ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:160/245)

MUFFINKI SZPINAKOWE bez jajek 157

szczyptę soli, wszystko mieszamy, odstawiamy w drugiej blendujemy ze sobą mleko, olej i szpinak, aż uzyskamy gładkie puree , następnie dodajemy rozgnieciony banan oraz ekstrakt waniliowy i jeszcze raz wszystko blendujemy do uzyskania gładkiej masy do suchych składników dodajemy mokre i dokładnie wszystko mieszamy, ciasto przekładamy do foremek z papilotkami do ¾ wysokości, pieczemy 18-20 minut w piekarniku nagrzanym

Słodkie zapomnienie
Filet z łososia na parze z zielonymi plackami szpinakowymi i miętowym sosem 157

przyrządzić ją np. w bambusowym pojemniku do parowania). W międzyczasie przygotować placuszki. Opłukane liście szpinaku, 1/2 dojrzałego mango pokrojonego w kostkę, mleko i żółtko zblendować na gładką masę w głębokiej misce. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mieszając cały czas, dosypywać stopniowo do ciasta. Białko ubić na sztywno i wmieszać do masy za pomocą drewnianej łyżki (wg mnie

Dietolog
Szpinakowe pierogi z farszem z wątróbki drobiowej i sosem koperkowym 115

drobno posiekać i przełożyć do miski. Pierogi: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Szpinak zmiksować na jednolitą masę z 1-2 łyżkami wody. Do miski wsypać mąkę, dodać masę szpinakową, masło i śmietanę, po czym wymieszać. Następnie wlać wrzątek i zagniatając dodać jajko. Ciasto przełożyć na podsypany mąką blat kuchenny i zagnieść (powinno być gładkie i elastyczne). Jeżeli będzie

Passions hobbies life
Wyniki konkursu urodzinowego :) 137

piknikowy do Pani Agaty Janosz-Maduzi a powędruje, bo bardzo chętnie Quiche ze szpinakiem, szynką parmeńską, parmezanem i płatkami migdałów  wypróbuję. Trafiła Pani w mój smak idealnie, a całość brzmi fajnie i oryginalnie. II miejsce  Grill Pani Katarzyna Załuska  otrzymuje bo jej Malinowe ciasto z waniliowym obłoczkiem na cudownie cynamonowym spodzie mnie intryguje. Nie dość, że wygląda

Moniki Smakołyki
Grande Grill - Steak house w Krakowie 220

kremowe, wilgotne, rozpływające się w ustach! Pyszne! Dowiedzieliśmy się nawet, że przepis na to ciasto jest od mamy jednego z menagerów restauracji! I powiemy całkiem poważnie, że wrócilibyśmy spróbować inne pozycje z nowego menu - wiele pozycji brzmi bardzo zachęcająco - np. grillowane krewetki z młodym szpinakiem, grillowanym ananasem, czerwoną cebulą i pomarańczowo - imbirowym winegretem, albo sałatka z grillowaną wołowiną z ogórkiem

Plate of Joy
Krokiety z nadzieniem serowym. 142

ciasto i rozprowadzamy kolistym ruchem po całej patelni. Smażymy na niezbyt silnym ogniu. Gdy ciasto lekko się zrumieni odwracamy naleśnik na drugą stronę (podrzucając do góry lub odwracając łopatką), po czym zsuwamy na talerz. Składniki na farsz : 1 opakowanie serka śmietankowego 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 10 dkg startego żółtego sera 1 duży seler gałka muszkatołowa pieprz oregano, bazylia, tymianek oliwa

vegetanie
21 pomysłów na kasze! 458

oliwkami Sałatka z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Korzenne muffinki

Moja smaczna kuchnia
Pierożki z Ricottą i szpinakiem w serowym sosie 139

fety 500g mąki wrocławskiej gorąca woda Przygotowanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Szpinak roztopić w rondelku na łyżce masła, dodać do niego ser Ricotta i przepuszczone przez praskę ziemniaki. Farsz wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. W dużej misce przygotować ciasto na pierogi. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli i wlewać po troszku gorącą wodę - energicznie wyrabiać

Gaździnka warzy
21 przepisów na kolację, na ciepło! 23389

jęczmienną Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą  Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Ratatuja z soczewicą

Moja smaczna kuchnia
KULINARNE WYZWANIA FAIRY - 20.08.2013, Warszawa. 191

Fairy. MENU: Sałatka Najsztuba z młodych ziemniaków z wędzonym dorszem. Kozi ser w cieście francuskim z kurkami i młodą włoszczyzną. Tarta z kozim serem na spodzie z krupczatki z kurkami i  młodą włoszczyzną.   Pstrąg z bobem, chorizo i pieczonymi pomidorami. Zupa rybna ze szpinakiem i palonymi pomidorami oraz ośmiorniczkami. Przepiórki z nektarynkami, rozmarynem i masłem. Domowy makaron

W kuchni Karmel-itki
Makaron z naleśników ze szpinakiem i filetem z morszczuka (fit) 160

oleju Szczypta soli Na farsz szpinakowy: 450g szpinaku mrożonego (1 opakowanie)     ½ słoika suszonych pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko Ponadto: 4 filety z morszczuka ½ cytryny Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Składniki na naleśniki umieszczamy w misce miksera i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Jeśli ciasto jest zbyt gęsto dolewamy nieco wody, jeśli(...)talarki i wrzucamy na patelnie. Smażymy na złoty kolor pod koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Suszone pomidory kroimy w kostkę i dorzucamy do reszty, po chwile dodajemy rozmrożony szpinak. Podsmażamy, aż woda ze szpinaku odparuje, ale nie będzie zbyt wysuszony. Doprawiamy w razie konieczności solą i pieprzem. Wyłączamy gaz i  dodajemy jajko, mieszamy całość. Bierzemy po dwa naleśniki

Kolizje Smaków
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 200

dodatkiem duszonych pieczarek i cebuli w emulsji ziołowej na liściach młodego szpinaku z chipsem z boczku surowo wędzonego Składniki: pasztet Naturrino 250 g pieczarki 100 g cebula 100 g szpinak 250 g mąka 250 g 1 jajko woda 100 ml masło 50 g wywar mięsny lub warzywny 100 ml natka pietruszki 25 g sól, świeżo mielony pieprz Cebulę i pieczarki(...)chwilę odpoczęło. Na rozwałkowane ciasto układamy niewielką ilość wcześniej przygotowanego farszu i formujemy pierogi lub uszka. Gotujemy krótko we wrzącej, osolonej wodzie. Przygotowujemy emulsję maślano-ziołową. Na patelni rozpuszczamy świeże masło, dodajemy niewielką ilość wywaru, soli, świeżo mielonego pieprzu i drobno siekanej natki pietruszki. Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością masła dodajemy młode liście szpinaku, doprawiamy niewielką ilością soli

karmelowy
Domowy kebab z kurczaka 243

chudym mięsem, podany w smakowitych chlebkach też własnego wyrobu. To super danie na lunch do pracy. Czas: 2,5 godz. (w tym 2 godziny pasywnego kucharzenia – na wyrastanie ciasta i macerowanie mięsa) Poziom trudności: łatwe Doner kebab to jedna z najbardziej znanych szybkich przekąsek streetfoodowych na świecie. W Polsce przede wszystkim obowiązkowy punkt na trasie każdego imprezowicza – albo(...)kuminu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku Dodatki: Skład dowolny, np: Garść szpinaku lub sałaty Drobno posiekana kapusta Pomidor Ogórek świeży Papryka Sos czosnkowy : 4 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżka majonezu Ząbek czosnku drobno starty lub łyżeczka czosnku suszonego 1 łyżka soku z cytryny Sól, pieprz Ciasto: 3 szklanki mąki uniwersalnej 2 łyżeczki drożdży suszonych (opakowanie 7 g) 2 łyżki

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Domowy kebab z kurczaka 109

chudym mięsem, podany w smakowitych chlebkach też własnego wyrobu. To super danie na lunch do pracy. Czas: 2,5 godz. (w tym 2 godziny pasywnego kucharzenia – na wyrastanie ciasta i macerowanie mięsa) Poziom trudności: łatwe Doner kebab to jedna z najbardziej znanych szybkich przekąsek streetfoodowych na świecie. W Polsce przede wszystkim obowiązkowy punkt na trasie każdego imprezowicza, jako szybki(...)kuminu 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku Dodatki: Skład dowolny, np: Garść szpinaku lub sałaty Drobno posiekana kapusta Pomidor Ogórek świeży Papryka Sos czosnkowy : 4 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżka majonezu Ząbek czosnku drobno starty lub łyżeczka czosnku suszonego 1 łyżka soku z cytryny Sól, pieprz Ciasto: 3 szklanki mąki uniwersalnej 2 łyżeczki drożdży suszonych (opakowanie 7 g) 2 łyżki

Niedzielny kucharz
Bellanuna, Festiwal Najlepszych Restauracji Restaurant Week 173

poniższych restauracjach: Parole (ul. Sokoła 1) Przystawka Crème brûlée z koziego sera z marynowanym buraczkiem Danie główne Gratin z batatów z orzechami włoskimi, sosem z sera roquefort i szpinakiem Deser Mousse au chocolat z gruszką i herbatą Radość (ul. Rynek 24) Przystawka Krążki kukurydziane z kompresowanym jabłkiem, cukinią i pesto pietruszkowym Danie główne Lężnie bieszczadzkie zapiekane z serem haloumi(...)paprykowy i szparagi Deser Ciasto marchewkowe z lukrem pomarańczowym Lukr (ul. Kopisto 1/198) Przystawka Krem z cukinii z gruszką i prażonymi pestkami dyni Danie główne Kaszotto z kaszy pęczak z żurawiną, rukolą, rzodkiewką i serem bałkańskim Deser Biszkopcik z musem mango, białą czekoladą i pudrem miętowym Garden (ul. Kopisto 1) Przystawka Zapiekana cukinia ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kozim serem

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania