ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:538/767)

Sernik na bazie jogurtu greckiego- poezja! 186

przypadku udaje się to w 100%! Sernik nie jest zbyt słodki – takie ciasta lubię najbardziej. Najlepiej smakuje schłodzony. Czego potrzebujesz? Do wykonania ciasta (kruchego): 3 szklanek mąki pszennej szczypty soli 2 łyżeczek proszku do pieczenia 2 łyżeczek cukru waniliowego pół szklanki cukru 6 żółtek 250 g margaryny Do wykonania masy jogurtowej: 6 białek szczypty soli szklanki cukru 3 dużych

Arbuziaki
Ciasto Kilmandżaro 256

Ciasto na biszkopcie z jabłkami i masą budyniową. Niby zwykłe, a robi piorunujące wrażenie smakowe. Puszyste, wilgotne i idealnie słodkie. Składniki: (na dużą blachę 26cm x 40cm) biszkopt: 8 jajek 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao łyżka oleju szczypta soli masa jabłkowa: 2kg jabłek 25g masła(...)galaretki cytrynowe masa budyniowa: 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej pół szklanki cukru 250 g masła 2 żółtka dodatkowo: cukier puder do posypania Przygotowanie: Jabłka obieramy i ścieramy na grubych oczkach na tartce. Smażymy na maśle przez około 15 minut aż będą miękkie. Co jakiś czas mieszamy. Dodajemy galaretki i mieszamy. Dusimy jeszcze przez

Lena Gotuje
Sernik pod słonecznikiem 210

pieczenia Wykonanie: Mąki z proszkiem do pieczenia wymieszać, dodać tłuszcz i posiekać siekaczką lub nożem do stanu kruszonki, następnie w palcach rozetrzeć. Dodać żółtka, powinno się nam zlepić w kulę. Taką kulę ciasta włożyć w woreczek i wstawić do schłodzenia w lodówce na około 30 min. Blaszkę o wym. 35x25 cm wyścielić papierem d/pieczenia, ciasto rozwałkować na blaszce. Masa serowa(...)sera z wiaderka 1/2 szklanki oleju 2 szklanki cukru 1 szklanka mleka kubek śmietany (ja dodaję 30% duży kubeczek) 5 żółtek 2 jaja 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 łyżki mąki ziemniaczanej zapach-wedle uznania: sok z cytryny+skórka otarta z cytryny lub podobnie z pomarańczy Ser przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki, wszystko razem zmiksować. Masę serową wylać

kgwjanczewo
sernik gotowany z truskawkami i galaretką 977

pszennej 30 g cukru 1 jajko 1 żółtko 125 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier mieszamy na stolnicy. Dodajemy jajko i żółtko a następnie masło, siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, samo dno. Pieczemy na złoty kolor(...)składniki na masę serową: 1000 g sera mielonego 160 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 200 g masła 3 budynie waniliowe 250 ml mleka dodatkowo: świeże truskawki, pokrojone na połówki 2 galaretki truskawkowe 750 ml gorącej wody wykonanie: Masło rozpuszczamy z cukrem na małym ogniu. Dodajemy zmielony ser, mieszamy. W osobnym naczyniu dokładnie mieszamy mleko z budyniami oraz

Domowy Smak Jedzenia
Biszkopt z kremem karpatkowym 844

łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dalej ubijając dodawać powoli olej. Następnie dodawać po łyżce mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować na minimalnych obrotach. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bezglutenową bułką tartą lub zmielonymi na puch płatkami kukurydzianymi. Piec ok 25 - 30 minut w 180 stopniach(...)krem karpatkowy - składniki: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe - bezglutenowe 3 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 3 płaskie łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki cukru ewentualnie cukier waniliowy 1/2 litra mleka 250 g masła/ margaryny Do garnuszka wlać 350 ml mleka. Dodać cukier i cukier waniliowy, zamieszać do rozpuszczenia i zagotować. Do dużego kubka wlać resztę mleka. Dodać budynie i mąki

Ze smakiem bez glutenu
Ciasto kawowe z polewą z białej czekolady 350

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę z kakao, proszkiem i sodą   przesiać, odstawić. Masło utrzeć z cukrem do otrzymania jasnej, puszystej masy. Dodawać jajka, jedno po drugim, miksując po każdym dodaniu. Dodać przestudzoną kawę, wymieszać.  Na koniec dodać przesiane składniki i wymieszać rózgą kuchenną.  Ciasto przełożyć do formy 23x23 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec(...)temperaturze 180 stopni przez 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Polewa: 115 g białej czekolady 55 g masła 3 łyżki mleka 140 g cukru pudru, przesianego Czekoladę połamać, wrzucić do garnuszka razem z masłem i mlekiem. Rozpuścić w kąpieli wodnej, mieszając. Zdjąć z ognia, dodać przesiany cukier i wymieszać do otrzymania gładkiej masy. Ciepłą masą polać ciasto. Oprószyć kakao. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Nadziane muffiny w orzechowych beretach 206

skorzystać z poniższej promocji :D Nadziewane muffiny kakaowe w orzechowych beretach ok. 10 szt. Potrzebujesz: 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki brązowego cukru 2 łyżki gorzkiego kakao 1 jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju roślinnego Krem: 150g serka naturalnego typu Philadelphia lub President 50g orzechów nerkowca + kilka sztuk do ozdoby 1,5 łyżki(...)pudru Nadzienie: 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki dobrej jakości (najlepiej domowy) Sposób przyrządzenia: 1. Wszystkie składniki na muffiny umieść w misce i miksuj do czasu uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. 2. Foremki na babeczki wyłóż papilotkami lub posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą, następnie wypełnij ciastem do końca. 3. Piecz muffiny w 180*C przez ok. 25min. Krem: 1. Orzechy

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Seromakowiec 212

jestem zadowolona :) Będzie na święta :) Składniki na spód 1 1/2 szklanki mąki pszennej 125 gramów masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka Składniki na masę makową 500 gramów maku 500 ml mleka 4 białka + szczypta soli 1 i 1/3 szklanki cukru  4 jabłka pokrojone w kostkę 4 łyżki kaszy manny Składniki na masę serową(...)wiaderku  5 jajek (osobno białka i żółtka) 2 żółtka 125 g masła 1 szklanka cukru Nagrzać piecyk do 180 stopni C Najpierw robimy spód: wszystkie składniki na ciasto szybko zarobić i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wylepić ciastem blachę o wymiarach 25 cm x 40 cm i nakłuć go widelcem. Spód podpiec

Szczęśliwa kuchnia
Smaczek 379

kakao   4 łyżki kwaśnej śmietany Margarynę ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy do niej kolejno po jednym żółtku. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia, na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek.Ciasto dzielimy na 4 części, do 1 dodajemy wiórki kokosowe i łyżkę śmietany, do drugiej mak i łyżkę śmietany, do 3 orzechy i łyżkę śmietany(...)czwartej kakao i łyżkę śmietany. Po wymieszaniu, pieczmy każdy placek oddzielnie w blaszce (23x35) wyłożonej papierem do pieczenia w 180 st C ok 20 minut. Masa budyniowa 2 szkl. mleka   2 łyżki mąki pszennej   2 łyżki mąki ziemniaczanej   1 masło   1 szklanka cukru   2 żółtka Mąki i żółtka rozmieszać w pół szklanki mleka, pozostałe zagotować

Cynamonowe szczęście
Śniadaniowe placuszki z borówkami na jesienne poranki 221

Taki "puste" można potem serwować z dowolnymi konfiturami. A jak je zrobić ? Trzeba przygotować - 400g maki tortowej - 50g cukru - 1 łyżeczkę proszku do pieczenia - 1 łyżeczkę sody - 3 jajka - 50g stopionego masła - 150g jogurtu - 100ml mleka - trochę borówek lub jagód (można bez nich) - ew. cukier puder do posypywania - ew. konfitury do podawania W sporej misce wymieszać przesianą mąkę(...)sypkimi składnikami, a w drugim naczyniu jogurt, śmietanę, ŻÓŁTKA i przestudzone masło. Potem połączyć suche z mokrym i ubić na sztywno białka z odrobinką soli. Połączyć ubitą pianę z ciastem, mieszać delikatnie. Teraz pora na borówki, jeżeli ich używacie, dodać taką niepełną szklankę. Smażę z obu stron na złoty kolor na patelni ledwie muśniętej masłem klarowanym. Smażone z owocami

I tu będę miała takie te
Ryżowe racuszki 162

opłukaniu przełożyłam gotującego się mleka. Dodałam sól i masło. Wymieszałam i zagotowałam. Zostawiłam na małym gazie. Dobrze jest czasami zamieszać, żeby się nie przypaliło. Po około 15 minutach zestawiłam z gazu. Wystudziłam.     Jabłko obrałam i starłam do miski na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Dołozyłam ryż, dodałam przecier pomidorowy, jajka, proszek do pieczenia i śmietanę. Na koniec(...)wyspałam mąkę. Wszystko dokładnie wymieszałam.   Na dużej patelni rozgrzałam olej i na gorący wykładałam porcję ciasta. Na średnim gazie smażyłam racuszki z obu stron na złoty kolor.     Po przełożeniu na półmisek można upudrować je cukrem pudrem.   Najbardziej smakują podane jeszcze ciepłe z różnymi ulubionymi dodatkami, z dżemem, śmietaną lub jogurtem       Usmażyłam racuszki

Kuchnia u Krysi
muffiny kokosowe z czarną porzeczką i białą czekoladą 177

mocno owocowe. Dzieci były zachwycone, dorośli też ;-) składniki: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka owoców czarnej porzeczki 100 g białej czekolady wykonanie: Mleko, jajko i olej wlewam do miski i łączę łyżką. Wszystkie suche składniki wsypuję do drugiej miski, mieszam(...)dolewam mokre składniki. Wszystko razem mieszam krótko i delikatnie - tylko do połączenia składników. Dodaję kokos, posiekaną białą czekoladę oraz owoce i bardzo delikatnie łączę. Przekładam ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, napełniam foremki do pełna (z tej porcji ciasta wychodzi 12 babeczek). Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni

babka w formie
ORZESZKI Z MASĄ ORZECHOWO - MLECZNĄ 121

mleka pełnego w proszku 200 g masła naturalnego 1 kieliszek wódki Orzechy mielimy drobno blenderem, przesypujemy do garnka,  wlewamy mleko i zagotowujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wsypujemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Pozostawiamy masę na około 20 minut w chłodnym miejscu aż stwardnieje. Masło ucieramy mikserem z cukrem, dalej ucierając dodajemy po łyżce masy orzechowej aż całą wyrobimy(...)PRZYGOTOWANIE :  Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy jajka i mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki, żeby troszkę stwardniało, będzie się lepiej robić  kuleczki z ciasta.  Z zimnego ciasta robimy małe kuleczki które pieczemy w gofrownicy w formie na orzeszki. Ostudzone połówki ciasta smarujemy kremem i sklejamy. Ciastka

Kulinarne Fantazje Marioli
.1233. ostatnie odkrycie z patelni 138

owsianej, z innymi nie próbowałam) ~łyżeczka octu jabłkowego ~1/3 łyżeczki sody oczyszczonej ~1/2 łyżeczki BG proszku do pieczenia ~100-150g jabłka (lub innych drobno posiekanych owoców) Płatki owsiane zalewamy gorącą wodą lekko ponad ich poziom i odstawiamy. Chia łączymy z mlekiem i również odstawiamy - na ok. 10-15 minut. Następnie dodajemy nasiona chia do płatków i mieszamy, dodajemy pozostałe(...)składniki i dokładnie mieszamy. Można ostawić masę jeszcze na ok. 5-10 minut aby zgęstniała bardziej. Rozgrzewamy patelnie i lekko ją natłuszczamy. Wylewamy ciasto na patelnie i smazymy na małym ogniu kilka minut pod przykryciem, następnie odwracamy placek na drugą stroną i smażymy kolejne kilka minut, już bez przykrycia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

breakfast of dreams
Babeczki Monte z kremem orzechowo-śmietankowym 129

proszkiem do pieczenia i podziel na dwie porcje po 1,5 szklanki. Masło utrzyj na biały puch, następnie zacznij dodawać cukier, dalej ucierając. Wbij kolejno jajka, nie przerywając miksowania. Masę podziel na 2 równe porcje. Do jednej porcji utartego masła dodaj śmietankową (białą) część deseru Monte. Wsyp następnie połowę (1,5 szklanki) mąki i zmiksuj do połączenia. Ciasto powinno mieć(...)konsystencję gęstej śmietany. W razie potrzeby wlej odrobinę mleka. Ja nie musiałem, ale w zależności od mąki ciasto może wyjść za gęste. Dodaj posiekaną w kostkę białą czekoladę i połącz. Do drugiej porcji utartego masła dodaj orzechową (brązową) część deseru Monte. Wsyp następnie połowę (1,5 szklanki) mąki, łyżeczkę kakao i zmiksuj do połączenia. Dodaj posiekaną w kostkę mleczną czekoladę

Food Square