ciasto - 160969 przepisów (strona:1564/10732)

Ciasto jogurtowe ze śliwkami + film 111

Ciasto jogurtowe ze śliwkami to przepyszny, szybki i bardzo prosty wypiek, który można przygotować bez użycia miksera. Jest to znakomita propozycja dla wielbicieli śliwek ale wyśmienicie smakuje również z innymi owocami np. jabłkami czy gruszkami. Ciasto jogurtowe ze śliwkami to świetny pomysł na podwieczorek, idealny do popołudniowej kawy.     składniki na tortownicę 26 cm 2,5 szklanki mąki pszennej(...)szklanki cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml jogurtu naturalnego 150 ml oleju 2 łyżki miodu 2 jajka 10-12 większych śliwek cukier puder do posypania ciasta przepis Śliwki przekrawamy wzdłuż na pół i usuwamy z nich pestki. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, cukier kryształ oraz proszek do pieczena i wszystko razem łaczymy. Do drugiej miski wlewamy jogurt

Smakowite Dania
Ciasto z musem malinowym 106

Ciasto z musem malinowym to sezonowy wypiek, który na pewno co roku będzie gościł u nas w domu. ps. Przepis nie wymaga pieczenia. Czas wykonania: 2 h (+ 8-12 h oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków (forma 21 cm x 21 cm) Składniki: Spód: 150 g herbatników(...)serka mascarpone 320 ml śmietanki kremówki 30-36% 40 g cukru pudru Galaretka z owocami: 1 galaretka malinowa 2 garście malin Przygotowanie ciasta z musem malinowym: Rozpuścić pierwszą galaretkę malinową w 400 ml gorącej wody (będzie ona potrzebna na końcu na wierzch ciasta). Wystudzić przez godzinę, następnie schować

KuchniaWeDwoje.pl
Kruche czekoladowe babeczki z kokosowym kremem i malinami 140

lepszej oprawy dla malin jak czekoladowe kruche ciasto, dodatkowo zanurzone w kokosowym kremie to poezja smaku. Podstawą jest tu idealnie kruche ciasto, które wymaga ciut pracy, ale jest to tego warte. Krem to może być dowolny budyń, nawet z paczki, ja musiałam trochę pokombinować bo nie kupuję takich gotowców. Forma malutkich babeczek idealnie się sprawdzi na imprezach, bo jest dokładnie(...)jednego gryza, ale spokojnie można przygotować z tego przepisu tartę, składników wystarczy na blachę o średnicy 26 cm. Składniki na około 60 sztuk babeczek o średnicy 5 cm: kruche ciasto: 300 g maki pszennej 140 g zimnego oleju kokosowego (margaryny roślinnej) 75 g cukru pudru szczypta soli 30 g kakao (2 czubate łyżki) krem: puszka 400 ml mleka kokosowego łyżka

greenscarf
Ciasto z kaszy jaglanej z owocami bez cukru, bez glutenu, wegańskie 215

Ciasto z kaszy jaglanej z owocami bez cukru, bez glutenu, wegańskie – Dzisiaj w końcu „ Zdrowa Środa ” :). Zapraszam na ciasto z kaszy jaglanej bardzo proste i szybkie w przygotowaniu bez cukru, bez glutenu. Deser jest z bananami i możemy użyć jabłek lub brzoskwiń, obie wersje są smaczne. Ciasto jest sycące, smaczne i aromatyczne. Radzę podawać je jeszcze trochę ciepłe/świeże(...)owocami. Jak postoi parę godzin robi się suche i nie jest już tak smaczne. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z kaszy jaglanej z owocami bez cukru, bez glutenu, wegańskie Składniki: 300g suchej kaszy jaglanej 800ml mleka sojowego lub innego 3 łyżki ksylitolu 3 banany 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka cynamonu

Mała Cukierenka
Ciasto latte macchiato (z mlekiem w proszku) 183

Witam Kochani dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto Latte Macchiato. Jedno z moich ukochanych ciast, które łączy w sobie smaki, które uwielbiam-serek, mleko w proszku i kawa :-) Czyż może być coś lepszego?  Ciasto robi się szybko, łatwo i przyjemnie, bardzo Wam je polecam, jest wspaniałe. Składa się z kilku warstw-kakaowego biszkopta, masy z mlekiem(...)masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy cukier puder-miksujemy. Następnie dodajemy cały serek i mleko w proszku i miksujemy chwilę na najwyższych obrotach do połączenia składników. SKŁADANIE CIASTA Pierwszy blat biszkoptowy ponczujemy i wykładamy na niego 1/3 masy. Następnie układamy na masie zamoczone w ponczu biszkopty. Na nie dajemy trochę masy i przykrywamy drugim spodem. Ponczujemy i dajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Trójkąty kruche - ciastka 101

formie na tartę. Tutaj najlepsza będzie forma z wyjmowanym dnem. Niestety takiej nie posiadam i zrobiłam w szklanej. Proponuję zrobić od razu z podwójnej porcji, bo miłośnicy kruchych ciast uwielbiają te ciastka i znikają one w ekspresowym tempie. Skorzystałam z przepisu Marthy Stewart, która piekła te ciastka w jednym z programów telewizyjnych. Nie zawiodłam się i Wam również polecam. Ciasto(...)szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli 3/4 szklanki cukru pudru 220 g masła Masło utrzeć na gładko, dodać cukier puder, mąkę i sól. Wszystko wyrobić na gładkie ciasto. Formę na tartę o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem. Wyłożyć ciasto na dno bez boków. Przyłożyć papierem do pieczenia i wyrównać ciasto dnem szklanki. Całość musi być równa i gładka. Odwrotną stroną

O kuchni z uczuciem
Proste ciasto z malinami 143

Proste ciasto z malinami. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam ciasta z owocami. W szczególności te, przy których jest minimum pracy, a maksimum smaku. I takie jest właśnie dzisiejsze proste ciasto z malinami. Możecie je przygotować zarówno ze świeżymi owocami, jak i tymi mrożonymi. Ja dziś właśnie takie wykorzystałam. Ostatnio pokazywałam Wam jak mrożę maliny (zainteresowanych zapraszam tutaj ). Pamiętajcie(...)nakładając mrożone owoce na ciasto wcześniej ich nie rozmrażamy. Życzę Wam miłego, udanego i smacznego dnia I zapraszam na przepis. Składniki: 4 jajka M 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu – u migdałowy maliny świeże lub mrożone (około 2 mniejsze garście, tylko

Słodkie okruszki
Bezglutnowe ravioli z mozzarellą, suszonymi pomidorami i bazylią 156

mną jakieś pierożki, albo ravioli. Szczególne te drugie, bo kojarzą się sielskim wakacjami we Włoszech, a na urlop nadal czekam z utęsknieniem.  Jak wiadomo wszystkim wtajemniczonym, zrobienie bezglutenowego ciasta na pierogi, lub ravioli to nie jest wcale taka prosta sprawa. Ciasto bezglutenowe, nigdy nie wyjdzie tak cienkie i elastyczne, jak zwykłe. Muszę jednak przyznać, że ravioli całkiem się udały(...)był pyszne z roztopioną w środku mozzarellą, suszonymi pomidorami i świeżą bazylią. Do ciasta użyłam mąki z quinoy, mąki z tapioki, aby zwiększyć elastyczność i mąki kasztanowej, często używanej we włoskiej kuchni. Polecam wypróbować ten przepis :) Składniki: 1/3 szklanki mąki z quinoy 1/3 szklanki mąki z tapioki 1/3 szklanki mąki kasztanowej 1 jajko 1 żółtko około 10 mini kuleczek mozzarelli

Quinoa Raz!
sernik z malinami i kokosem 236

składniki na ciasto kruche: 250 g mąki 150 g masła 150 g cukru 2-3 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. Rozwałkowujemy. Przekładamy do foremki (ok. 21x33cm lub trochę większej), wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto podpiekamy. składniki na masę serową: 1500 g sera, zmielonego 150 ml śmietany 6 jajek 280-300 g cukru(...)malin wykonanie: Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy ser i miksujemy. Dodajemy śmietanę, budynie, opcjonalnie olejek i miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy równomiernie na ciasto. Na wierzchu układamy maliny. składniki na wierzch kokosowy: 200 g kokosu 100 g masła 100 g cukru wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Gotową kruszonką posypujemy wierzch sernika. Całość pieczemy przez

Domowy Smak Jedzenia
Placek drożdżowy z porzeczkami i kruszonką 114

miski, a miska gigant no pięknie wszystko wyrosło! Dodajemy w takim razie do masy drożdżowej pozostałe składniki i ugniatamy ok. 10 minut do ładnego i odchodzącego od ręki ciasta. Blachę smaruję masłem, wykładam ciasto, wyrównuję lekko i odstawiam na pół godziny. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 C. Robimy kruszonkę, czyli ugniatamy szybko wszystkie składniki aż powstaną grudki. Na ciasto wykładamy(...)wierzch posypałam nieco porzeczek, po upieczeniu były czarne niech Was to nie zdziwi, spiekły się. Pieczemy niecałą godzinę grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika. Gotowe ciasto możemy posypać dodatkowo przesianym cukrem pudrem. Jest teraz u nas bajkowo, bo takie ciasto rozpływające się w ustach jest naprawdę magiczne! SMACZNEGO! to dla Was Przepis pochodzi z Biblioteczki Poradnika

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z soczewicą 162

lubię robić i jeść pierogi :) Lubię też eksperymentować z nowymi farszami. Ostatnio zrobiłam właśnie z farszem z zielonej soczewicy i gorąco polecam, bo są naprawdę smaczne. Przepis na ciasto pierogowe znalazłam kiedyś na blogu  Olga Smile  i dla mnie jest to najlepszy przepis jaki kiedykolwiek wypróbowałam.  Składniki ciasta: 500g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 60 ml oleju(...)bardzo gorącej wody Mąkę połączyć z solą i olejem. Dalej wyrabiając stopniowo dodawać gorącą wodę. Ciasto najlepiej wyrabiać robotem, a jeśli wyrabiamy ręcznie, to trzeba bardzo uważać żeby nie poparzyć rąk. Wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Następnie przykryć ściereczką i odstawić na 10-15 minut żeby ciasto odpoczęło.  Składniki na farsz: 200g zielonej soczewicy 2 cebule

kuchnia doski
Pizza z cukinią i serem pleśniowym 105

mną pizza, ale szczere powiedziawszy przy temperaturach, które panowały w naszych domach, pieczenie pizzy byłoby istnym szaleństwem. Dziś za oknem bardzo przyjemny chłodek, więc możemy się wziąć za zagniatanie ciasta na pizzę. Będzie to pizza z cukinią i serem pleśniowym, taka typowo letnia i lekka. Zapraszam 😍. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na pizzę: Pizza z cukinią Pizza ze szparagami(...)pizze Pizza hawajska Pizza Margherita   Pizza pszenno-żytnia Pizza capriciosa Pizza z cukinią i serem pleśniowym Czas przygotowania:  180 minut Proporcje  na 2 placki Składniki na ciasto: 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 160 ml ciepłej wody 15 g świeżych drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek EV Wierzch pizzy: 2 małe podłużne cukinie 1/2 cebuli

Kulinarne przygody Gatity
Pierogi z kapustą świeżą i kiszoną (wegańskie) 172

średniej główki kapusty (po ugotowaniu ok. 400 g) 100 g kapusty kiszonej 1 – 2 cebule 3 pieczarki olej lub oliwa przyprawy (suszona włoszczyzna, majeranek, sól, pieprz, sos sojowy) Ciasto: 200 g mąki 1 łyżka oliwy/oleju ok. 90 ml ciepłej wody przygotowanie Kapustę pokrój na mniejsze części, zalej sporą ilością wody i gotuj przez około godzinę – do miękkości. Jeśli w trakcie(...)odpowiednio słony i ostry. Czas podsmażania jest różny, ale jest to około 30 minut. Niepotrzebna woda ma nam wyparować, a kapusta lekko się przysmażyć. W tym czasie możesz zrobić ciasto – do mąki dodaj olej, a następnie stopniowo dodawaj ciepłą wodę wyrabiając zwarte, puszyste ciasto (wyrabiaj je kilka minut). Po wyrobieniu dobrze jest włożyć ciasto na 15 minut do foliowego woreczka

Via Gusto
ciasto jabłkowo malinowe 100

puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z cynamonem oraz proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka. Dodajemy je do ciasta i mieszamy. Dodajemy jabłka i mieszamy. Ciasto wykładamy równomiernie do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (ok. 21×33 cm) na wierzchu układamy maliny. Pieczemy w ok. 170 st. C przez

Domowy Smak Jedzenia