ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:538/767)

Karmelowiec 186

proszku do pieczeniaZ podanych składników zagniatamy ciasto. Pieczemy 2 placki w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni  około 20-30 minut. Po przestudzeniu ciasto przekładamy bitą śmietaną.0,5 litra śmietany kremówki (36%)1/2 szklanki cukru pudru2 opakowania śmietan fixŚmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fix.  Ciasto przełożone bitą śmietaną polewamy gorącym karmelem (puszkę skondensdowanego mleka słodzonego

Salonik smaków
WYTRAWNE MUFFINKI WEGETARIAŃSKIE. 411

Dudnienie muzyki roznosi się po całej ulicy. Rozbawione towarzystwo śmieje się, stojąc w oknie i paląc papierosy. Stukają kieliszki, zabawa trwa - jedzenia zabraknąć nie może.Ekspresowo

W kuchni Karmel-itki
Chleb z serem i cebulą 115

proszku sól pieprz czarny mielony Przygotować formę do pieczenia. Na patelni roztopić połowę masła, smażyć cebulę, aż zmięknie i lekko się przyrumieni. Odstawić by ostygła. Przesiać mąkę i sól do dużej miski. Dodać drożdże, gorczycę, sól i pieprz. Wymieszać. Dodać 3/4 startego sera i cebulę. Wymieszać i zrobić zagłębienie na środku. Wlać mleko i wodę. Wyrobić luźne ciasto. Wyłożyć

Apetyczna babeczka
Migdałowy blok czekoladowy 116

Łom, blok czekoladowy z dużą ilością migdałów i nutką pomarańczy. Przygotowanie jest bajecznie proste i szybkie. Bakalie możecie dowolnie komponować i wykorzystać te które macie w

Apetyczna babeczka
Chleb fasolowy (bez mąki, z mlekiem w proszku) - 200 kcal/100 g 183

siemienia lnianego (ziarenka)  sól, pieprz  Przygotowanie:  1. Roztapiamy masło i zostawiamy aby ostygło. 2. Odsączamy fasolę z zalewy, dodajemy do niej jajka, mleko w proszku, sodę, proszek do pieczenia, przestudzone masło, sól, pieprz i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji.  3. Dodajemy zioła prowansalskie i siemię lniane, mieszamy.  4. Masę wylewamy do małej foremki (wcześniej(...)trochę ją natłuścić) i po wierzchu lekko posypujemy siemieniem lnianym.  4. Wkładamy do piekarnika  Pieczenie:  Ustawiamy piekarnik na 190 stopni - grzałka: góra-dół  Wkładamy ciasto i przykręcamy do 180 stopni.  Czas pieczenia - 35 min     Forma: wąska aluminiowa foremka jednorazowa - dł. spodu 20 cm Uwagi: Po przestudzeniu przechowujemy w lodówce. Nie jemy ciepłego

Malowane smakiem
1488.Domowe gofry po polsku 156

mleka skórka otarta z 1 cytryny lub pomarańczy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wodzisław sól Masło utrzeć lub zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do kremu maślanego, stale ucierając dodawać po jednym jajku, a następnie po łyżce mąki z dodatkami, startą skórkę cytrusową, a następnie po jednej łyżce śmietany. Ciasto

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Kubuś bez pieczenia 821

cukru (na 0,5 l mleka) 2 galaretki brzoskwiniowe 2 łyżki cukru 2 opakowania ciastek delicja 400 ml śmietanki 30 % starta biała i gorzka czekolada do posypania biszkopty do wyłożenia formy Dno blaszki o wymiarach 35x25 wyłożyć biszkoptami i odstawić. Ugotować budyń na soku. Odlać szklankę soku i wymieszać w niej proszek budyniowy. Pozostały sok zagotować z dodatkiem cukru(...)wystudzenia. Śmietankę ubić na sztywno. Następnie dodać wystudzoną tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na delicje. Wierzch ładnie wyrównać i posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby ciasto dobrze stężało

Monia miesza i gotuje
Pijana śliwka w czekoladzie 208

koniec ubijania dodajemy partiami cukier, a następnie żółtka i ostrożnie mieszamy z mąką, kakao i proszkiem do pieczenia. Całość przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st. C ok 30 minut. Krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 1/2 litra mleka 2 łyżki cukru pudru Gotujemy budyń i odstawiamy do ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu(...)smarujemy ostudzony biszkopt. Śliwki w czekoladzie: ok 2 szklanek śliwek z nalewki 1 czekolada gorzka 1/2 czekolady mlecznej 1/3 szklanki mleka Czekolady wraz z mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki (łatwiej nam będzie później kroić ciasto) i mieszamy z czekoladą. Tak przygotowaną masę wykładamy na krem budyniowy i odstawiamy do lodówki, by ładnie zastygło. Zamiast śliwek

Cynamonowe szczęście
Przekładaniec z kremem budyniowym i polewą czekoladową-pyszne"Biuściki" 147

znowu upieke.Jest uzalezniajace.Przepis jest troche przydlugi,ale wykonanie jest niezwykle proste.Bardzo polecam!Ciasto sklada sie z blatu biszkoptowego,warstwy z dzemem jezynowym,kremu budyniowego,warstwy z okraglych biszkoptow i wisienek nasaczonych alkoholem oraz polewy czekoladowej.Skladniki na biszkopt :( blaszka 32x24cm)4 jajka1 szklanka maki1 niepelna szklanka cukru1 lyzeczka proszku do pieczeniaszczypta soliWykonanie:Biala odzielic od zoltek i ubic je na sztywna(...)bedzie pulchna i jednolita.Dodac alkohol.Reszta skladnikow:4 czubate lyzki dzemuokragle biszkopty wisnie namoczone w alkoholualkohol do nasaczenia (wisniowka,rum,spitytus)polewa czkoladoaw:150 g gorzkiej czekolady,5 lyzek mleka,20g maslaWykonczenie ciasta:Wystudzony blat biszkoptowy posmarowac dzemem.Na warstwie dzemu rozsmarowac kremBiszkopty maczac w ponczu(1/3 szklanki wody+2 lyzki alkoholu) i ukladac na kremie.Na kazdym biszkopcie ulozyc po 1 wisnience

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Seromakowiec z piernikami na kruchym spodzie 212

żurawina,daktyle,rodzynki,skórka pomarańczowa,orzechy itd) pół szklanki nierafinowanego  cukru trzcinowego 2 łyżki  naturalnego miodu spadziowego 2 łyżki nierafinowanego  oleju kokosowego 2 szklani mleka Opłucz mak, zalej mlekiem,zagotuj. Gdy mak zacznie pyrkać, zmniejsz gaz i gotuj wolno przez 20 minut.Następnie wyłóż na sitko i odstaw ,aby obciekł.Można zostawić na noc. Nazajutrz mak zmielić(...)masy makowej, dlatego porcję powyżej należy podwoić,chyba,że wolicie mniej warstwy makowej. Spód z kruchego ciasta 80 g zimnego masła 160 g mąki pszennej 60 g nierafinowanego  cukru trzcinowego 1 żółtko (odłożyć białko, będzie potrzebne do posmarowania ciasta opcjonalnie) pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo pierniki w czekoladzie Przygotowanie ciasta kruchego. Wszystkie składniki poza wodą siekamy

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto Pina Colada 281

ciasta! Z filiżanką kawy smakuje wyśmienicie. Pina Coladę upiekłam na swoje imieniny i powiem, że każdemu baaardzo posmakowało. Wam też polecam :)  A przy okazji chciałam złożyć życzenia imieninowe wszystkim Joannom, Joasiom, Asiom ;)))) Biszkopt: 2 jajka 1/3 szkl domowego cukru waniliowego 1/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa: 500 ml mleka

Smakołyki Asi
Kruche ciasto z pianką budyniową i czarnymi porzeczkami 273

spędzane na wsi, smak drożdżowego placka z porzeczkami czy agrestem, popijanego mlekiem, owoce zjadane prosto z krzaczka czy drzewa. Zaręczam że dla takich chwil zapomnienia warto przygotować to ciasto. Wykonanie jest banalnie proste, nawet nie zwrócicie uwagi kiedy ciasto będzie gotowe. Dla mnie dodatkowym atutem jest kwaśny posmak ciasta gdyż taki właśnie preferuje moja córka :) Składniki - 5 jajek(...)szklanki mąki - 1 kostka margaryny - 3 łyżki cukru pudru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 szklanki cukru - 1 opakowanie cukru wanilinowego  - 2 budynie śmietankowego - 1/2 szklanki oleju - 500 g czarnych porzeczek Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz  wziąć udział w rozwoju tego bloga

Świat Smaku
Karpatka. 113

proszek do pieczenia i miksując dodawać po jednym jajku. Ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą część rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 stopni. Piec 10 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze około 20 minut. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Składniki na krem: 500 ml mleka

Agusiowe smakołyki
Muffinki orzechowe z berberysem 163

proszkiem do pieczenia i kakao w misce. Miękkie masło ucieram na puch z cukrem, wbijam stopniowo jajka, miksując po każdym dodaniu. Wlewam ekstrakt z wanilii, wlewam mleko, wsypuję zmieszaną mąkę z orzechami, miksuję tylko do połączenia.  Masa jest dość gęsta-wykładam ją łyżką do papierowych papilotek na wysokość ¾ formy. Posypuję suszonym berberysem, który również można wymieszać z ciastem. Piekę

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania