ciasto z mlekiem w proszku - 11500 przepisów (strona:550/767)

Tort leśny mech z malinami i figami 234

krupczatki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Rozmrażamy szpinak i odsączamy z  wody. Miksujemy jajka z cukrem, wlewamy powoli olej dalej mieszając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Po połączeniu całej masy dodajemy szpinak i mieszamy łyżką. Wlewamy do formy , pieczemy ok. 1 godz. do "suchego patyczka" w temp. 180 °C. Krem budyniowy: 3 szklanki mleka 200 g masła(...)kopiate łyżki mąki ziemniaczanej (80g)       3 żółtka   Krem budyniowy:  2 szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami, cukrem waniliowym i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min. Budyń będzie gęsty). Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą

W kuchennej krainie
Wegański makowiec p. Angeliki oraz Moniki – danie konkursowe 203

mlekiem. Gotować kilka minut ciągle mieszając. Dodać ksylitol, połowę daktyli i siemię lniane. Wszystko zblendować (zwracając uwagę, aby nie zrobić tego za mocno) i trzymać na ogniu do zagotowania. Dodać starte jabłko i pozostałe bakalie (migdały zostawić na sam koniec do posypania). Zostawić do przestygnięcia, dodać posiekaną czekoladę. Dokładnie wymieszać. Krok 2W misce wymieszać mąki, cukier, proszek do pieczenia. Wymieszać(...)Połączyć suche składniki z mokrymi (napój roślinny, olej). Konsystencja powinna być dość mokra. Zmiksować dobrze ciasto. Wlać je do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200’C około 20 minut. Wyłożyć masę makową, posypać migdałami w płatkach. Piec dalej ok 20 minut (grzałka górna i dolna), następnie kolejne 15 minut (górna grzałka

CoolinarniePL
Chlebek bananowo-dyniowy 182

Dzisiaj zapraszam na ciężki, wilgotny, prawdziwie zimowy chlebek bananowy z dodatkiem pure z pieczonej dyni. Mnie najbardziej smakuje taki jeszcze ciut letni, idealny ze szklanką mleka. Jest bardzo łatwy do przygotowania. Po upieczeniu pozwólmy mu chwilę przestygnąć w foremce, potem już można go studzić na kratce,  Chlebek bananowo-dyniowy Czas przygotowania: 75 minut Proporcje na keksówkę(...)pszennej 550 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g brązowego cukru 120 g oleju 2 jajka 50 g czekolady cukier puder do posypania Wykonanie: Banana rozgniatamy widelcem. Czekoladę drobno kroimy. Do miski wrzucamy jajka, rozkłócamy je widelcem, dodajemy pure z dyni, banana, przesianą mąkę wraz  z sodą i proszkiem do pieczenia, cukier, olej i posiekaną czekoladę

Kulinarne przygody Gatity
Sernik królewski bez laktozy 280

zawierają laktozy. Mimo to są tradycyjnym, naturalnym wyrobem mleczarskim. Dzięki zastosowaniu enzymu laktazy, zawarta w mleku laktoza została rozłożona, przy zachowaniu pełnej wartości odżywczej produktu. Składniki 3 szklanki mąki luksusowej pszennej typ 550  Młynomag 250 g masła extra bez laktozy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 duże żółtka 3 łyżki jogurtu greckiego light bez laktozy  Łowicz 1 szklanka cukru(...)robionego w domu z prawdziwą wanilią , lub duża laska wanilii do sera http://www.skworcu.com.pl/1318,pl_wanilia-laski-waniliowe-burbon-sklep-internetowy-skworcu.html 1 duży budyń waniliowy- proszek 1 łyżka mąki pszennej luksusowej Młynomag Ponadto papier do pieczenia do pokrycia dna tortownicy oraz do podwyższenia jej brzegów. Robimy ciasto. Z przesianej mąki, masła i pozostalych składników wyrobić ciasto , i pokrojone w kawałki i zawinięte w folie spożywczą, włożyć

Z Kuchni Do Kuchni
Delicja 190

Subtelna, wykwintna, powiedzieć  by można doskonała.Delicja w wersji de Lux…. pyszne ciasto – sprawdziłam dla Was przepis Biszkopt jasny : 6 jaj 1 szk cukru 1 szk mąki   łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać, wylać na formę do pieczenia. Piec(...)dalej ubijać. Dodać kokos, proszek, mąkę i delikatnie wymieszać. Piec w tem 175 C ok. 30-40 min. Krem; 6 żółtek   2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 kostka masła lub margaryny ½ l mleka  Cukier waniliowy 1 szk cukru W ½ szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowany

Apetyczna babeczka
Tort czekoladowy 175

Ciasto biszkoptowe x 2 6 jajek szklanka cukru szklanka mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno z cukrem, potem dodajemy żółtka, do masy jajecznej przesiewamy przez sito mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy .Gładką masę przelewany do formy, pieczemy ok 35 min w 190 stopniach.Temperatura jest dość wysoka więc trzeba zaglądać czy wierzch nie trzeba nakryć folia(...)przecinania.  A teraz masa : 1 i ½ szklanka mleka Budyń czekoladowy 2-3 łyżki kakao ½ szklanka cukru Łyżka mąki Cukier waniliowy 25 dag masła lub dobrej margaryny Słoik dżemu z brzoskwiń lub moreli Do szklanki mleka dodajemy cukier, łyżeczkę masła, cukier waniliowy, kakao,budyń i wlewamy do gotującego się pozostałego mleka, mieszamy i gotujemy przez minutkę. Masło ucieramy na puch

Apetyczna babeczka
Puszyste, Delikatne Donaty z Lukrem (Różowe Oponki w Paseczki) 186

ciepłej wody barwniki w proszku ( opcjonalnie ) Puszyste, Delikatne Donaty z Lukrem (Oponki w Paseczki) - Sposób przygotowania: Żółtka, cukier i cukier waniliowy ubijamy, a następnie podgrzewamy w rondelku nie przestając energicznie mieszać (najlepiej rózgą cukierniczą) do momentu zgęstnienia (nie za długo aby nie powstała nam "jajecznica") - odstawiamy do ostygnięcia. Drożdże rozpuszczamy w 1/3 szklanki lekko ciepłego mleka z dodatkiem łyżki cukru(...)łączymy z mąką, lekko ciepłym mlekiem, roztopionym (lub miękkim) masłem oraz alkoholem i solą. Ciasto dobrze wyrabiamy do otrzymania jednolitej konsystencji,   będzie ono miało dość luźn ą konsystencje dlatego najlepiej wyrobić je w food procesorze lub hakami do wyrabiania ciasta drożdżowego. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości (ok. 1,5 h). Gdy ciasto wyrośnie formujemy z niego okrągłe

Słodka Strona
Domek z Piernika! / Cottage gingerbread! 150

włącz na cały regulator: lepiej?B. włącz ekspres, zrób espresso, spień mleko, dodaj syrop karmelowy lub piernikowy jeszcze lepiej?C. usiądź w fotelu, zamknij oczy i rozkoszuj się chwiląrozkosznie?D. gotowa na pierniczenie? ;-D Zapraszam!SKŁADNIKI:- 6 łyżek miodu- 200 g cukru brązowego- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia- 250 g margaryny- 2 jajka- 650 g mąki pszennej(...)łyżki syropu piernikowego- opakowanie przyprawy do pierniczkówW rondelku stop margarynę, dodaj cukier i przyprawy. Wystudź masę. W misce zmieszaj mąkę i proszek do pieczenia.Dodaj masę z rondelka i jajka, wszystkie składniki wymieszaj dokładnie. Ciasto schodź w lodówce przez godzinę. Rozwałkuj na cienki plaster wykrój 4 kwadraty na boki domku, dwa prostokąty na dach i gwiazdkę do ozdoby

SMYKWKUCHNI
Ciasto bananowo - jogurtowe 179

ciasto jogurtowo -bananowe z polewa czekoladową. Mam nadzieję że podpasuje Wam ten przepis :) Już go mało zostało, dobrze że zrobiłam zdjęcie. Składniki biszkopt:  5 jajek 1/2 szklanki cukru brązowego 2/3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywno. Dodajemy do nich stopniowo cukier, a dopiero później żółtka. Przesianą mąkę, proszek(...)jogurty naturalne 400 ml 3 łyżki cukru brązowego 6 łyżeczek żelatyny 1 śnieżka 200 ml mleka 6 bananów Żelatynę dokładnie rozpuścić w 1/4 szklance wrzątku. Banany obrać i pokroić na plasterki, nie za grube. W jednym naczyniu ubić śnieżkę z 200 ml mleka. W drugim zaś ubić lekko jogurt z dodatkiem cukru. Do ubitego jogurtu dodać lekko tężejącą żelatynę

Panda i jej świat
Ciasto Marlenka – czyli pyszny ale niełatwy przekładaniec 1702

więc chętnie się rwały. Całe szczęście można pojedyncze kawałki „doklejać” do ciast już w foremce i nie stracimy przy tym na wyglądzie ciasta. Jak już pisałam na początku, ciasto jest naprawdę pyszne, chociaż mam tu pewne „ale”. Do samych blatów dodajemy (moim zdaniem) sporą ilość sody i octu spirytusowego. Ja osobiście używam tych produktów bardzo rzadko(...)budynie śmietankowe bez cukru ( po 38 g proszku w torebce) – 3 łyżki cukru – 3 szklanki mleka – 400 g masy kajmakowej – 250 g masła (w temp. pokojowej) 2 szklanki mleka należy zagotować wraz z cukrem. W 1 szklance mleka rozpuszczamy budynie i wlewamy do gotującego się mleka. Zmniejszamy gaz i grzejemy dopóki budyń zgęstnieje. Odkładamy do ostudzenia

Relaxtime
Kruche z rabarbarem i budyniem 131

szklanki zmielonych migdałów ½   łyżeczki proszku do pieczenia 220 g masła, zimnego 1 szklanka brązowego cukru szczypta soli 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka imbiru Wszystkie składniki zagnieść w kulę,   przykryć folią, schłodzić w lodówce przez   60 minut. Formę o wymiarach 25x40 wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta rozwałkować na spodzie blaszki. Widelcem zrobić dziurki(...)Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Wystudzić. Budyń :  750 ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego cukier Budyń ugotować według instrukcji na opakowaniu, w ilości mleka podanej wyżej. Przykryć folią, wystudzić. Nadzienie rabarbarowe: 500 g rabarbaru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka imbiru Rabarbar umyć, obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Do owoców dodać

kulinarnyswiatdomi
Lokalne śniadanie 131

sody 4 czubate łyżki cukru 2 duże jajka (osobno żółtka i białka) szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej Przesiewamy razem mąkę z cukrem proszkiem do pieczenia sodą i szczypta soli.  Rozpuszczamy masło. Ostudzone masło dodajemy do mleka i dwóch żółtek a następnie mieszamy rózgą kuchenną z mąką tak aby połączyły się produkty (nie za długo). Białka ubijamy na sztywną pianę(...)delikatnie mieszamy z masą uważając aby białka nie opadły za mocno.  Smażymy na suchej (lub delikatnie smarujemy patelnie masłem) nieprzywierającej patelni do zrumienienia. P.S Ciasto będzie o konsystencji gęstej śmietany. Można wygodnie nakładać łyżką lub smażyć na małych patelniach

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Muffinki z krówkami 161

niespodzianką w środku w postaci krówki. Małe słodkości szybko znikały więc nawet ich nie dekorowałam. składniki: 2 szklanki mąki szczypta soli 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego ok 12 cukierków krówek (jeden cukierek na jedna muffinkę) Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać składniki(...)suche a w drugiej misce wymieszać składniki mokre. Następnie połączyć zawartość obu misek. Przygotować foremkę na muffinki, u mnie silikonowa. Do każdej foremki na muffinkę nałożyć 2 łyżki ciasta i włożyć jedną krówkę. Następnie foremki uzupełnić ciastem do wysokości 3/4 foremki. Krówki można tez pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z ciastem. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje
Placki z quinoa kokosowo migdałowe 154

mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżeczki błonnika witalnego szczypta soli ¼ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki kardamonu 200 g jogurtu 3 łyżki klonowego syropu lub miodu 2 banany 2 łyżki kakao nibs masło lub olej kokosowy do smażenia W miseczce wymieszaj wszystkie suche składniki. Dodaj ugotowaną quinoa, kokosowe mleko, jajka i sok z cytryny. Zmiksuj i odstaw(...)minut. Błonnik napęcznieje i ciasto będzie gęściejsze. Rozgrzej tłuszcz na patelni. Nakładaj ciasto łyżką. Na wierzchu ułóż 3 plasterki banana. Smaż małe placki po obu stronach. Podaj placki z jogurtem, resztą banana i polane klonowym syropem. Można posypać kakao nibs. Kakao Nibs to ziarna, które zostały obrane, a następnie rozdrobnione. Składają się w 100% z prawdziwego kakao

codojedzenia
Mini Eklerki Z Delikatnym Kremem Budyniowym - Krok Po Kroku 161

palcami. 4. Przekładamy ciasto do tylki cukierniczej i na blaszce wyściełanej papierem do pieczenia wyciskamy eklerki w  sporych odstępach gdyż urosną podczas pieczenia !  Pieczemy je w 200 stop przez około 30 min - do tzw zrumieniania. 5. Mleko nie w całości przelewamy do garnuszka, zostawiamy 1/2 szkl do rozmieszania żółtek, budyniu i maki ziemniaczanej. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem(...)gotującego sie mleka wlewamy naszą miksturę z proszku budyniowego, żółtek i mąki ziemniaczanej. Energicznie mieszamy aż do uzyskania kremowego budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. 7. Śmietanę ubijamy i delikatnie mieszamy z budyniem. Następnie krem chowamy do lodówki do stężenia. 8. Eklerki przekrawamy w połowie i nadziewamy kremem budyniowym. Krem najlepiej przełożyć do szprycy i tak nadziewać. Na koniec polewamy czekoladą ( czekoladę

Gotowanie...to proste !