ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:547/767)

Sernik " Złota rosa " 603

mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy Na blat wysypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia , dodajemy żółtka i cukry. Wszystko razem zagniatamy. Blaszkę pokrytą papierem do pieczenia , wylepiamy ciastem .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C i podpiekamy ok. 20 minut ( ciasto powinno nabrać lekko złotego koloru ). Masa serowa: 1 kg sera ( wiaderko sera Pilos z Lidla(...)jajka szklanka cukru 1/2 szkl. oleju sok z połowy cytryny budyń śmietankowy lub waniliowy 2 szkl. mleka   Piana : 1/2 szklanki cukru 4 białka z ciasta + 1 dodatkowe  Jajka ucieramy z cukrem na kremowy puch . Dodajemy kolejno ser, olej , sypki budyń , sok z cytryny i na samym końcu 2 szklanki mleka. Masa jest bardzo rzadka , więc się

Słodkości i nie tylko
Dyniowe muffinki z zielonym kremem :) 115

pieczenia - 120 g puree z dyni - 100 ml mleka - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1 łyżka oleju - 1 łyżeczka cukru waniliowego - 2 łyżki ksylitolu bądź inny dowolny słodzik naturalny Na krem: - 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego - 1 płaska łyżeczka mielonego siemienia lnianego - 1 łyżeczka młodego jęczmienia w proszku ViVio - pół łyżeczki stewii w proszku Składniki na muffinki połączyć ze sobą i zmiksować(...)Masę rozłożyć do muffinek, nakładając po 1,5 łyżki ciasta. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 20-25 minut. Składniki na krem połączyć i dobrze wymieszać. Przystroić nim ostudzone muffinki. Gotowe! Smacznego

Zdrowie na języku :P
Muffinki Jagodowe - Blueberry Muffins 196

proszkiem do pieczenia. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy rozpuszczone masło, mleko, esencję waniliową i skórke z cytryny. Dokładnie mieszamy.Do suchych składników przelewamy mokre i LEKKO mieszamy łyżką. Chodzi o to, żeby wszystko tylko się przemieszało, ale nie było gładką masą. Grudki z mąki są nawet mile widziane. Na końcu dodajemy jagody i jeszcze raz delikatnie mieszamy.Łyżką nakładamy ciasto

Kulinarna rozmowa
Muffinki Dyniowe 136

miękkości (ok. 10 minut), odcedzamy i rozgniatamy widelcem na puree. Studzimy.Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i cynamonem przesiewamy. Następnie do nich dodajemy cukier biały, brązowy, waniliowy oraz szczyptę soli - dokładnie wszystko mieszamy. W drugiej miseczce roztrzepujemy jajka z purre z dyni, olejem oraz mlekiem. Do naczynia z suchymi składnikami przekładamy w trzech partiach wymieszane składniki mokre - za każdy(...)razem dokładnie mieszając.Papilotki umieszczamy w formie do pieczenia muffinek i do każdej wykładamy ciasto do ok. 1,5-2 cm od brzegu. Wierzch każdego muffinka posypujemy pestkami dyni. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 185 stopni do tzw. "suchego patyczka" (nie zaglądamy do nich).Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy muffinki w formie na minimum 5 minut, a następnie przekładamy

Słodka Strona
Piernik z automatu do chleba 228

mleka 30 g masła/ margaryny  4 łyżki miodu [ miodowej lawendy] 2 łyżki powideł 200g cukru 500 g mąki 1 op przyprawy do pierników 1 łyżeczka sody oczyszczonej garść orzechów włoskich [ nie dałam] garść rodzynek garść suszonej moreli, śliwek , daktyli Do pojemnika w automacie dodać płynne składniki, następnie sypkie.[Bakalie dodać po usłyszeniu sygnału dźwiękowego]. Ustawić na program pieczenia ciasta(...)proszku do pieczenia.W razie potrzeby dopiec w programie “pieczenie”.(Pieczenie w piekarniku -180 stopni,1 godzina

Moje domowe kucharzenie
Tort komunijny 153

ziemniaczanej,  czubata łyżeczka proszku do pieczenia.  Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Mąki przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia. Do białek dodawać na przemian po jednym żółtku i po trosze mąki.Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 27cm.Piec ok. 35min w temp. 175st.Ostudzić i przekroić na 3 równe(...)części.Poncz:  1/2 szklanki słodkiej herbaty,  2 łyżki soku z limonki.  Herbatę zmieszać z sokiem.Krem:  200g masła,  100g margaryny,  800ml mleka,  2 budynie waniliowe,  szklanka cukru,  2 żółtka,  łyżka mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej,  100g białej czekolady,  dżem z czarnej porzeczki. W szklance mleka rozrobić budynie, dodać mąki

Z miłości do słodkości
Domek Baby Jagi. Sernik bez pieczenia 753

gorzką czekoladę z niewielką ilością śmietanki 30% przepis na polewę znajdziecie tutaj a biała: wystarczy 1/4 kostki margaryny rozpuścić z 1/2 szklanki cukru, zagotować dodać 3 łyżki mleka w proszku i dokładnie wymieszać przestudzić i wykorzystać. Przygotowanie: Ser miksujemy z cukrem i stopionym masłem. Dzielimy masę na dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Na dużym kawałku folii aluminiowej układamy mniejszy(...)były większe więc 3 x 4). Smarujemy herbatniki białą masą serową. Przykrywamy je drugą warstwą herbatników i nakładamy kakaową masę serową. Podnosimy folię z obu stron i składamy z ciasta „chatkę”, zaciskamy mocno u góry brzegi folii. Odstawiamy ciasto na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy je z folii, oblewamy polewą, kroimy w plastry. Smacznego! The post Domek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babka zebra 374

inne kształty. Babka ta jest pieczona przeze mnie dość często, ale widać , że nie znudziła się domownikom , bo znika bardzo szybko, jedzona czy to z herbatką czy z zimnym mlekiem. Przepis zaczerpnięty z zeszytu mojej Mamy.Czas pieczenia:  około 50 min                    Temperatura pieczenia(...)szklanki oleju1 szklanka słodkiego, gazowanego napoju3 łyżeczki proszku do pieczenia1 cukier waniliowy3 łyżki kakao2 łyżki mąki aromat np. cytrynowyWykonanie:Jajka z cukrami ubić mikserem na gęstą, puszystą masę - ubijam około 10 minut.  Miksując,  na niższych obrotach, dolewać napój gazowany  i olej, a następnie dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia. Masę podzielić na dwie równe części

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Drożdżówka bez zagniatania 171

roku może być inne, ponieważ jako dodatek wykorzystamy owoce sezonowe.Składniki na ciasto:-3 jajka-1/2 szklanki oleju-3/4 szklanki cukru-1 szklanka mleka 3,2 %-3 szklanki mąki-5 dkg drożdży-szczypta soli-aromat lub cukier wanilinowy   Na początek do miski wlewamy mleko, olej, wsypujemy cukier, dodajemy pokruszone drożdże i roztrzepane jajka. Wszystko delikatnie mieszamy(...)Przepis na kruszonkę:-1/2 szklanki mąki-1/4 szklanki cukru-10 dkg margaryny-2 żółtka-płaska łyżeczka proszku do pieczenia-aromat waniliowy lub cytrynowy-według uznania-szczypta soliWszystko należy zmieszać i zetrzeć palcami na kruszonkę.   Nasze ciasto drożdżowe przekładamy do natłuszczonej blaszki o wymiarach ok. 22 x 30 cm.   Na cieście układamy owoce, lekko

Maminek kulinarny
Wspólne pieczenie i ciasto „Babałuch” 248

szklanka cukru – 0,5 szklanki mąki pszennej – 0,5 szklanki maki ziemniaczanej – łyżeczka proszku do pieczenia Jajka ubijamy z cukrem, aż masa będzie bardzo gęsta i podwoi swoją ilość (trwa to około 10 minut). Na końcu dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy masę. Pieczemy około(...)mleka odlewamy i wsypujemy do niej mąki. Dokładnie mieszamy, żeby nie było grudek. Resztę zagotowujemy z cukrami. Do gotującego się mleka wlewamy te z mąkami i cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Masa powinna zgęstnieć. Ściągamy z gazu i od razu dodajemy do masy całą margarynę. Miksujemy, aż się ona rozpuści i połączy z budyniem. Masę wylewamy na ciasto

Relaxtime
Muffiny z budyniem i nutką pomarańczy. 134

odmieniła mój obraz muffinki. Składniki: 2 szklanki (340g ) mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 szklanki (160g) cukru 1 szklanka kefiru (lub maślanki) 2 jajka 1/4 szklanki oleju 2 łyżki soku z pomarańczy skórka otarta z wyparzonej pomarańczy Opakowanie budyniu czekoladowego 2 szklanki mleka  2 łyżki cukru 200 ml śmietany 30% 100 g serka śmietankowego(...)pomarańczy łączymy w jednolitą masę. Łączymy zawartość dwóch misek , mieszając całość tylko łyżką. Przygotowujemy formę do muffinek , wykładamy papierowymi papilotkami. Na dno każdej papilotki wykładamy łyżeczkę ciasta , na to łyżeczkę zimnego budyniu i znów wykładamy łyżeczkę  ciasta . Staramy się przykryć dokładnie budyń. Wierzch babeczek posypujemy skórką pomarańczową. Pieczemy ok 20 min w 180'C. Studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem

Malinowa Kawiarenka
MAKOWO - BEZOWE CIASTO Z WIŚNIAMI I PIERWSZY ROK BLOGA 142

białek.Białka schłodzić.125 g masła utrzeć ze 100 g cukru.Kolejno dodawać żółtka i 1 całe jajko.Dołożyć  masę makową.Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i na przemian z mlekiem dodawać do masy.ciasto przełożyć do tortownicy i piec w 180 st C ok 30 min. 125 g cukru wymieszać z mąką ziemniaczaną.Białka ubić z sokiem(...)cukrem.Konfiturę wiśniową rozmieszać.Połowę tj 2 łyżki wymieszać z 1/4 wiśni i ostrożnie dodać do masy bezowej.Temperaturę zmniejszyć do 160 st C i masę bezową wyłożyć na ciasto makowe - piec przez 10-15 min. Ostudzone ciasto przeciąć na dwie części.Na spodnią część nałożyć obręcz tortownicy.Żelatynę rozpuścić w wodzie.Pozostałą konfiturę wymieszać z resztą wiśni.Kremówkę ubić

Niespełnione zdolności kulinarne
CIASTO KOKOSOWE Z PTASIM MLECZKIEM I PIANKĄ CAPPUCCINO 322

PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT CZEKOLADOWY: Białka ubijamy na sztywno pod koniec dosypując cukier. Dodajemy po jednym żółtku, wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao – delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy ok. 25minut / 180C, studzimy. MASA KOKOSOWA : W 1,5 szkl mleka rozrabiamy budyń z cukrem, resztę gotujmy z wiórkami kokosowymi mieszając, by nie dopuścić do przypalenia. Do wrzącego dodajemy rozrobiony(...)Żelatynę rozpuszczamy w odrobienie zimnej wody, podgrzewamy ( uważamy, by nie zagotować! ). Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy cappuccino i żelatynę – bardzo dokładnie mieszamy i wylewamy na ciasto. Za pomocą widelca robimy dekoracyjne wzorki. Wkładamy na całą noc do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto makowe z serkiem homogenizowanym 406

Biszkopt makowy: 5 jajek ¾ szkl cukru ¾ szkl mąki pszennej 2 łyżeczki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gorącej wody 1 szkl suchego maku 3 łyżki mąki ziemniaczanej Masa waniliowa: 1 kg. serka waniliowego homogenizowanego ½ szkl. cukru pudru 16 g cukru waniliowego 1/3 szkl. mleka 2 łyżki żelatyny 200 g miękkiego masła Dodatkowo: słoik kwaskowatego dżemu, np. z czarnej(...)pieczenia. Piec w 175st.C przez około 35 minut do "suchego patyczka". Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Ostudzony przekroić na dwa blaty. 2.Masa waniliowa: Mleko zagotować, dodać żelatynę i dobrze wymieszać do jej rozpuszczenia. Pozostawić do lekkiego przestygnięcia. Masło utrzeć do puszystości, stopniowo dodawać cukier puder oraz cukier waniliowy, miksować. Następnie dodać ser, ucierać na gładką

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania