ciasto - 162155 przepisów (strona:1544/10811)

Rożki ze szpinakiem i fetą 139

przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Tatar z łososia z majonezem ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Jajka z łososiem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 12 rożków: 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g) 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g) 200g sera feta duża cebula 1 łyżka oleju sól, pieprz, gałka muszkatołowa   Na dużej patelni podsmaż posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę(...)chwilę, następnie zdejmij z ognia i pozostaw do przestygnięcia. Fetę pokrój w kostkę, przełóż do szpinaku – mieszaj widelcem jednocześnie rozgniatając kawałki sera. Całość dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Ciasto francuskie rozwiń, przekrój wzdłuż na 3 szerokie paski, a następnie każdy przekrój na kwadraty. Na każdym kwadracie narysuj czubkiem noża linię łączącą dwa przekątne rogi i po jednej stronie linii

Kulinarny S.O.S.
Pizza z leśnymi grzybami 80

jeść - co nie zawsze chodzi w parze. Więc lubię ten czas w kuchni. Dziś dla Was pyszna, chrupiąca i aromatyczna pizza z leśnymi grzybami. Grzyby i ser na drożdżowym cieście - kumulacja umami. Nie może nie smakować:) Tutaj inne   przepisy z grzybami Pizza z leśnymi grzybami Ciasto: 5 g drożdży instant 150 ml ciepłej wody 1/3 łyżeczki cukru(...)odstawić na 10 minut. Mąkę przesiać do misy miksera, dodać sól i wymieszać. Do mąki wlać drożdże z wodą, wymieszać łyżką z mąką, dodać oliwę, zmieszać ponownie. Ciasto  wyrabiać ręcznie lub za pomocą miksera ok 10 minut . W razie potrzeby podsypać lekko mąką. Ciasto przełożyć do miski wysypanej mąką, przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce

Smaczny zeszyt
Pizza z boczkiem 92

Lubicie pizzę? Lubicie boczek? Więc mega-smocza pizza z boczkiem Wam zasmakuje. Ciasto na pizzę robimy z przepisu podstawowego . Jako sos na pizzę Smok poleca sos pomidorowy . {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/pizza_z_boczkiem-1-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/pizza_z_boczkiem-1-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/03\/pizza_z_boczkiem-1-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["2,5 szklanki m\u0105ki(...)czasie rozczyn powinien si\u0119 spieni\u0107.\r","Rozczyn wla\u0107 do m\u0105ki i wymiesza\u0107. Doda\u0107 oliw\u0119 i s\u00f3l.\r","Zagnie\u015b\u0107 ciasto i dobrze je wyrobi\u0107 a\u017c b\u0119dzie g\u0142adkie i elastyczne.\r","Odstawi\u0107 w misce w ciep\u0142e miejsce do wyro\u015bni\u0119cia na ok 1 godzin\u0119

Bardzo Gruby Smok
Ciasto francuskie z figami, serem camembert i miodem 78

Jeśli szukacie pomysłu na niebanalną przekąskę, to świetnie trafiliście . Ciasto francuskie z figami, serem camembert i miodem. Jest to przepyszna przystawka, którą przygotowuje się naprawdę szybko. Świetnie sprawdzi się na większe imprezy 🙂 . Drukuj Ciasto francuskie z figami, serem camembert i miodem Przygotowanie: 40 min. Wielkość: 12 sztuk Kalorie (porcja/sztuka): 171 kcal Składniki 275 g ciasta francuskiego (1 opakowanie(...)sera pleśniowego camembert (2 opakowania, użyłam light) 4 figi 20 g sezamu jasnego do posypania (2 łyżki) 2 łyżki miodu Instrukcja Ciasto francuskie rozwiń i podziel na 12 prostokątnych części (lub w kwadraty – wg uznania). Ser pleśniowy pokrój w kawałki, a figi w plastry. Na każdy kawałek ciasta francuskiego połóż kawałki sera pleśniowego, a następnie kilka plastrów fig. Układaj kawałki

Przepisy na widelcu
Ravioli z ricottą 106

mąki pszennej typ 550-650 + mąka do podsypywania – 2 jajka i 4 żółtka (rozmiar L) – pół łyżeczki soli *z takiej ilości zostanie Ci prawie połowa ciasta po ulepieniu ravioli. Możesz zatem zrobić 2 porcje nadzienia lub z pozostałego ciasta zrobić domowy makaron. Polecam Składniki ravioli: – 250 g sera ricotta – 100 g tartego parmezanu + parmezan do podania(...)sól, pieprz – 6-8 łyżek masła – 2 łyżki bułki tartej Sprzęty: *maszynka do makaronu – opcjonalnie ciasto można rozwałkować Przygotowanie: Do miski przesiej mąkę, zrób wgłębienie i dodaj jajka oraz żółtka, uzupełniając solą. Za pomocą widelca wymieszaj jajka z mąką, a następnie zacznij zagniatać ciasto i kontynuuj przez 6-9 minut, do momentu kiedy ciasto będzie gładkie

nietylkopasta.pl
Domowe Hot-Dogi z Parówką i Serem w Wersji Mini 89

zapoznania się z naszym przepisem na pyszne i domowe hot-dogi z parówką i serem w wersji mini . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA HOT-DOGI Z PARÓWKĄ I SEREM Ciasto: 300 g mąki pszennej  100 g mleka 2 łyżki oliwy 1 jajko 8 g drożdży suchych  1 łyżka cukru  1 łyżeczka soli Nadzienie: 20 krótkich parówek(...)wierzchu  Przygotowanie: W dużej misce umieścić mleko w temperaturze pokojowej, cukier, drożdże, wymieszać i odstawić zaczyn na 20 minut do wyrośnięcia.  Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Całość przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 1 h.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto rozwałkować na bardzo cienki placek (grubość jak ciasto na pierogi). Ciasto pokroić

Przepiski.pl
Chleb kukurydziany z pestkami słonecznika 145

napiszę. Pachnący, chrupiący i pyszny. Uwielbiam piec chleby. Ten wyszedł mi niezwykle pyszny, wzbogacony o pestki słonecznika i oliwę z oliwek. Żółciutki. Idealnie się kroił. Polecam.   Potrzebujemy: Na ciasto: 5 dag świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru 1 szklanka ciepłego mleka 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mąki kukurydzianej 4 łyżki oliwy z oliwek 1 mała płaska łyżeczka soli(...)chleba kukurydzianego: 1. Drożdże rozcieramy z cukrem i ciepłym mlekiem. Do miski wsypujemy obie mąki, pestki słonecznika, wlewamy drożdże z mlekiem i mieszamy widelcem do dokładnego połączenia się składników. Ciasto przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut. 2. Po tym czasie do ciasta dodajemy sól i oliwę, ciasto zagniatamy przez kilka minut na stolnicy

Izabelawkuchni
Tarta ze szpinakiem i porem, super 93

zimno jak i na ciepło. Jak byłam w Anglii to zawsze robiłam sobie takie tarty i był idealny lunch w pracy. Polecam. Wykonanie tarty – wszystkie składniki na ciasto do tarty zagnieść na gładkie ciasto. Gdyby ciasto było ciągle zbyt sypie dodać łyżkę wody więcej. Spłaszczyć i wstawić do lodówki na godzinę. Oczywiście zawinąć ciasto w folię spożywczą. Dno formy(...)tarty o średnicy 23 cm posmarować masłem. Następnie rozwałkować i wyłożyć ciastem dno formy do tarty. Ponakłuwać dno, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć fasolką lub innymi kulkami do tego przeznaczonymi. Wykonanie w thermomix do naczynia miksującego wrzucić wszystkie składniki, czas 30 sek, interwał ( gdyby ciasto było zbyt suche dodać jedną łyżkę wody więcej ) wyjąć ciasto z naczynia i zagnieść

Kuchnia Pokoleń
Focaccia z pomidorami 87

zależności od regionu focaccia smakuje różnie. Może być pulchna, z dodatkiem oliwek, pomidorów, ziół albo też cienka, skropiona jedynie oliwą i posypana solą. O ile pizzę lubię na cienkim cieście, to focaccię zdecydowanie wolę puszystą:) Poniżej podaję przepis na focaccię na drożdżowym cieście, ale w planach mam też focaccię na zakwasie...  Polecam również przepisy na pizzę   Ciasto(...)mąki wymieszać, przykryć i odstawić na 3-4godziny w temperaturze pokojowej. Następnie dodać pozostałą mąkę, wymieszać (tylko do połączenia składników), przykryć, odstawić na 30 minut. Sól posypać na ciasto, skropić łyżeczką wody, ciasto zagnieść, aż stanie się miękkie i gładkie. Pod koniec wyrabiania dodać oliwę. Uformować kulę, włożyć do naoliwionej miski, przykryć i odstawić na ok 2 godziny

Obiad gotowy
MOJE SZKOLENIE CUKIERNICZE 2 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 26-27.08 ) 112

kilka zdjęć z warsztatów – efekty naszej pracy! Zainteresowanych oczywiście zapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) • WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) • MONODESERY • LODY

Ostra na Słodko
Kolorowa tarta z kiełbasą 89

talerzu jest wesoło i kolorowo. Dobrym pomysłem jest więc kolorowa tarta pełna różnych smaków, które razem doskonale się uzupełniają i pysznie smakują.  Ta kolorowa tarta to kruche ciasto wypełnione jajeczno-serową masą, w której ukryły się aromatyczne suszone pomidory, czerwona papryka, maleńkie kulki marynowanego zielonego pieprzu i nieco większe kapary oraz rukola, tylko kiełbasa Morlińska wychyla się z ciekawości(...)żeby sprawdzić co będzie się działo... Kolorowa tarta z kiełbasą Składniki: Ciasto: 1)       220 g mąki pszennej 2)       1 jajko 3)       5 łyżek zimnej wody 4)       pół łyżeczki czarnej soli 5)       120 g zimnego masła

Na kulinarnym poligonie
Chlebek naan – przepis na indyjskie pieczywo z patelni 91

podsypania ½ szklanki jogurtu greckiego ⅔ łyżeczki soli 1 łyżka oliwy z oliwek olej słonecznikowy do smażenia Kroki Wymieszaj mąkę, drożdże, cukier, sól, wodę, jogurt i oliwę z oliwek. Zagnieć ciasto, przełóż do miski obsypanej mąką, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 1 godzinę (do podwojenia objętości). Wyjmij ciasto z miski i podziel na 8 równych porcji. Rozwałkuj wszystkie porcje(...)Rozgrzej patelnię żeliwną na dużym ogniu, dolej 1 łyżkę oleju słonecznikowego, żeby placki nie przywarły. Gdy patelnia jest mocno rozgrzana, połóż na niej placek. Gdy pokażą się bąbelki i ciasto będzie mocno rumiane od spodu, przekręć je na drugą stronę i również podsmaż do zrumienienia. Powtórz tę czynność ze wszystkimi plackami, dolewając oleju w razie potrzeby. Podawaj z curry, ulubionym

Na-talerzu.pl
Słodkie bułeczki z marmoladą 87

rozczyn powinien si\u0119 spieni\u0107.\r","Do misko wsypa\u0107 m\u0105k\u0119, cukier, 1 roztrzepane jajko, s\u00f3l, rozczyn i 0,5 szklanki mleka.\r","Wyrobi\u0107 ciasto.\r","Pod koniec wyrabiania doda\u0107 olej\/rozpuszczone mas\u0142o.\r","Odstawi\u0107 na oko\u0142o godzin\u0119 w ciep\u0142e miejsce do wyro\u015bni\u0119cia.\r","Po wyro\u015bni(...)łyżkach cukru rozpuścić drożdże. Po ok 10 minutach rozczyn powinien się spienić. Do misko wsypać mąkę, cukier, 1 roztrzepane jajko, sól, rozczyn i 0,5 szklanki mleka. Wyrobić ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać olej/rozpuszczone masło. Odstawić na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu rozwałkować. Wykrawać krążki szklanką. Na każdy krążek kłaść marmoladę i dokładnie zlepić (uważać, żeby

Bardzo Gruby Smok
Ciasto czekoladowe 76

Kolejny przepis dla miłośników czekolady i nie tylko. Idealne ciasto na dobry początek dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto czekoladowe Składniki Składniki: 500 g gorzkiej czekolady 75 g mąki 10 jajek 250 g masła 200 g cukru szczypta soli 2 łyżki rumu Instrukcje Posiekane masło i połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywno(...)stopniowo wlewamy czekoladową masę. Dodajemy część piany i delikatnie mieszamy. Masa jest dość gęsta więc potrzeba odrobinę siły, po chwili dodajemy resztę piany i delikatnie ją mieszamy z pozostałym ciastem. Całość przelewamy do formy o wymiarach 26×30 cm, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 C z termoobiegiem

To co lubię - gotuję i polecam