami 83

Ciasto: 4 jajka szklanka cukru 3/4 szklanki śmietany 18% 3/4 szklanki oleju 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 2 łyżki masła 3 łyżki mąki 1 łyżka cukru Dodatkowo: brzoskwinie z puszki ok. 500 g Lukier: 2 łyżki śmietany 18% 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą(...)mieszamy widelcem kilka minut. Bardzo ładnie się wszystko łączy i ciasto odchodzi od brzegów miski. Następnie wkładamy ciasto na formę (36×24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto kładziemy owoce. Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą. Posypujemy wierzch ciasta i do pieca na 50 min / 180 stopni. Po upieczeniu, składniki lukru ucieramy i polewamy jeszcze ciepłe, ale nie gorące

Kocham Czekoladę
Ciasto biszkoptowe ze śmietaną 103

łyżce i ucieramy Na koniec wlewamy ocet i ostrożnie całość mieszamy Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C  Po upieczeniu ciasto studzimy i kroimy wzdłuż na pół Przekładamy jedną część do foremki ciut mniejszej niż piekło się ciasto  W czasie gdy piekło się ciasto przygotowujemy galaretki- rozpuszczamy w jednej szklance(...)poprzez ubijanie z 200 ml zimnej śmietany, każdą oddzielnie chyba,że robimy jeden kolor Przekrojoną warstwę spodnią biszkoptu nasączamy, smarujemy ulubionymi powidłami i wykładamy tężejącą śmietanę Przykrywamy drugim przekrojonym ciastem- nasączamy je i wykładamy drugą warstwę śmietany Zostawiłam ciut tężejących galaretek i udekorowałam nimi wierzch ciasta Piekłam w foremce  Dodatkowo: 2 galaretki- u mnie cytrynowa i malinowa 2 śmietany

Proste Potrawy
Domowe bułeczki na jogurcie 65

pszennej 200 ml gęstego jogurtu naturalnego 100 ml ciepłego mleka 2 łyżki oliwy 1 jajko 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soli 7 g suchych drożdży Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i łączymy ze sobą. Następnie zgniatamy na jednolite ciasto. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po upływie czasu wyrośnięte ciasto przekładamy(...)oprószoną mąką stolnicę i wyrabiamy przez kilka minut. Ciasto formujemy w długi rulonik i dzielimy na 10 kawałków. Z każdego formujemy bułeczkę. Gotowe bułeczki wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i przykrywamy an 30 minut, do wyrośnięcia. Po upływie czasu blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15 minut. Studzimy na kratce. Artykuł Domowe bułeczki

Alle Dobre!
Wuzetka 64

WUZETKA Ciemne ciasto nasączone rumem do tego bita śmietana. Kultowe ciasto PRL-u. U nas pieczone do dziś. SKŁADNIKI Ciasto mąka 250 g margaryna 130 g cukier 100 g 1/2 słoika dżemu 2 jajka mleko 12-16 łyżek kakao 2 łyżki soda oczyszczona 1 łyżeczka rum do polania Krem śmietana 30 % 800 ml cukier puder 1-2 łyżki cukier waniliowy(...)łyżeczka ew. śmietan-fix trochę dżemu Polewa margaryna 50 g mleko 2 łyżki cukier puder 120 g kakao 2 łyżki Ciasto. Miękką margarynę utrzeć dodając cukier. Następnie stopniowo dodawać resztę składników, dokładnie ubijając. Ciasto wylać na wysmarowaną i posypaną bułką blachę. Piec w 180 C ok. 30 minut. Krem. Schłodzoną śmietanę ubić, pod koniec dodać cukry i fix. Polewa. Margarynę

Smaczne moje
Bajeczny snickers bez pieczenia 193

Bajeczny snickers bez pieczenia Sprawdzony przepis na pyszne ciasto z herbatnikami, delikatnym mlecznym kremem, masą kajmakową i orzeszkami w czekoladzie. Szybkie i proste w przygotowaniu, a w smaku prawdziwa petarda!     Składniki: na blaszkę o wymiarach 21×21 cm Herbatniki – około 50 sztuk 200g pełnego mleka w proszku 100g masła 3/4 szklanki mleka 1/3 szklanki cukru(...)rozsmarowujemy pozostały kajmak *** *** Orzeszki kroimy na mniejsze kawałki (kupiłam orzeszki już uprażone, jeżeli jednak nie uda Wam się takich dostać, można podprażyć je na patelni) *** *** Orzeszki rozkładamy równomiernie na cieście *** *** W małym garnuszku podgrzewamy śmietankę, gdy zacznie wrzeć, zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy połamaną czekoladę po chwili całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita polewa *** *** Tak powstałą masą polewamy ciasto

Blog z Apetytem
Sernik królewski. 64

łyżki mąki pszennej – 2 łyżki mąki ziemniaczanej – 1 cukier waniliowy Jajka i twaróg powinny mieć temperaturę pokojową. W misce wymieszaj wszystkie składniki potrzebne do wykonania ciasta. Powstanie gładkie ciasto. Następnie podziel je na dwie równe części. Owiń w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez około 1,5 do 2 godzin. W między czasie wykonaj masę serową. Masło(...)soli na sztywną masę. Gotową pianę przełóż do masy serowej, wsyp rodzynki. Delikatnie wymieszaj łyżką. Blachę o wymiarach 23×34 cm posmaruj tłuszczem i rozwałkuj jedną część schłodzonego ciasta i wyłóż nim spód blachy. Wlej delikatnie masę serową, wyrównaj delikatnie. Z lodówki wyciągnij drugi kawałek ciasta kakaowego i zetrzyj go na tarce na grubych oczkach. Starte ciasto rozłóż delikatnie

Zdrowy Styl Joanny
pyszne ciasto ucierane z musem jabłkowym... 55

minuty na najwyższych obrotach do spienienia, masa będzie grudkowata. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, mikserem utrzeć tylko (krótko) do połączenia składników na dość gęste i gładkie ciasto. Forma keksówka 35x15 cm z papierem do pieczenia (może być inna większa forma) , do formy wyłożyć łyżką 3/4 ciasta, wygładzić wierzch. Na ciasto wyłożyć wystudzony mus jabłkowy, wygładzić wierzch. Na jabłkach rozsmarować(...)resztę ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i do rana w chłodnym miejscu zostawić, przed podaniem posypać puder cukier - bardzo łatwe, szybkie, tanie ciasto ucierane, jest idealną bazą jak ciasto do wielu owoców, tutaj jest mocno nadziane musem jabłkowym........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Fale Dunaju z brzoskwiniami i galaretką agrestową 52

Fale Dunaju to pyszne ciasto, lecz jego modyfikacja z brzoskwiniami i galaretką smakuje o niebo lepiej! Składniki: Ciasto: 3/4 kostki masła lub Kasi 4 jaja 2 szklanki maki tortowej 100 g cukru 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia brzoskwinie z puszki odsączone Krem: gotowy krem budyniowy (np.typu Karpatka) 1/2 kostki masła Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe trochę kakao(...)posypania ciasta na wierzchu Wykonanie: Masło dobrze utrzeć z cukrem, dodać żółtka cały czas miksując. Następnie przesiać make, dodać do mąki proszek, połączyć wszystko ,cały czas miksując, ubić piane z pozostałych białek z odrobina cukru – dodać do ciasta, również chwilę miksując. Podzielić ciasto na 2 części. Do jednej dodajemy kakao. Następnie wylewamy jasna masę na blachę; potem ciemna

Olcia gotuje!

Proponowane wyszukiwania