ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:531/767)

Babka marmurkowa 330

proszkiem do pieczenia. Miękkie masło utrzeć razem z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Następnie nie przerywając miksowania dodajemy po jednym jajku. Na koniec dodajemy mąkę na przemian z mlekiem (1/2 szklanki). Na mniejszych obrotach miksujemy do połączenia się wszystkich składników. Trzy łyżki mleko podgrzać i zalać kakao, dokładnie wymieszać by powstała gładka masa, przestudzić. Ciasto podzielić na dwie

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto Cappuccino 466

Ciasto jest smaczne i delikatne w smaku, mleczny krem doskonale się komponuje ze smakiem kawy, polecam na deser. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 masło śmietankowe 1 szklanka cukru pudru 2 serki  homogenizowane waniliowe po 200 gram 2 szklanki mlek w proszku Poncz

Bajeczna Kuchnia
Najprostsze ciasto marchewkowe 150

cukier, proszek). Łyżką mieszamy do dokładnego połączenia składników. Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i obsypanej mąką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez niecałą godzinę. Przed wyjęciem należy sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się dopiekło. Upieczone ciasto polewamy polewą czekoladową. Składniki: 100 g masła 1/2 szklanki cukru 6-8 łyżek dobrego gorzkiego kakao 3 łyżki mleka Wszystkie składniki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kruszonka lasowiacka 196

muszę mieć mleko :) Swoją drogą, mam nieodparte wrażenie, że kruszonka była pierwowzorem ciasta zwanego pychotką. Gdyby tak zamienić warstwę kakaową na masę budyniową z kruszonki wyszłaby właśnie pychotka :) (no i oczywiście 2 placki upiec osobno). Składniki na brytfankę 25 x 35 cm 600 g mąki 300 g margaryny 6 jajek – białka i żółtka osobno 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Trzeci talerz
Ricottowy muffin nadziany jesienią. 142

mleka (do konsystencji) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta cynamonu, soli coś do osłodzenia porządna łyżka masła orzechowego (im więcej tym lepiej :D) porządna łyżka pure z dyni hokkaido (z 50g) szczypta soli, ew. coś do posłodzenia, cynamon (wszystko porządnie wymieszać) Suche składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy mokre i miksujemy, przekładamy ciasto do foremki/papilotki, wypełniając

More food, love and dreams
Ciasto czekoladowe- tort 114

uwielbiała ciasta czekoladowego :) Składniki: 1 ½ szklanki mąki 1 ½ tabliczki gorzkiej czekolady 3 łyżki kakao 1 ½ szklanki cukru 6 jajek 3 białka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 masło 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej szczypta soli Składniki na masę: 2 gorzkie czekolady 2 łyżki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 3 łyżki mąki zwykłej 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ litra mleka 1/3 szklanki mleka

Tradycyjna Kuchnia
Orkiszowe placuszki czekoladowe z twarożkiem kokosowym i truskawkami 115

czekoladowe i puszyste. Postanowiłam podać je z najlepszym twarożkiem kokosowym i mnóstwem truskawek :)   Składniki: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka  1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu   Dodatkowo: 3 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków kokosowych  dojrzałe truskawki W misce mieszamy(...)twarożek, jogurt i wiórki i rozgniatamy widelcem.    Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy

Chocolate Muffin Blog
Drożdżowe bułeczki z jabłkiem na jesienną chandrę 129

drożdży w proszku 5 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki masła 2 łyżki jogurtu greckiego 1 spore jabłko Przygotowanie: Do odmierzonej mąki wsypuję drożdże, cukier zwykły i waniliowy oraz masło.Wbijam jajko i zalewam lekko ciepłym mlekiem. Odstawiam na 15 minut by drożdże zaczęły "pracować". Po tym czasie składniki mieszam, a następnie wyrabiam na jednolite ciasto. Wychodzi gęste

Kuchnia po mojemu
Mini muffinki z gorzką czekoladą i kolorową bitą śmietaną 193

wystudzić. Dodać mleko i jajka i dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i cukier. Do mąki wlać masę jajeczno-mleczno-maślaną oraz posiekaną drobno czekoladę, i widelcem połączyć w jednolitą masę. Przestać, gdy masa się połączy i nie będzie widać suchej mąki. Najlepiej zrobić to w kilku ruchach (muffinki nie lubią jak ciasto jest idealnie połączone

CookYourself
Muffiny z truskawkami i ricottą 119

miski z proszkiem do pieczenia. Wymieszać z cukrem i solą. Odstawić. 100 g ricotty wymieszać z łyżką cukru i skórką lub trawą cytrynową. Odstawić na bok. Pozostały ser wymieszać z mlekiem, roztrzepać z jajami. Połączyć z mączną mieszanką do połączenia składników. Dodać olej, wymieszać. Na koniec dodać truskawki. Wymieszać. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami. Rozłożyć ok 2/3 ciasta. Do każdej

Pełny talerz
Nalesniki czekoladowo-gryczane 212

mleka (u nas bez laktozowe) 100 ml wody 75 g brązowego cukru 2 jajka (u nas zielononóżki) szczypta soli szczypta cynamonu ½ łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki wkładamy do miski. Mieszamy energicznie by dokładnie się połączyły. Przykrywamy miskę folią i odstawiamy do lodówki na ok. 3-4 godziny. Po tym czasie jeszcze raz dokładnie mieszamy. Ciasto powinno być dość rzadkie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Czekoladowe muffinki z kawałkami czekolady 146

łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 1 jajko ½ szklanki oleju 1 szklanka mleka 100 g groszków czekoladowych, lub pokrojonej drobno czekolady Sposób wykonania: W jednej misce połączyć wszystkie składniki suche w drugiej mokre. Do suchych składników przelać mokre i wszystko dokładnie wymieszać, do połączenia się składników. Papilotki do muffinek lub foremki napełniać ciastem do wysokości

Na słodko lub wytrawnie
Kakaowe muffiny z czekoladą i borówkami. 170

łyżeczki proszku do pieczenia -3/4 kubka mleka -3/4 kubka cukru trzcinowego -dwa, dobrze napowietrzone, rozbełtane jajka -150 gram, wystudzonego, rozpuszczonego masła -ziarenka z 1/2 laski wanilii Masło łączymy z mlekiem, jajkami i wanilią - mieszamy, nie ubijamy. Suche składniki dobrze mieszamy, dodajemy masła z mlekiem i jajkami. Mieszamy łyżką lub mikserem, ale na najwolniejszych obrotach, tak, by ciasto pozostało

BaRepas
Szarlotka z migdałową kruszonką i budyniem 176

ciasto, górę ciasta posypać lekko bułką tartą, jabłka nie wsiąkną mocno wtedy w spód. Masa jabłkowa: Jabłka obrać, i pokroić w paseczki, wymieszać z cynamonem i cukrem. Wyłożyć nimi spód i lekko docisnąć. Kruszonka: Migdały zmielić w blenderze. Składanki wymieszać, aż powstanie piaskowa konsystencja (będą nam się robiły grudki) Budyń: Szklankę mleka zagotować, druga szklankę wymieszać z proszkiem budyniowym

Moje pyszne gotowanie
Odchudzone kremówki kokosowe według Ewy Wachowicz 494

proszkiem do pieczenia, dać masło i posiekać razem nożem. Dodać cukry, wymieszać, zrobić dołeczek, wbić jajka i wlać zimną wodę. Rozbełtać końcówką noża, następnie zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki.  Następnie rozwałkować i wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem   Masa budyniowa: 1 litr mleka

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania