ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:151/245)

Domowy chleb szpinakowy 168

suszonych drożdży (7g) 1 łyżeczka soli 3,5 szkl mąki pszennej do posypania czarny sezam Przygotowanie: Szpinak myjemy a następnie blendujemy wraz z mlekiem i przelewamy do miski. Do "zielonego" mleka dosypujemy drożdże, sól oraz mąkę. Wyrabiamy razem na gładkie ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut. Po tym czasie przekładamy ciasto na chleb do keksówki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Szakszuka 273

Szakszuka potocznie nazywana wielkim bałaganem. Danie to składa się przede wszystkim z jaj, cebuli, pomidorów które razem gotuje się na patelni. Proste danie, które świetni smakuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Muffinki ze szpinakiem i olejem rzepakowym 184

Coś dla wytrawnych smakoszy ! Pyszne muffinki na bazie oleju rzepakowego ze szpinakiem i mozzarellą. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega-3 i dlatego staram się

Z Marcepanem
Zielone naleśniki - przepis podstawowy 297

bardzo uniwersalne naleśniki szpinakowe. Przepis podstawowy i sprawdzony. Czas przygotowywania:  10 minut Czas leżakowania ciasta: 10 minut Czas smażenia: 20 minut Ilość naleśników:  15 sztuk średnicy 24 cm Składniki: • 3 jajka • 250 g mąki pszennej • 100 g świeżego szpinaku baby • 200 ml wody • 250 ml mleka

AniaGotuje.pl
Gołąbki inaczej, czyli łosoś pieczony w filo 121

Świetny przepis na prosty i efektowny obiad. Ciasto filo pozostaje idealnie kruche i cudownie pachnie. W środku zaś rozpływający się w ustach łosoś, który idealnie komponuje się z serkiem Philadelphia oraz szpinakiem i kolendrą. Czas przygotowywania:  20 minut Czas pieczenia: 50 minut Ilość gołąbków

AniaGotuje.pl
STRANGOLAPRETI – GNOCCHI SZPINAKOWE Z CZERSTWEGO CHLEBA 284

szpinak gotujemy na małym ogniu, odcedzamy, odsączamy, blendujemy. Chleb namaczamy w mleku ( musi zmięknąć ), odsączamy. Dodajemy ugotowany szpinak. jajko, ricottę, starty parmezan oraz odrobinę soli i pieprzu – wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy / blendujemy. Po zblendowaniu dodajemy mąkę i zagniatamy gładkie ciasto. Odrywamy po kawałku, formujemy kulki wielkości orzechami i delikatnie dociskamy widelcem. Gotujemy we wrzątku ok.1,5 minuty

Ostra na Słodko
CIASTO PIZZA 727

momentu zbielenia, dodać olej, mleko oraz jogurt. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz szpinak, szynkę, paprykę, żółty ser, a także oregano i tymianek. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Wymieszać całość delikatnie i niedbale (tak, aby w cieście powstały grudki mąki). Ciasto wlać do podłużnej formy np. keksówki wysmarowanej masłem i obsypaną bułką tartą. Piec około

Ciastka - domowe słodkości
Babeczki leśny mech 161

stopniowo dodawać olej cały czas miksując. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Dodać rozmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać. Masę zmiksować pod koniec za pomocą blendera, by uzyskać głębszy kolor babeczek. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 30 minut. Ostudzić i ściąć góry  babeczek, pokruszyć. Krem: Śmietankę

Malinowo w kuchni
ZROLOWANA PIZZA Z MOZZARELLĄ, SZPINAKIEM I SALAMI 351

Mam dzisiaj dla Was przepis na roladę z ciasta na pizzę, czyli „wariację” na temat tego znanego włoskiego wypieku. Od jakiegoś czasu w mojej głowie krążyły

Przepisy Aleksandry
Pierogi z dynią na słodko 178

lekko klejącego ciasta. Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość ok. 3-4 mm.  Szklanką wycinamy porcje ciasta. Nakładamy farsz i sklejamy pierożki. Podajemy z sklarowanym masłem lub z bitą śmietaną. Smacznego! Jeśli wolicie pierogi w wersji bardziej wytrawnej polecam ze szpinakiem a przepis znajdziecie  tutaj. pozdrawiam ciepło

Tagebuch po polsku
Kotlety z selera w orzechowej panierce 184

Orzechy kroimy jak najdrobniej.  Mąkę mieszamy z mlekiem. Solimy. Ugotowane plastry selera moczymy w cieście z mleka i mąki. Obtaczamy w orzechach. Smażymy na oliwie lub oleju, aż będą rumiane. Propozycja podania: ziemniaki gotowane na parze sałatka ze szpinaku z awokado

Weganka gotuje
Naleśniki gryczane z świeżym szpinakiem i serem 125

tego są proste do przygotowania, łatwe do odgrzania a nawet dobre na zimno. W tym przepisie do ciasta wykorzystałam mąkę gryczaną, która jest bardzo zdrowa i bezglutenowa. Do jej charakterystycznego smaku z nutą goryczki doskonale pasuje świeży, krótko podsmażony na maśle szpinak. Do tego szynka szwarcwaldzka, żółty ser i odrobina gorgonzoli. Całość jest naprawdę pyszna a do tego zdrowa

Milion Smaków
Czekoladowe ciasto amarantusowe 178

Dzisiaj przepis na niesamowicie smaczne, rozpływające się w ustach czekoladowe ciasto amarantusowe, które jest zdrowe, niskokaloryczne i przygotowuje się je w kilka chwil. Amarantus jest bogatym źródłem żelaza zawiera go 5-krotnie więcej niż szpinak czy pszenica dlatego powinien być spożywany przez osoby cierpiące na niedokrwistość oraz eliminujące z diety czerwone mięso. Zboże to jest polecane również dla wegetarian, ponieważ

zdrowa vege kuchnia
Domowa lasagne 164

Domowa lasagne to wbrew pozorom bardzo proste danie do przygotowania. Idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad dla całej rodziny. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, kiedy ser

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki z serem ricotta, szpinakiem i wędzonym łososiem z sosem beszamelowym 188

ricotty (zazwyczaj 1 opakowanie) 250g świeżego szpinaku (1 opakowanie jeśli kupujemy w folii) 150g wędzonego łososia (1 ½ opakowania) 5 suszonych pomidorów Na sos beszamelowy: Szklanka mleka 2 płaskie łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej Łyżka masła Przyprawy: liść laurowy, gałka muszkatołowa, W misce miksera umieszczamy wszystkie składniki na naleśniki i wyrabiamy robotem kuchennym jednolite ciasto. Jeśli będzie zbyt płynne dosypujemy mąki, jeśli

Kolizje Smaków
Tarta z łososiem i szpinakiem 318

sera mascarpone, jogurtu greckiego, wędzonego łososia, szpinaku i parmezanu. Proste, wypróbowane połączenie, które wspaniale nadaje się aby wypełnić kruchy spód. Spód: 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Dodatkowo: masło do wysmarowania formy, mąką do podsypywania Masło pokroić na mniejsze kawałki i z podanych składników zagnieść ręką ciasto. Ciasto przykryć folią aluminiową i odstawić(...)wysmarowanej masłem. Na cieście ułożyć folię aluminiową oraz obciążenie (mogą to być specjalne kulki do tarty lub np. fasola). Piec 15 minut, a następnie zdjąć folię z obciążeniem i piec jeszcze ok. 10 minut. (Czasem nie używam obciążenia i piekę ok. 20 minut. Jest wtedy jednak ryzyko że tarta nadmiernie urośnie.) Farsz: 250 g mrożonego szpinaku 100 g wędzonego łososia

Bullio
Tarta z łososiem i szpinakiem 217

sera mascarpone, jogurtu greckiego, wędzonego łososia, szpinaku i parmezanu. Proste, wypróbowane połączenie, które wspaniale nadaje się aby wypełnić kruchy spód. Spód: 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Dodatkowo: masło do wysmarowania formy, mąką do podsypywania Masło pokroić na mniejsze kawałki i z podanych składników zagnieść ręką ciasto. Ciasto przykryć folią aluminiową i odstawić(...)wysmarowanej masłem. Na cieście ułożyć folię aluminiową oraz obciążenie (mogą to być specjalne kulki do tarty lub np. fasola). Piec 15 minut, a następnie zdjąć folię z obciążeniem i piec jeszcze ok. 10 minut. (Czasem nie używam obciążenia i piekę ok. 20 minut. Jest wtedy jednak ryzyko że tarta nadmiernie urośnie.) Farsz: 250 g mrożonego szpinaku 100 g wędzonego łososia

Bullio

Proponowane wyszukiwania