ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:154/245)

PIZZA PEŁNOZIARNISTA ZE SZPARAGAMI 207

zależności od upodobań i dostępności produktów. Napisałem … lub szpinakiem… i już mi chodzi po głowie szpinak, jako dodatek oczywiście z serem feta. Mąkę przesiewamy do miseczki, drożdże rozrabiamy z letnią wodą i cukrem, odczekujemy chwilkę i dodajemy do mąki. Dolewamy oliwę i dodajemy sól. Ciasto wyrabiamy do chwili, aż przestanie przyklejać się do rąk, formujemy kulkę i odstawiamy w przykrytym

Markowy smak
Tort Leśny mech 128

Ciasto na wszelkiego rodzaju uroczystości, w których chcecie zaskoczyć gości. Kolorystycznie wpisuje się w okres wielkanocny, nadaje się też doskonale na imprezy dla dzieci - z powodzeniem możecie przemycić tu szpinak, gdyż jego smak pozostanie niewyczuwalny dzięki aromatycznym dodatkom, a w szczególności cytrynie. Tort powstał z połączenia przepisów, które znalazłam w sieci oraz z rodzinnego zeszytu z wypiekami

Milion Smaków
Rolada szpinakowa z łososiem 523

mąki pszennej i mieszam  a żółtka dodaję do ostudzonego szpinaku i również mieszam. Przygotowany szpinak na 2 raty dodaję do piany mieszając. Masę wylewam na blachę wyłożoną pergaminem, wyrównuję na jednolity poziom i zapiekam w 190oC przez 15 minut. Po wyciągnięciu, puki jeszcze ciasto jest ciepłe zwijam wstępnie w roladę ( tak na sucho ) bo jeśli wystygnie na płasko

Mechanik w kuchni
koktajl z awokado i gruszką 184

składniki: miąższ z 1/2 awokado 1 gruszka garść szpinaku 125 ml jogurtu naturalnego lub kefiru sok z 1/2 cytryny miód do smaku wykonanie: Gruszkę obieramy, usuwamy

Domowy Smak Jedzenia
Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 224

kiedy mamy czas np. w weekend. Doskonałym patentem, który jest też polecany w wielu książkach jest zamrażanie pokrojonych kawałków ciasta lub muffinek, żeby mieć desery na kolejne dnii żeby ciasto się nie marnowało. Kupcie sobie ładny ładne, praktyczne pojemniki na lunch, który nie przeciekają i mogą mieć kontakt z żywnością. Będą Wam służyć przez lata, ale dobrze jest mieć kilka(...)całą blachę muffinów, zamrozić je i mieć przekąskę na 12 kolejnych dni roboczych. Sporo jest dań egzotycznych: hinduskich jak aloo gobi czy curry z fasoli Jaś, albo azjatyckich jak szpinak z sosem sezamowym czy jajko barwione sosem sojowym. Są też swojskie smaki jak kanapka z kotletem schabowym, biała kiełbasa a’la curry wurst czy omletowe muffinki. Chętnie zabrałabym

Ugotowane pozamiatane
Tarta z łososiem i brokułami 412

Uwielbiam wytrawne tarty , a tarta z łososiem i brokułami to jedna z ulubionych. Na ogół piekę tartę z wędzonym łososiem i szpinakiem. Tym razem jednak upiekłam tartę z surowym łososiem. Tak pysznej tarty dawno nie jadłam. Dawno też nie piekłam w takim wydaniu! Tarta z łososiem najlepiej smakuje jeśli po upieczeniu odstawimy ją na 15 minut. Wtedy też lepiej się(...)śmietany, u mnie 36% 150 g mleka sól i pieprz do smaku Posiekaj masło z mąką i solą. Kiedy już zrobi się kruszonka dodaj wodę i delikatnie zagnieć ciasto. Zagniataj jedynie do połączenia składników. Zawiń w folię i włóż ciasto do lodówki na 30 minut. Wyjmij z lodówki i rozwałkuj na placek grubości 0,5 cm. Wyłóż formę ciastem, przykryj

codojedzenia
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 319

To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Burgery z grillowanym serem, czerwoną porzeczką i szpinakiem 211

porzeczkowego z miętą* świeże liście szpinaku 4 kwiaty nasturcji * taki dżem możemy zrobić błyskawicznie, podsmażając na patelni pół szklanki porzeczki z gałązką mięty, pod koniec dodając płaską łyżeczkę cukru Ciepłe mleko łączymy z cukrem, drożdżami i łyżką mąki. Gdy zaczyn podwoi objętość, dodajemy go do reszty mąki, dodajemy sól, olej i żółtko. Wyrabiamy mikserem ciasto przez ok. 10 minut. Odstawiamy(...)lodówki najlepiej na całą noc. Z wyrośniętego ciasta lepimy cztery bułki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy dłonią. Odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto ma niską temperaturę, stopniowo się ogrzewa i powoli wyrasta. Powinno to trwać 1-2 godziny. Wyrośnięte bułeczki smarujemy śmietanką i posypujemy sezamem. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu przykrywamy ściereczką.  Mięso

Wrzosowa Polana
Puszysta pizza bezglutenowa 187

ciecierzycy (drobno zmielone suche nasiona ciecierzycy) 50 g szklanki mąki owsianej (drobno zmielone płatki owsiane) 2 łyżeczki cukru na zaczyn 1/4 szklanki mleka na zaczyn + 1/4 szklanki do ciasta 30 g drożdży 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka soli morskiej 2 łyżki oliwy 2 białka jajek sos 1 łyżka oliwy 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku 1 puszka(...)świeży szpinak Przygotowanie Przygotuj zaczyn - drożdże rozpuść w 1/4 szklanki ciepłego (nie gorącego, i nie zimnego) mleka, dodaj cukier i 1 łyżkę mieszanki mąk bezglutenowych. Przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut do wyrośnięcia. W tym czasie wymieszaj wszystkie mąki z solą i siemieniem lnianym. Dodaj zaczyn do mąki, wymieszaj. Następnie dodaj oliwę i białka. Ciasto będzie dość rzadkie

Powiedz dietom nie
Puszysta pizza bezglutenowa 229

ciecierzycy (drobno zmielone suche nasiona ciecierzycy) 50 g szklanki mąki owsianej (drobno zmielone płatki owsiane) 2 łyżeczki cukru na zaczyn 1/4 szklanki mleka na zaczyn + 1/4 szklanki do ciasta 30 g drożdży 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka soli morskiej 2 łyżki oliwy 2 białka jajek sos 1 łyżka oliwy 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku 1 puszka(...)świeży szpinak Przygotowanie Przygotuj zaczyn - drożdże rozpuść w 1/4 szklanki ciepłego (nie gorącego, i nie zimnego) mleka, dodaj cukier i 1 łyżkę mieszanki mąk bezglutenowych. Przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut do wyrośnięcia. W tym czasie wymieszaj wszystkie mąki z solą i siemieniem lnianym. Dodaj zaczyn do mąki, wymieszaj. Następnie dodaj oliwę i białka. Ciasto będzie dość rzadkie

Powiedz dietom nie
Tartaletki z mięsem mielonym, oliwkami i kaparami 136

ciasta francuskiego napełniam farszem, posypuję tartym serem. Posypuję tartym grana padano. Piekę do zarumienienia ciasta ok. 15-20 minut w temp. 200 C na środkowej półce piekarnika (grzanie góra plus dół bez termoobiegu). Podaję na ciepło (dla nas najlepsza wersja) na świeżej rukoli bądź szpinaku. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z mięsem 284

Polecam Ci także przepisy: – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z MIĘSEM Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 50 minut Składniki: – porcja ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów – 500 g mięsa wołowego

nietylkopasta.pl
MUFFINKI SZPINAKOWE bez jajek 195

szczyptę soli, wszystko mieszamy, odstawiamy w drugiej blendujemy ze sobą mleko, olej i szpinak, aż uzyskamy gładkie puree , następnie dodajemy rozgnieciony banan oraz ekstrakt waniliowy i jeszcze raz wszystko blendujemy do uzyskania gładkiej masy do suchych składników dodajemy mokre i dokładnie wszystko mieszamy, ciasto przekładamy do foremek z papilotkami do ¾ wysokości, pieczemy 18-20 minut w piekarniku nagrzanym

Słodkie zapomnienie

Proponowane wyszukiwania