przepis Babka pigwowa - przepis Budynowiec z jabłkami - przepis Chmurka czereśniowa z galaretką - przepis Choinka w serniku - przepis Ciasto kokosowe z borówką - przepis Ciasto migdałowe - przepis Cytrynowiec jabłkowy - przepis Cytrynowiec ze śliwkami - przepis Czekoladowiec chałwowo – borówkowy - przepis Deser cappuccino z borówką - przepis Deser kokosowy z wiśniami - przepis Drażetkowiec - przepis Extra
Ciastka - domowe słodkościCiasto z płatkami owsianymi… Próbowaliście upiec kiedyś takie ciasto? Jest pyszne! Dodam, że jest to ciasto z cukinią , bez dodatku rafinowanego cukru. Cukier oczywiście jest, ale pod postacią miodu, czekolady i suszonych moreli. Oh, jest go całkiem sporo. To ciasto można zjeść na deser ale i na śniadanie zamiast tradycyjnej owsianki . To ciasto jest bardzo proste w przyrządzeniu. Wystarczy(...)jedną całość. Cukinię jak zwykle ścieram na tarce , posypuję solą i odstawiam na 20 minut, a potem odciskam. Nie martwcie się, ciasto i tak będzie wilgotne. Do ciasta można dodać dodatkowo orzechy, czy suszone morele zamienić suszonymi śliwkami lub daktylami. Również masło orzechowe można wybrać te, które lubi się najbardziej lub akurat ma się w domu. Ja mam zawsze
codojedzeniaLekkie, delikatne ciasto do którego pasują każde owoce: zarówno świeże jak i mrożone. Składniki 1,5 szkl. mąki pszennej pół szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła lub margaryny 4 żółtka 1 łyżka kwaśnej śmietany 18 % 4-5 łyżek cukru Piana: 4 białka szczypta soli pół szkl. cukru 1 budyń śmietankowy Blaszka(...)ciasto mieszamy i zagniatamy, zagniecione ciasto dzielimy na 2 części (nie muszą być równe). Jedną częścią ciasta wylepiamy blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia (ciasto nakłuwamy widelcem), druga część ciasta ląduje w zamrażalce. Blachę z jedną częścią ciasta wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C ( pieczemy aż się zrumieni). Kiedy ciasto będzie podpieczone układamy owoce (jakie kto woli) ja dałam śliwki
Wasze Przepisyniego rózne owoce i przyprawy, a od razu zmieni swój charakter – w ten sposób możemy za każdym razem, bazując na jednym przepisie, robić różne ciasta. Co powiecie na prosty chlebek bananowy ze śliwkami? Read More Artykuł Prosty chlebek bananowy ze śliwkami pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino
Flymetothespoondomowe, pyszne, które przygotujesz w kilka chwil, przez cały rok. Są puszyste, delikatne, najlepiej smakują gorące z dodatkiem cukru pudru, miodu lub konfitur owocowych. Do ciasta na placki możesz dodać posiekane owoce, np. śliwki, morele czy jabłka. Polecam przepis Maślankowe placuszki SKŁADNIKI: 40 g masła roztopionego, wystudzonego 2 jajka łyżka soku pomarańczowego lub soku wyciśniętego z cytryny/pomarańczy szklanka maślanki
Zasmakuj Kuchniciasto około 45 minut. Gotowe ciasto można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Pozostałe białka można wykorzystać piekąc bezy lub zamrozić i użyć przy innej okazji. Ciasto można wzbogacić, dając na powidła śliwkowe pokrojone śliwki (suszone, nie wędzone). Glinicki przekładaniec drożdżowy - kuchnia podkarpacka Zapraszam na podkarpackie drożdżówki i inne regionalne specjały do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA
Trzeci talerzAndrzejki 2017 tuż tuż! Pora zaprezentować Wam moje pomysły na tegoroczne Andrzejkowe Party! Czy jesteście gotowi? Zaczynamy! Ciasto na pizzę Kule z bananem i suszonymi śliwkami Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone
Moja smaczna kuchniacukrem na jasną, puszystą masę. Cały czas ubijając dodaję po jednym jajku. Na koniec wsypuję mąkę i posiekane orzechy, mieszam starannie na niskich obrotach. Śliwki kroję w kostkę i dodaję do masy. Ciasto nakładam do foremek i piekę około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Najlepiej smakują na ciepło
babka w formieprzez sitko – w ten sposób się ja napowietrza i placuszki będą pulchniejsze – następnie dodać je do pozostałej masy i krotko zmiksować razem. Dołożyć pokrojone śliwki i wymieszać łyżką, aby dokładnie połączyć je ciastem. Smażyć na rozgrzanym oleju, nakładając ciasto łyżką. Gotowość oleju sprawdzać kropką nałożonej masy na środek patelni, jak się szybko zacznie smażyć, można nakładać placuszki. Jeśli masę
Grunt to przepis!prawda ale ja jem je po prostu dla walorów smakowych. Uwielbiam je za charakterystyczną słodycz i niesamowity wyraźny smak. Rewelacyjnie smakują w połączeniu z suszonymi śliwkami i fetą , stanowią też ciekawy dodatek do ciasta . Zupa buraczkowa od zawsze należała do najbardziej uwielbianych przeze mnie zup. Jako, że idzie wiosna, to chciałam spróbować jednak nieco lżejszej wersji tej zupy. Krem
Pobite gary BarbaryBanalnie proste rogaliki z ciasta francuskiego z domowym nadzieniem z żurawiny i śliwek. Do tego gorąca piernikowa czekolada i mamy idealne śniadanie na zimowe poranki! Po przepis wpadajcie na facebook V-mag klik
wegetalerzeBardzo lubię tworzyć nowe wypieki w mojej kuchni. Z dużym wyborem mak mogę kombinować na wszystkie sposoby. Tym razem upiekłam ciasto z maki jaglanej, dodatkowo dodałam mak i śliwki. Coś pysznego! Składniki: 2 jajka 1 banan 4 łyżki mąki jaglanej 10 tabletek słodziku szczypta proszku do pieczenia 1 płaska łyżka maku 4 suszone śliwki aromat Sposób przygotowania: Jajka ucieramy
Truskawkowa Fiestamnie woka, to mój pierwszy wypiek w tym naczyniu i wiem już, że nie ostatni! Na początku miałam zrobić słodkie bułki z nadzieniem czeko-śliwka, ale jak zaczęłam w domu już przygotowywać ciasto, okazało się, że nie mam w domu masła ;-(. Ech no tak, bo ja masła używam tylko do pieczenia i do smażenia czasami. Więc swoje zamiary musiałam
SMYKWKUCHNIsosem chrzanowym*, brokuły (vegan) *z mleczka kokosowego i chrzanu kluski śląskie z sosem pieczarkowym (vegan) pierogi gryczane z farszem z czerwonej fasoli-suszonych śliwek-tahini (vegan) muszę jeszcze popracować nad gryczanym ciastem, bo fajne, ale strasznie kruche mi wyszło, co widać po nie do końca ładnych pierogach, ale dobre :D tortilla z marchewką, kapustą, awokado, pieczonymi falafelami
More food, love and dreamsJak nazwa wskazuje za przygotowanie tego piernika należy się zabrać na trzy tygodnie przed świętami. Przepis jest prosty i nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych. Pochodzi z
Polska Zupa