Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Przepyszne, nietypowe, zielone ciasto z tajemniczym składnikiem. Wejdź i spradź. Przepis na ciasto "Las" na naszym
CRAVEmonkeystron do zrumienienia, po czym zdejmowałam na talerz. I tak aż do skończenia ciasta. Wyszło mi 5 małych naleśników, czyli porcja dla 1 lub 2 osób. Naleśniki są pyszne na słodko, posypane cukrem pudrem czy posmarowane powidłami. Można je również podawać na pikantnie, np. ze szpinakiem, farszem mięsnym, czy warzywnym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania pozostałych moich przepisów
Waniliowe Improwizacjepierogi z mięsem – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z SOCZEWICĄ Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – porcja ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów – 1 szklanka czerwonej
nietylkopasta.plfarsz do pierogów Polecam Ci także przepisy: – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z kaczką Ilość porcji: farsz na 50-60 pierogów Przygotowanie: 50 minut Składniki: – 1,5 porcji ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów – 1 kaczka około
nietylkopasta.pllatach możemy je wykonać. SKŁADNIKI: [mała porcja] 100g tofu 40g mąki ryżowej 50g szpinaku 3/4 szklanki wody przyprawy: pieprz ziołowy, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, czosnek niedźwiedzi WYKONANIE: wszystkie składniki dokładnie ze sobą blendujemy na garnek z wodą nakładamy gazę, przypinamy ją np. klamrami z ciasta formujemy kuleczki i kładziemy na gazę gotujemy pod przykryciem na parze
healthy dreamsmisce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, jajka, jogurt, olej, dodajemy pokruszony ser bałkański, szpinak, boczek i szczyptę soli. Mieszamy całość. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Gotową masę przekładamy do papilotek lub formy na babeczki na wysokość 7/8 foremki. Pieczemy ok. 30-40 minut, tak aby ciasto było zarumienione a patyczek do sprawdzania wypieku wychodził z babeczki suchy. Smacznego
upichconaZapraszam na przezabawne zielone jeżyki. Co kryje się pod tą zabawną nazwą? Zielone jeżyki to szpinakowe kopytka w ziarnach słonecznika podsmażone na maśle. Wspaniały pomysł na
dolcevitainmykitchenJeśli mielibyście wybrać jeden typ ciasta na Boże Narodzenie, co by to było? U nas bez wątpienia piernik lub pierniczki. Pyszne pierniczki, z wyraźną miodową nutą i aromatem cynamonu, goździków. Już piekąc pierniczki nawet dużo wcześniej, poczujecie zapach Świąt w domu. Kolor i twardość pierniczków zależy od długości pieczenia ciasteczek. Jeśli preferujecie pierniczki ciemniejsze, pieczcie je ciut dłużej. Jeśli wolicie(...)zdobienia pierniczków. Możesz dodać sok z buraka czy sok ze szpinaku, żeby uzyskać lukier kolorowy. Nie potrzebujecie specjalnych narzędzi do wyczarowania własnych pięknych pierniczkowych ludzików. Wystarczy torebka foliowa i Wasza wyobraźnia oraz troszkę wprawy. Zamiennie zamiast miodu, możecie użyć melasy – jasnej lub ciemnej, to również wpłynie na kolor ciasta. Przepis pochodzi z książki „Cuda z piernika” Mimy
Mieszam w Garnkucoolwrapy z twarożkiem, suszonymi pomidorami i oliwkami. A na koniec podawaliśmy słodkości: ciasto marchewkowe i brownie z buraczkami, które były hitem wśród dorosłych a szczególnie wśród dzieci Wszystkie przepisy przedstawiam poniżej. KOKTAJL Z BOTWINKĄ Składniki: – 1 l soku jabłkowego – pęczek botwinki – 500 gramów malin – pęczek kolendry KOKTAJL SZPINAK I SELER NACIOWY Składniki: – 1 l soku jabłkowego – 4 łodygi selera naciowego(...)gramów szpinaku – 4 soczyste brzoskwinie KOKTAJL MARCHEW I KAPUSTA Składniki: – 0,5 l świeżego soku z marchwi – 0,5 l soku jabłkowego – 4 liście kapusty – 4 jabłka WYKONANIE: Wszystkie składniki należy dokładnie opłukać, pokroić na mniejsze części i zmiksować na gładki płyn blenderem ręcznym lub kielichowym. Można podawać z lodem. SAŁATKA Z PĘCZAKIEM Składniki: – 0,5 kg pęczaku – 1 koper
karmelowywłożyć do garnka, przykryć, podgrzać aż zmięknie, wyłożyć na sito, odcisnąć. Cebulę i czosnek drobno posiekać , zeszklić na łyżce oliwy, dodać odciśnięty szpinak i chwilę razem podusić. Przestudzony szpinak dodać do ricotty, dodać jajko, parmezan, wymieszać , doprawić solą i pieprzem sos pomidorowy Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pomidory z puszki, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, oregano, sól(...)pieprzem i solą . Ciasto makaronowe Gotowe przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Domowe, świeżo zrobione płaty, gotujemy przez ok 3 - 4 minuty a następnie zanurzamy w lodowatej wodzie. Osączamy na ściereczce i odkładamy przykryte, do czasu robinia lasagnii. Lasagne w naczyniu polanym oliwą o wymiarach układamy: warstwa sosu pomidorowego, płat makaronu, szpinak, pomidory, sos beszamelowy. Kolejna warstwa
Stare Garyczosnek, olej, wodę i mąkę (dodawajcie po jednej łyżce, do momentu, aż ciasto będzie wystarczająco się kleić) umieszczamy w jednej misce i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy tworzymy kulki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Podajemy np. na liściach szpinaku. Smacznego
Be Fit Be Strongdodatku masła, na bazie mąki kukurydzianej oraz maki z ciecierzycy. Ta druga nadaje ciastu specyficznego smaku charakterystycznego dla tego typu mąki. Jeśli nie jesteście zwolennikami tego smaku to możecie także przygotować spód z któregoś z poniższych przepisów: Tarta z cukinią i pomidorami Tarta z cukinią i szpinakiem Farsz z kolei był efektem tak zwanego czyszczenia lodówki Ale z czystym sumieniem
Healthycreations.plśrodek. Boczek rumienimy na rozgrzanej patelni. Placki tortilii również smarujemy margaryną, obficie posypujemy szpinakiem i układamy najpierw boczek, a tuż za nim suszone pomidory. Ser ścieramy na tarce i dzielimy na 4 części- 2 większe i dwie mniejsze. Większymi porcjami posypujemy placki tortilli i zwijamy je ciasto w rulon. Wkładamy w środek bagietki, ostrożnie by jej nie rozerwać. Wierzch posypujemy
Kuchnia w czekoladzietrochę inne od typowych polskich placków. przyrządza je się z utartych ziemniaków ale ciasto jest nieco lejące, bo Szwedzi rozrzedzają je mlekiem. Sposób podania placków różni się od naszego, bo Szwedzi jedzą wyłącznie raggmunkar z wędzonką i dżemem z borówki. Ja wprowadziłam małą innowację, mianowicie dodałam szpinak. Placki smakują praktycznie jak autentyczne raggmunkar, bo przecież szpinak jest neutralny w smaku
codojedzenia